Skocz do zawartości
IGNORED

Hyde park - rozmowy o wszystkim i o niczym

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Seyv,

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, papageno napisał:

Polska złodziei, mitomanów i karierowiczów

Ziemia obiecana i Lalka w kupie od wieków.
Do tego dzisiejsze kompleksy zlewaczałych liberałów.
Problemem twoim jest to, że Polaków nie da się tak prostacko zdefiniować jak próbujesz to robić.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)
Jestem w stanie w to uwierzyć ale nie do momentu gdy to zgłasza to osoba poszkodowana.  

Niestety ale nader często bywa tak, że owa "osoba poszkodowana" NAJPIERW atakuje personalnie.
3 minuty temu, xniwax napisał:

Ziemia obiecana i Lalka w kupie od wieków.
Do tego dzisiejsze kompleksy zlewaczałych liberałów.
Problemem twoim jest to, że Polaków nie da się tak prostacko zdefiniować jak próbujesz to robić.

No u papy zaczęło się, i ma się skończyć na Pisie, hehe

Niesamowite:)

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

7 minut temu, xniwax napisał:

Jednak nie zrozumiałeś. Szkoda.

E tam. Nie ma na szczęście obowiązku rozumienia prawackiej hierarchii wartości. Ale zrozumiałem i nie podzielam twojego punktu widzenia, tak jak ty nie podzielasz mojego.  Czyli ty też nic nie zrozumiałeś. I nie żałuję, że nie zrozumiałeś, bo jeszcze byś przeszedł na naszą stronę, brrr. Jak wygracie, będziesz miał okazję narzucić mi swoją ideologię siłą. Póki co, daj se luz. I to by było z tobą na tyle.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Ja piszę o Twoich psychofanach lajkujących Twoje chamskie wpisy.
Znów nie zrozumiałeś. No nic...może z wiekiem zrozumiesz.

Dobrej nocy i życzę wszystkim miłych snów.

Dzambo jak jest trzeźwy nie na w sobie agresji, odwrotnie do mnie

Dziękuję Sound

1 minutę temu, papageno napisał:

E tam. Nie ma na szczęście obowiązku rozumienia prawackiej hierarchii wartości. Ale zrozumiałem i nie podzielam twojego punktu widzenia, tak jak ty nie podzielasz mojego.  Czyli ty też nic nie zrozumiałeś. I nie żałuję, że nie zrozumiałeś, bo jeszcze byś przeszedł na naszą stronę, brrr. Jak wygracie, będziesz miał okazję narzucić mi swoją ideologię siłą. Póki co, daj se luz. I to by było z tobą na tyle.

hehe

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

4 minuty temu, papageno napisał:

rozumienia prawackiej hierarchii wartości

Nie podsumowuj się już więcej. Proszę.

4 minuty temu, papageno napisał:

na tyle.

Foch, pot i łzy.

Edytowane przez xniwax

5 minut temu, xniwax napisał:

Nie, nie, nie, niech pisze dalej, to jest naprawdę zabawne:)

9 minut temu, papageno napisał:

. ..I to by było z tobą na tyle.

🙂

9 minut temu, papageno napisał:

...  Czyli ty też nic nie zrozumiałeś. I nie żałuję, że nie zrozumiałeś, bo jeszcze byś przeszedł na naszą stronę, brrr.

🙂

Edytowane przez bubusia

3 minuty temu, bubusia napisał:

Nie, nie, nie, niech pisze dalej, to jest naprawdę zabawne:)

🙂

Zabawne to są dyrdymały Mentzena, Kukiza, Xniwaxa i twoje bubusia. Wszystkie twoje. I nie mogę się doczekać niedzieli, gdy w porze nabożeństw porannych rozpoczynasz swoje agitki. To jest przepiękne.

5 minut temu, papageno napisał:

Zabawne to są dyrdymały Mentzena, Kukiza, Xniwaxa i twoje bubusia. Wszystkie twoje. I nie mogę się doczekać niedzieli, gdy w porze nabożeństw porannych rozpoczynasz swoje agitki. To jest przepiękne.

W porze nabożeństw to ja kieruję się do domu Pana, kolego.

Ostatnio było o Caravaggio i św Mateuszu. Także jest i dla ciebie nadzieja.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widzisz, aż tak cie nobilituję.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

14 minut temu, xniwax napisał:

Prawacka, Lewacka? Może Polacka?

6 minut temu, bubusia napisał:

W porze nabożeństw to ja kieruję się do domu Pana, kolego.

Ostatni było o Caravaggio i św Mateuszu. Także jest i dla ciebie nadzieja.

Poważnie? Od dziś jesteś dla mnie gość

Dołączasz do Xtrasa. Dżamba, Mulsa. Foxbata. Dottore, Niusi i Sounda.

