Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka spraw niecierpiących zwłoki bo wiele osób zadaje sporo pytań na temat nowych monobloków i ogólnie produkcji.

Czy i jaka jest różnica w dźwieku w zależności od zastosowanej lampy 833?

Widze, że dostepne są chińskie, radzieckie i amerykańskie. I nawet jest dostepność, wybór i nie kosztują majątku.

Ile w tej aplikacji będą żyć?

Dzieki za odpowiedź.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Panowie muszę poruszyć temat cen moich produktów. Tak w dwóch słowach to nie zamierzam się tłumaczyć z polityki cenowej i dyskutować na ten temat dlaczego i co ile kosztuje. Tak że proszę o odrobinę zrozumienia. Mam wrażenie że niektórzy sami sobie chcą ustalać ceny co jest dla mnie dość niezrozumiałe. Mało tego muszę się jeszcze z tego tłumaczyć.

Panowie muszę poruszyć temat cen moich produktów. Tak w dwóch słowach to nie zamierzam się tłumaczyć z polityki cenowej i dyskutować na ten temat dlaczego i co ile kosztuje. Tak że proszę o odrobinę zrozumienia. Mam wrażenie że niektórzy sami sobie chcą ustalać ceny co jest dla mnie dość niezrozumiałe. Mało tego muszę się jeszcze z tego tłumaczyć.

Popieram Twoją politykę. W Polsce to by chcieli kupić po kosztach części. Produkty cenowo są znacznie tańsze niż zachodnia konkurencja. Ja proponuję inne rozwiązanie dla "chcących taniej" - nie stać mnie na coś to robię wszystko żeby było mnie stać i osiągnąć cel. Można wziąć nadgodziny złapać jakąś dodatkową "fuchę" albo dobrać kredyt . Wiem to z własnej autopsji liczyłem że wg moich dochodów i żony wybuduję dom i wprowadzę się w 4 lata. Udało się w nieco ponad dwa ale zapierd..... był nieziemski.

Pozdrawiam.

Zajebiste te nowe amplifony. Gratulacje.

Tu w ogóle na tym forum jest jakieś chore postrzeganie wartosci. Ile razy juz czytalem ze w tej kolumnie sa glosniki za 4 tys. to jakim prawem kolumna w sklepie kosztuje 20 tys. Tylko nikt z tych głupków nie liczy zwrotnicy terminali obudowy opakowania know how podatkow itd. Gdyby spróbowali sami to wówczas by im wyszło ze te kolunny powinny kosztować 40 a nie 20 tys.

Tak więc Panie Andrzeju niech się Pan nie przejmuje i broń Boże nie tłumaczy ze swoich cen :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Gość cybant

(Konto usunięte)

Zrób sobie w końcu stronę z cenami...

Szymek juź nawet zdjęcia zrobił;))

Po sprzedanu WT 40 przesiadłem się na Krella KSA-50mkII z pre lampowym i owszem na basie był lepszy ale cała reszta gorsza

No to sobie posłuchałem i znowu wdepnąłem w lampę

No właśnie

Ja przy Amplifonie miałem Musicala A 300, A 308, Caspiana M1, dzielonke pre+monobloki ApA7.5 Cyrusa, unisona sr1 i niestety żaden z nich nie zagroził WT40 II.

Przez ostatnie dni swoich sił próbował Musical A2 w A klasie jak wiecie. Amplifikacja aspirująca do lampy, została dosłownie rozdeptana przez Aplifona. Po stworzeniu optymalnych warunków i paru godzinach grania, choć było całkiem nieźle to w dźwięku czegoś mi brakowało.

Ponowne podłączenie WT 40 pokazało jak na dłoni miejsce zaszeregowania tranzystorowego A klasowego pretendenta. Nie chce wdawać się w szczegóły, ale różnica była porażająca.

Fajnie tak czasami przekonać się co stworzył Pan Andrzej, któremu dziękuję i pozdrawiam.

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Przez ostatnie dni swoich sił próbował Musical A2 w A klasie jak wiecie. Amplifikacja aspirująca do lampy, została dosłownie rozdeptana przez Aplifona. Po stworzeniu optymalnych warunków i paru godzinach grania, choć było całkiem nieźle to w dźwięku czegoś mi brakowało.

Ponowne podłączenie WT 40 pokazało jak na dłoni miejsce zaszeregowania tranzystorowego A klasowego pretendenta. Nie chce wdawać się w szczegóły, ale różnica była porażająca.

Fajnie tak czasami przekonać się co stworzył Pan Andrzej, któremu dziękuję i pozdrawiam.

Podobne doświadczenie miałem dawno temu z tą różnicą że było to z wzmacniaczem A3 .

W pełni popieram opis przedmówcy.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Z odpowiednimi głośnikami ...to jest faktycznie rewelacja.

Mam nadzieję że nie mówisz o swoich bo to by było tragikomiczne - bardzo.

Moim skromnym zdaniem oczywiście.

Zdziwiłbyś się jak te kolumny DIY made by Cybant / Father_PiO grają ... wiele kolumn za dziesiątki "ktalarów" nawet nie zbliża się do tego poziomu.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość cybant

(Konto usunięte)

Zdziwiłbyś się jak te kolumny DIY made by Cybant / Father_PiO grają ... wiele kolumn za dziesiątki "ktalarów" nawet nie zbliża się do tego poziomu.

Nie grają !

Za tanie są.....

Za tanie są.....

zrobisz ramę ze srebra albo złota to zagrają jak trzeba, cena wtedy będzie "hajendowa", a na razie to "hifi taniocha" ale gra :)))

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Słyszałem o nich same superlatywy.

