Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, JVC 4K napisał:

Ok ale do tego co piszesz z częstą zmianą pracodawcy NA PEWNYCH SZCZEBLACH ale mnie to nie dotyczy,  po pierwsze trzeba mieć ZNAJOMOŚCI aby móc przebierać w dobrych ofertach a po drugie trzeba mieć PAPIER trzeba skończyć jakieś studia być wykształconym itp. a ja ktoś nie ma nawet matury tak jak ja, to tonący brzytwy się trzyma,

Tam nie ma czegoś takiego jak znajomości. Dobra kończę temat.

4 minuty temu, STELVIO napisał:

Tak się zastanawiam. Większość z Was jest tu od dawna. To po co dyskutujecie z tym kimś. Wszyscy wiedzą, że ma nie tak pod sufitem. Nie będę się rozpisywał. Wiadomo o co chodzi.

Ale ja z tobą nie mam zamiaru dyskutować póki masz X7900 to nie mamy o czym dyskutować, jak kupisz chociaż NX5 nie mówię o 7 czy 9, albo NP5 to wtedy będziemy mogli powymieniać się doświadczeniami, ja nigdy nie miałem proja pokroju X7900/RS540 więc o tym nie porozmawiamy.

Edytowane przez JVC 4K
7 godzin temu, JVC 4K napisał:

Ok ale do tego co piszesz z częstą zmianą pracodawcy NA PEWNYCH SZCZEBLACH ale mnie to nie dotyczy,  po pierwsze trzeba mieć ZNAJOMOŚCI aby móc przebierać w dobrych ofertach a po drugie trzeba mieć PAPIER trzeba skończyć jakieś studia być wykształconym itp. a ja ktoś nie ma nawet matury tak jak ja, to tonący brzytwy się trzyma,

Mam taką pracę jaką mam i takie zarobki jakie mam ale nie wybrzydzam bo na moje miejsce jest z 200 chętnych więc szanuje to co mam, my wychowaliśmy się w biednej rodzinie całe życie byliśmy biedni nie miałem kasy na to by iść na studia dziewczynę, auto , Ja i moja żona nie potrzebujemy złotych klamek w domu czy 5 razy w roku jeżdzić po świecie nie jadamy w restauracjach nie kupujemy w Klifie szmat nie chcemy Porsche itp.

Kiedy już udało się jakoś postawić dom i żona zaczęła dobrze zarabiać od niedawna to kupiliśmy kino i tak leczę kompleksy biedy z dzieciństwa z rodzinnego domu tak radzę sobie z brakiem wykształcenia, studiów, matury, kolegów, dziewczyny, auta itp. Kolejnym drogim projektorem czy kolejnym subwooferem a co nie wolno mi to nie wasze życie tylko moje.

A to Ty Łurujesz bo to Twoja kobita zarabia, a Ty siedzisz w swojej strefie komfortu i twierdzisz że masz taką pracę jaką masz i nie wybrzydzasz i jest git. Nieźle. 😂😂😂😂😂

Przepraszam , o czym jest ten wątek ?

O , chorym człowieku ?

Gdzie jest moderacja ? Przerwa świąteczna chyba już się skończyła. 

No raczej nie wymienię laser kupiłem z myślą o 10-15 latach użytkowania wystarczy podzielić 20 000godzin i w rok wyjdzie tyle co faktycznie oglądam. Więc brak lamp było determinujące, a zapomniałem napisać u mnie jeszcze dochodzą nieplanowane wyłączenia prądu z elektrowni tak z 4-5 razy na kwartał, i już kilka razy mi wyłączyli prąd jak kino było załączone i to szkodzi lampie, a więc teraz już nie mam tego problemu, za rok nic nie kupię bo już jestem doszczętnie spłukany.
Aaa, niech stracę.
Napiszę ci coś.
Kup sobie UPS do tego projektora, bo nie sądzę żeby laserowy "lubił", takie wyłączanie prądu w czasie oglądania.

Ps.
Ładnie kuzyna pożeniłeś, ze spierdolonym projektorem .
Nie ma jak rodzina, hehehe.
51 minutes ago, RAF77 said:

Ładnie kuzyna pożeniłeś

To samo pomyslałem 😆 obcemu bym nie sprzedał uszkodzonego, no chyba ze na jego własną odpowiedzialnosc i oczywiscie uprzedzając o usterce.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

15 godzin temu, JVC 4K napisał:

Ale ja z tobą nie mam zamiaru dyskutować póki masz X7900 to nie mamy o czym dyskutować,

Dobry jesteś 😄

4 godziny temu, RAF77 napisał:

Aaa, niech stracę.
Napiszę ci coś.
Kup sobie UPS do tego projektora, bo nie sądzę żeby laserowy "lubił", takie wyłączanie prądu w czasie oglądania.