Choć ci w środku to prawdopodobnie niebiszczycy

46 minut temu, papageno napisał:

To jest przepiękne.

Klasa 79

Co się stało z naszą klasą?
pyta mnie mój dawny kumpel

Jakąż, że odpowiedź dam mu?
Jakąż, że odpowiedź dam mu?

Moja córka jest w Madrycie
Moja wnuczka w Nowym  Jorku
Prawnuczka tłucze się po świecie
Czeka na swą drugą szansę

Majka z Wieśkiem już nie żyją
Szlag mnie na to trafia
bo robili schaboszczaki
Jakich nikt już nie potrafi

Anka z Piotrem są w Kanadzie
Mają piękną dużą farmę
Byłem nawet u nich rok,
ale Bóg mnie nie przygarnął

Szymon z Jankiem są w Lizbonie
skrzywdziliśmy ich okrutnie
cała klasa beznadziejna
ale nikt nam łba nie utnie

Zośka, Gośka - diabli wzięli
Dziś cycate i zamężne,
cośmy wzięli to jest nasze,
piękne myśli - przepotężne

Odnalazłem klasę całą
Tylko właśnie to bolało,
Machnij piórem, machnij ręką
To udręka nad udręką

Odnalazłem całą klasę
większość już w drewnianej trumnie
No i niech mi Pan uwierzy 
Wcale nie brzmi to zbyt dumnie

Wszystkie myśli odlatują
I lądują w pięknym grobie
Miał Pan rację Panie Jacku - zostajemy sami sobie
Zostajemy sami sobie...

Niech Pana Bóg błogosławi w zaświatach
Jackowi Kaczmarskiemu poświęcił egon.

19 godzin temu, papageno napisał:

Jako nauczyciel godzisz się na takie bezprzykładne plugawienie mowy ojczystej?

Język polski ma bardzo szeroki wachlarz słów, grunt to użyć właściwego do sytuacji.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Rzucał się i walczył, ale w końcu udało się go schwytać. Mowa o krokodylu, którego siłą trzeba było wyciągnąć z przydomowego basenu na archipelagu Florida Keys. Nagranie pokazujące, jak w niedzielę pracownicy firmy zajmującej się ochroną zwierząt z trudem wyciągają gada ze zbiornika, obiegło internet.

Policja poinformowała, że sygnał o krokodylu w basenie otrzymała od właściciela domu około godziny drugiej w nocy w niedzielę.

Na miejscu pojawili się pracownicy z Pesky Critters Animal Control, którzy po wielokrotnych próbach wyciągnęli gada z wody i go unieruchomili. Udało im się go przetransportować nad najbliższy otwarty akwen i wypuścić na wolność.

Krokodyle amerykańskie są jednym z dwóch gatunków krokodyli występujących w Stanach Zjednoczonych. Według Służby Parków Narodowych, można je zobaczyć tylko na południu Florydy.

Samce krokodyli mogą osiągać do 6 metrów długości, ale przedstawiciele Służby Parków Narodowych twierdzą, że zazwyczaj nie przekraczają 4 metrów.

Parker's Mood

Cytat

Homoseksualizm jest zgodny z naturą

Ok

Cytat

Nieraz czytam, na przykład w komentarzach pod artykułami, że homoseksualność jest niezgodna z naturą, bo nie prowadzi do posiadania potomstwa. Ma być wobec tego "wbrew" naturze, ewolucji biologicznej. Nie ma charakteru przystosowawczego, jest "zaburzeniem" pojawiającym się de novo, nie uczestniczącym w procesie ewolucyjnym. Takie opinie pomijają jednak pewne ważne aspekty, które przeczą takiemu pojmowaniu zjawiska homoseksualności.

Ok

Cytat

.. mówi o tym, że na to, że w populacji występuje niewielki procent osobników homoseksualnych, pozwala fakt, że najzwyczajniej "to się opłaca" z perspektywy rozprzestrzeniania się (w toku rozrodu) genomu zawierającego genetyczne sekwencje odpowiedzialne za homoseksualność lub zwiększające szansę pojawienia się jej.

A to już by wypadao uzasadnić

i dalej

Cytat

Patrząc zarówno na dowiedzione fakty, jak i wysoce prawdopodobne lub częściowo potwierdzone hipotezy, trudno stwierdzić, że homoseksualność jest niezgodna z naturą..

A to ciekawe, bo natura, każdy jej żywy organizm premiuje wiekiem i wynikłą z niego witalnością,właśnie okres rozmnażania.

Cytat

...sprzeczna z ewolucją biologiczną, "prawami przetrwania" czy inaczej określanymi zjawiskami dotyczącymi dziedziczenia. Można powiedzieć, że wręcz przeciwnie, bo zwiększa szanse przetrwania młodszego pokolenia i promuje posiadanie większej liczby potomstwa...

