Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

Takie tam w wojsku

f36ad01d9a727053092ac285f34945b8.gif

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

-Tato, tato - mówi cicho maluch - jak mi dasz dziesięć złotych, to ci powiem co mówił listonosz mamie...

-Masz i teraz gadaj szybko!

-Dzień dobry, poczta dla pani; tu podpisać.

No i jak oni mają podczas rajdu bezpiecznie jechać jak dostaja paroksyzmów śmiechu po takim napisie :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Te słupki carbonowe podobno są, a pokrywane stalą dla niepoznaki i zakotwione w ziemi odwiertami na 100m. W dodatku tylko jedna firma mogła wykonać słupki o średnicy 61,24. Musiały być szlifowane w Szwajcarii pod ten wymiar.

Normalka- wszystko zgodne z "normami" UE.

U mnie w pracy za remont pomieszczeń socjalnych (szatnia i umywalnia) poszła taka kasa, jaka starczyłaby mi na remont domu :-)) I wszystko oczywiście zgodnie z przepisami.

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Przetargi to olbrzymia ściema, nie od dziś wiadomo, że zawsze można napisać przetarg tak, że wygra szwagier burmistrza - to odnośnie słupków. I wszystko będzie zgodnie z prawem...

To w zasadzie nie jest śmieszne. Na takie małe kwoty nie trzeba właśnie ogłaszać przetargu, wystarczy w szkole powiesić małą karteczkę z ogłoszeniem że taki wykonawca jest poszukiwany, są gminy gdzie oświetliło się całe miasto ogłaszając przetargi po dwie latarnie i w ten sposób po dwie latarnie robili całą ulicę. A my siedzimy i patrzymy bezradnie. Dlaczego?

Ciekawe ile za te wyszło

No przecież widać, że TRZY BRUKOWCE :-)

A tu coś z gatunku "PROMOCJA"- ustrzeliłem w sklepie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

promocyjnie dostajesz tytuł jelenia roku?:)

Edytowane przez artw

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Normalka- wszystko zgodne z "normami" UE.

U mnie w pracy za remont pomieszczeń socjalnych (szatnia i umywalnia) poszła taka kasa, jaka starczyłaby mi na remont domu :-)) I wszystko oczywiście zgodnie z przepisami.

U mnie w pracy zbudowano specjalizowaną budkę, tak z 12 m kw. z płyt gipsowych, z podłogą techniczną, klimatyzacją i elektryką. Koszt całości wyceniono na 0.5 mln. Po 3 miesiącach stwierdzono, że za tą cenę się nie da (hihi). Opracowano więc wniosek korygujący i w końcu stanęło na 600k. Kiedy to coś w końcu zobaczyłem, w czasie oględzin powiedziałem kierownikowi inwestycji, że podobny pierdolnik ze zdecydowanie lepszych materiałów, z redundantną klimatyzacją o większej wydajności ze zdecydowanie wyższej półki jestem w stanie postawić za 250k.

Panie! Nie! Nie da się. Sama klima to 80k!

Po roku klima zaczęła się sypać. W czasie odwiedzin fachowca z branży (dobra firma) zadałem mu pytanie ile wziąłby za całość. Eee... jak by miało być zrobione na wysoki połysk (jego powiedzenie), no to... 200k. Dwie lepsze klimy... no max 40k.

Po kolejnych 3 miesiącach 2 głównych delikwentów wywalono na zbity pysk. Przy czym ten drugi miał wiele szczęścia że nie został wyprowadzony w kajdankach.

O innych realizacjach nie będę mówił, dodam tylko że mnie maksymalnie rozwalają kontrole. ;) Nie jestem sobie w stanie wyobrazić jakie przewały odchodzą przy budowie np. jakiejś autostrady, gdzie w żłobie moczą swoje dzioby nasi prominenci. Tam za mniej niż kilka baniek na lewo na łeb, nikt pewno dupy nie chce ruszyć. ;)

Panie! Nie da się! ;)))

No przecież widać, że TRZY BRUKOWCE :-)

Dwa lata temu w czasie remontu mieszkania kupiłem taką wiertarkę za 40zł. Szlifowałem nią gres, bo fachowiec spartolił robotę. 3 dni po rząd. Wiertarka nie zaznała wytchnienia. Tarcz ściernych zużyłem worek. Cały czas szlifowanie boczne. Wyszło jak od linijki. Tej wiertarki używałem jeszcze przez 2 lata, dopiero po tym czasie pojawiło się bicie boczne. Jak przeżyje miesiąc to przeżyje i dłużej. Mam Bosha, ale do czarnej roboty niczego droższego nie używam. Aha... od tamtego czasu z fachowców, od czasu do czasu widuję kuriera roznoszącego paczki. ;)

za te metalowe słupki... - powinny być paragrafy dla zleceniodawcy.

Jakbyś widział to co ja widziałem, to te słupki uznałbyś za wyjątkowo dobrze wykonaną robotę, a inwestycję wyjątkowo opłacalną.

Dlaczego nic z tym nie można zrobić? A dlaczego partyjny beton przetrwał u władzy przez ćwierć wieku? ;)))

Edytowane przez Mrok

Jakbyś widział to co ja widziałem, to te słupki uznałbyś za wyjątkowo dobrze wykonaną robotę, a inwestycję wyjątkowo opłacalną.

Dlaczego nic z tym nie można zrobić? A dlaczego partyjny beton przetrwał u władzy przez ćwierć wieku? ;)))

no to teraz w niedziele mamy szanse na mały krok w dobrym kierunku i oby ten krok był trafny dla późniejszych pololeń Polaków.

I ja bym tego życzył sobie i wam wszystkim, ale żyjąc w naszym kraju niejedne wybory widziałem i mam niestety pewność że jak zwykle ch*j z tego wyjdzie. Tu musi przyjść wpierw mały stalinek i zrobić 1937 inaczej kicha.

Edytowane przez blomin
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.