Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  271 członków

Paradigm Klub
IGNORED

Klub zwolenników PARADIGM

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawe czemu nie można 6m np. takiego? http://sklep.rms.pl/index.php?p5544,przewod-glosnikowy-ultralink-2-x-3-31-mm2-2-x-2-08-mm2-c2bw-1412-250-bi-wiring troszkę jakościowo się raczej zyska niż przy tej marce jaką proponuje gwiazda tego wątku ;-)

Witam a po co ta uszczypliwosc mysle ze Zyzio czy gwiazda czy tez nie gwiazda ale jak widzisz po ilosci postow to troszke wiecej sie udzielil i mysle ze wielu osobom pomogl....

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Witam a po co ta uszczypliwosc mysle ze Zyzio czy gwiazda czy tez nie gwiazda ale jak widzisz po ilosci postow to troszke wiecej sie udzielil i mysle ze wielu osobom pomogl....

Lolek

Witam Panie Lolek tam gdzie ktoś coś do Pana Zyzio jest Pan Lolek jak tarcza ochronna - lecz spokojnie co Wy we dwóch tacy znerwicowani? Wolność słowa Panowie to nie klub Bolka i Lolka ani nawet Tol- TO mamy dlatego że mamy demokracje takie coś jak wolność słowa min... Jak ktoś jest złosliwy to co ja mam być miły dla tegoż osobnika? No dobrze będe Panie Lolek posypuję głowę popiołem i za ilość postów i za to że pomógł z pewnością wielu osobom stawiam Panu Zyzio pomnik. I co już lepiej? A może teraz Panowie zamiast nabijać liczniki postów pogadamy chociaż raz na temat?

ciekawe czemu nie można 6m np. takiego? http://sklep.rms.pl/index.php?p5544,przewod-glosnikowy-ultralink-2-x-3-31-mm2-2-x-2-08-mm2-c2bw-1412-250-bi-wiring troszkę jakościowo się raczej zyska niż przy tej marce jaką proponuje gwiazda tego wątku ;-) Lecz oczywiście jest to tylko moje subiektywne odczucie odsłuchowe.

A pewnie, ze można, można i kupić kabel za 1000 zł/m do Technicsa....nawet ten Monster po prawdzie jest za drogi....spokojnie sprawdziłby się Procab LS 25 za parę złotych, bo i tak nie usłyszy różnicy kolega pytający..... Monster akurat wyjdzie również taniej jeśli podwójne okablowanie zastąpimy zworkami z tego Monstera.....

Jak ktoś jest złosliwy to co ja mam być miły dla tegoż osobnika?

To nie złośliwość, a bezpośrednie wystąpienie przeciwko popieraniu jawnego naciągactwa...tyle i aż tyle.....

A może teraz Panowie zamiast nabijać liczniki postów pogadamy chociaż raz na temat?

W takim razie co ty tutaj uskuteczniasz ? Chcesz się odgryźć ? Bo tak to wgląda....poklepałeś po pleckach wyłudzenia....stało się i się nieodstanie...zacznij produkować się w temacie, a nie żądaj tego od innych w momencie, gdy naskakujesz.....wszystko zostało już napisane i wyjaśnione w off-topie......

Przede wszystkim jakość rozpatrujemy w stereo, ponieważ wtedy odsłuch jest najbardziej krytyczny.

W osłuchu wysokiej jakości systemu wielokanałowego oczywiście też z tym, że tego typu prezentacje są ograniczone odium sposobu realizacji dźwięku. Liczy się więc szybkość subwoofera, jego jakość i przeźroczystość. W skrócie łatwość znikania ze sceny. Polemizowałbym ze stwierdzeniem ze dobry sub do stereo nie nadaje się do kina. Bzdura wynikające ze spaczenia i braku wychowania muzycznego. Dobry zestaw wielokanałowy powinien grać równie neutralnie jak dobry zestaw stereo. Ci którzy twierdzą inaczej niestety nie powinni zabierać głosu i wprowadzać ludzi w błąd. Pisząc o tym że któryś z subwooferów wyższej klasy Paradigm będzie za szybki, chciałem tylko zaznaczyć, że przy odtwarzaniu, bardzo dynamicznych i wymagających szybkiej odpowiedzi dynamicznej, MA może nie zdzierżyć. I wtedy subwoofer wyjdzie przed szereg zaburzając równowagę przekazu. Choć trzeba przyznać że takie prezentacje bardzo się podobają i są efektowne.

