Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

przyznam że przy 3D dla mnie jest ważne aby obrazu nie zjadała jakaś panorama...

Masz więc dwa rozwiązania:

Player z opcją płynnej regulacji proporcji (powiększanie)

Przejście na instalację 2.40:1 z takim ekranem i anamorficzną optyką.

A co do filmów, to tym razem arcyciekawy dokument - warto obejrzeć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciężko zdobyć, ale ponoć jest już na Youtube.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez BoDeX

Masz więc dwa rozwiązania:

Player z opcją płynnej regulacji proporcji (powiększanie)

Przejście na instalację 2.40:1 z takim ekranem i anamorficzną optyką.

A co do filmów, to tym razem arcyciekawy dokument - warto obejrzeć.

Ukryta Zawartość

Ciężko zdobyć, ale ponoć jest już na Youtube.

Przejscie na ekran 21:9 odpada bo projektor u mnie słuzy do wszystkiego... zresztą jak widać po nalatanych godzinach od lutego 1050h :) ;)....

A o jakim np. playerze piszesz który bedzie odtwarzał oryginały i powiedzmy powiększał bez straty jakości i obcinania obrazu... pytam z ciekawości... bo już mam dosyć zmian sprzetowych... no moze nie ja ale Moja .... ;)

Ukryta Zawartość

...zaliczyłem "SICARIO"... mega pozycja... wciągający klimat...świetny ... polecam jak inni Koledzy...

Ci co czytali ksiązkę są wkurzeni na maksa na realizację Marsjanina, dla tego warto czasem nie przeczytać i cieszyć się nawet tym 3D którego w sumie za dużo nie było.

Nie wiem jak 3D w "Martian".... ale efekty 3D to nie tylko to co do Nas wylatuje z ekranu ( najbardziej spektakularny efekt wg niektórych) , ale przede wszystkim głębia obrazu...i z tą głębią jest różnie w zależności od technologii i oczywiście od realizacji filmu...

...w projektorach domowych FullHd jest tylko aktywna , a wiec widzimy pełne FHD , natomiast w TV oprócz aktywnej ( niby mniej zdrowa ale dużo lepsza jakościowo) jest jeszcze pasywna i tu niestety ten efekt głębi już nie jest tak spektakularny jak w tej pierwszej , ponieważ pierwszy plan jest FHD , drugi to już dużo niższa rozdziałka... mam nadzieje , że nic nie pokręciłem ;)

...przy 3D czym więcej cali tym większy FUN .... i zupełnie inny odbiór ... i to także dotyczy 2D , znaczy ten odbiór...

Edytowane przez Yodas

...zaliczyłem "SICARIO"... mega pozycja... wciągający klimat...świetny ... polecam jak inni Koledzy...

Nie wiem jak 3D w "Martian".... ale efekty 3D to nie tylko to co do Nas wylatuje z ekranu ( najbardziej spektakularny efekt wg niektórych) , ale przede wszystkim głębia obrazu...i z tą głębią jest różnie w zależności od technologii i oczywiście od realizacji filmu...

...w projektorach domowych FullHd jest tylko aktywna , a wiec widzimy pełne FHD , natomiast w TV oprócz aktywnej ( niby mniej zdrowa ale dużo lepsza jakościowo) jest jeszcze pasywna i tu niestety ten efekt głębi już nie jest tak spektakularny jak w tej pierwszej , ponieważ pierwszy plan jest FHD , drugi to już dużo niższa rozdziałka... mam nadzieje , że nic nie pokręciłem ;)

Nie wiem na 3D chodzę do jednego z dwóch największych w Polsce Imax-ów i mam mieszane odczucia!!! Rozdzielczość obrazu mogła by być lepsza! wkurza mnie ziarno na ekranie mimo ze już używam okulary dalej je widzę. kolejna sprawa dźwięk. No właśnie tubiszcza cudów nie robią poza efektywnością, czytaj głośnością która o dziwo nie wciska momentami w fotel a tak powinna robić; czy to może te normy unijne ;) Sam dźwięk jego separacja i sama kierunkowośc to jakieś takie średnie Hi Fi moim zdaniem. Wiem rozpasany jestem :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Niestety kina publiczne to porażka zarówno obrazowo jak i dźwiękowo... nie masz pojęcia (a może masz ;) ) jak dobry obraz dają dobre proje do kina domowego...przepaść jakościowa...ostrość, kontrast i kolory. ...

