Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Infinity Classics

Rekomendowane odpowiedzi

Twoje ceny są delikatnie mówiąc okazyjne :-)

Konia z rzędem temu co za tyle kupi !

Dobry stan kosztuje więcej, w jasnym kolorze są droższe od czarnych.

Same kolumny czarodziejsko się nie przeniosą do PL, a swoje ważą i małe nie są.

Druga sprawa czy dojadą w zestawie do samodzielnego montażu, czy w całości, a szczególnie w takim stanie jak były przed wysyłką ?

Pozdrawiam wszystkich optymistów, co dużo czytają a nic nie kupują i cenami "szpanują" :-)

Pygar

Edytowane przez Pygar

Witam,

Przepraszam za zwłokę, ale miałem pilny wyjazd. Dziękuję wszystkim za opinie. Mój wybór padł na te z vintage ze względu na wygląd tu są zdjęcia:

(LINK)http://olx.pl/oferta/kolumny-infinity-kappa-8-2i-u-s-a-sklep-audio-vintage-czestochowa-CID99-IDcnb8p.html#cca3bf845c(/LINK)

ZukZuk polecił mi za 2999.00, ale są czarne. Warto dołożyć te 2k za wygląd?. Trochę Was będę męczył swoimi pytaniami, gdyż jestem laikiem

w tych sprawach, a to forum uznaję za autorytet.

Pozdrawiam

Bochyn

Niektórzy mają bliżej do Niemiec niż do tej Częstochowy.

Stan idealny według handlarza to w rzeczywistości może być ledwo dobry.

Na allegro taka normalna cena nie przekracza 3000zł za czarne.

Ale jak chcesz wywalić extra jeszcze 2 tys za inny kolor, bo czarne są przecież też fornirowane to proszę bardzo. Tylko nie pisz, że to rynkowa cena.

:):):)

A te droższe teraz jak 30 lat temu, hmmm tylko brać:

http://olx.pl/oferta/infinity-irs-5-unikat-na-skale-swiatowa-sklep-audio-vintage-cz-wa-CID99-IDbX09n.html#2ee9e8f72c

Edytowane przez pierote

ciągłe zmiany ...

Bochyn.

Co do Kapp z Częstochowy. Te na fotkach mają Polidome w stanie na wykończeniu. Tyle w temacie.

Odpuść. Jak Zukzuk coś polecał, proponuję sprawdzić. Jacek ma ogromną wiedzę o Infinity.

Jan

• 2 tygodnie później...

Witam, jestem posiadaczem infinity Kappa 9.2:-). Było już pewnie wielu takich. Szukam pieca do nich. Proszę o pomoc kwota 4k. Widziałem na aledrogo belles 350a co na to powiecie? Co prawda drugi bo za 5,5 może morza coś tańszego a wcale nie gorszego. Dzięki jestem z zielonej

Szukak końcówki Nakamichi PA 7 i stosownego pre. Powinno być CA 7 ale możesz też kupić CA 5 wyjdzie taniej a i tak dobrze.

To nie są kolunby so byle poperdziawek. Wymagają mocy.

Jan

Może polecacie jakieś zestawy przedwzmacniacz + końcówka mocy pzdr
Mam na sprzedaż integrę DussunV8i. Może działać także jako końcówka mocy. Mocy nie braknie 2x500/4ohm. Więcej info. na pw.

Taa, pieca to będziesz długo raczej szukał...

Nie słuchałem ale wielu tutaj pisze o Nakamichi PA 7, to może być trop. Jest też wiele innych ale nie w Twoim budżecie.

Pozdrawiam,

Zamiast Nakamichi Pa7 polecam nowsze konstrukcje Nelsona Passa. Przez wiele lat korzystałem z Pa7 i byłem zadowolony ze stosunku jakości do ceny. Jednak za niewiele więcej (w granicach 6 tyś) można kupić np. TRESHOLDA T-100 który pomimo pozornie mniejszej mocy (60w klasie A przy 8 omach) znacznie lepiej radzi sobie z głośnikami infinity. W porównaniu do Pa7 Treshold gra bardziej nasyconą barwą, mocniejszym basem i znacznie głębszą sceną. Kupując jednak takie urządzenie które pracowało w klasie A przez 20 lat należy zwrócić uwagę na konkretny egzemplarz ponieważ ponieważ różnice w brzmieniu mogą być znaczne. Wiem bo kupowałem porównując dwa identyczne egzemplarze.

