Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, xajas napisał:

Czy Ampli ma jakies wyjscie "Trigger" (np. do sterowania ekranem,...), ktorym mogl bys zasilic takie wentylatory.

Nie sądzę. Ale, jako, że u mnie tylko Apple TV (Netflix, Amazon, HBO) to ampli i tak zawsze chodzi, więc podłączyć dodatkowy wiatraczek do zawsze się włączy. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

2 minuty temu, kivlov napisał:

Chyba w tej końcówce nie ma takiej funkcji.

dobra gamoń jestem, myślałem że to to procek i chodzi o wyświetlacz. No to chyba tylko jakoś zakleić estetycznie.

Podczepiając się pod wątek to dziwi mnie, że wszystkie sprzęty do KD takiej klasy nie mają możliwości całkowitego wyłączenia wszelkiego podświetlenia. W końcu w teorii przeznaczone są do kina domowego i totalnie zaciemnionych pomieszczeń.

Teoria, a praktyka co innego. Ile osób może sobie pozwolić na całkowite zaciemnienie pomieszczenia i podporządkowanie pod kino.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

2 godziny temu, kivlov napisał:

Teoria, a praktyka co innego. Ile osób może sobie pozwolić na całkowite zaciemnienie pomieszczenia i podporządkowanie pod kino.

Ile osob mogło sobie pozwolić na nowego nad m25? ?

Też prawda, ale właśnie znalazłem super patent, zakleiłem taka taśma izolacyjną w identycznym kolorze co wzmacniacz i jest elegancko i przyjemnie. Nie rzuca się tak bardzo w oczy.

W sumie to nie wyobrażam sobie takiego kloca w salonie bez przystosowania pod kino, bo zwyczajnie by sie marnował.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Nawet nie wiedziałem, że także tak masz ?

Śmiało wpadnij, mam trochę whisky na stanie.

Gość

(Konto usunięte)
8 godzin temu, kivlov napisał:

Nawet nie wiedziałem, że także tak masz ?

Śmiało wpadnij, mam trochę whisky na stanie.

A można się wprosić na seans Godzilli 2 w 4K z Odtwarzacza Blue-Ray Panasonic 9004 no chyba ze masz Oppo to byśmy porównali?

Naprawdę masz ochotę oglądać Godzillę, na takim małym telewizorze...

Poza tym bardzo ładny zestaw.

Pozdrawiam właściciela.

Aaaa .

Ty do kolegi Kiwlow, do salki kinowej chcesz się wprosić,,,,

22 godziny temu, Mieciu napisał:

Po przeprowadzce. 

Salon 25m2. 

Tak, wiem, tv za mały jest. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Super klimat zrobiłeś tym drewnem, kolumnami i kapitalnie-wizualnie gra z tym coś jakby złocenie membran w głośnikach! Aż chciałoby się tam pojechać z blureyem w plecaku i odpalić ulubiony film lub koncert w takim klimacie ? 
A jak kino sprawuje się akustycznie? Amplituner, kolumny?

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, kivlov napisał:

Macie jakiś sposób na zaciemnienie niebieskich diod ledowych? Raża mnie po oczach w NAD'ie M25

Na używam tego do wszystkich urządzeń https

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@bl4ck ciekawa propozycja. Dzięki.

Albo 100%

Ukryta Zawartość

Najlepiej takie i takie zamówić a list z usa przychodzi dość szybko, taka pierdoła a życie staje się prostsze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bl4ck
  • 2 tygodnie później...

