Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Mój silnik jest większy niż Twój! 🙂 Rowerzyści dzisiejsi... No ale takie mamy czasy. Mi tam idea e-bike bardzo się podoba, ale rzecz jest w tym, żeby każdy miał wybór i kupował co tam sobie zechce.

A i tak najważniejsze jest, żeby się ruszać A później wieczorem dobry alkohol i dobra muza 😀

Oczywiście niech każdy kupuje co chce, ale jak jest temat to nie można ludzi wprowadzać w błąd ze miedzy mocniejszym a słabszym nie ma różnicy
Jak na miasto w miarę po równym i dobre drogi to lekki rower tez wystarczy,
ale moja zona robi po mieście rocznie około 5k km i czasami pod górki ze inni zachodzą i pchają rower, wiec jeździ elektro

Dzień zapowiadał się deszczowo, z rana kapuśniak, niemniej jednak chciałem trochę pozjeżdżać na rowerze.

Dodatkowo wcześniej ustawiłem się z kolesiami, że pojedziemy do Srebrnej Góry.

I tak chciał nie chciał, trzeba było jechać. Finałowo na miejscu warunki były w dechę.

Poza tym złota polska jesień.5fcf04db4219ed0b0cbd5be0696a7389.jpg04c0e34f02bb236dc7ca38959ea517d5.jpg377c5e53d730c8485e0dbe0575599863.jpg40e8fb8230215a73fc38d0e9d4b3fdc7.jpgf506d6e9dcbca2b93cadbf8984239674.jpge34eb5cb48fc124dfaed8298ba8107a9.jpg5c50b7f9e004626573f7ef153854e5ef.jpg201351e143a15f927a13005ba89bf43d.jpg

U mnie też dobra pogoda i fajne klimaty, Kupiłem szelki do mocowania kamerki - zdecydowanie stabilniej, tylko muszę coś wymyślić -  kamerki nie można wyżej podnieść i kręcę przednie koło zwłaszcza jak podniosę d4 z siodełka 😉 

Widać licznik, ale w lesie głupoty pokazuje niestety.

nagrywamy.com

17 minut temu, xajas napisał:

Ladne macie okolice do jezdzenia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak widać 20km od domu - a tak naprawdę 10km, tylko jadę okrężną drogą żeby mieć rozbieg 😉

Park Narodowy, rezerwat jakby co!

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

14 godzin temu, aryman napisał:

Niedzielne on the road.

Ty masz hiba telefon Samsunga - moja siostra sister ma fona Samsung i właśnie takie wąskie szerokokątne mi przysyła.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Ty masz hiba telefon Samsunga - moja siostra sister ma fona Samsung i właśnie takie wąskie szerokokątne mi przysyła.

Samsung "wyszczupla"  🙂

Chyba musze sobie kupic szajsunga

Edytowane przez xajas
10 godzin temu, il Dottore napisał:

Zgadza się to Samsung ale to dla mnie nie ma znaczenia jakiej firmy jest telefon.

Gadżetowcem jestem tylko jeśli chodzi o sferę audio. I trochę w rowerach 😀

6 godzin temu, Allmr napisał:

A ja weekend w Beskidach

Ukryta Zawartość

Pięknie. Teraz jest najfajniej w górach,  zwłaszcza w moich ukochanych Bieszczadach. Niestety 600 km nie pozwala dojechać na każdy weekend 😞

6 godzin temu, przmor napisał:

Trzeba przestawić proporcje zdjęcia w ustawieniach aparatu na 16:9, 3:2 czy 4:3 wtedy nie badą takie wyszczuplone czy spłaszczone.

Jak chce zamieścić ,, normalną" fotkę z telefonu,  to strona forum krzyczy , że plik za dużo waży. Ja te fotki przycinam w programie i dlatego sa w takim formacie.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Na problemy z kręgosłupem kupiłem takie cudo. Na chłopa/babę 80-120kg. Regulacja sporym imbusem.

Średnica zewnętrzna fi 27,2mm.

Dla marki CUBE wyprodukował Tranz-X. Rozkręciłem. Solidne komponenty: sprężyna, elastomer (chyba z gumy), nagwintowana tulejka itp. 

Oby nie hałasowało i nie łapało luzów. Pracuje wybornie.

Ukryta Zawartość

IMG_20221013_151243343~2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

A ja weekend w Beskidach

Ukryta Zawartość

Liście przykrywają ścieżki, co potęguje ryzyko otb, bo nie wiadomo, co pod nimi się znajduje.

Jazda w takich warunkach jest zachowawczą.

