Skocz do zawartości
IGNORED

Za ,a nawet przeciw - Trójka

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Czy słuchacie audycji w Trójce o godzinie 12 ? Dziś był temat ; "WARTOŚCI CHRZEŚCIJAŃSKIE W SZKOLE?"

Ostatnio poruszano temat cenzury w TV.

Nic nie mam przeciw tak zwanym wartościom chrześcijańskim - sam gonię "dzieciaki" do kościoła,

ale nie zgadzam się na państwo wyznaniowe coś w rodzaju Iranu, a są takie zakusy i to nie jest żart ;-)

To samo audycja na temat cenzury w TV ,chcą nam mówić co mamy oglądać po godzinie 23 ;-)

Durnych programow nie brakuje, typu T.S. czy seriali i to nie koniecznie puszczanych przed 23 ,

i jakoś o tym się nie mówi ,a to chyba znacznie gorsze od brutalnych czy erotycznych filmów,

bo nie ma nic gorszego od zwykłej głupoty - która dzięki takim programom kwitnie w narodzie - coraz więcej gołębi szykuje się do lotu co zresztą widać w sejmie ;-)

Mam dwójkę dzieci(teraz już prawie dorosłe) i nie rozumiem co w normalnym domu dzieciaki robią po godzinie 23 przed TV ?!! A dorośli ;-) Chyba po woli przestają takimi być - bo ktoś chce decydować za nich ;-)

Odnoszę wrażenie ,że postępuje - powolutku wchodzi w różne dziedziny życia, swego rodzaju "Kaczyzm"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co o tym sądzicie ?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23804-za-a-nawet-przeciw-tr%C3%B3jka/

W piątek balu karnawałowego organizować nie wolno - zaprotestowała siostra Irena Zakrzewska, która uczy religii w jednej ze śródmiejskich podstawówek. W drodze wyjątku za plecami dyrekcji szkoły wystarała się jednak u proboszcza o dyspensę, ale... tuż przed tańcami uczniowie powinni odmówić "Ojcze nasz" i "Zdrowaś Mario"

Ukryta Zawartość

a Kaczyzm.. trzeba byc optymista zeby mowic ze nastepuje powoli...

Ukryta Zawartość

gutek

masz rację ja sam zaczynam miec wątpliwości gdzi eja mieszkam, co to za kraj. Politycy PiS chcą być, czy już są bardziej papiescy od Papieża. A dla mnie jest to tylko kolejna obłuda pod publiczkę, traktują to towar, który dobrze się sprzeda. I masz rację zaczyna to pachnieć cokolwiek Państwem wyznaniowym. Czyżby Wałęsa miał rację co do oceny tych dwóch Panów?

Organicznie nie znoszę czerwonych, ale w takich sytuacjach aż chcę zawołać "komuno wróć!" I wróci, niestety, już za cztery lata (albo i wcześniej) i znowu tęgie głowy będą sobie zadawały pytanie dlaczego?

• Redaktorzy

Ja kościół widze z balkonu i .... starczy. Jak ostatnio usłyszałem, że kilku inteligentnych inaczej parlamentarzystów wpadło na pomysł dotowania kościoła z budżetu państwa to mnie krew zalała. Nie ma na drogi, boiska (o stadionach nie wspomnę) i obiekty sportowe (specjalnie nie wspominam o biedzie) a na kościoły mamy się składać? Nie dość, że kler podatków nie płaci to jeszcze kasę z budżetu miałby dostawać?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ja słuchałem wczoraj tej audycji, zreszta słucham zawsze kiedy mam okazję. Ja bym nie przesadzał z tym stwierdzeniem, że chcą nam wbic do głowy co mamy oglądać. Przecież jest wyłącznik TV i można zgasić jak sie komus nie podoba. Ja tam mało oglądam TV (chodzi mi o publiczną TV), poniewaz w kółko od kilku lat leci to samo i człowiek ma juz dość. Chodzi jednak o to, że przy współczesnej technice dzieci moga sobie nagrac taki film od 18 lat na video albo DVD i oglądnąć później gdy nie ma rodziców w domu. I tu jest cały problem z którym należałoby coś zrobić. Większa odpowiedzialnośc spada na rodziców, którzy powinni interesowac się co oglądają ich dzieci. Audycja dotyczyła więc bardziej jak ustrzec dzieci przed wpływem nieodpowiednich filmów i programów, a nie co sie narzucam nam dorosłym do oglądania.

