Skocz do zawartości
IGNORED

Polski Trump-Gdzie Pójdziemy?

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jesteśmy skazani na ten podział .

Absolutnie nie! Wystarczy odebrać tym s-synom telewizje i zaraz z Tutsi i Hutu nic nie zostanie. 

Może wówczas nawet Polacy zaczną myśleć? Wiem - za dużo wymagam.

Ale na razie mamy takie dno że się chce rzygać. Który kandydat jest lepszy? Ten, który zrobi więcej pompek. I pisowcy to łykają i lemingi. No ludzie! Tak dłużej nie może być! Dosyć!

22 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czy teraz to jest jego druga kadencja czy od nowa pierwsza ?

Druga i kuniec. Inaczej by się w USA wymieniali jak Putler z Miedwiediewem. 😄 

5 godzin temu, Tadeiro napisał:

czytała z kartki

Wymagasz od Ministry Edukacji(!!!) Uśmiechniętego Rządu, żeby umiała czytać?

No nie przesadzaj. 😄 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 minuty temu, 747 napisał:

To nie jest czas na bierność.

Trzeba działać.

Luzik. Po Trumpie będzie J.D. Vance! 🙂

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, il Dottore napisał:

będzie J.D. Vance!

Ale nie w Polsce.

Tu prędzej przyleci raketa z Ukrainy, zabijając ludzi jak w przewodowie, niż Donald Trump, co dopiero wiatr zmian, a potrzebna jest wichura, wręcz zamieć!

1 minutę temu, 747 napisał:

przyleci raketa z Ukrainy, zabijając ludzi jak w przewodowie

To była akurat rakieta prosto z Rosji. Ukraińcy nie mają i nigdy nie mieli na stanie KH-101.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, il Dottore napisał:

mamy takie dno że się chce rzygać

Gorzej.

Nie mamy niczego.

Jeszcze gorzej, - mamy fałszywe przekonania - pozbycie się ich, czyli dojście do zera, do punktu wyjścia, to jest bardzo daleka droga..

Nie mamy tyle czasu.

Sprawy przyspieszają.

3 minuty temu, il Dottore napisał:

rakieta prosto z Rosji

Tak...

...

Wróbelki dobrze poinformowane ćwierkały inaczej..

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Wymagasz od Ministry Edukacji...

To Ministrem Edukacji jest coś, co nie rozumie, że "rodzaj męski" jest określeniem formy gramatycznej słowa, a nie płci opisanego tym słowem podmiotu? Ja p...

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

To Ministrem Edukacji jest coś, co nie rozumie, że "rodzaj męski" jest określeniem formy gramatycznej słowa, a nie płci opisanego tym słowem podmiotu? Ja p...

Tusk ma taki zwyczaj. Na ministra obrony daje psychiatrę (a teraz internistę), na ministra oświaty - osobopostać niepiśmienną. A gdyby mu się trafił akurat wykształcony polonista, to by został ministrem transportu. Tusk bardzo pilnuje żeby minister był obsadzony wbrew swoim kompetencjom. 

1 godzinę temu, 747 napisał:

Wróbelki dobrze poinformowane ćwierkały inaczej..

Tak Amerykanie kazali. Najpierw było wiele godzin milczenia. W tym czasie czekano na pouczenie z USA, co powiedzieć ludności tubylczej.

I teraz sobie wyobraź - przylatuje kacapska rakieta i zabija 2 Polaków. Przecież to casus belli. A Polska jest w NATO! Zostaje zaatakowana, żąda wdrożenia Art. 5.

Amerykanie też to wiedzieli, więc kazali swoim polskim pachołkom kłamać, że to ukraińska rakieta. Ukraińcy (jak pamiętasz) dotknięci do żywego dostali regularnej wścieklizny. Ale nic nie pomogło. Prawdę ukryto, choć gdzieś w sieci były zdjęcia pocisku i porównanie do KH-101.

Przecież widziałeś lej na zdjęcia w tym linkowanym reportażu. Resztki paliwa w p/lotniczej rakiecie (która ma głowicę max 60 kg) miałyby to zrobić? Nonsens. to jest krater typowy dla kilkuset kg TNT.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

27 minut temu, il Dottore napisał:

Tusk ma taki zwyczaj. Na ministra obrony daje psychiatrę (a teraz internistę), na ministra oświaty - osobopostać niepiśmienną. A gdyby mu się trafił akurat wykształcony polonista, to by został ministrem transportu. Tusk bardzo pilnuje żeby minister był obsadzony wbrew swoim kompetencjom. 

