Skocz do zawartości
IGNORED

AUDIONOVA - FILTR FERRYTOWY DO PRZEWODÓW

krzyżak

Rekomendowane odpowiedzi

Można stosować na przewody zasilające, na sygnałowe odradzam (filtrowanie, kastrowanie wysokich częstotliwości), gdy potrzebna jest mniejsza średnica to tutaj są znacznie tańsze :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

25 zł to bardzo wysoka cena za ferryt !

Ukryta Zawartość

Idealne na kabel zasilający obcinają dość dużo zakłóceń z sieci, 10złp to cena nieco zawyżona 25 to bandytyzm 7 złp to przyzwoita z niezłą marżą dla sprzedającego.

Pozdrawiam

Zbyszek

widział ktoś na oscylu efekt takiego filtra?

Cena w hurcie za taki "filtr" to ok 10gr. Niestety nawet tego nie jest wart. Warto się zainteresować pierścieniami z ferrytu na którym można NAWINĄĆ ok 10 razy przewód zasilający (jak w trafie toroidalnym), wtedy efekt już jest zauważalny nie tylko na pamiarach, ale w urządzeniach typu DAC/CD to nawet czasem slychać.

Ceny o których piszecie to jest rozbój w biały dzień :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Puszka ma to do tego że nic nie daje no jedynie wyższą cene.

Ja już sobie powiedziałem koniec z kablami zasilającymi i listwami.

To nic nie daje.

Zrobiłem test jak wiadomo Yamaha RxV 650 ma kabel bez uziemienia pożyczyłem od kolegi końcówke mocy z przedwzmacniaczem i wypożyczyłem kable zasilających z tłumikami i bez z sklepu Hi-Fi wpiołem odpaliłem i nic kilka kabli z listwą brak poprawy,zmiany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam te filtry płaciłem coś ok. 20zł w firmie Sonus Oliwa.

No i zdecydowanie poprawiło mi się samopoczucie jak je założyłem na przewód- kabel sieciowy Supry itp.

tadeo, 29 Lis 2006, 14:57

>A jak do tego ma sie ta "puszka" na kablu zasilającym Audionova nuclearus ?

W katalogu TME jest filtr gotowy na płytce parę złotych- identyczny jak swego czasu za kilka stów sprzedawał Audiograde. Dodasz napis Lukar audio na płytce, opakujesz w pudełeczko za 3zł. zalejesz lepiszczem by nikt nie mógł go dokładnie obejrzeć, nakleich naklejkę z czarnego kartonu ksero z napisem i sukces gwarantowany :)

Tylko po co ten filtr? W jakim celu?

generalnie to ostatnio audionova coraz bardziej mi podjerzdza tandeta. Nie to ze zle graja jej kable, ale sorry..ferryt warty 1 zl sprzedaja za 25 zl, kabel solaris..okazuje sie ze to ruska tasma warta 20 zl/m..sprzedaja za duzo duzo wiecej, dodajac tylko napis..zaraz sie okaze ze illuminator to tez zwykly ruski kabel miedziany za 3 zl, pozwijany tylko w audionovej i ladnie opakowany w niebieski kubraczek...

nie rozumiem twojego zdziwienia, chyba nie sadziles ze takie malutkie firmy same produkuja te przewody. kable sa w wiekszosci przypadkow te same (pochodza z tej samej fabryki w chinach), a klient koncowy placi jedynie za ich konfekcje. w zaleznosci od 'renomy' danej marki sa to sumy słone (audionova) albo wrecz ekstremalne (np. transparent). o ile sie orientuje to jednym z nielicznych chlubnych wyjatkow na tym poletku jest Cardas, ktory faktycznie samodzienie wytwarza swoje przewody, a przynajmniej tak bylo jeszce jakis czas temu.

Ukryta Zawartość

Zobaczcie tu ja taką listwe miałem za 380 złotych z przesyłką potem dostawałem jeszcze propozycje rabatu 80 złotych za nową a tu używana za 295 a jeszcze cena chyba skoczy.

Moja listwa Powerstatino została odesłana bo niczego mi nie poprawiła w moim zestawie.

Napisałem opinie na temat listwy i facet się oburzył więc musicie uważać co piszecie o kablach Audionovy czy o tym filtrze ferytowym bo znów facio się oburzy ale tym razem na kogoś innego.

Pozdrawiam SZYBA

Ukryta Zawartość

SZYBA, 6 Gru 2006, 12:24

>Moja listwa Powerstatino została odesłana bo niczego mi nie poprawiła w moim zestawie.

>Napisałem opinie na temat listwy i facet się oburzył więc musicie uważać co piszecie o kablach

>Audionovy czy o tym filtrze ferytowym bo znów facio się oburzy ale tym razem na kogoś innego.

oburzyl sie... a to dobre. "wyslemy panu listwe/kabelek/kondycjoner zeby mogl pan sprawdzic jego dzialanie w swoim systemie, ale tylko pan sprobuj niczego nie uslyszec..." :DDDD

"Powerstation wykonany został na bazie najlepszych dostępnych podzespołów produkowanych przez wiodącego niemieckiego producenta Schuko."

Schuko to nie firma, tylko typ, a raczej standard gniazdka.

Ukryta Zawartość

W dodatku gniazdka zastosowane w tej listwie nie są Schuko.

Zdjęcia są tak zrobione, że nie widać kto jest prodeucentem tych gniazdek, nie jest to polski PCE ani Bals, więcej nie wiem...

Ukryta Zawartość

zgadza sie - to sa standardowe bryzgoszczelne gniazda przemyslowe z bolcem uziemiajacym, a nie zadne schuko. generalnie cala listwa robi wrazenie jakby byla poskladana z przypadkowych podzespolow nabytych w pierwszej z brzegu hurtowni elektro. powiedzmy sobie szczerze - jak cos kosztuje prawie 400 zl i ma lezec na widoku w salonie to powinno chociaz ladnie wygladac, a jesli z jakis wzgledow piekne byc nie moze to przynajmniej nie rzucac sie zanadto w oczy.

Pszczyna => i co ? Radio lepiej gra ? ;-) Ja nie zaobserwowałem kompletnie nic ...........

za to polecam filtr FM2 na antenę kablówki ,może zrobić wiele dobrego ;-)

Tak radio lepiej gra , znikły dziwne szumy i trzaski 3 feryty tuż za anteną i 2- zaraz przy tunerze a do azartu TV 4-szt przy wtyczce zniknął drobny śnieżek na dwóch programach TV

WERSJA OSTATNIA ULEPSZONA za ulepszoną cene poszła.

Ukryta Zawartość

Hi hi hihihihi

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.