Teraz jedna uwaga, co do nieudanego odsłuchu Studio 100v5. Głośniki te są w stałej prezentacji od listopada zeszłego roku w salonie w Regułach, i nigdy nie było sytuacji w której nie można było ich posłuchać. Zakładam że mówiąc o Polpaku mamy na myśli ten salon a nie inny. W rozmowie ze mną pracownicy, tego salony ze szczerym zdziwieniem przyjęli słowa o opisanych próbach odsłuchu. Wszelkie tego typu insynuacje zostały odrzucone, z wykazaniem wszelkich umówionych odsłuchów, studio 100 na które umawiający się nigdy się nie pojawili. Przypominam że odsłuchy w Regułach są bezpłatne, i czasowo ograniczone tylko w wypadku dużej liczby, chętnych do odsłuchu. To tyle w temacie.

Kerikawon,

Po piersze, nie miałem zamiaru dyskredytować Polpaku, napisałem dlaczego nie jestem w klubie a mało brakowało. A w skrócie, dzwoniłem do Ciebie ok rok temu /więc przed listopadem/ podałeś kilka salonów gdzie można szukać 100v5 do odsłuchu, nie znalazłem nigdzie. Zadzwoniłem po raz drugi, chwilę rozmawialiśmy o równicach serii studio i niższej i podałeś konkretnego człowieka z którym miałem umówić się na odsłuch w salonie o który się zdenerwowałeś /całego 5.1/ i myślę że to zniechęciło sprzedawcę. Oczywiście umówił się ze mną ale potem wyszło jak napisałem. Ponieważ cały zestaw miał kosztować 35- 40 kz to chyba chęć odsłuchu nie była jakimś spaczeniem z mojej strony. Za to powiedziano mi że wystarczy posłuchać frontów i wszystko będzie jasne. No nie wiem. Nie twierdzę że ostatecznie odmówiono, ale trochę się nakombinowałem w tłumaczeniu dlaczego zależy mi na odsłuchu całego zestawu. I Dziwię się nie przyjmujesz krytyki /choć nie taki był mój cel/ i piszesz o jakichś insynuacjach. To chyba brak wychowania w tym przypadku nie koniecznie muzycznego. Jeżeli zrobiłeś wywiad i każdy odsłuch jest spisywany i spisane te które nie doszły do skutku to na pewno znajdziesz jeden /lub dwa/ gdzie klient się nie pojawił z powodu braku sprzętu na odsłuch którego się umówił. Ja raczej postawię jednak nie znajdziesz bo chyba głupio się przyznać szefowi że gość chciał jechać 200km co już może sugerować chęć zakupu i chciał zakupić całą serię z subem ale się go z deczka olało to nie przyjechał. Zamiast skupiać się na obronie swojej firmy, która jak widzę opisów nie jest taka zła, dałbyś odpowiedz na pytanie które brzmiało czy warto dopłacać odpowiednio wysoką kasę jeśli celem jest KD , jakie różnice w KD? W końcu twierdzisz uparcie że występujesz tu prywatnie, choć wrażenie człowieka nie z branży jest zupełnie inne. Jeżeli możesz to podaj na jakim sprzęcie i które GS-y słuchałeś , że masz takie wnioski. Ja nie twierdzę że to moje docelowe kolumny a już na pewno że lepsze od studio 100 , ale zapewniam ze te kolumny są bardzo podatne na wzmaka. Kolega który jest w tym klubie nicku Elektropunkt /dzięki za fajną obsługę/ u którego kupiłem MA /przed listopadem / podłączył mi różne wzmaki które zagrały zupełnie inaczej. Jednym z nich był jeśli pamiętam Xindak 6950 i prawie wyszedłem bez kolumn. Po prostu dramat. Potem był Nad, było dość ułomnie z basem ale zupełnie inaczej tzn. bas był taki że potem wszyscy piszą jak rozlazłe są MA. Teraz głośniki grają z zupełnie inną elektroniką i bas jest świetnie kontrolowany. Można dojść do wniosku że jeżeli wszędzie w opisach znajduje się sugestie że basu jak w Paradigmie prawie nie da się znaleźć, to jeżeli sub jest tak świetnie do nich dostosowany , to nie będzie pasował do żadnych innych kolumn?

