Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawe zapachy w sklepach audio itp...

andrzejek26

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, mam do was Panowie pytanie, oraz możliwe że również odpowiedzą Panie :). Dotyczy ono zapachu, który można poczuć wchodząc do ekskluzywnych (i nie tylko) sklepów audio, lub też czasami odzieżowych i tym podobnych. Coś w stylu perfum, nie drażnią nosa, a utrzymują się przez cały czas w powietrzu. Czy macie może pomysł co to takiego może być? Czy to jakieś urządzenie, które generuje zapach, czy może kadzidła? Ale nie sądzę aby był to brise wtykany do kontaktu o zapachu polnych kwiatów :). Z góry dziękuję wszystkim, którzy się udzielą. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/29996-ciekawe-zapachy-w-sklepach-audio-itp/

W jednym sklepie celowo się rozejrzałem w celu znalezienia źródła dość przyjemnego zapachu i był to właśnie Brise lub Brisopodbne urządzenie elektryczne jakie można dostać w każdej drogerii lub supermarkecie. Naliczyłem ich chyba 3 sztuki :) Myślę, że okazjonalnie te zapachy mogą się mieszać z zapachem środków antyelektrostatycznych, którymi przecierane są urządzenia.

Rozne moze byc zrodlo zapachu ale mozemy przyjac ze np to sztucznie rozpylony zapach. Latwo to wytlumaczyc na supermarketach, przy stoiskach z pieczywem. Krotko mowiac aby wprowadzic klienta w powiedzmy jakis swojski klimat zapachowy wypiekow i w ogole, swiezosc!;D itp no nie owijajac w bawelne zeby zwiekszyc sprzedaz eheh

Mozecie to sobie jakos odniesc do salonow audio ;)

Kiedyś widziałem takie urządzonko przy przebieralniach w jakimś sklepie. Skacząc przed nim kilkakrotnie, aby sprawdzić czy to na ruch reaguje (kutwa, ośmieszyłem się, jednak nie). Potem stałem z zegarkiem, a to coś psikało co 30sek. automatycznie pięknym, odświeżającym zapachem.

bardzo przyjemna woń emituje z siebie pewien 'zaprzyjazniony' egzemplaz IRS Sigma. po otwarciu skrzyni zapach wyraznie zwieksza intensywnosc - zupelnie jakby cale wytlumienie wewnetrzne bylo celowo czyms nasączone.

Kiedys ogladalem pewien program na temat wlasnie zapachow w sklepach. Dotyczylo to jednak innych sklepow niz audio. Mimo to pewnie jest w tym jakas analogia.

W programie tym przedstawione byly rozne sklepy i ich eksperymenty nad wplywem zapachu na zwiekszenie sprzedawalnosci. Podobno dziala :). Wytlumaczenie jest proste, klient musi poczuc sie jak w domu, cieplo przyjemny zapach, muzyka, i mnostwo kolorow na polkach sklepowych (mozna zglupiec ;)

Ja spotkalem sie z zapachem w duzym sklepie na Bielanach Wroclawskich, duzy ekskluzywny sklep (wiele wystawcow) z meblami i akcesoriami do urzadzania wnetrz. Rzeczywscie bylo milo, muzyka ciekawa. Byl tylko jeden problem CENY ;), masakrycznie wysokie.

pozdr

A czy ktoś wąchał stare płyty analogowe a zwłaszcza zapuszczał nos do wnętrza opakowania? :) Dla konsererów analogu. Można poczuć nutę świeżo wyprawionej mysiej skórki, starych dzieł literatury światowej, poczuć woń małej londyńskiej księgarni z początku wieku ;) Zapach przywodzi na myśl Opowieść Wilgilijną Dickensa - cudowna odmiana w wysprzątanych nowoczesnych wnętrzach heh :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.