Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Odpalam na CDA. Zobaczymy.

Aż Tobie zazdroszczę / bo już widziałem - a drugi raz to nie to samo...

Daj proszę póżniej opinię...

Pozdrawiam.

Edytowane przez BOBSAPP
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Praktykant z De Niro i Hathaway.

Dla naszych lepszych połówek. Pełna ciepła bajeczka na dobranoc.

Spora dawka lekkiego humoru.

Ale dałem radę wysiedzieć do końca.

Obejrzane ponownie ostatnio, jednak film ma swoje lata.

I tak - jesli lubisz:

- kino noir

- filmy francuskie

- Jeanne Moreau

- muzykę Milesa Davisa

To pewnie juz to oglądałeś! :)

Jezeli nie znasz, a na jeden pkt. odpowiedzialeś twierdząco obejrzyj koniecznie

Windą na szafot /Ascenseur pour l'échafaud (1958)

"To co teraz, ha?"

Born to Be Blue - plan na wieczór. Muzycznie o jazz podobno bardzo dobre. Zobaczymy

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Nice Guys,

parę fajnych tekstów, dobre aktorstwo. Liczyłem na coś więcej. Pooglądać można.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Colonia

Wstrząsający obraz Chile, dyktatury Pinocheta i obozu ,, Colonia Dignidad'' prowadzonego za przyzwoleniem służb przez zwyrodnialca Paul-a Schafera.

Trzyma w napięciu. Solidne kino.

A i każdy z pislamistów powinien obejrzeć ten film. Po aresztowaniu Pinocheta w 1999r, ówczesne gwiazdy pisuarów Michał Kamiński plus Marek Jurek i Tomasz Wołek złożyli wizytę w Londynie1999(po aresztowaniu) Pinochetowi i wręczyli mu ryngraf w podziękowaniu od polskiego społeczeństwa.

W kinach, czy w internecie?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Colonia również polecam.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

"FURIA" z Bradem Pitem.

Obejrzalem na DVD...taki sobie. Pare fajnych scen, troche realizmu i bestialstwa wojennego pokazane. Koncówka za to cukier i sf...psuje caly calkiem niezly obraz filmu.

Na plus to niejednoznaczne postacie i fajne starcie z Tygrysem :)

W dniu 26.07.2016 o 19:25, djmilkyway napisał:

Born to Be Blue - plan na wieczór. Muzycznie o jazz podobno bardzo dobre. Zobaczymy

Dobry - polecam!

W dniu 31.07.2016 o 23:08, Robert Gdansk napisał:

"FURIA" z Bradem Pitem.

Obejrzalem na DVD...taki sobie. Pare fajnych scen, troche realizmu i bestialstwa wojennego pokazane. Koncówka za to cukier i sf...psuje caly calkiem niezly obraz filmu.

Na plus to niejednoznaczne postacie i fajne starcie z Tygrysem :)

Mnie się nie podobał, bardzo się zawiodłem na tej pozycji - dla mnie straszny kicz.

W dniu 31.07.2016 o 09:41, gość napisał:

A i każdy z pislamistów powinien obejrzeć ten film. Po aresztowaniu Pinocheta w 1999r, ówczesne gwiazdy pisuarów Michał Kamiński plus Marek Jurek i Tomasz Wołek złożyli wizytę w Londynie1999(po aresztowaniu) Pinochetowi i wręczyli mu ryngraf w podziękowaniu od polskiego społeczeństwa.