Nie chcę pouczać założyciela wątku, ale więcej porad /niekoniecznie tych nastawionych na produkty dystrybuowane/ a mniej kąsania w trosce o Polpak by nie zaszkodziło. Ale gratuluję pracowników, zawsze prawdomówni, nieskazitelni, i super profesjonalni. Bo przecież insynuacje zostały odrzucone.

Kerikawon,

I Dziwię się nie przyjmujesz krytyki /choć nie taki był mój cel/ i piszesz o jakichś insynuacjach. To chyba brak wychowania w tym przypadku nie koniecznie muzycznego. Jeżeli zrobiłeś wywiad i każdy odsłuch jest spisywany i spisane te które nie doszły do skutku to na pewno znajdziesz jeden /lub dwa/ gdzie klient się nie pojawił z powodu braku sprzętu na odsłuch którego się umówił.

Jak już pisałem wcześniej, nigdy nie było sytuacji, aby w tym roku nie było w salonie Reguły niedostępnych do odsłuchu Studio 100v5. A ze bywam tam minimum raz dziennie to chyba można mi wierzyć. I to ze strony mojej pracy wszystko.
Nie chcę pouczać założyciela wątku, ale więcej porad /niekoniecznie tych nastawionych na produkty dystrybuowane/ a mniej kąsania w trosce o Polpak by nie zaszkodziło. Ale gratuluję pracowników, zawsze prawdomówni, nieskazitelni, i super profesjonalni. Bo przecież insynuacje zostały odrzucone.

W imieniu swoim, oraz ludzi pracujących w POLPAK dziękuję. Jeżeli kąsaniem nazywamy negowanie porównania ewidentnie gorszych głośników z lepszymi(lepszymi w wartościach bezwzględnych),no to faktycznie, nie powinienem zabierać głosu. Z tego co wiem Bydgoszczy stoją Studio 60v5 na wystawce, wystarczyło podpiąć dla porównania. Sądzę że moja porada co do subwoofera była jak najbardziej czytelna. Nic więcej, nie mogę na ten temat w obecnym etapie pomóc. Trzeba wypożyczyć taki sub , ustawić za pomocą PBK-1 i sprawdzić moje słowa. To samo dotyczy głośnika centralnego.

Pozdrawiam.

Edytowane przez kerikawon

Czytam i widzę, że moja decyzja o opuszczeniu tego pseudo-klubu pod egidą polpaku była jak najbardziej słuszna.

Ostatnia twórczość ich dyrektora handlowego to już poziom merytoryczny niektórych mądrali z media marketu.

Subwoofer będzie za szybki do kolumn MA z serii GS - to może spokojnie startować do najgłupszej sentencji roku na tym forum.

No i to prawo wyłączności dla dyrektora handlowego polpaku do decydowania o wyższości w "kategoriach bezwzględnych" produktów polpaku nad produktami konkurencji. Oraz do roztrzygania, który klient polpaku przedstawia prawdziwe relacje ze współpracy z polpakiem (ci co chwalą), a którzy tylko coś insynuują (ci, co np. nie mogli posłuchać określonego modelu lub którym sprzedawca mądrala nie chciał podłączyć całego 5.1).