Na samym początku podobno walcują , miażdżą , przeskakują , deklasują , zjadają na śniadanie,obiad i kolację od strzału Radialstrahler mbl 101 a póżniej mają tylko z górki.

Wciąż czekam na ich nowe wyzwania i opisane przez cybanta osiągnięcia.

Jakby nie było z niecierpliwością oczywiście.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Słyszałem o nich same superlatywy.

Na samym początku podobno walcują , miażdżą , przeskakują , deklasują , zjadają na śniadanie,obiad i kolację od strzału Radialstrahler mbl 101 a póżniej mają tylko z górki.

Wciąż czekam na ich nowe wyzwania i opisane przez cybanta osiągnięcia.

Jakby nie było z niecierpliwością oczywiście.

To przyjedź i coś doradź...ja już więcej nie umiem , ale liczę na ciebie...

Gadałem dzisiaj z nimi , ale jakoś nie wyraziły chęci na miażdżenie , deklasację ..i konkurowanie...takie outsidery tylko Hendrixa grać chcą..

A poważnie ...jak masz ochotę zapraszam , posłuchasz i Amplifona i Ancienta i ...Hendrixa...

Bez złośliwości ...naprawdę.

Radialstrahler mbl 101

MBL'a to "wciągają nosem" takie to "zuchy" te kolumny są ... i wystarczy tej pochwały bo Cybancikowi się cybanty nadmiernie poluzują i chłopina nie będzie mógł spać :)

Gość cybant

(Konto usunięte)

MBL'a to "wciągają nosem" takie to "zuchy" te kolumny są ... i wystarczy tej pochwały bo Cybancikowi się cybanty nadmiernie poluzują i chłopina nie będzie mógł spać :)

Wystarczy pochwał...

To nie o to chodzi....

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

A poważnie ...jak masz ochotę zapraszam , posłuchasz i Amplifona i Ancienta i ...Hendrixa...

Bez złośliwości ...naprawdę.

Z góry dziękuję za zaproszenie.

Ujmę to w marę delikatnie :

Twoja odgroda :

z wstęgami mi po drodze - podziwiam i szanuję wykończenie i płynność dżwięku.

z szerokopasmówkami mi nie po drodze - natarczywy,energetyczny i nachalny charakter mi nie odpowiada (bez względu na firmę...może tylko w ostateczności Sonido. Ale i tak słyszałem prawdziwszą średnicę więc dalej nie.)

z dużymi wooferami na tkaninowym zawieszeniu mi po drodze - kontur który potrafią wydobyć z najniższych częstotliwości zachwyca a barwa to dopełnia szczególnie przy braku obudowy.

Ogólnie wieżę że z tej pikantnej mieszanki mogło coś wyjść fajnego.

Ale ja uwielbiam coś znacznie mniej efektownego i skomplikowanego.

Wybacz.

Amplifon to moja bajka - ok.

Ale Ancient Audio już nie - scena wycofana w głąb tego nie cierpię i nie zamierzam korygować kablami.

Jeżeli jesteś spełniony to git....

To tyle i bez złośliwości z mojej strony.

Spodziewam się efektu finalnego więc z zaproszenia nie skorzystam.

A co do Hendrixa to Cię w pełni popieram i słucham.

pozdrawiam

Edytowane przez Firewall 1
Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie karm trolla.... :-)

Zaprosiłem na kawę;)

Z góry dziękuję za zaproszenie.

Ujmę to w marę delikatnie :

Twoja odgroda :

z wstęgami mi po drodze - podziwiam i szanuję wykończenie i płynność dżwięku.

z szerokopasmówkami mi nie po drodze - natarczywy,energetyczny i nachalny charakter mi nie odpowiada (bez względu na firmę...może tylko w ostateczności sonido. Ale i tak słyszałem prawdziwszą średnicę więc dalej nie.)

z dużymi wooferami na tkaninowym zawieszeniu mi po drodze - kontur który potrafią wydobyć z najniższych częstotliwości zachwyca a barwa to dopełnia szczególnie przy braku obudowy.

Ogólnie wieżę że z tej pikantnej mieszanki mogło coś wyjść fajnego.

Ale ja uwielbiam coś znacznie mniej efektownego i skomplikowanego.

Wybacz.

Amplifon to moja bajka - ok.

Ale Ancient Audio już nie - scena wycofana w głąb tego nie cierpię i nie zamierzam korygować kablami.

Jeżeli jesteś spełniony to git....

To tyle i bez złośliwości z mojej strony.

pozdrawiam

Przyjedź posłuchasz ;))

Zapraszam, bez złośliwości...

Troll się nie pojawi, ani nie pokaże swojego systemu, ani do siebie nie zaprosi, ani ciebie nie odwiedzi. Jego audio nawet za bardzo nie interesuje. Tak z nudów powkleja znalezione w necie opisy, fragmenty recenzji itd.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Troll się nie pojawi, ani nie pokaże swojego systemu, ani do siebie nie zaprosi, ani ciebie nie odwiedzi. Jego audio nawet za bardzo nie interesuje. Tak z nudów powkleja znalezione w necie opisy, fragmenty recenzji itd.

Ja się nie wpraszam , tylko do siebie zapraszam;)

Referencji nie mam , ale fajną muzę można razem posłuchać.

Bez napinania i udowadniania kto ma dłuższe...( kable) go....

:)))

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Ja się nie wpraszam , tylko do siebie zapraszam;)

Referencji nie mam , ale fajną muzę można razem posłuchać.

Bez napinania i udowadniania kto ma dłuższe...( kable) go....

:)))

Kolega Ci delikatnie podpowiedział a ja odpowiem nie wcinaj się pomiędzy wódkę a zagrychę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.