Pawlinda => ja odnoszę wrażenie ,że postępuje takie "macanie " gdzie na ile można smycz założyć społeczeństwu i temat jest głębszy niż sądzisz.

Ja 18 lat skończyłem już dawno i chcę o wszystkim sam decydować , o tym co oglądam też, a w kwestii wiary to już w ogóle.

A " dzieciaki " są bystre i jak będą chciały to i tak dotrą do materiałów dla nich nie wskazanych,

a przypomnij sobie jak jest z samym zainteresowaniem tematem - głównie interesuje owoc zakazany ;-)

No właśnie gutek nikt mi nie karze oglądać tego czy tamtego. Sam o tym decyduje, jak mi się coś nie podoba to wyłączam TV albo przełączam na inny kanał. Nikt przecież za mną nie stoi i nie kontoluje co oglądam. A co do kontroli ze strony polityków, czy kogo tam to macie coście wybrali. Ja nie głosowałem na nikogo.

>Pawlinda

"A co do kontroli ze strony polityków, czy kogo tam to macie coście wybrali. Ja nie głosowałem na nikogo."

Nawet jak na nikogo nie głosowałes, to i tak przyczyniłes sie do czyjegoś zwycięstawa. Nie oddając głosu na partie X, dałeś jeden głos na partię wygrywającą.

Dam Ci przykład, oczywiście hipotetyczny:)

Załóżmy manadatów poselskich jest 100. Po ostatnich wyborach PIS dostaje 51%, PO 49%. W tym wypadku PIS ma bezwzględną większośc (51 mandatów) i rządzi samodzielnie. Jednakże popatrz jak sytuacja by się diametralnie odmieniła gdybyś oddał głos na PO. Może Twój głos spowodowałby, że obie partie miłałyby po 50 % i musiałyby się dogadac w sprawach rządzienia krajem.

Zrozum, że niechodzenie na wybory jest najgorszą rzeczą jaką możesz zrobic dla kraju, o ile jego losy Cie jeszcze interesują.

"Mam dwójkę dzieci(teraz już prawie dorosłe) i nie rozumiem co w normalnym domu dzieciaki robią po godzinie 23 przed TV ?!!"

A co w ogóle robić przed TV?

Ja oglądam telexpress i czasami jakiś program na Discovery lub TVN Turbo.

To co puszczają w TV woła o pomstwę do nieba. Dziadostwo i starocie. Mega hity z 95 roku.

Rydzyk i jego moherowy brygady podbiją ten kraj. On nawet nie musi mieć żadnych koncesji, nadaje (a przynajmniej długo nadawał) radio maryja po prostu jako pirat i nikt mu nic nie zrobił. To samo z Trwam, której nie ma prawa nadawać. Gościu jest poza prawem. Za niedługo będzie z kaczkami ustalał co wolno, a co nie.

Pawlinda, 13 Sty 2006, 23:32

>No właśnie gutek nikt mi nie karze oglądać tego czy tamtego. Sam o tym decyduje, jak mi się coś nie

>podoba to wyłączam TV albo przełączam na inny kanał.

Dopóki masz wybór... Kiedyś była taka piosenka "fifty seven channel and nothin' on". Spróbuj ochronić dzieciaki słuchające muzyki (a raczej ogladajace na MTV etc.) przed przyjmowaniem zwyczajów k**ewskich. Dokładnie tak - popatrz na styl ubierania się dziewcząt. Jadę samochodem ze znajomym - patrzę - macha z pobocza dziewczyna. Tirówka - mówię. Nie, autostopowiczka mówi znajomy. Zatrzymujemy się. Jednak autostopowiczka. Chyba coś jest nie tak, skoro nie mozna ocenić na pierwszy rzut oka, prawda ?

Na uczelniach wyższych profesorowie wyrzucają studentki z egzaminów z poleceniam stawienia się na drugi termin w odpowiednim *stroju*.

Coraz większa odpowiedzialność spoczywa na rodzicach i to dlatego, że środki masowego przekazu. kultura, otoczenie działa przeciwko nim i ich dzieciom. A niby dlaczego ma tak być ? Dlaczego nie miałyby wspomagać rodziców ?

Osoby które z powodu wieści o planach zaostrzenia dyscypliny moralnej wołają "komuno wróć" mają poplątanie w głowie bo nie potrafią ważyć rzeczy.

