Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz lampowy Pocahontas-opinie

lulu

Rekomendowane odpowiedzi

Pollock - był gwiazdą chwili - zachcianką bogaczy i dobrą rozrywką ( a może miał coś w sobie jak lubię abstrakce sam wiesz e mi wisi na ścianie), a legendy rodzą się powoli!!!!!!!!

Nie porównuj proszę Markówa do młodego zapału i buntu - bo to ni jak się ma! Ani nasz konstruktor młody ani buntowniczy!

Jak już tak dążysz do sztuki to ja bym go porównał do Picassa, który zaczął od realizmu za skończył na abstrakcji - wybór świadomy i świetny tworzone z wyrachowania, z miłości do "kreski" i do "ideałów".

Słucham tylko muzyki.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Koobal,

Nie, nie słuchałem.

Chętnie bym posłuchał, lecz nikt w okolicy nie zareagował na moje wołania o udostępnienie wzmaka do odsłuchu.

Z tego co wiem egzemplarz demonstracyjny nie istnieje.

Więc aby posłuchać go u siebie, w domu trzeba najpierw kupić wzmacniacz.

czyli rok w plecy ? i czytanie opisów - to właśnie nazywam podłością - niektórzy na tym próbują się wzbogacić dorabiając do dobrego dźwięku dodatkowe atuty w postaci legendy. I po co ? sam dźwięk się nie obroni ? a może chodzi o coś innego ?

Słucham tylko muzyki.

Cieszy mnie natomiast, że ten wzmak idzie "pod górkę" nie używa "oklepanych" lamp jak 300B - bo samo ich użycie determinuje do miana hi-endu - a "gówno" że tak powiem - cieszę się że konstruktor nie idzie na łatwiznę, używa lamp z demobilu i uzyskuje z nich spektakularne efekty nie dostępne dla takich właśnie tuzów jak twoi MISTRZOWIE! (kondo, yamamoto itp) to jest dopiero kpina

Słucham tylko muzyki.

Gość

(Konto usunięte)

Koobal, 10 Lut 2009, 23:05

spektakularne efekty nie dostępne dla

>takich właśnie tuzów jak twoi MISTRZOWIE! (kondo, yamamoto itp) to jest dopiero kpina...>

sorry, ale trzeba mieć problem z uszami żeby powiedzieć to o yamamoto, chyba, że żartujesz

Tak ale cały "ptic" polega na stopniu wstępnym i doborze elementów, a Pan Marków robi to długo, nawet formatuje kondy pod dany egzemplarz wzmaka (tutaj czytałem i słuchałem jego wypowiedzi w radio), kondo tego nie robi i nie będzie nigdy robił - to już przemysł i kasa - niema legendy , nie ma mistrza - jest logo i kasa!

A tu proszę - mały warsztacik i spokojne "strojenie instrumentu" tego nikt inny ci nie zaproponuje. Natomiast żerowanie na tym innych ludzi to już inna bajka.

Słucham tylko muzyki.

Gość

(Konto usunięte)

Koobal, 10 Lut 2009, 23:19

>to że tam stoi i tam gra to wiem - ale czy ty go słuchałeś czy mi pokazujesz co tam stoi ?>

niby skąd wiesz że tam gra ?

piszę, że ten, co tam stoi, grał, dla mnie grał, miał podłączone kolumny, cd a w cd płyta była i grał.

poniał ?

Rochu no i w czym widzisz przewagę ? w miedziowanych blachach czy może w w tym że jak coś kosztuje X- kilo to zagra lepiej ? ŻAŁOSNE nikt nie słuchał a autorytatywnie się wypowiada!

Słucham tylko muzyki.

Gość

(Konto usunięte)

Koobal, 10 Lut 2009, 23:27

>kazik a lorelay słuchałeś - czy tylko yamamoto u hantera ?

odwracasz kota ogonem, zapomniałeś kontekst mego wpisu o yamamoto, ale........słuchałeś yamamoto u hantera?

Rochu MIŚ jest jeden - i o tym wszyscy wiemy. Drażni mnie jedynie to że oplu waś mistrza nie wiedząc co potrafi. Inną rzeczą jest to , że wszyscy porównujemy pracę mistrza do... nowłaśniedo legend tego świata - czy słusznie?

Słucham tylko muzyki.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Hm..

primo.

Nikogo nie opluwam.

secundo.

A do czego porównywać prace mistrza?

Do chińczyka za 299USD plus shipping z Hong Kongu?

A co do legend tego świata.

Sugerujesz że ta legenda nie jest z tego świata?

Do Halloween jeszcze 10 miesięcy ; )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.