Ciekawa logika 🙂 Homoseksualizm zwiększa szanse przetrwania pokolenia 🙂

No i musi być clou tych wywodów

Cytat

...jest tak dlatego, że homoseksualne osoby nie mając własnego potomstwa, opiekują się częściej dziećmi swojego rodzeństwa (lub kuzynostwa) i tym samym dzieci te, dzielące znaczną część tego samego materiału genetycznego co rodzinna jednostka homoseksualna (z perspektywy dziedziczenia dwójka dzieci brata czy siostry, czyli siostrzeńców lub bratanków,

Cytat

to jak jedno biologiczno-genetyczne dziecko wujka czy ciotki), mają większe szanse, by dorosnąć i rozmnożyć się, a zatem także przekazać do następnych pokoleń sekwencje genetyczne, które w pewnych okolicznościach (np. posiadania większej liczby starszych braci) orientację homoseksualną determinują.

całosć - 

Ukryta Zawartość

No to przecież nie od dzisiaj wiadomo, ze homoseksualna część rodziny poświęca gro swojego czasu na opiece dziatwy swoich krewnych 🙂 A bracia i siostry tych osób z powodu tego decydują sie na wiecej potomstwa...ja pierwiastkuje jakich bredni można jeszcze oczekiwać w tym onet-cie?!

Jeszcze chwila i doczekam idit-artykułu o tym, ze bez homoseksualistów gatunek ludzki nie przetrwa...

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 15.06.2023 o 02:47, Jaro_747 napisał:

Prawacy maja ciekawe zainteresowania.

Po co ty dajesz głos?

-----------------

z29868920IH,Michal-Kicinski--Daniel-Kost

Cytat

Unitra to słynna polska marka sprzętu audio z czasów PRL. Jesienią sprzęty Unitry wrócą na rynek. Markę reaktywował Michał Kiciński, współzałożyciel CD Projektu.

Może wreszcie coś zagra (ponoć w Czerwcu) bo jak na razie to sprzęt, a w zasadzie jego prezentacja jak na meblach w Ikei...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 12.06.2023 o 22:28, soundchaser napisał:
W dniu 10.06.2023 o 00:58, Jaro_747 napisał:

Cały czas powtarzam, że antyszczepy swoimi fobiami potrafią niczym muchy upstrzyć każdy możliwy wątek.

Popatrz Jaro jaki Ty masz elektorat. Jeden głupi, obraźliwy wpis, a Twoi miłośnicy lecą jak muchy... 15 lajków - żenada.  Bo Twoim celem jest zwabianie tych much niczym Kaczyński. A te muchy lecą za Tobą i przyklejają się pod każdym Twoim wpisem.

Co tu się dzieje ?

Gdzie ten wpis , co dostał 15 lajków ?

Jak każdy kot przywykłem, że szczekają na mnie psy.

7 minut temu, MV2 napisał:

Co tu się dzieje ?

Pisowcy potrafią ukraść wszystko, nawet wpis.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Pisowcy potrafią ukraść wszystko, nawet wpis.

Myślałem , że to Administracja ukrywa wpisy [?].

Edytowane przez MV2

5 minut temu, MV2 napisał:

Myślałem , że to Administracja ukrywa wpisy [?].

Niemożliwe, przecież to dobrzy ludzie są.

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

Niemożliwe, przecież to dobrzy ludzie są.

Oczywiście . Mi też ostatnio wcięło wpis , ale taki był ordynarny , że paragrafu w Regulaminie zabrakło .

P.s. Mam takie subiektywne wrażenie , że wpisy , które nie podobają się Szanownemu Użytkownikowi+ soundchaser padają , jak WTC .... Ale ja taki nadwrażliwy jestem , to pewnie tylko moja fantazja .

Edytowane przez MV2

55 minut temu, MV2 napisał:

Co tu się dzieje ?

Głupi był, to wyleciał...z hukiem. 😆 

2 godziny temu, soundchaser napisał:

Głupi był, to wyleciał...z hukiem. 😆 

Na jakiej konkretnie podstawie???

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Na takiej, że to Ty napisałeś i znany jesteś z głupich i prowokacyjnych wpisów obliczonych na zaliczanie lajków od Twoich fanów.

Przykro mi, że straciłeś tyle lajków. 

wesoly-emotikon-ruchomy-obrazek-0027.gif

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Na takiej, że to Ty napisałeś i znany jesteś z głupich i prowokacyjnych wpisów obliczonych na zaliczanie lajków od Twoich fanów.

Przykro mi, że straciłeś tyle lajków.

Wyjątkowo głupie i bezczelne nawet, jak na ciebie.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.