Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tomek Wytrzymały znowu pokazał formę.

Całkiem sprawny film

Ukryta Zawartość

W dniu 21.12.2014 o 12:35, gość napisał:

Dawno temu w Ameryce.

Jakaś nowa wersja w HD i dżwiękiem w DTS-HD MSR 7.1.

Rewelacja. Nie pamiętam kiedy oglądałem ostatnio ten film, ale było to pewnie ponad 20lat temu.

Jak to się ogląda! Każda scena to nieśpieszne arcydzieło dopracowane w każdym detalu. Tu każdy detal ma znaczenie. Najbardziej uderzył mnie ten brak jakiegokolwiek pośpiechu w opowiadaniu historii. Każda scena pozwala widzowi rozkoszować się tym co widzi i słyszy. Po prostu arcydzieło.Polecam każdemu.

To jest wielki film. Dzieło skończone. A właściwie - arcydzieło.

I reżyser i scenarzyści i aktorzy i Ennio Morricone ;) wznieśli się na absolutne wyżyny!

A kostiumy? A zdjęcia?

Kino na najwyższym możliwym poziomie.

Jeśli jakiś film zasługuje na miano arcydzieła to właśnie ten.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ambassada Machulskiego.

Cieniuteńko. W zasadzie film można pochwalić tylko za fajny pomysł i za grę Więckiewicza i może Nergala.

Reszta beznadziejna. Dialogi i gra aktorska głównych bohaterów na poziomie naszych seriali dla Pań. Całość drewniana, nieautentyczna, niewciągająca. Kiepściutko.

Odnośnie filmu Ambasada podobne mam zdanie - tragedia. Więckiewicz tylko jak zwykle trzyma formę ... Osobiście jeśli chodzi o nasza produkcję to czekam na Miasto 44...

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

The Guest ("Gość").

Niby klasa B, ale obsada i muzyka robią dobrą robotę.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nie wiedziałam, gdzie to dać. Jak ktoś nie wiedział, to polecam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - jak ktoś lubi takie klimaty to polecam, potrafi zaskoczyć chociaż potencjał moim zdaniem nie został wykorzystany.

Ukryta Zawartość

"Zagubiona dziewczyna" - jak to Finczer, poziom bardzo wysoki, realizacja, klimat... i historia która jest ciekawa, nieszablonowa i wciągająca - prawie się już nie robi takich filmów. Świetna muza Reznora i Rossa:

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

"Zagubiona dziewczyna" - jak to Finczer, poziom bardzo wysoki, realizacja, klimat... i historia która jest ciekawa, nieszablonowa i wciągająca - prawie się już nie robi takich filmów. Świetna muza Reznora i Rossa:

Szkoda że jak wiele tego typu produkcji opartych na opowiadaniu, zakończenie filmu zupełnie "leży".

Poza końcówką było całkiem miło

"Ida", w sumie film mi się podobał, choć jest on trochę przeceniony, był on dobry, a nie jakiś wybitny ani rewelacyjny. Bardzo fajne było to, co powiedział o nim Kot. O jeszcze dla mnie dużym plusem było zrobienie tego filmu jako czarno-biały.

"Hobbit" już pisałam, podobał mi się, ale ja po prostu kocham wszystko, gdzie jest mowa o Śródziemiu, więc nie jestem obiektywna.

Szkoda że jak wiele tego typu produkcji opartych na opowiadaniu, zakończenie filmu zupełnie "leży".

Poza końcówką było całkiem miło

Tez obejrzałem Gone Gorl i mam identyczne zdanie, koncowka całkowicie "lezy" do 3/4 jest dobrze ciekawie klimatycznie a później coraz gorzej.

chwilowy brak działalności w audio.

Oglądałem dziś po północy "Psy" Pasikowskiego na TVP HD.

Uczta!

Obraz po rekonstrukcji cyfrowej z poprawionym balansem bieli. Kolory soczyste, lepszy kontrast, rozdzielczość Full HD, wielokanałowy dźwięk. Hollywood! :)

Obraz tak piękny i szczegółowy, że doskonale znany film jakby się oglądało od nowa.

Jest taka scena przy ogrodzeniu lotniska, gdzie Olo mówi Gajosowi, że "Chemika zwinęła policja". Po lewej stronie ekranu stoi Maciej Kozłowski w kurtce - no właśnie. Przez ponad 20 lat to była dla mnie jakaś tam kurtka. Po rekonstrukcji cyfrowej widać na niej stary polski wzór "moro", cętki dokładne jak pod szkłem powiększającym.

Często po zakupie nowych kolumn, czy wzmacniacza słyszymy na dobrze sobie znanym CD zupełnie nowe rzeczy.

Tutaj jest tak samo.