"Rosną w Polsce domy z czerwoniutkiej cegły
Domy wznosi piekarz, bo w tej pracy biegły
Handel zagraniczny rozwijają zduni
Znają koninktury z gawędzeń babuni

Domy, mosty, szkoły to domena szewców
A z krawców się robi zwycięstwa ich piewców
Piekarz, szewcy, zduni każdy sercu bliski
Wspólnie zapracują na moją "Scotch Whisky"

A zembski zaś whisky aby spijać mógł
Rządzić musi ślusarz
Rządzić musi ślusarz
I musi ten ślusarz spokojnie spać bez trwóg

Więc każdego ranka na "Armii Kennedy"
Pilnie referuję Europy biedy
Jak się Zachód plącze w pętach kapitału
I jak do ruiny zbliża się pomału
Potem do lodówki zaglądam ciekawie
Oto "Johnnie Walker", zaraz się zaprawię

Każdego zaś co by mnie zaprawić chciał
Wydam ślusarzowi, by...
Wydam ślusarzowi, by...
Wydam ślusarzowi aby za swoje miał"

52 minuty temu, il Dottore napisał:

Tak Amerykanie kazali. Najpierw było wiele godzin milczenia. W tym czasie czekano na pouczenie z USA, co powiedzieć ludności tubylczej.

I teraz sobie wyobraź - przylatuje kacapska rakieta i zabija 2 Polaków. Przecież to casus belli. A Polska jest w NATO! Zostaje zaatakowana, żąda wdrożenia Art. 5.

Amerykanie też to wiedzieli, więc kazali swoim polskim pachołkom kłamać, że to ukraińska rakieta. Ukraińcy (jak pamiętasz) dotknięci do żywego dostali regularnej wścieklizny. Ale nic nie pomogło. Prawdę ukryto, choć gdzieś w sieci były zdjęcia pocisku i porównanie do KH-101.

Przecież widziałeś lej na zdjęcia w tym linkowanym reportażu. Resztki paliwa w p/lotniczej rakiecie (która ma głowicę max 60 kg) miałyby to zrobić? Nonsens. to jest krater typowy dla kilkuset kg TNT.

Mamusiu, co za bełkot!!!

Tłumaczy go jedynie późna pora i najaranie ideologiczne autora.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

bełkot!!!

Hmmm...

12 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Twierdzę, że circa 1/3 nie dysponuje wystarczającymi zdolnościami intelektualnymi, żeby zrozumieć współczesny świat.

To już 1/3+1

12 minut temu, szymon1977 napisał:

Hmmm...

To już 1/3+1

Żałosne wycieczki osobiste bez żadnego odniesienia sie do meritum.

Czyli typowa twoja produkcja.

zastanowiłeś się jaki byłby efekt wybuchu kilkuset kilogramów TNT? Z pewnością wywaliłoby szyby w całej okolicy a budynek stojący obok byłby zniszczony.

Niczego takiego nie było.

No więc?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

No więc?

Trotylu nie liczę, całej reszty nie skomentowałeś, tylko...

5 minut temu, Jaro_747 napisał:

...żałosne wycieczki osobiste bez żadnego odniesienia sie do meritum.

Czyli typowa Twoja produkcja.

Ps

Orta poprawiłem, postaraj się go  nie powtarzać.

Daruj nam @szymon1977 swoje pieniactwo.

95773

Drzewo i krzaki kilkanaście metrów od krateru nietknięte, wielkie drewniane wrota nienaruszone.

To gdzie tu wybuch kilkuset kilogramów trotylu???

Ostatni raz zapytam - oprócz infantylnych zaczepek osobistych masz cokolwiek do powiedzenia na temat?

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

To gdzie tu wybuch kilkuset kilogramów trotylu???

Powtórzę:

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Trotylu nie liczę, całej reszty nie skomentowałeś,

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Drzewo i krzaki kilkanaście metrów od krateru nietknięte, wielkie drewniane wrota nienaruszone.

Sory, ale drzewo i krzaki, a nawet wrota, to dla mnie zbyt mało, by łykać propagandę jak pelikan żabę.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Daruj nam @szymon1977 swoje pieniactwo.

Na razie daruję Ci Twoje.

Dramat.

Ale nie będę dawał pożywki twojemu pieniactwu bo widzę, że rozkręcasz się całkowicie ignorując meritum sprawy.

Jestem Europejczykiem.

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

rozkręcasz się całkowicie ignorując meritum sprawy.

Powtórzę:

22 minuty temu, szymon1977 napisał:

Trotylu nie liczę, całej reszty nie skomentowałeś, tylko...

Ale sam pomyśl, ile benzyny by trzeba, żeby taką dziurę w ziemi wyj.bało?

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Problem w tym, żebyś ty pomyślał zanim wdasz się w dyskusję do której jesteś merytorycznie nieprzygotowany.

Dziura w ziemi wielkości stodoły bez ładunku wybuchowego? Jeśli powtarzanie kłamst propagandy uważasz za merytorykę, to faktycznie nie jestem przygotowany.

11 godzin temu, il Dottore napisał:

To dlaczego panstwo na U odmawia współpracy przy śledztwie? Podobnie jak z granatnikiem komendanta? 