Sugeruję miłośnikom kolumn paradigma założenie niezależnego, czyli po prostu normalnego klubu zwolenników tej marki, nie moderowanego przez pracownika polpaku.

Faktycznie - nawet poleca się tu wyłącznie kable z dystrybucji Polpaku - koniecznie bi-wire (wyższa cena) i to nawet do 20-sto letnich wzmaków Technicsa, które ledwo zipią by wysterować kolumny, ale kabel to kurna musi być w cenie wzmaka, no i bi-wire ! :D

Zyzio to że się nie zgadzasz z moją opinią, to nie znaczy że upieram się przy niej. Ktoś się pyta ja radzę. Założę się że kolega który pyta o kable, wcześniej czy później sprawdzi to o czym pisze i potwierdzi zalety takiego podłączenia tych kolumn, być może nawet kablami o których wspominałem.

Wzmacniacze Technicsa znam tak samo dobrze jak Ty a może i lepiej , vide mój opis.

@mczaj Panu już chyba podziękowałem wielokrotnie, za szczere i niemerytoryczne opinie. Posłuchaj Pan najpierw produktu, o którym się pisze nie epatuj swoja pustą elokwencją. Jakoś nie widzę w opisie, żebyś Pan kiedykolwiek stał obok subwoofera Paradigm z wyższej półki. Proponuje się doinformować, potem zabierać głos. Wtedy z radością będę czytał Pana uwagi, nic nie dodając, ani nie korygując.

Założę się że kolega który pyta o kable, wcześniej czy później sprawdzi to o czym pisze i potwierdzi zalety takiego podłączenia tych kolumn, być może nawet kablami o których wspominałem.

W przypadku bi-wirringu efekt jest subminimalny o ile jest, jak pisałem taniej wyjdą zworki z kabla...dopiero bi-amping ma sens....zresztą wolf swego czasu podobnie się wypowiadał, a zjadł zęby na Paradigmie, w dobrej, wysokiej klasy konfiguracji sprzętowej....poza tym my tutaj mówimy powyżej o kablach do starego Technicsa, który nie radzi sobie z kolumnami za dobrze....a proponuje się kable za 400 zł....

.a proponuje się kable za 400 zł....

Do głośników za 7K zł . Zwróć uwagę, że Technics o którym deliberujemy ma wyjścia A+B i od biedy można popracować na nim jak w BI-Ampingu. Wydawało mi się że we wcześniejszym poście o tym wspominałem.

Do głośników za 7K zł . Zwróć uwagę, że Technics o którym deliberujemy ma wyjścia A+B i od biedy można popracować na nim jak w BI-Ampingu. Wydawało mi się że we wcześniejszym poście o tym wspominałem.

Jakim bi-ampingu ??? :-) A+B są do bi-wirringu, albo 2 par kolumn i tyle :-)

Jakim bi-ampingu ??? :-) A+B są do bi-wirringu, albo 2 par kolumn i tyle :-)

Przecież w tym wzmacniaczu zwory na głośniki, nie są zwarte więc można to traktować jako niezależne sterowanie zakresów. Czyli jak sam piszesz dwóch par głośników, to dlaczego, nie przekładasz tego do Bi-ampingu??? Kiedyś to działało, a dziś niekoniecznie ???

Przecież w tym wzmacniaczu zwory na głośniki, nie są zwarte więc można to traktować jako niezależne sterowanie zakresów. Czyli jak sam piszesz dwóch par głośników, to dlaczego, nie przekładasz tego do Bi-ampingu??? Kiedyś to działało, a dziś niekoniecznie ???

Jakie niezależne sterowanie zakresów ? Przecież ten wzmak to nawet dual mono nie jest....V900 był, ale nie V90D, to nie jest żaden bi-amping...w każdej integrze z podwójnymi zaciskami masz nie zwarte zwory.....nie ma tu żadnego bi-ampingu.....zwyczajny bi-wirring, który można też osiągnąć jeśli wzmak nie ma podwójnych zacisków głośnikowych....., po prostu z jednego zacisku wychodzą 2 kable, a tu może wychodzić po jednym z każdego, ale to bi-wirring zwyczajny....