Ps.
Ładnie kuzyna pożeniłeś, ze spierdolonym projektorem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .
Nie ma jak rodzina, hehehe.

Raczej w laserowym nic się nie stanie on nie potrzebuje tak wydajnego chłodzenia jak lampowy i po wyłączeniu nie chłodzi się tak długo jak lampowy jest tak jak z telewizorem więc UPS jest zbędny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
On 1/14/2023 at 10:18 AM, don111 said:

Skąd je ściągnąłeś ? Różnica pewnie kolosalna w stosunku do PB 2000 Pro ? 

Widziałem że cała ta seria Monolith była na wyprzedaży w śmiesznych cenach. Szkoda że nie u nas w PL 

z monoprice.eu. Różnica jest gigantyczna - te sub u mnie w pomieszczeniu schodzą do 14hz (-3db). 

W dniu 15.01.2023 o 00:37, JVC 4K napisał:

Czyich wypłat twoich bo moich to tak ze 40 by było a ile zarabia kolega MartyMcFly to nie wiemy.

@MartyMcFly ma Almanac 1975-2000 więc kasy na sprzęt nie zarobił tylko wygrał na obstawianiu.

Możecie na mnie narzekać wisi mi to, ale w odróżnieniu od innego użytkownika byłego już tego forum Marcina Rejka ja przynajmniej nie zakładam i nie usuwam kont hurtowo, jakbyście mogli zauważyć cały czas piszę z jednego konta i w każdej naprawdę w każdej chwili mógłbym założyć nowe i nawet byście się nie zorientowali w tym.

Tak więc był jeszcze gorzej walnięty ode mnie user tego forum, chociaż ja sam nie uważam aby było ze mną coś nie tak, na pewno Rejek był w tym temacie gorszy. I na przyszłość nie denerwujcie mnie bo założę nowe konto i się w tym nie połapiecie.

5 godzin temu, JVC 4K napisał:

w każdej naprawdę w każdej chwili mógłbym założyć nowe i nawet byście się nie zorientowali w tym.

Dawno się tak nie uśmiałem z rana 🤣

15 godzin temu, JVC 4K napisał:

I na przyszłość nie denerwujcie mnie bo założę nowe konto i się w tym nie połapiecie.

Polegniesz szybciej niż Rojek

A niby w jaki sposób miałbym polec na jakiej płaszczyźnie że się tak zapytam?

Ja przynajmniej w odróżnieniu od Rojka przynajmniej ukończyłem budowę swojego kina a on ma je dalej w budowie i tak naprawdę na jakim etapie jest nikt nie wie, pewnie znowu jakaś nowa koncepcja na markę kolumn głośnikowych czy jakaś nowa marka jako elektronika pod głośniki.

Również na ten moment nie mam w planach usuwania konta na audiostereo jak i zakładania nowego.

Tak więc fetku chyba widzisz jakieś subtelne różnicę pomiędzy nami chyba. Ja z forum nie ucieknę jak jakiś tchórz tego możesz być pewien.

Ja pierd... Co za zj** kuźwa usuńcie te conajmniej 6/8 postów. Żenada

Polegniesz szybciej niż Rojek
To był rojek?? Czy rejek?
Godzinę temu, STELVIO napisał:

To był rojek?? Czy rejek?

nie wiem, ma to jakieś znaczenie ?

1 godzinę temu, JVC 4K napisał:

A niby w jaki sposób miałbym polec na jakiej płaszczyźnie że się tak zapytam?

skoro nie zrozumiałeś tak prostej rzeczy to już poległeś, pomyśl czasem to naprawdę nie boli.

Panowie przypomniałem sobie o tym forum audiostereo. Od wieków tu nie zaglądałem. Wchodzę tu, a tutaj same leśne dziadki. Jakieś kłótnie,ubliżanie sobie. Co to jest. Forum szczeniaków. Chyba o ile dobrze pamiętam. Miały być w tym temacie jakieś zdjęcia swoich kin. Ciekawe,lub mniej ciekawe,ale o tym. Mylę się. Jeśli tak to proszę mnie oświecić.