PS. Znowu ban? 🙈

Przecież im powinno zależeć na wciagnieciu nas w wojnę 

20 minut temu, costa brava napisał:

Przecież im powinno zależeć na wciagnieciu nas w wojnę 

Może i powinno, ale na razie to jedynie straszak którym posługuję się kremlowskie trolle.

Jestem Europejczykiem.

W dniu 23.01.2025 o 08:17, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak , bo płeć można zadekretować prezydenckim ukazem .

Każdy normalny człowiek zdaje sobie z tego sprawę, że nie. Tak samo jak zdaje sobie z tego sprawę, że nie ma ich ponad 70. 

32 minuty temu, Kashikoi doragon napisał:

Każdy normalny człowiek zdaje sobie z tego sprawę, że nie. Tak samo jak zdaje sobie z tego sprawę, że nie ma ich ponad 70. 

Każdy niewykształcony.

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Dziura w ziemi wielkości stodoły bez ładunku wybuchowego? Jeśli powtarzanie kłamst propagandy uważasz za merytorykę, to faktycznie nie jestem przygotowany.

Ano nie jesteś.  Wiadomo dokładnie, jaki rozmiar miał krater w Przewodowie i co go mogło spowodować.  Wiadomo również z czego pochodziły znalezione na miejscu szczątki pocisku. Reszta to kwestia rzetelności, której tradycyjnie Ci zabrakło.

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Dziura w ziemi wielkości stodoły bez ładunku wybuchowego?

Słyszałeś o energii kinetycznej?

21 godzin temu, Tadeiro napisał:

Dziwne przejęzyczenie, skoro czytała z kartki... Hmmm...

21 godzin temu, costa brava napisał:

Albo ktos jej świnię podłożył i tak napisał a ona bezrefkeksyjnie przeczytała 

Na oficjalnych uroczystościach takie rzeczy nie mają prawa się zdarzyć (pod warunkiem, że kraj jest poważny). Tekst oficjalnych wystąpień zawsze jest aprobowany. I najlepszym dowodem na to, że o treści wystąpienia wiedziały polskie władze i nie widziały w tym problemu jest reakcja pana  premiera na słowa pani minister.  

21 godzin temu, costa brava napisał:

Ale przejezyczylbys sie w ten sposób? To tak jakby przejezyczyc się że na Grenlandii mieszkają goryle 

To nie przejęzyczenie. I twoje porównanie, moim zdaniem, też jest nieadekwatne. "Przejęzyczenie" pani minister można porównać do tego jakby niemiecki minister wypowiedział się, że w obozach koncentracyjnych katami i oprawcami byli Niemcy, a nie jacyś tam naziści. To tak, jakby członek izraelskiego  rządu powiedział, że z Palestyńczykami walczyli izraelscy zbrodniarze wojenni.  

18 godzin temu, szymon1977 napisał:

Czasy gdy do zdrajców strzelano bez sądu minęły, ale za takie "przejęzyczenie" powinno być dożywocie.

Dożywocie tak, ale od pełnienia jakichkolwiek funkcji publicznych i pracy na państwowej posadzie. Ale te czasy też już (raczej) bezpowrotnie minęły. 

Wykształciuchy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

15 godzin temu, il Dottore napisał:

To była akurat rakieta prosto z Rosji. Ukraińcy nie mają i nigdy nie mieli na stanie KH-101.

Skoro tak to dlaczego ukraińcy odmówili jakiejkolwiek współpracy przy wyjaśnianiu tego incydentu przez stronę polską? 

17 minut temu, Zbig napisał:
51 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

Każdy niewykształcony.

No to wypisz wykształcony człowieku wszystkie płcie, które poznałeś w trakcie swojej, jakże niepospolitej, edukacji. 

35 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

Skoro tak to dlaczego ukraińcy odmówili jakiejkolwiek współpracy przy wyjaśnianiu tego incydentu przez stronę polską? 

O ile pamiętam to przyznali, że to była ich rakieta. Co tam było jeszcze do wyjaśnienia, tak z ciekawości?

56 minut temu, Zbig napisał:

Słyszałeś o energii kinetycznej?

Fizyka szkoła podstawowa klasa 7 o ile dobrze widzę.

Pewnie akurat na tej lekcji był na wagarach

Jestem Europejczykiem.

13 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Żałosne wycieczki osobiste bez żadnego odniesienia sie do meritum.

13 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Mamusiu, co za bełkot!!!

Tłumaczy go jedynie późna pora i najaranie ideologiczne autora.

Sam dobie odpowiedziałeś, czy to ten merytoryczny bełkot o 2 w nocy?

2 godziny temu, Kashikoi doragon napisał:

No to wypisz wykształcony człowieku wszystkie płcie, które poznałeś w trakcie swojej, jakże niepospolitej, edukacji. 

I co jeszcze?  Może imiona, nazwiska, numery PESEL?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.