Chłopie nie kompromituj się. Naprawdę nie wiem, czy śmiać się czy płakać. Przecież ty się uważasz za dobrego doradcę i takie rzeczy wypisujesz.

Co do subów paradigma, to słuchałem i to nie raz. I nie tylko w mojej opinii jakość jest zróżnicowana, również w ramach tego samego modelu. Nieraz tu już pisano, że rozrzut jakościowy jest zdecydowanie zbyt duży. Jedne pierdzą, inne brumią, można trafić też takie dobrze grające na szczęście.

Żaden nie jest "za szybki", matko, o czym my tu w ogóle mówimy, co za bzdury...

A jak grają te twoje wysokie modele to pokazałeś podczas dwóch ostatnich AS - za każdym razem nie szło słuchać rozlazłego i dudniącego basu bez żadnej kontroli i uderzenia. I one mają być "za szybkie" do głośników Monitor Audio, ło matko, czego wy handlowcy nie napiszecie.

Edytowane przez mczaj

, ale to bi-wirring zwyczajny....

Ale zgodzisz się że nie zmienia to istoty rzeczy i można zastosować długą zworę w postaci bi-wiring. Implikacje tak skonstruowanego połączenia są chyba oczywiste. Wolf nie negował nigdy zmian przy połączeniu BI-wi, lecz w oczywisty sposób był za bi-amp bo to znakomicie różny sposób zasilania zestawów.

Usystematyzujmy , najlepszy Bi-amping, potem BI- wiring, następnie pojedyńczy kabel, ze zworką w głośnikach z tego kabla, oraz najgorsze rozwiązanie to pojedyńczy kabel, z pozostawioną oryginalna zworką. Gra ???

Kerikawon, zapytałem z czym odsłuchiwałeś MA. Po raz kolejny dopisałem kilka zdań uzasadnienia, więc chyba nie powinieneś tego błędnie odczytywać.

Nie jestem wyznawcą MA, bo słyszałem sporo ciekawsze ale mnie na nie na razie nie stać, ale zdziwiłbyś się jaką kontrolę basu przy odpowiednim sprzęcie można uzyskać na MA. Ja słuchałem na wielu klockach jak również słuchałem wielu innych kolumn i takiej różnicy w brzmieniu w zależności od elektroniki nie zanotowałem na innych odsłuchiwanych kolumnach. Więc chciałem zweryfikować czy Ty po prostu je słuchałeś albo czy była to więcej niż jedna konfiguracja. Ewentualnie można było pokombinować z kablami/ niekoniecznie jednej marki/. Mam swoja teorię.

Widzisz, nie czytasz ze zrozumieniem. Po raz kolejny piszesz że w tym roku kolumny były itp. Ja Ci napisałem że kupowałem sporo wcześniej. Pytasz czy kąsaniem jest porównanie sprzętów? Ja tego nie napisałem. Za to napisałem konkretnie że kąsaniem są Twoje reakcje na Polpak , choć jak widzę teraz również na głośniki. Domniemam jednak że nie przypadł Ci do gustu ich właściciel w mojej skromnej osobie a GS-om oberwało się przy okazji. Ale na pewno wiem że się nie rozumiemy , bo pisanie że jedne są ewidentnie gorsze o drugich i pisanie o wartościach bezwzględnych to nie obraź się ale pierdoły piszesz. Co to znaczy porównanie w wartościach bezwzględnych? Dźwięk , wykonanie czy co innego? Dźwięk do muzyki której słucham mi bardziej odpowiada z GS-ów /z dobra elektroniką/. Więc o co chodzi , o parametry? A one grają? Wygląd? Nie kumam , może słucham bezwzględnie gorszej muzyki?

"Z tego co wiem Bydgoszczy stoją Studio 60v5 na wystawce, wystarczyło podpiąć dla porównania"

Do porównania czego? Z czym?

Co do sugestii o posłuchaniu 60-tek , sam potwierdziłeś to co mnie nie przekonywało u Twojego handlowca. Ja chcę Studio 100, a on mi że mam słuchać Studio 60. Ja centralny taki a on że mam słuchać inny. To czemu nie ma np. studio 80 zamiast 60-tek i 100-tek, i skąd różnice w cenie skoro to to samo? Czy to takie przekraczające umysł że jak chcę wydać sporą kasę to oczekuję dokładnie tego sprzętu który kupuję? I być może chodzi własnie o te szczegoły miedzy modelami? Tak samo tłumaczyłem handlowcowi jak pastuch krowie, że nie interesuje mnie odsłuch stereo mniejszych głośników skoro celuje w kino do kubatury 122m3.

"W imieniu swoim, oraz ludzi pracujących w POLPAK dziękuję."

To w końcu występujesz tu prywatnie czy służbowo? Nie rozumiem też dlaczego tak się obrażasz , skoro jak zakładałeś wątek to prosiłeś o opinie na temat sprzedawców Paradigma. Jak bym przeczytał całość a nie początek to bym się nie wychylał, a po przeczytaniu tylko przypomina mi się anegdota zasłyszana o dobrych czasach jak na klasówkach w szkole temat z polskiego był " Kto jest Twoim idolem i dlaczego jest to Lenin"

[usystematyzujmy , najlepszy Bi-amping, potem BI- wiring, następnie pojedyńczy kabel, ze zworką w głośnikach z tego kabla, oraz najgorsze rozwiązanie to pojedyńczy kabel, z pozostawioną oryginalna zworką. Gra ???

Witam a ja kilka razy odsluchiwalem ze kolumny mialy zworki zuplenie innej firmy niz kable podpinane i na dodatek goscie w skalpach mowili ze czesto tak sie stosuje, warynek jets tylko taki ze trzeba dobry kabel zastosowac do tych zworek. Co wy o tym myslicie ? Jakie jest wasze zdanei na temat zworek i czy dokladnie taki sam kabel musi do nich byc zastosowany jaki jest podpiety do kolumn czy nie koniecznie? Malo tego jak zyzio pisal ja tez kilkakrotnie odsluchiwalem z podwojnym drutowaniem jak i pojedynczyym i jakiejs duzej roznicy nie widzialem.....

Lolek

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Risto może faktycznie się trochę zgalopowaliśmy, faktycznie nie wyczytałem tego że kupowałeś swoje głośniki znacznie wcześniej. Złe przesłanki=złe wnioski. Z racji zawodu muszę niestety słuchać i porównywać głośniki różnych firm obecnych na rynku. Powiem więcej mam nawet obowiązek, podczas prezentacji Paradigm wykazywać przewagi tychże nad konstrukcjami innych firm obecnymi na rynku. Konfrontowałem MA z P wielokrotnie i za każdym razem utwierdzałem sie w swoich opiniach. Być może jestem głuchy, lub autosugestia i przyzwyczajenie do dźwięku firmowego P tak działa. Co nie znaczy że potępiam wszytko w czambuł. MA też ma parę fajnych patentów, a przy braku bezpośredniej konfrontacji zawsze zyskuje sporo(właściwie najwięcej) puntów za wygląd. I to spory sukces designerów tej firmy. Dlaczego pisałem o Studio 60v5?? Ponieważ według mnie one są bardzo zbliżone możliwościami do wybranych i posiadanych przez Ciebie głośników. Studio 100 mają zdecydowanie większe możliwości, i po prostu są lepsze. Kropka. Nigdzie chyba nie napisałem ze twoje głośniki są złe, a raczej miałem na myśli to, że dla mnie są zdecydowanie gorsze od odpowiednika w ofercie P. Pytałeś o radę, więc postarałem się zwięźle odpowiedzieć, co wiem, lub co mi się wydaje, na podstawie swoich doświadczeń w tej branży. Daleki jestem od krytykowania czegokolwiek, ponieważ wyznaje zasadę że nie ma złych produktów, a jest tylko złe, ich dobranie i zastosowanie. Wracając do opinii o sprzedawcach. Znam tych ludzi więc, wiem co potrafią i jak działają. Każdemu może się zdarzyć potknięcie, ale pamiętaj też o właściwościach ludzkiej natury. Złe pamiętamy, o dobrym szybko zapominamy, a szczegóły nam umykają, lub zaczynamy je opacznie interpretować. Tak jest i nic tego nie zmieni. Wracając do meritum, pozostaje Ci wypożyczyć subwoofer Paradigm i sprawdzić we własnym pomieszczeniu co potrafi.

@Lolek zworki musza być z jak najlepszego przewodnika(tego samego co używany przewód, miedź=miedź), jak najgrubsze, i ze świetną izolacją wtedy to ma sens. Absolutne minimum to zworki z przewodu który używamy. No i naczelna zasada; wtedy podpinamy główny przewód do zacisków zakresu wysokiego.

Edytowane przez kerikawon

[\@Lolek zworki musza być z jak najlepszego przewodnika(tego samego co używany przewód, miedź=miedź), jak najgrubsze, i ze świetną izolacją wtedy to ma sens. Absolutne minimum to zworki z przewodu który używamy. No i naczelna zasada; wtedy podpinamy główny przewód do zacisków zakresu wysokiego.

Witam Kerikawon to wez mi wytlumacz jak to jest jak MA w swoich kolumnach np GX uzywa jakis tam kabli jako zworki zamist blach a ludzie jako kable stosuja najrozniejsze kable do kolumn ... To w takim razie MA robi to dla picu? Bo ja uwazam ze nie i chyba cos musi byc w tych zworkach z kabli stosowanych przez MA pomimo ze nie wiedza jakich kabli uzyja nabywcy....

Lolek

[\@Lolek zworki musza być z jak najlepszego przewodnika(tego samego co używany przewód, miedź=miedź), jak najgrubsze, i ze świetną izolacją wtedy to ma sens. Absolutne minimum to zworki z przewodu który używamy. No i naczelna zasada; wtedy podpinamy główny przewód do zacisków zakresu wysokiego.

Witam Kerikawon to wez mi wytlumacz jak to jest jak MA w swoich kolumnach np GX uzywa jakis tam kabli jako zworki zamist blach a ludzie jako kable stosuja najrozniejsze kable do kolumn ... To w takim razie MA robi to dla picu? Bo ja uwazam ze nie i chyba cos musi byc w tych zworkach z kabli stosowanych przez MA pomimo ze nie wiedza jakich kabli uzyja nabywcy....

Lolek

No to teraz chyba nie złapałem sensu twojego pytania. MA Używa jakichś tam kabli jako zworki, ponieważ każdy kabel będzie lepszy od zworki z mosiądzu. I to na plus dla firmy MA. Inną sprawą jest dobranie kabli do właściwości systemu. Jak myślisz czy sprzedawanie przez firmę X specjalnie wykonywanych zworek, to błąd fizyczno/logiczny ???

co sądzicie takim o połączeniu (warto zawracać sobie głowę)

Naim CD5x + Flat-Cap2x + Mcintosh ma 6500 + Paradigm studio 40v4

Mogę ci tylko powiedzieć, że u mnie Mcintosh ma 6500 + Paradigm studio 40v4 grało bardzo fajnie i gdyby nie cena, może zdecydowałby się na tę integrę bez zastanowienia.

Kliknij w to pole, aby otworzyć szybką odpowiedź

Witam ponownie,

Nie miałem czasu na wcześniejsze napisanie w sprawie kabli Technics - Paradigm.

W końcu po rozmowie z sprzedawcą w salonie w Regułach wybrałem kanadyjskiego Ultralinka i mimo, że nie jestem złotym uchem, całość zabrzmiała chyba z 200% lepiej.

