Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Uwazam Roberta De Niro za jenego z najlepszych aktorow, tylko no jest starym kapciem juz teraz bo gra w gownach co wszyscy widza. i nie obrazam go tylko stwierdam fakty. i czy zrobilem jakas wielka zbrodnie ze cos napisalem przy filmie o aktorze w temacie ostatnio obejrzane. I mylisz sie bo nie chcialbym zostac takim kapciem. to ze jest juz kapciem nie znaczy ze nie jest bardzo dobrym aktorem. wybaczcie ze jest to napisane tak jak jest.

przed chwila obejrzalem Lot nad kukulczym gniazdem. Pewnie juz i tak wiele z was widzialo ten film. Dla mnie arcydzielo.

K0pytk0

Edytowane przez k0pytk0

80 milionów

Ocena bardzo dobra. Na tle innych wspóczesnych polskich to wręcz celująca. Bez dłużyzn tak, że nie zauważyłem nawet kiedy się skończył. Co ciekawe bez patosu, a pozytywny, przy wielu scenach można się nieźle ubawić. Polecam.

The Thing (orginal 82r) - dzis przypomnialem sobie ten maly majstersztyk ehh...jak ja sie balem jak ogladalem to jako malolat. Chociaz nadal efekty (absolutnie bez uzycia komputerow) sa niezle to film broni sie klimatem.

Musze na ten nowszy prequel (czy jak to zwa) czas sobie zalatwic.

Byłem na "Immortals" w 3D już jakiś czas temu, nawet nie wiem czy to jeszcze grają... Jakoś nie można mnie ostatnio zadowolić żadnego dobrego filmu nie widziałem:( Ten też średnio mi się podobał, chyba nawet wcale, a kiedy zaczęło się rozpryskiwanie mózgów w 3D to już była przesada.

Technologia 3D też przestaje mi się podobać, ale ja z natury marudny jestem :)

Chociaż może to i dobrze bo bilety będę mógł kupić taniej, chyba że wszystko zaczną robić w tym zacnym 3D.

Łoooo ciup !

Tak jest jak się nie czyta recenzji, wczoraj byłem na Moneyball, dzisiaj idę na Tinker Tailor Soldier Spy i będzie pięknie, na Moneyball były 3 osoby na sali, czy może być piękniej :)? Dzisiaj idę na Szpiega na 18:30 więc podejrzewam, że będzie więcej osób.

Szpieg-rewelacja, tylko nie wolno nastawiać się na film a`la nowy BOND. To całkowicie inne kino. Jak byłem z żoną to cała sala była pełna.

Edytowane przez mimat

"Kocha, lubi, szanuje" - bardzo przyjemny, niegłupi film, dobre postacie, celność obserwacji

"Szefowie wrogowie" - niby w porządku, ale rewelacji nie ma, choć obsada zacna.

• 2 tygodnie później...

Chciwość (Margin Call).

Mam mieszane odczucia, chyba będzie trza jeszcze raz obejrzeć. Ale raczej na plus.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Mi się "Chciwość" podobała, choć rewelacji nie było.

"Debiutanci" - skończyłem po 0,5 godzinie, nie do oglądania jak dla mnie.

"Kac Vegas 2" - no niestety ale to już tylko popłuczyny po świetnej jedynce. Pewne pomysły/klimaty działają po prostu tylko raz.

"Stone" - interesujące tylko pierwsze 15 minut, potem raczej film klasy B.

Dla mnie Chciwość to rewelacja.Pozycja obowiązkowa!Bo nie dość,że pokazuje kulisy przekrętów finansowych to jeszcze robi to z suspensem godnym thrillera.To i świetne aktorstwo.

"Trzy minuty - 21:37"

Jestem po prostu w szoku...dano nie widziałem tak dobrego polskiego filmu, polecam!

PS to nie jest film akcji, nie sugerujcie się zwiastunem ;)

Łoooo ciup !