Ta cyfrowa rekonstrukcja starych polskich filmów to REWELACJA!

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 1.01.2015 o 11:09, gość napisał:

Tu masz trochę informacji skąd taki efekt:

Ukryta Zawartość

Heh, piszą że skanują do 4K.... woow za 2-3 lata jak wyjda dyski zobaczyć Psy w 4K to będzie jazzzzzda.:)

Ukryta Zawartość

Interstellar.

W sumie OK ale IMO Incepcja była dużo lepsza.

W skali Filmwebu dałbym 7 może 7.5. Na pewno nie 8.

Czas na Nolana żeby zrobił coś naprawdę wystrzałowego.

A Ridley Scott rozmienia się na drobne - widzieliście jego najnowszy film?

Kurna, o... Mojżeszu! :( Szok.

Zrekonstruowaną Ziemię Obiecaną ktoś oglądał?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Interstellar.

W sumie OK ale IMO Incepcja była dużo lepsza.

W skali Filmwebu dałbym 7 może 7.5. Na pewno nie 8.

Czas na Nolana żeby zrobił coś naprawdę wystrzałowego.

A Ridley Scott rozmienia się na drobne - widzieliście jego najnowszy film?

Kurna, o... Mojżeszu! :( Szok.

Według Ciebie Interstellar warto na bluray kupić jak już będzie taka możliwość ? Efekty specjalne są fajne i czy w filmie jest trochę akcji - czy bardziej jest przegadany?

I pytanko w sprawie Bogów i Herosów - oglądałeś taki słaby ten film ? Bo nie wiem w którą stronę to Twoje słowo "szok" :-) Pozdro.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Według Ciebie Interstellar warto na bluray kupić jak już będzie taka możliwość ? Efekty specjalne są fajne i czy w filmie jest trochę akcji - czy bardziej jest przegadany?

I pytanko w sprawie Bogów i Herosów - oglądałeś taki słaby ten film ? Bo nie wiem w którą stronę to Twoje słowo "szok" :-) Pozdro.

IMO nie warto płacić za Interstellar na Blu-Ray. Efekty nie są fajne, to nie Grawitacja, film mocno przegadany.

Filmu o Mojżeszu nie oglądałem.

I nie zamierzam. :)

A szok w sensie podjętej tematyki. Już był Noe (nie oglądałem oczywiście) a teraz Mojżesz...

Już naprawdę nie ma o czym robić filmów?

IMO nie warto płacić za Interstellar na Blu-Ray. Efekty nie są fajne, to nie Grawitacja, film mocno przegadany.

Filmu o Mojżeszu nie oglądałem.

I nie zamierzam. :)

A szok w sensie podjętej tematyki. Już był Noe (nie oglądałem oczywiście) a teraz Mojżesz...

Już naprawdę nie ma o czym robić filmów?

Dzięki za info, odnośnie Noe to ja osobiście kupiłem za dobrą cenę BD i nie żałuje, "Mojżesza" też pewnie kupię ale to kwestia gustu a o tym się nie dyskutuje. Natomiast martwi mnie Interstellar bo opinie takie sobie ma.. a byłem chętny na ten film... A tu się okazuje że na film prawie 3 godzinny z tego co wyczytałem to akcji jest maleńko... może na dvd kupię...

Edytowane przez lolek126

"Wielkie oczy" polecam. A Waltz był genialny (jak zawsze ;-)) Nie będę Wam psuć oglądania, opowiadając o filmie, bo mam paskudną tendencję do spoilerowania ;-)

W dniu 2.01.2015 o 09:08, gość napisał:

A jest?

No to już szukam.

Są piraty, np na chomiku :)

A tu screens:

tnt24.info_Ziemia_obiecana_1974_REMASTERED_720p_BluRay_x264_DTS-HD_MA_5_1_PL_Napisy_ENG_PL_AT-TEAM_.4418__911532.png?image

tnt24.info_Ziemia_obiecana_1974_REMASTERED_720p_BluRay_x264_DTS-HD_MA_5_1_PL_Napisy_ENG_PL_AT-TEAM_.7249__911535.png?image

Zaliczyłem wczoraj. Film nie jest zły, scenariusz zakręcony, mimo to wynudził mnie.

"Domino" - fajna sensacja, ciekawie nakręcona, gwiazdorska obsada.

Zmarły brat Ridleya Scotta robił lepsze filmy niż ostatnio kręci Ridley.

Natomiast martwi mnie Interstellar bo opinie takie sobie ma.. a byłem chętny na ten film... A tu się okazuje że na film prawie 3 godzinny z tego co wyczytałem to akcji jest maleńko...

Wczoraj obejrzałem .

Nie powalił mnie . Taki sobie .

• Pokaż nowe odpowiedzi