Ukryta Zawartość

Na problemy z kręgosłupem kupiłem takie cudo. Na chłopa/babę 80-120kg. Regulacja sporym imbusem.
Średnica zewnętrzna fi 27,2mm.
Dla marki CUBE wyprodukował Tranz-X. Rozkręciłem. Solidne komponenty: sprężyna, elastomer (chyba z gumy), nagwintowana tulejka itp. 
Oby nie hałasowało i nie łapało luzów. Pracuje wybornie.

Ukryta Zawartość

1619530304_IMG_20221013_1512433432.thumb.jpg.97c8ab1c22d2bc47340aad1a5b0116a9.jpg
Ja mam coś takiego. Już chyba dwa lata. Super sprawa. 951e2980192e886820a522a5e7f9370b.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
1 minutę temu, STELVIO napisał:

Ja mam coś takiego. Już chyba dwa lata. Super

Właśnie taką chciałem jak Twoja, ale droższa jest ze dwa razy, a pod ręką w sklepie mieli "moją". Działa i nawet gdy w dziurę się wpierniczę, to zawsze coś pochłonie wraz z siodłem Selle Italia - miękkim jak kanapa. Starość nie radość...

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

11 godzin temu, xajas napisał:

Chyba musze sobie kupic szajsunga

Ja się modlę by mój LG przetrwał jak najdłużej. 🙂 Nie ma teraz telefonów z dobrym torem audio.

4 godziny temu, aryman napisał:

dla mnie nie ma znaczenia jakiej firmy jest telefon.

Gadżetowcem jestem tylko jeśli chodzi o sferę audio.

Właśnie dlatego że w telefonach interesuje mnie tylko jakość audio na słuchawkach to dawniej HTC a teraz LG. Gdybym szukał fona teraz, to Szajsung Fold 4 bardzo mi się podoba i może w maju sobie kupię, bo akurat abo mi się kończy i jeśli operator da dobrą cenę to czemu nie? Ale jeśli mój LG wciąż będzie działał, to syn dostanie fona od operatora a ja wciąż się będę bujał ze starym. Akurat telefony mnie mało kręcą, żeby tylko ładnie grało na słuchawkach - i tyle. Ten LG ma swoje lata a dysponuje nawet bezprzewodowym kodekiem LDAC. Nie, żebym korzystał, ale to miła świadomość, że komuś kiedyś zależało na audio w telefonach.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Właśnie dlatego że w telefonach interesuje mnie tylko jakość audio na słuchawkach

audio mi jest obojetne, ale to ODCHUDZANIE

masz sluchawki ktore dobrze graja na smartfonie?
4 godziny temu, kangie napisał:

Na problemy z kręgosłupem kupiłem takie cudo.

To jest fajne, ale tylko pantografowa. Miałem suntoura jak poniżej, ale luzy pojawiają się bardzo szybko neistety. Standardem była sztyca crank bros, tylko droooga. No i dziwnie się na tym jeździ.

nagrywamy.com

3 godziny temu, GB napisał:

Liście przykrywają ścieżki, co potęguje ryzyko otb, bo nie wiadomo, co pod nimi się znajduje.

Liście? Zachowawcza jazda? To się ciesz, że nie masz zegarka i po zjeździe nie patrzysz na niego. Bo ja patrzyłem. A drzewo wcale nie było ukryte pod liśćmi, stało na widoku. Tylko patrzeć trzeba 😉

nagrywamy.com

13 minut temu, przemak napisał:

Standardem była sztyca crank bros, tylko droooga.

Przepraszam, Cane Creek. Taka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nagrywamy.com

44 minuty temu, xajas napisał:

masz sluchawki ktore dobrze graja na smartfonie?

Tak. Przewodowe pchełki B&O. A teraz się przełamałem i kupiłem bezprzewodówki Anker Soundcore Liberty 3 Pro. Pół ceny topowych bezprzewodówek a dźwięk podobno lepszy. Chińczycy z Soundcore ostatnio mocno mieszają na rynku. Słuchawki przyjdą w sobotę, obsługują LDAC, więc jak pograją z 200 godzin to wrzucę recenzję.

Sluchawki-dokanalowe-SOUNDCORE-Liberty-3

sluchawki-soundcore-liberty-3-pro-szare,

4_f7bfbcbb-f484-43b0-b09d-c46cd0716a9c_1

13 godzin temu, GB napisał:

Na zjeździe jechałem zakopany w liście po ośki. Wyglądało to bajkowo, jak z jakiegoś prospektu reklamowego. Niestety jak to w Beskidach mnóstwo luźnych kamieni natychmiast mi przypomniało gdzie jestem i jechałem już powoli. O dziwo mimo słonecznej pogody i halnego w wyższych partiach było mokro i błotniście.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.