_igod_ napisał:

>Rydzyk i jego moherowy brygady podbiją ten kraj. On nawet nie musi mieć żadnych koncesji, nadaje (a

>przynajmniej długo nadawał) radio maryja po prostu jako pirat i nikt mu nic nie zrobił. To samo z

>Trwam, której nie ma prawa nadawać.

Łżesz.

BTW masz pozwolenie na "głoszenie drukiem" w Internecie ? Piracie ty pozaprawny !

Ja tam nie mam nic przeciwko, żeby każdy sobie głosił co chce i komu chce za swoje własne pieniądze. Jak mi nie odpowiada to nie ogladam lub nie słucham. Ale jak ktos próbuje mi coś kształtować za moje własne pieniądze i to jeszcze wbrew moim osobistym poglądom (podatki, opłaty za radio i telewizję) to już nie jest mi to wszystko jedno....

Myślę, że do sytuacji opisanej np. przez Orwella albo w filmie "Pamięć absolutna" (tam zdaje się program oglądany w TV był narzucony i trzeba było to oglądać co emitowała władza) nam jeszcze daleko i dlatego , że to przyszłość i z przyczyn że tak powiem politycznych (nie ma u nas na razie totalitaryzmu czy dyktarury).

Aviar a na wyborach nie byłem nie dlatego, że nie chciałem tylko nie mogłem bo byłem wtedy połamany. A na PiS i tak bym nie głosował. A co do niewłaściwych zachowan dzisiejszej młodziezy to nie tylko jest to wina telewizji, ale także prasy kolorowej i w ogóle zeświedczenia obyczajów.

Kiedy już dojdzie do sytuacji orwelowskiej, bądź pewien, ze będzież z zachwytem w oczach wpatrywał sie w teleekran i ochoczo klaskał rączkami. Nie ma totalityaryzmu ? W merdiach już jest.

>dudivan, 14 Sty 2006, 18:15

>Nie ma totalityaryzmu ? W merdiach już jest.

Nie przesadzaj, żdne media nigdy nie będa niezależne, zawsze musi byc 'sponsor' , a ten 'wymaga'.

Aby nie było totalitaryzmu potrzeba by było wielu 'różnych sponsorów' - a szukanie 'tego jedynego sprawiedliwego' jest zawsze początkiem do totalitaryzmu.

moga sobie robic rozne panstwa wyznaniowe czy bez ja i tak mam swoj osad na pewne sprawy i bez wzgledu na rozne tendencje w panstwie bede robil co uwaam za sluszne.uwazam tez by podobne poglady mialy moje dzieci i to na tyle

adamm, 14 Sty 2006, 18:36

>ja i tak mam swoj osad na pewne sprawy i bez

>wzgledu na rozne tendencje w panstwie bede robil co uwaam za sluszne

Jaj nadejdze totalitaryzm już Ci tak 'dobrze' nie będzie. Prywatnośc to wtedy wróg numer jeden. I nie odgrodzisz sie żadnym ogrodzonym osiedlem i nie zamkniesz w swpim domku.

Lepiej, żeby nasze dzieci nie musiały znowu ryzykować swoim zyciem by odzyskać to, co my możemy stracić.

Słuchałem i najlepiej wypowiadał się p. P.Gadzinowski z SLD. Mimo że z patrtii to miał rację. :)

Na "szczęście" jeszcze trochę komuchów się w naszym kraju ostało i kaczorki, rydze i LPRy jak przegną to będzie jatka czarnych z czerwonymi. Jest przecież telewizja satelitarna i kablówka, mogą co najwyżej manipulowac sobie kiepską tvp. Chomiki wybiją sobie zęby na tych próbach regulacji w moim telewizorze! Wałęsa ich chyba dobrze ocenił :D Wszelkie restrykcje powodują że towar zakazany staje się bardziej pożądany.

Przemoc jest nie w telewizji ale w domu i na ulicach i niech się tym te parówy zajmą!

Widać, ze ci co tak krzyczą tą telewizję oglądają (przemoc i erotykę - hehe jaką erotykę nie widziałem tego w tvp :D) i chyba właśnie to najwięcej skoro tak dobrze wiedzą :-)

A mnie osobiście denerwują te kolorowe znaczki - kółka i kwadraciki w trakcie filmów, programów!! Dzieciaki przynajmniej wiedzą ze awrto oglądać, jak jest czerwone :) i ja też, hehe. Nie powinno tego być, no ale cóż wszytko chodzi na psy.