Edytowane przez Yodas

Niestety kina publiczne to porażka zarówno obrazowo jak i dźwiękowo... nie masz pojęcia (a może masz ;) ) jak dobry obraz dają dobre proje do kina domowego...przepaść jakościowa...ostrość, kontrast i kolory. ...

No cóż nie wiem czy jest coś fajniejszego co do obrazu od Sim2, jak wiesz to dawaj namiary, obraz do niego może będzie częściej za jakieś 20 lat patrząc na obecne produkcje :)

To jeden z "drobnych" powodów dla których dalej jednak chodzę do kina.

Hahaha, dobre. Sim2, no no...to co z tym simem było nie tak?

Cena :) Reszta prima sort! ale pytałem a nóż coś jest lepszego i co? Oglądałem obraz w K4 i po prostu bajka jak dla mnie.Przykładowo z innego "medium" na telewizorze LG 65EG960 to już nie było to.

dla mnie zrealizowany ciekawie , świetne sceny i efekty...pozycja zrealizowana z dużym rozmachem

Czytając Twoje posty można odnieść wrażenie, że w kinie w pierwszej kolejności liczą się efekty i chyba nic ponadto.

Przyjmij proszę szczere kondolencje.

Meloman....Złe odnosisz wrażenie ....bo po tytule o którym pisałem ( z serii MARVEL) nie mozna się spodziewać jakiejś wnoszacej coś tresci... i dlatego opisałem dlaczego warto pochylić się nad tą pozycją , dla rozrywki... a poza tym skoro żeś Waść taki głodny wnoszących coś "tresci" to zadaj sobie pytanie jakie mamy dzisiaj kino i na co to kino jest nastawione ,a poza tym zacznij tych "tresci" szukać w książkach... bo ja własnie tam szukam tych "tresci" a w kinie szukam rozrywki...

Przyjmij proszę szczere kondolencje skoro kino upatrujesz jako coś co ma wnosić "tresci"... ;)

Edytowane przez Yodas
  • Moderatorzy

Marsjanin- dobry film na piątkowy wieczór, życia nam nie zmieni ale czas przyjemnie upłynie na oglądaniu - zdecydowanie ok

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Czytając Twoje posty można odnieść wrażenie, że w kinie w pierwszej kolejności liczą się efekty i chyba nic ponadto.

Przyjmij proszę szczere kondolencje.

Sprawdź ile zarobił ostatni Star Wars, a ile filmy np. Almodovara...

Kino to rozrywka. Nic więcej. Seriale telewizyjne* potrafią więcej wnieść niż 2 godzinny obraz.

*True detective, Homeland, The shield, Broadwalk empire, Hannibal etc...

The Revenant' ,mnie się podobał. DiCaprio-świetna rola.

Podobno w całym filmie nie zastosowali sztucznego światła.

Nienawistna ósemka-tekściory nie do pobicia.

Paru aktorów,dyliżans i zajazd Pasmanteria u Minnie

I wyszedł świetny film.

Daisy Domergue i jej miny są boskie :)

Nie gorszy od Django

Lepszy od Bekartów

Most szpiegów

Można obejrzeć, spodziewałem się więcej akcji, ale się nie zawiodłem. Niezłe kino.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

<br />Nienawistna ósemka-tekściory nie do pobicia.<br />Paru aktorów,dyliżans i zajazd Pasmanteria u Minnie<br />I wyszedł świetny film.<br />Daisy Domergue i jej miny są boskie :)<br />Nie gorszy od Django<br />Lepszy od Bekartów<br />

Właśnie się wybieram, w kinie widziałem wcześniej zajawkę i powiedziałem sobie że nie odpuszczę :) Poza tym lubię specyficzne poczucie humoru mistrza Q.