11 minut temu, kinomaniak 2 napisał:

proszę mnie oświecić.

Ukryta Zawartość

🙂

Ukryta Zawartość

KALIBER vel rydz .

7 hours ago, KALIBER said:

Ukryta Zawartość

🙂

hahhaha dobre

Ukryta Zawartość

Sony 85 XH 9505.JVC DLA-X5000.Anthem MRX-1140. Sony UBP-X800M2 .Klipsch RF-7.Klipsch RC-64II.Klipsch RP-250S.Klipsch R-14S.Klipsch SW-310

Z całym szacunkiem ale podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisał @kinomaniak 2

Ten wątek do od dawna syf, który nie ma nic wspólnego ze swoim tytułem. Człowiek chce wejść, podpatrzeć coś, czymś się zainspirować a od chyba 100 podstron jest totalny gnój i offtop, na wszystkie możliwe tematy. A potem płacz, że nikt się nie odzywa, nikt się nie udziela, nikt nie słucha porad "wujków dobra rada" 🙂  W sumie to nic dziwnego., bo tutaj nie ma czego słuchać.

Ukryta Zawartość

Nasze Kina Domowe - galeria Zdjęć
To może tam coś znajdziecie.

Tam jest zawsze spokój. A i tak nikt nic nie wstawia. Nie wiedzieć czemu. Bo po to wątek został stworzony.

Ukryta Zawartość

Gość Vintageaudiofil

(Konto usunięte)
51 minut temu, 60d napisał:

Z całym szacunkiem ale podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisał @kinomaniak 2

Ten wątek do od dawna syf, który nie ma nic wspólnego ze swoim tytułem. Człowiek chce wejść, podpatrzeć coś, czymś się zainspirować a od chyba 100 podstron jest totalny gnój i offtop, na wszystkie możliwe tematy. A potem płacz, że nikt się nie odzywa, nikt się nie udziela, nikt nie słucha porad "wujków dobra rada" 🙂  W sumie to nic dziwnego., bo tutaj nie ma czego słuchać.

Wydaje mi się że jest to wina moderatorów, nic nie sprzątają, wyzwiska, ubliżanie itd leci tutaj tyle tego że ho ho, mało tego panoszenie się kto ile zarabia, na co wziął kredyt itd. nie wiem może dzięki temu forum ludzie podnoszą swoje ego i myślą że dzięki temu są dowartościowani ale i tak to nie zmienia postaci rzeczy, forum służy do informacji, podpytania się gdy się czegoś nie wie lub brak tego w internecie czego byśmy chcieli się dowiedzieć

Właśnie przejrzałem wątek polecany przez kolegę „Stelvio”  i muszę przyznać że miło się przegląda taki temat bez kłótni, wyzwisk i etc. Są tam fajne opisy kto co posiada, aż chciało by się tam więcej zobaczyć ale temat chyba odszedł w zapomnienie nie wiedzieć czemu…

12 godzin temu, PawelMitsu napisał:

Gościu wyskoczył, powyzywał i jeszcze oczekuje, że ktoś mu coś wytłumaczy 🤣 od dzisiaj to mój ulubiony user

A nie słyszałeś na religii w szkole o czymś takim jak "przebaczenie za grzechy" albo "czas leczy rany" itp. jest masa takich synonimów, powiedzonek.

Zobaczysz na własne oczy przez 2 lata nie będę nic pisał tu albo przynajmniej przez rok, i za rok powiedzmy jak będę chciał uzyskać jakąś pomoc lub informacje w temacie audio/video, to nikt nie będzie pamiętał co tu kiedyś wypisywałem i każdy będzie wyciągał do mnie pomocną dłoń. Serce na tacy.

Niektórzy ludzie zapomną inni wybaczą(Stelvio) a jeszcze inni przejdą obok tego obojętnie. LUDZIE NIE SĄ PAMIĘTLIWI.

Pozdrawiam.

7 hours ago, JVC 4K said:

za rok powiedzmy jak będę chciał uzyskać jakąś pomoc lub informacje w temacie audio/video, to nikt nie będzie pamiętał co tu kiedyś wypisywałem i każdy będzie wyciągał do mnie pomocną dłoń. Serce na tacy.

I znowu komus pocisniesz, bo ma tanszy projektor? 

Poza tym to chyba nie o Ciebie chodzilo 😉

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

• Pokaż nowe odpowiedzi