Cały problem nie w tym czy coś będzie pokazywane czy nie ale czy ktoś się powstrzyma przed oglądaniem. A jak wiadomo, że ciężko się powstrzymać, to lepiej żeby tego nie było.

Jakoś cywilizowane kraje nie mają takich dylematów bo się wykleczyły z tej świętoszkowatej moralności, a my ciagle nie możemy. No cóz trzeba przystąpić do atatku :-)

Panowie, włączcie sobie TV Trwam lub Radio Maryja (w godzinach późno-popołudniowych i wieczornych) i posłuchajcie sobie, co mówią w tych mediach członkowie obecnego gabinetu... Włos się na plecach jeży - to już nie "kaczyzm", tylko totalny zamordyzm się zbliża.

>dudivan

mam tylko jakieś wiadomiości CNN i BBC. Nuda, nie wiem co jest w tv w Stanach i to mnie nie interesuje, zresztą mówimy o PL teraz.

Nie zgadzam się na żadne próby narzucania co w telewizji można pokazać a co nie. Widz ma wolny wybór. Inaczej to jest powrót do cenzury. W tv też pracują ludzie którzy mają mimimum wyobraźni i chyba nie będą działać na szkodę swojej stacji i potrafią się ograniczyć i kontrolować co pokażą.

Jestem przeciwnikiem ingerowania państwa w jakikolwiek sopsób w życie prywatne jego obywateli, w to co ogląda, czego słucha, robi, je, gdzie i z kim itd. i nie zgadzam się na próby narzucenia ograniczeń a także kościelno-politycznego sterowania telewizją, bo do tego te pomysły się sprowadzają.

Czy to nie dziwne, że od takich kontrowersyjnych prób zaczyna się swoje rządy? Chomiki to bezwzględne chamy nie znające umiaru i granic chcą rządzić na maksa i zawłaszczyć dla siebie całą Polskę, przed niczym się nie cofną. Polskę B już mają.

Ciekawe kto miałby telewizję regulować i wg jakich zasad (i tak z założenia nieobiektywnych).

Problemem nie jest telewizja, tylko ludzie a dokładniej najwyżej kilka prodent w każdym społeczeństwie. To, że tak źle na nich działa telewizja i nie odróżniają rzeczywistości od fabuły telewizyjnej (ogólnie - mają słabe rozróżnienie kategorii czynów) i potem to co zobaczą realizują - to wina ich spaczonej osobowości i odhumanizowania. TV to tylko jedno medium przekazu treści i bez niej też by tak było. Agresja to cecha ludzka, nie tv i tego się nie zlikwiduje.

Moher, panie, wszędzie moher.

Molibden, 15 Sty 2006, 14:55

>Widz ma wolny wybór.

Ma, czy ma mieć ?

>Inaczej to jest powrót do cenzury.

Przecież cenzura istnieje i ma się w najlepsze.

>W tv też pracują ludzie którzy mają mimimum wyobraźni i

>chyba nie będą działać na szkodę swojej stacji i potrafią się ograniczyć i kontrolować co pokażą.

Przypuszczam że wątpię. Po co zatem istniejątakie ciała jak Rada Etyki Merdiów, KRRiTV ?

>Jestem przeciwnikiem ingerowania państwa w jakikolwiek sopsób w życie prywatne jego obywateli, w to

>co ogląda, czego słucha, robi, je, gdzie i z kim itd. i nie zgadzam się na próby narzucenia

>ograniczeń a także kościelno-politycznego sterowania telewizją, bo do tego te pomysły się

>sprowadzają.

Liberalna trucizna sączona powoli a skutecznie przeżarła ci mózg. Ja jestem za zniesieniem znaków drogowych wraz z wszelkimi przepisami i w ogóle zniesieniem całego prawa.

>Chomiki to

>bezwzględne chamy nie znające umiaru i granic chcą rządzić na maksa i zawłaszczyć dla siebie całą

>Polskę, przed niczym się nie cofną. Polskę B już mają.

A teraz poproszę o listę polityków i partii, które nie "chcą rządzić na maksa". Ty ich tutaj wypiszesz a ja dodam tytuł: "Najwięksi hipokryci świata".

Twoje spostrzeżenia wynikają z braku życzliwości i co ostatnio lansowane - nowej (jakiej tam nowej, odgrzanej) formy rasizmu. Nieładnie.