Rekomendacja za super dobór i pomoc dla panów z salonu.

A co do paru opinii na temat mojego starego technicsa - pożyczałem od znajomych jakieś nowe Cabridge, Arcamy - drogie, piękne ale nie słyszę różnicy - w sumie to nawet byłem rozczarowany.

Zresztą przez lata zbyt dużo w wzmacniaczach się chyba nie zmieniło.

To tak krótko.

pozdrawiam klubowiczy

Nie miałem czasu na wcześniejsze napisanie w sprawie kabli Technics - Paradigm.

W końcu po rozmowie z sprzedawcą w salonie w Regułach wybrałem kanadyjskiego Ultralinka i mimo, że nie jestem złotym uchem, całość zabrzmiała chyba z 200% lepiej.

Rekomendacja za super dobór i pomoc dla panów z salonu.

A co do paru opinii na temat mojego starego technicsa - pożyczałem od znajomych jakieś nowe Cabridge, Arcamy - drogie, piękne ale nie słyszę różnicy - w sumie to nawet byłem rozczarowany.

Zresztą przez lata zbyt dużo w wzmacniaczach się chyba nie zmieniło.

To tak krótko.

pozdrawiam klubowiczy

Co potwierdza tylko moje wcześniejsze, wypowiedzi.

Witam!

Dzis wpadlem do sklepu hi-fi i posluchalem troche muzyki.

Przelanczalem pomiedzy glosnikami:

-Monitor Audio

-Audio Physic

-Dali (kiepskie)

-Elac (kiepskie)

-Elac jakis inny typ i tez kiepskie

-Focal 816

-Paradigm SE-3

i inne marki ktorych niepamietam, ale z tego wszystkiego Peradigm SE-3 byly najlepsze, podobnie dobre byly Monitor Audio.

Czy ktos ma glosniki Paradigm SE-3 ? Bardzo mi sie spodobaly....

Muzyka leciala z Rotela serii 06

Edytowane przez Adam Sikora

Ma ktos jakies doswiadczenia z glosnikami Paradigm SE-3 ??

Cała trudność polega na tym że, klienci którzy kupią tego typu konstrukcje, maja już wszytko co chcieli i tracą zainteresowanie forum. No bo po co pisać o zamkniętym temacie ?? . Za SE-3 przemawia złoty Pixel 2010 przyznawany przez użytkowników i internautów HDTV forum. W tym miesiącu powinien się tez pojawić test w Audio polskim autorstwa pana Andrzeja Kiśla.

witam!

coś mnie tknęło znowu i sprzedałem dotychczasową amplifikację (monobloki V2 i preamp AVM). szukam i rozgladam się za wzmocnieniem do Paradigmów S6 v3. może Koledzy Klubowicze jakieś podpowiedzi?

ps. kusi mnie powrót do lampy...

ps. 2 - więcej niż 6-7 kzł nie chcę wydać, stąd sh może być, a pewnie nawet jest wskazany :)

pozdr.

Ł.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Łukaszu jak sam już wiesz S6v3 napędzić dobrze lampą łatwo nie będzie. Miałeś w domu Leben-a CS600 i grał ładnie, ale brakowało kontroli na dole i z tym niestety będzie problem z lampą.

Łukaszu jak sam już wiesz S6v3 napędzić dobrze lampą łatwo nie będzie. Miałeś w domu Leben-a CS600 i grał ładnie, ale brakowało kontroli na dole i z tym niestety będzie problem z lampą.

Podpowiem aczkolwiek ze swojego podwórka. Więc uprzedzam zawczasu wszelki dyskusje o to że produkt w dystrybucji firmy w której pracuje. Sprawdzałem z tymi głośnikami;

http://www.xindak.com/en-us/product_detail_info.asp?id=431

wraz z przedwzmacniaczem pasywnym ;

http://www.xindak.com/en-us/product_detail_info.asp?id=430

Warto posłuchać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.