• 4 tygodnie później...

Witam Serdecznie. Mam pytanie do osób odwiedzających forum, mianowicie czy jest wśród was osoba która miała kolumny kappa 8.2 i potem 8 lub na odwrót? Zastanawia mnie czy warto wymienić Kappa 8.2 na 8. Tam są wysokie emit k, które to są głośnikami elektro statecznymi i obudowa zamknięta. Poprzedzając pytania co chce osiągnąć zmieniając, chce po prostu zrobić krok do przodu w audio. Mam świetną końcówkę Adcom gfa 555mkII i możliwe że kiedy fundusze pozwolą to dokupię jeszcze jedną i puszcze jako monobloki. Ostatnimi czasy zaczynam słuchać więcej muzyki bez prądu, chyba się starzeje w dobrym tego słowa znaczeniu :) Pozdro.

Tylko czy metraż pokoju nie stanie na przeszkodzie, mam 19mk2, o tyle dobrze że prostokąt, ale zająłem się akustyką, zrobiłem dwa panele z wełny które umieściłem nad kolumnami przy suficie, więc może wejdą skoro 8.2 mi nie dudnią. I koszt to prawie dwa razy tyle co za 8 więc musiał bym odkładać. Więc twoim zdaniem nie warto zmieniać? może miałeś słuchałeś? Dzięki za pomoc.

Więc poszedłeś od razu w 9.2 i dobrze, metraż pewnie masz spory, albo zadowalają cię w pokoju zbliżonym do mojego. Słyszałem że 9.2 mimo dołożonego głośnika basowego i większych obudów grają lepiej od 8.2 bo są inaczej cięte i producent podaje lepsze pasmo przenoszenia, ale ja i tak raczej celował bym w 9A ponieważ tam jest obudowa zamknięta. Miałem reference 60 w zamkniętej teraz ma kuzyn i lepszego basu niż u niego nigdzie nie słyszałem. Ma ciekawy pokój, choć niewielki i ustawienie musi sprzyjać takiemu basu o częstotliwościach które u mnie nigdy nie były słyszalne, to chyba granice 40hz plus minus, coś pięknego. Czyli raczej pozostaje mi odsłuchanie przed zakupem kappa 8A, jeśli nie to dołożenie do 9A.

• 3 tygodnie później...

Witam i zgłaszam się do klubu Infinity z modelem RS 6001. Chciałem też zasięgnąć opinii na temat średnio-tonowego głośnika który się w nich znajduje a jest to Polyspherite który to wydaje Mi się nieco zbyt bardzo wycofany i mało dynamiczny w wielu nagraniach. Mam właśnie w tym miejscu taką "czarną dziurę". Ewidentnie czegoś tu brakuje. Zdążyłem już sprawdzić podłączenia głośników itd... Nawet myślałem o wymianie kondensatorów na nowe. Poradźcie coś i przede wszystkim napiszcie ten kto słyszał czy taki efekt też u was występował w tej konstrukcji. Pozdrawiam Kamil

• 2 tygodnie później...

Witam i zgłaszam się do klubu Infinity z modelem RS 6001. Chciałem też zasięgnąć opinii na temat średnio-tonowego głośnika który się w nich znajduje a jest to Polyspherite który to wydaje Mi się nieco zbyt bardzo wycofany i mało dynamiczny w wielu nagraniach. Mam właśnie w tym miejscu taką "czarną dziurę". Ewidentnie czegoś tu brakuje. Zdążyłem już sprawdzić podłączenia głośników itd... Nawet myślałem o wymianie kondensatorów na nowe. Poradźcie coś i przede wszystkim napiszcie ten kto słyszał czy taki efekt też u was występował w tej konstrukcji. Pozdrawiam Kamil

Średnica z tych kolumn jest trudno akceptowalna i doborem sprzętu tego raczej nie zniwelujesz .

Dla mnie ten głośnik obok utraty informacji był tez natarczywy ( chropowate brzmienie najbardziej mi tu pasuje ) . Ja nie potrafiłem "dogadać " się z tym modelem i poszły do ludzi bez żalu z mojej strony :-))

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich posiadaczy kolumn infinity.Powoli rozglądam się za kolumnami dla siebie, takie oto wpadły mi w oko http://allegro.pl/infinity-kappa-7-2-i6570490504.html#delivery.Posiadam Wzmacniacz o mocy 100 wat na kanał przy 8 omh, mam nadzieję że wystarczy by odpowiednio je napędzić.