Prawdziwymi chamami, kanonicznymi, w polityce ale nade wszystko w życiu prywatnym są np. Geremek, Niesiołowski, Miller. A taki na przykład Lepper już nie, mimo że go bez przerwy mianują.

>Problemem nie jest telewizja, tylko ludzie a dokładniej najwyżej kilka prodent w każdym

>społeczeństwie. To, że tak źle na nich działa telewizja i nie odróżniają rzeczywistości od fabuły

>telewizyjnej (...) Moher, panie, wszędzie moher.

No i na kogo żle działa ? Płytę sobie włącz lepiej.

>dudivan

Widz ma mieć wolny wybór.

>Przecież cenzura istnieje i ma się w najlepsze.

Ale jeszcze nie taka.

>Przypuszczam że wątpię. Po co zatem istniejątakie ciała jak Rada Etyki Merdiów, KRRiTV ?

Nie wiem, chyba dla dziennikarzy?

>Liberalna trucizna sączona powoli a skutecznie przeżarła ci mózg.

Nie jestem jakimś ultraliberałem.

>Ja jestem za zniesieniem znaków

>drogowych wraz z wszelkimi przepisami i w ogóle zniesieniem całego prawa.

Jesteś anarchistą! :) piratem drogiowym ;-)

>>Chomiki to

>>bezwzględne chamy nie znające umiaru i granic chcą rządzić na maksa i zawłaszczyć dla siebie całą

>>Polskę, przed niczym się nie cofną. Polskę B już mają.

>

>A teraz poproszę o listę polityków i partii, które nie "chcą rządzić na maksa". Ty ich tutaj

>wypiszesz a ja dodam tytuł: "Najwięksi hipokryci świata".

Może PSL? :)

>Twoje spostrzeżenia wynikają z braku życzliwości i co ostatnio lansowane - nowej (jakiej tam nowej,

>odgrzanej) formy rasizmu. Nieładnie.

Nie można nikogo zmusić do tolerancji - to przejaw nietolerancji :) Aż takim rasitą nie jestem.

>Prawdziwymi chamami, kanonicznymi, w polityce ale nade wszystko w życiu prywatnym są np. Geremek,

>Niesiołowski, Miller. A taki na przykład Lepper już nie, mimo że go bez przerwy mianują.

Ano są i to jakimi!! Ale ja ich nie znam z tej strony, chociaż się tego spodziwałem po nich. Lepper to czowiek z naturą buraka.

>>Problemem nie jest telewizja, tylko ludzie a dokładniej najwyżej kilka prodent w każdym

>>społeczeństwie. To, że tak źle na nich działa telewizja i nie odróżniają rzeczywistości od fabuły

>>telewizyjnej (...) Moher, panie, wszędzie moher.

>

>No i na kogo żle działa ?

Na złych ludzi.

>Płytę sobie włącz lepiej.

i światło też sobie właczę :)

Chyba jednak jakiś probem w tem kraju istnieje? Są ważniejsze rzeczy niż telewizja i ideologia. Przede wszytkim - gospodarka. Ale nieważne. Szkoda czasu na polityków. Zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam.

>Prawdziwymi chamami, kanonicznymi, w polityce ale nade wszystko w życiu prywatnym są np. Geremek, Niesiołowski, Miller.

Poszerzmy tę listę o: Gomułka, Kaczyński J, Beria, Rydzyk..

Geremka czesto spotykam w okolicach swojego budynku, jest on bowiem mieszkancem w sasiedniego bloku, "Osiedle Prezydenckie". W drodze do pobliskiego pubu, ktory lubie poniewaz pol litra Zywca kosztuje 6 zl i dziewczyny sa ladne ponownie natknalem sie na Geremka, ktory wychodzi na wieczorne spacery ze swoim psem i poprosilem go, zeby byl tak uprzejmy i zaopatrzyl sie nastepnym razem w plastykowa torebke i posprzatal gowienka rozsiane wokol osiedla przez Szarika. W tym samym momencie podszedl do mnie nagle jakis facet mowiac "...bardzo Pana prosze!" stajac pomiedzy mna i ministrem.

Trzeba było goryla nakłonić do zajęcia się spuścizną gastryczną mniejszego brata pana ministra a brata-rówieśnika względem niego.

I tak miałeś szczeście że Geremek nie napadł na ciebie słownie. Straszny on jest w bluzgach jak glosi fama.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.