Musisz włazić tu z brudną polityką? Nie pomyliły Ci się działy? To Ci przypomnę że to dział Film zakładka Ostatnio obejrzane

NIedawno wrzuciłem i obejrzałem "The Big Short" z niezłą obsadą. Film konkretnie dotyczy okresu tuż przed wybuchem kryzysu w 2008 (banka nieruchomości) i pokazuje jak co poniektórzy łapią myśl, że "to się zaraz musi wywalić" i dokonują ciekawych operacji finansowych które przyniosą im megazysk tylko w sytuacji gdy rynek rzeczywiście pójdzie pod wodę. Ogląda się dobrze - choć film wymaga mimo wszystko skupienia szczególnie przy scenach gdzie tłumaczone są (w ciekawy czasami sposób ;) zawiłości rynku kredytowania, ubezpieczania itd. nieruchomości w USA. Polecam. Potem można sobie jeszcze obejrzeć "Too Big to Fall" albo "Greed / Chciwość" i ugruntować się w przekonaniach o banksterach haha ;)

NIedawno wrzuciłem i obejrzałem "The Big Short" z niezłą obsadą.

Daje się obejrzeć, ale nie umywa się do:

Margin Call

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nice Guys,

parę fajnych tekstów, dobre aktorstwo. Liczyłem na coś więcej. Pooglądać można.

Ja również polecam. Po stercie gniotów jakie ostatnio obejrzałem Nice Guys to istne arcydzieło.

Film "Criminal" - w połowie oglądania zająłem się majsterkowaniem, a żona czytaniem książki...mimo, iż film dalej sobie leciał w tle.

W dniu 1.08.2016 o 14:48, gość napisał:

Criminal

Oldman, Costner i Lee Jones w jednym filmie.

Nawet pomysł fajny a wyszło byle co.

Niestety rozczarowanie. Takie jakieś nijakie czegoś brakuje. Chociaż ta obsada i pomysł mogło sie udać.

chwilowy brak działalności w audio.

Łowca i królowa lodu - dla mnie nudy

A hologram for the king - nudy, tylko Tom Hanks ratuje ten film

Wczoraj obejrzany, bardzo dobry dramat

"Francuska Suita"

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Pakt z diabłem

Ukryta Zawartość

dziwaczna stylizacja deepa na chyba wampira, od jednego mordobicia do kolejnego, film nie wciąga, można przy nim przygotować np sałatkę jarzynową. 4/10.

kto tam

Ukryta Zawartość

można obejrzeć do momentu kiedy blondi pokazuje cycki, potem zupełnie robi się bez sensu. Najgorszy film jaki widziałem z keanu (do tej pory dzień w którym zatrzymała się ziemia), ocena 1/10 ale za wspomniane cycki: 2/10

criminal

Ukryta Zawartość

nie lubię specjalnie sensacji-rewelacji ale tu pozytywne zaskoczenie i pozwolę sobie nie zgodzić się z szanownymi przedmówcami. Fajny, sprawnie nakręcony z odrobiną SF, dobra rozrywka. 7/10 w swojej kategorii i za obsadę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)
W dniu 31.07.2016 o 09:41, gość napisał:

Colonia

Wstrząsający obraz Chile, dyktatury Pinocheta i obozu ,, Colonia Dignidad'' prowadzonego za przyzwoleniem służb przez zwyrodnialca Paul-a Schafera.

Trzyma w napięciu. Solidne kino.

Potwierdzam - bardzo dobry...

"7 rzeczy, których nie wiecie o facetach" - nie udźwignąłem i po 40 minutach film wyłączyłem. Dla mnie poziom polsatowskiego serialu.

Oglądałem z zoną. Nie jest to komedia romantyczna. Jest to moim zdaniem b. fajna komedia.Z czystą przyjemnoscia mi sie ogladało. Rola Zamachowskiego zajebista:)

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

trochę przesadziłeś - zostałbym przy 1.

Jedna scena z całego filmu i już 2 lub 1? Te cycki muszą być wybitne...

Edytowane przez Mrok

criminal

Ukryta Zawartość

nie lubię specjalnie sensacji-rewelacji ale tu pozytywne zaskoczenie i pozwolę sobie nie zgodzić się z szanownymi przedmówcami. Fajny, sprawnie nakręcony z odrobiną SF, dobra rozrywka. 7/10 w swojej kategorii i za obsadę.

Potwierdzam. Bardzo przyjemny i fajnie zrobiony film. Nawet dla osób, które nie trawią s-f.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi