Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 14.08.2020 o 15:31, JVC 4K napisał:

4 sztuki okularów 3D i emiter 3D kosztowało mnie tyle ile wynosi jedna statystyczna wypłata Polskiego ochroniarza, więc na pewno to nie jest zabawa dla biednych tylko dla bogatych.

mówisz o Optoma czyli 4 x niecałe 400 zł czy coś innego?

W dniu 14.08.2020 o 15:37, anxion napisał:

Ogolnie x serie maja problem z HDR. 

Czym to się objawia?

Chodzi mi po głowie zmiana mojego X 500 na x5000 właśnie dla HDR.

5 hours ago, hank said:

Czym to się objawia?

Chodzi mi po głowie zmiana mojego X 500 na x5000 właśnie dla HDR.

Czasami masz wiecej bieli w czerni i wychodzi mleko. Ale wszystko zalezy od filmu. 

x5000 bedziesz musial zrobic firmware update, ale i tak troche bedziesz mial zabawy  z ustawieniem HDR .  Byl to pierwszy HDR projetkor z JVC. Ludzie na forach pisza ze ustawienieeJVC pod HDR podobno jest strasznie ciemny obraz. Poczytaj na AV Forum. 

Aczkolwiek jest to bardzo dobry projektor.  

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

21 minut temu, anxion napisał:

Czasami masz wiecej bieli w czerni i wychodzi mleko. Ale wszystko zalezy od filmu. 

x5000 bedziesz musial zrobic firmware update, ale i tak troche bedziesz mial zabawy  z ustawieniem HDR .  Byl to pierwszy HDR projetkor z JVC. Ludzie na forach pisza ze ustawienieeJVC pod HDR podobno jest strasznie ciemny obraz. Poczytaj na AV Forum. 

Aczkolwiek jest to bardzo dobry projektor.  

Dzięki.Odpuszcze na razie chyba zmiane.Moze lepiej poczekac i dozbierac do 7900 albo seri N

Na AV forum pisali rowniez o x5000 ze przez jego mocna lampe moze za mocno swiecic w jaskiniach.Bylo porownanie x500 wlasnie z x5000 i zalecali aby przed zakupem tesowac u siebie o ile to mozliwe.Nie wiem czy to faktycznie prawda ze tak wali po gałach;)

9 godzin temu, PawelMitsu napisał:

mówisz o Optoma czyli 4 x niecałe 400 zł czy coś innego?

4x JVC PK AG3 + 1szt. emiter JVC PK EM2 : to jest przed rabatem równe 3050zł brutto a po rabacie wychodzi tyle ile wynosi minimalna płaca w PL, ja wiem narzekam tak jakbym nie wiedział że po zakupie nowego BMW 8 Gran Coupe trzeba będzie kupić drogie opony zimowe i wykupić ubezpieczenie ale już daje spokój sprzęt z najwyższej półki więc akcesoria też muszą słono kosztować.

2 minutes ago, hank said:

Dzięki.Odpuszcze na razie chyba zmiane.Moze lepiej poczekac i dozbierac do 7900 albo seri N

Na AV forum pisali rowniez o x5000 ze przez jego mocna lampe moze za mocno swiecic w jaskiniach.Bylo porownanie x500 wlasnie z x5000 i zalecali aby przed zakupem tesowac u siebie o ile to mozliwe.Nie wiem czy to faktycznie prawda ze tak wali po gałach;)

Podobno w n7 ma slabsza czern od x7900. Z tego co wyczytalem podobno dopiero n9 daje rade,  

Ja czekam na nowa serie JVC :) 

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Na tą chwilę cena/jakość to tylko JVC X7900. Obraz z N-ki nie jest warty dopłaty x2. Chyba, że ktoś chce się chwalić, że ma natywne 4k. Ale kto bogatemu zabroni.
Dodam, że kalibracja bardzo dużo daje. I 1080p i 4k jest super. 3D nigdy nie sprawdzałem. Zresztą nie przepadałem za tym. Rzecz gustu.

W dniu 12.08.2020 o 21:50, Fanek napisał:

Pokażcie swoje salki jak to wygląda panowie

U mnie doszedł atmos i ogólnie tak to wygląda:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20200817_194018.jpg

20200817_194505.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4x JVC PK AG3 + 1szt. emiter JVC PK EM2 : to jest przed rabatem równe 3050zł brutto a po rabacie wychodzi tyle ile wynosi minimalna płaca w PL, ja wiem narzekam tak jakbym nie wiedział że po zakupie nowego BMW 8 Gran Coupe trzeba będzie kupić drogie opony zimowe i wykupić ubezpieczenie ale już daje spokój sprzęt z najwyższej półki więc akcesoria też muszą słono kosztować.
Ja kupiłem emiter nówkę na ebuy za 160zl.
A okulary mi zostały po Epsonie, radiowe, to powinny działać .
10 minut temu, STELVIO napisał:

Fajnie to wygląda. Nie jest za ciasno troszkę na fotelach.? Tj jeden rząd?

Tak.Jeden rzad.Fotele bardzo wygodne z imax-u.Na szerokosc naprawde jest ok.Spokojnie 7 godzin sie wysiedzieć bez bólu;)

Edytowane przez hank
13 minutes ago, STELVIO said:

Fajnie to wygląda. Nie jest za ciasno troszkę na fotelach.? Tj jeden rząd?

Tak 2 metry dystansu nie uzyskasz hehe :/ 

30 minutes ago, hank said:

U mnie doszedł atmos i ogólnie tak to wygląda:)

Ukryta Zawartość

20200817_194018.jpg

20200817_194505.jpg

Swietny pokoj, gratulacje, nie jeden by chcial miec taki klimat :) super! 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez anxion

2 minuty temu, STELVIO napisał:

Byłem ciekawy. Bo przy jednym rzędzie chyba łatwiej zadbać o dobre umiejscowienie atmosa.
Jaka szerokość pomieszczenia?

3.7 metra niestety.4.5 było by optymalnie.

45 minutes ago, STELVIO said:

Na tą chwilę cena/jakość to tylko JVC X7900. Obraz z N-ki nie jest warty dopłaty x2. Chyba, że ktoś chce się chwalić, że ma natywne 4k. Ale kto bogatemu zabroni. emoji6.png
Dodam, że kalibracja bardzo dużo daje. I 1080p i 4k jest super. 3D nigdy nie sprawdzałem. Zresztą nie przepadałem za tym. Rzecz gustu.

Tak zgadzam sie, Widzialem n5 v x5900. Czern w X seri byla o wiele lepsza, co do ostrosci, roznica dopiero byla zauwazalna okolo 1 metr od ekranu. Przy normalnym siedzeniu 3m, nie bylo zadnej roznicy, Eshift robil dobra robote. 

Edytowane przez anxion

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) No tak bywa. Ale super wygląda. Osobno to jest to.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, STELVIO napisał:

@hank No tak bywa. Ale super wygląda. Osobno to jest to. emoji106.png

Dzieki.

4 minuty temu, anxion napisał:

Tak zgadzam sie, Widzialem n5 v x5900. Czern w X seri byla o wiele lepsza, co do ostrosci, roznica dopiero byla zauwazalna okolo 1 metr od ekranu. Przy normalnym siedzeniu 3m, nie bylo zadnej roznicy, Eshift robil dobra robote. 

To chyba bede zbierał na 7900 bo widze ze nie ma sensu pakowac kase w N jezeli nie zalezy nam na "prawdziwym 4k"

16 minutes ago, hank said:

Dzieki.

To chyba bede zbierał na 7900 bo widze ze nie ma sensu pakowac kase w N jezeli nie zalezy nam na "prawdziwym 4k"

Zdecydowanie, 7900 lub czekac na nowa serie. Moze poprawia czern. 

Edytowane przez anxion

Ja  jako kilkuletni posiadacz plazmy 65vt60 i niemal rok Oleda Panasonica ,po około 100 godzinach na lampie  w JVC x7900 jestem mega zadowolony z zakupu i szczerze polecam,a nawet  żałuję że wcześniej nie kupiłem.Są sytuacje że mój OLED blednie i często w bezpośrednim porównaniu mam wrażenie że JVC ma większe pokrycie rec2020. Np dziś oglądaliśmy nową bajkę z rodzinką i dzieciakami (słaba ogólnie) trolle world tour i później  po seansie z ciekawości przerzuciłem na Oleda żeby zerknąć   i za groma nie ma tylu odcieni co na pj , głębia uciekła w las,kolory jakby słabsze(czyżby wrgb, biały Pixel ? ). OLED nie skalibrowany a pj tak może tu tkwi problem.

Ukryta Zawartość

IMG_20200817_215156~2.jpg

IMG_20200817_212844~2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez darulok

Właśnie o to chciałem się zapytać. Czyli kalibracji brak na oledzie. To może być ten problem. Ja u siebie nie powiem, że projektor słabszy od oleda. Ale też dobry. Powiem tak. Projektor ma świetny obraz tylko inny niż tv.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 18.08.2020 o 07:52, darulok napisał:

jeśli masz możliwość zrób porównanie dokładnie tej bajki w wersji uhd 4k i daj znać . Dzięki 

Kupiłem wczoraj ta bajkę i jak dla mnie lepsze wrażenie zrobiła wersja Blu Ray niż 4K UHD

34 minuty temu, Martin Rejek napisał:

Kupiłem wczoraj ta bajkę i jak dla mnie lepsze wrażenie zrobiła wersja Blu Ray niż 4K UHD

rozumiem Martin,ale mi bardziej chodziło o porównanie OLED vs JVC  x7900 w wersji 4k  w rec2020? Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

@darulok a ja mam inne pytanie do Ciebie, z jakiej odlegości rzucasz obraz na ekran? Bo z wyliczeń kalkulatora wyszło mi ze mógłbym z 250cm mieć tylko przekątna 205 cm w 16:9 a mnie interesuje 21:9... przy takiej przekątnej to lepiej zainwestować w dobry i duży TV niż projektor... co o tym sądzisz ? Czy dobrze podaje kalkulator z internetu?

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, RAF77 napisał:

Prawdopodobnie dobrze. Ja z 4.5 metra osiągam 135" max.

No to rodzi się pytanie, projektor i ekran o przekątnej 83-85 cali czy TV OLED/Qled 77-85cali ???? mam jeszcze trochę ponad pół roku czasu na przemyślenie tej sytuacji... Szkoda że tylko tyle można z takiej odległości, liczyłem na 100 cali w 21:9... smutne to?

• Pokaż nowe odpowiedzi