Proszę o opinie sugestie.

Pozdrawiam.

Hello,

właśnie o to chodzi aby zamieszczać. Proszę Cię o zdjęcia i przewodnik krok po kroku od pierwszego Twojego postu w tej sprawie.

Mam Re90 od 10 chyba lat i zawsze miałem kłopot z ich napędzeniem a wtedy kondzie wyschnięte nie były (jeśli teraz są...).

Ostatnio do CD Sony CDP-102 zakupiłem kondzie i wymieniłem, dla lepszego samopoczucia bo pomierzone stare trzymały parametry w 96%. Kupiłem i wymieniłem, sensu brak. CD ma ponad 25 lat.

Witam.Też mam jakieś kolumny u mnie też to jakoś gra,ale że ty z cd grasz.

Pozdrawiam

>Zbig

wedle zyczenia ;)

Witam.Sam się napędź a swoją prawdę głoś jasno i spokojnie.

Michal_56711,

audiofil z Niemiec od którego kupiłem Re90LE powiedział wyrażnie, że różnica w odniesieniu do standard jest w parowaniu głośników i elementach zwrotnicy. Cóż nie wiem tego, mam co mam. Basu mi nie brakuje. Jak odkręcę piece na 70% i słucham symfonii Beethovena to jestem w filharmonii (gdzie często bywam fizycznie), i nie jestem rozczarowany :-)

Co do 2810, już kolegę Damiana zagadnąłem co trzeba zrobić :-)

Pozdro,

70 ja nigdy na swoich nie dałem 40.

Jak myślisz poważnie nad modernizacją i lubisz granie "pełną gębą" to nie eksperymentuj i użyj sprawdzonego zestawu, czyli patrz na mój system. Gra w 60m2 i to jak, jak budżet nie pozwala na raz, to step by step :-)

Pozdrawiam,

Witam,lepiej pokój 25 m i tylko do tego przystosowany,niż w salonie a nie o to chodzi.Cyba,że masz taki dom.

Pozdrawiam Sławomir Pietras

Witam!

Panowie od 2 tygodni jestem posiadaczem Infinity RS 6001.

Aktualnie szukam do nich dostępnego na rynku wzmacniacza.

Niestety nie mam doświadczenia w tym i w większości przypadków są to dla mnie tylko symbole.

Czy możecie polecić coś dostępnego na rynku w cenie 400 do 1000zl co dobrze zagra z tymi kolumnami?

Aktualnie używam amplitunera Denon dra 275 ale gra równo całym pasmem dopiero poza połowa skali volume czyli jak jest już za głośno w pokoju.

Czekam na pomoc.

Dzięki!

Witam,

poszukuję wzmacniacza do kolumn infinity 7,2.Wpadł mi w oko zestaw Rotel RC-990BX + RB-980BX.Tu rodzi się pytanie czy warto,jeśli mowa o walorach muzycznych.Niestety nie mam takiej możliwości aby odsłuchać przed zakupem.

Proszę o pomoc opinie.Pomieszczenie odsłuchowe ok 25 m2.Pozdrawiam.

Witam,

poszukuję wzmacniacza do kolumn infinity 7,2.Wpadł mi w oko zestaw Rotel RC-990BX + RB-980BX.Tu rodzi się pytanie czy warto,jeśli mowa o walorach muzycznych.Niestety nie mam takiej możliwości aby odsłuchać przed zakupem.

Proszę o pomoc opinie.Pomieszczenie odsłuchowe ok 25 m2.Pozdrawiam.

Klon Accuphase 450 a jeśli budżet pozwala to P-7100

U mnie mała zmiana, RS2b zmieniłem na Kappy 9 (krok w bok, żeby nie powiedzieć w tył) ale te skubańce w trybie extended robią naprawdę DOBRĄ robotę na basie.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Pytanie tylko w jakich pieniądzach można owe klony dostać.Wracając do mojego wpisu , proszę o opinię o zestawie Rotel RC-990BX + RB-980BX. Do kupienia za 1700 zł.Czy warto?

W pokoju diyaudio na AVS16 słuchałem klona 4500. Nie taki wielki a bardzo delikatne i finezyjne granie.

ciągłe zmiany ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.