Od jakiegoś czasu kupuję sprzęt pod kino domowe. Co poniektórzy na forum wiedzą co i jak. Po trochu do przodu. Nowe kolumny, nowy ampli, nowy blu-ray, ekran 105"(większy nie mógł być ze względu na szerokość ściany). I dzisiaj zamówiłem/kupiłem swój pierwszy w życiu projektor. Niestety na święta nie przyjdzie. Ale mam nadzieję że stary rok zamknę z projektorem w domu. Mam także nadzieję że będę z niego zadowolony przez jakiś czas. Tym bardziej że w tym momencie używam do wszystkiego oleda 65". Kompletowanie kina uznaję za zamknięte. Teraz tylko realizacja projektu pokoju. Jak będę mieć go u siebie to wstawię fotkę. Pozdro

Trochę to głupie zapewne ale dopiero jak dojdzie do mnie. Nic wielkiego ale nie chcę zapeszać. Chciałbym żeby w tym roku doszedł. I może go jeszcze odpale. Sam jestem ciekawy czy dobrze zrobiłem.

Mój pierwszy. Jaram się jak dziecko.

Pewnie żebym chciał powiedzieć. Ale obiecałem sobie, że go odpalę i wrzucę fotkę z obrazem i nim. I kurcze pod choinkę pewnie nie będzie.

Teraz cieszmy się świętami. Może trochę za szybko ale życzę wszystkim forumowym kolegom Wesołych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku. Spełnienia marzeń w każdym temacie. Mało roboty więcej kasy. Dużo optymizmu. Szacunku w obie strony. Trzymajcie się chłopaki i dziewczyny jeśli tu są.

Zobaczysz, że z projektora będziesz bardzo, ale to bardzo zadowolony. Jest to inny poziom oglądania, jeżeli masz do tego warunki. Jak dojdzie sprzęt możesz dodać w podpisie, albo napisać jaki wybrałeś cały sprzęt. Jest już dużo produkcji 4K więc warto kupowac już projektory właśnie w tej technologii, a tu już nadchodzi powoli 8K więc myślę, że za rok, albo za dwa pod choinką pewnie znajdzie się i taka zabawka.

W dniu 14.12.2019 o 10:12, reart napisał:

Super klimat zrobiłeś tym drewnem, kolumnami i kapitalnie-wizualnie gra z tym coś jakby złocenie membran w głośnikach! Aż chciałoby się tam pojechać z blureyem w plecaku i odpalić ulubiony film lub koncert w takim klimacie ? 
A jak kino sprawuje się akustycznie? Amplituner, kolumny?

Dziękuję. Akustyka daje radę jak na stan w którym jest, ale jest trochę do poprawy, bas już jest taki jak powinien i w miejscu gdzie powinien być bez żadnych przesterów czy dudnienia. Stereofonia przy słuchaniu muzyki jest świetna. Jestem świeżo po przeprowadzce i ściany jeszcze w większości są gołe. Na dniach wpadną półki i prawdopodobnie jakieś panele akustyczne co by trochę pogłos zlikwidować. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Stelvio, Ty stary wariacie - jak tylko dojdzie i uruchomisz, to wciskaj fotkę i kilka zdań z opisem sprzętu i wrażeń ? 

Generalnie konsekwencja godna podziwu, pamiętam jeszcze jak podpytywałeś o sub'a, grając - o ile pamięć starcza mnie nie myli - na Tagach, a tu ciągły progres. Również wszystkim Wesołych Świąt i dużo rozsądku w gonieniu króliczka. Warto wyczuć, kiedy go wreszcie usadzić na d*pie ? 

Rano dostałem info, że już dzisiaj mają dostarczyć mi sprzęt. Jestem w lekkim szoku, bo się tego nie spodziewałem. Czyli jednak będzie prezent pod choinkę.

Inwestowanie w projektor (plus ekran = powyżej 10k )  aby obraz z niego wyświetlać na 105 " ekranie gdy 85" tv można kupić za około 10k mija się z celem tym bardziej że będziesz pod niego przygotowywał pomieszczenie codziennego użytku żeby wyciągnąć ile się da z jego możliwości.  Niedawno gość z forum sprzedawał projo i MS 100" i kupił tv właśnie 85cali więc można założyć że wiedział co robi i dlaczego .

• Pokaż nowe odpowiedzi