Witam a ja ogaldalem na bluray trnasformers 3- nie bede sie wypowiadal czy mi sie podobal czy tez nie jesli chodzi o tresc bo wg mnie powinno sie tu pisac odnosnie obrazu i dzwieku danego filmu a nie czy film mi sie podobal pod wzgledem fabuly czy tez nie, bo od tego sa inne fora gdzie opinii na temat danego filmu jest dziesiatki.... a tak przynajmniej mi sie wydaje ze zalozenie tego tematu mialo temu sluszyc. Wiec jesli chodzi o obraz to bylo kilka lepiej zrobionych filmow niz transformers 3 , natomiast dzwiek jest ok aczkolwiek wydje mi sie ze jak bylby dts hd MA to jednak byloby jeszcze lepiej ale moge sie mylic. Tak czy inaczej dalej uwazam ze wzorcem najlepiej nagranego filmu jest avatar i chyba 2 czesc tego filmu jest w stanie tylko jego przebic.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ostatnio Drive (2011) - pewne nawiązanie do Taxi Driver, ale film co najmniej świetny, realizacja na mega poziomie, fabuła również ma trochę smaczków.

"Harry Brown" z M.Caine'm. Stara gwardia się trzyma.

"Idy marcowe" Clooney'a. Niby wszystko już było, ale podane w atrakcyjny sposób, dobrze zagrane i z dodatkiem nutki dramatyzmu wokół perypetii stażystki.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ogród Luizy

Nie powiem, podobało mi się. Po prostu dobry, polski film, który przywrócił mi wiarę w nasze kino.

Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Therion
  • Moderatorzy

Sherlock Holmes 2 - fabuła dobra, godny następca 1 , mnie się podobał, dobry wybór na piątkowo/sobotnie kino. szkoda że obraz mało wyraźny

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Wiem że żadna to nowość ale jakoś dopiero teraz wpadł mi w ręce: The Imaginarium of Doctor Parnassus. Jak ktoś lubi Gilliama i klimaty Brasil czy 12 małp, to ten film śmiało może obejrzeć. Bez napinki, na luzie, w sumie baśń dla dorosłych, miła odskocznia od zalewu filmów typu zabili go i uciekł. Jasne, Gilliam jest kontrowersyjny, nie dla wszystkich, wielu uzna Imaginarium za klapę. Aha - Tomek Waits w roli... diabła :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez theli28

The odd get even.

Czasami są takie filmy, które mimo tego, że wiesz iż są średnie albo słabe to oglądasz bo są inne. Kino Gilliama, Almodovara mogę oglądać bez względu na jakość filmu.

Ostatni film Petera Weira "The Way Back". Film nie jest super, przez większość filmu tylko idą, idą... Ale film jest tak super nakręcony, że chętnie do niego w przyszłości powrócę.

Może i kiepski no, ale jednak moim zdaniem oryginalny i klimatyczny i za tą oryginalność własnie twierdze że nie taki zły.

Codziennie widze filmy o których zaraz zapominam a wiesz tak nie powinno być gdy kino jest dobre,nie żeby Osada była superdobra ale dziwny film był i pamiętam.

Wczoraj oglądałem znów "Zimne Piekło" polecam z Barry Pepper w roli głównej

i chce jeszcze powiedzieć o "Syndrom Frankensteina" to było dobre,pomysłowe i aktorzy nieznani o ile pamiętam i licho wie jaka to klasa ale ostra inteligentna jazda to co z facetem się działo,warto zerknąć i ocenić.

Chyba nikt nie wspominał w zakładce o filmie "Miedzy słowami" Sophii Coppoli

dla mnie to kultowy film już.

Kolejna sprawa to "Lucia i sex" hiszpański,do zdobycia w necie ale tylko napisy i trzeba poszukać. Kiedyś mnie rozbroił film,absolutny geniusz i hit. jednak po kilku latach znowu go puściłem i już mnie tak nie ruszył,może zgłupłem bo trzeba ruszyć głową w tym filmie jak przy Linchu.

No i najlepsza scena rozbierana z Paz Vega,bardzo dobre.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wiem że żadna to nowość ale jakoś dopiero teraz wpadł mi w ręce: The Imaginarium of Doctor Parnassus. Jak ktoś lubi Gilliama i klimaty Brasil czy 12 małp, to ten film śmiało może obejrzeć. Bez napinki, na luzie, w sumie baśń dla dorosłych, miła odskocznia od zalewu filmów typu zabili go i uciekł. Jasne, Gilliam jest kontrowersyjny, nie dla wszystkich, wielu uzna Imaginarium za klapę. Aha - Tomek Waits w roli... diabła :)

http://www.filmweb.pl/Parnassus

Zachęcony dzisiaj wypożyczyłem.

• Pokaż nowe odpowiedzi