Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc na kilka ostatnich stron tego wątku, można wysnuć wniosek (być może całkiem niesłusznie), że audio i dobry smak nie idą ze sobą w parze.

Rochu,:)

O smaku dobrym czy nie, może się wypowiadać tylko ten jegomość;:))

Azus dobrze napisał - pokażcie swoje pokoje (!)

Nawiasem, to ciekawe, bo ja widzę ( choćby tylko na poprzedniej stronie) co najmniej trzy ciekawe z gustem pokoje, które nie powstydziłbym się pokazać, mimo, ze i mój nie najgorszy.

Popsuliśta się Chłopaki czy macie wygórowane oczekiwania:)

Ps. Pomijam już, że samo wklejanie zdjęć może podpowiedzieć nam jak robić czy jak nie należy planować adaptację, choćby w kontekście pierwszych odbić, adaptacji sufitu itp. włącznie z użyciem odpowiednich materiałów w kontekście ich barwy, spójności z określonym wnętrzem.

Prawdziwy pokój to z pewnością ten gdzie są jasne Rockporty Altair i regały pełne płyt. Za to fotka z MBL to albo ustawianka tylko do zdjecia albo pokój kogoś kto nie ma pojęcia o temacie. Nie dość że gole, twarde ściany, a przynajmniej tak to wygląda to jeszcze ustawienie kolumn w pozycji w której akurat te kolumny nie mają prawa dobrze zagrać.

Trudno opiniować na podstawie samej fotki, nie mniej jednak, ustawienie - jak piszesz - wydaje się mocno dyskusyjne.

Do tego brak dywanu.

Nie widzę całości pokoju, ale na podstawie tego fragmentu, to jakoś surowo, bezdusznie.Moze to zestaw do łazienki:)))

Z Rockportem, owszem, choć Wilson z MSB też przyciąga moją uwagę, chyba głownie za te okna szprosowe:))

No cóż, uprzedzę sly'a. Znowu kolumny za blisko ściany/ścian. Nie mają dużych szans na dobrą przestrzeń.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ale i tak lepiej niż na zdjęciu gdzie są MBL-e. Poza tym tu widać, że to jest prawdziwy pokój kogoś kto lubi muzykę i to się chwali.

Ale ten pokoj z kolumnami Audio Note gdzie stoja wzm z tymi dziwnymi wielkimi lampami? moze ktos wie cos na ich temat?co to za wielkie monobloki z tymi lampami?

Ale ten pokoj z kolumnami Audio Note gdzie stoja wzm z tymi dziwnymi wielkimi lampami? moze ktos wie cos na ich temat?co to za wielkie monobloki z tymi lampami?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A tutaj JBL z muzyczką

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Jak na te zakładkę, to nie wysiliłeś się za bardzo z komentarzem.

Te "ostatnie monitory" mają 87dB ich nazwa składa się z 6-ciu liter z rozpoczynającą M.

Monosy, to chyba wiesz?!

W razie kłopotów, podpowiem:))

Co ty chcesz Piano od biednego mirka? Skąd on ma wiedzieć, że to Magico napędzane Passami? Magico to zna takie co się "wtyko" a pasem to wie, że leje się po dupie.... :-)

:))

Też mam braki w tym i owym, ale jakieś "minimum wiedzy w tej zakładce" być powinno.

Co do pokoju, to mnie się podoba klimat, choć osobiście ustroje np. Acoustic Revire RWL 3 rozwiązałbym inaczej.

Edytowane przez piano

Co ty chcesz Piano od biednego mirka? Skąd on ma wiedzieć, że to Magico napędzane Passami? Magico to zna takie co się "wtyko" a pasem to wie, że leje się po dupie.... :-)

Błysnąłeś jak chrząstka w salcesonie!zalosny jestes.

Sam dostarczasz argumentów, więc nie dziwota, że jesteś pośmiewiskiem forum. Można kogoś lubić lub wręcz przeciwnie. Ale czym innym jest sympatia lub antypatia, a czym innym pośmiewisko, którego sam dostarczasz. Wiele osób po prostu jest taktownych i nie zniża się do twojego poziomu by napisać tobie prawdę. Ja wolę okrytną prawdę. Wiem, że mnie nie lubisz, ale to dobrze. Świat jest różnorodny. Nie możesz znieść, gdy piszę tobie prawdę prosto z mostu ale wtedy mam nadzieję, że zrozumiesz. Gdy inni w grzeczny i nieco zawoalowany sposób piszą tobie to samo, to na nich się nie wściekasz.....bo najzwyklej nie rozumiesz co piszą. Powinieneś docenić, że staram się byś zrozumiał. To rodzaj szacunku dla adwersarza. Mógłbym robić to w sposób, w którym nawet nie zorientowałbyś się o co chodzi.

Proponuję tobie zawieszenie broni. Nie komentuj moich wpisów, a ja nie będę komentował twoich. Może tak będzie lepiej.

Edytowane przez sly30
  • Pokaż nowe odpowiedzi