Sezon filmowy w pełni, to lubię ;)))

W sumie można by się pobawić w zgłaszanie swoich kandydatów do Oscara.

...ale na premiery na blu-ray trzeba poczekać te 3 miechy.... :) Edytowane przez Yodas

Właśnie się wybieram, w kinie widziałem wcześniej zajawkę i powiedziałem sobie że nie odpuszczę :) Poza tym lubię specyficzne poczucie humoru mistrza Q.

Trzyma poziom QT :)

Natomiast Zjawa, hmm... - ma to Coś - warto iść do kina.

Szkoda, że zapomnieli uwspółcześnić do filmu uzębienie głównemu bohaterowi. W scenie podnoszenia się z martwych - nie chcę robić spojlera - to trochę dysonans.

Bardzo dobry film.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Trzyma poziom QT :)

Natomiast Zjawa, hmm... - ma to Coś - warto iść do kina.

Szkoda, że zapomnieli uwspółcześnić do filmu uzębienie głównemu bohaterowi. W scenie podnoszenia się z martwych - nie chcę robić spojlera - to trochę dysonans.

Bardzo dobry film.

Za minutę wychodzę na pana Q, lecę PA

Za minutę wychodzę na pana Q, lecę PA

To jak wrócisz, następny bilet zakup na Zjawę.

Oba filmy traktują w sumie o tym samym - o gwałcie na cudzej Przestrzeni, lecz sposób narracji i historie przewodnie są diametralnie różne.

Warto obejrzeć oba.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

To jak wrócisz, następny bilet zakup na Zjawę.

Oba filmy traktują w sumie o tym samym - o gwałcie na cudzej Przestrzeni, lecz sposób narracji i historie przewodnie są diametralnie różne.

Warto obejrzeć oba.

Tak zjawa do dwóch tygodni będzie obejrzana choćby dla tego żeby posłuchać Wojtka Mazolewskiego jak robi muzykę w tle ;) a pan Quentin zrobił oszustwo na czasie film ponad 3 godziny przeszedł jak z bicza strzelił w sumie miałem wrażenie że to 1,5 godziny :)

Enio Moricone grał w tle ale mało go było a sam dźwięk muzyki wykastrowany, trochę szkoda bo wiem że w kinie da radę lepiej, może to ta technika kręcenia w technice Panavision sie do tego przyczyniła? nie wiem, na początku kolory mnie trochę wkurzały no ale to szczegół mimo to jak się walczy z piractwem to oglądając oryginał powinno się jednak dostawać ciut więcej tyle OT

Jak ktoś nie lubi pana Q to informuję że na szczęście się nie zmienił! Jak dla mnie kapitalna rozrywka! Jeśli ktoś to traktuje na serio i doszukuje się jakiś podtekstów, ten kiep! :)

Polecam!

Edytowane przez ASURA

Bridge of Spies - Most Szpiegów - serdecznie polecam naprawdę warto obejrzeć...

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Jak ktoś nie lubi pana Q to informuję że na szczęście się nie zmienił!

Zależy od którego momentu liczyć. Wściekłe Psy, Pulp Fiction czy Jackie Brown nie mają żadnego porównania do tego co zrobił później,

a później już było męczenie gniotów na siłę i odcinanie kuponów od sławy jaką przyniosły wcześniejsze (owszem udane) produkcje.

Choćby przywołany powyżej Django... no i co w tym takiego cudownego? Poza rzeczywiście znakomitym DiCaprio, to co jeszcze?

O takich bzdetach jak "Od zmierzchu do świtu" czy "Kill Bill" już nawet pisać mi się nie chce, bo kto widział ten wie, a reszta nie ma czego żałować.

Może to kwestia gustu, nie wiem. Jak dla mnie koleś jest zdecydowanie przereklamowany i od 20 lat nie zrobił nic godnego spazmów zachwytu,

które tradycyjnie towarzyszą każdej kolejnej jego produkcji wchodzącej na ekrany. Dużo hałasu o nic, moim skromnym zdaniem oczywiście.

Marsjanin - jeeeezzuuu co za nudy...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Pokaż nowe odpowiedzi