Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Niemal za każdym razem gdy tu wchodzę, łapię się za głowę - że też ludziska marnują czas na takie gnioty! "Planeta Singli"? "Zakładnik Z Wall Street"? "Łowca I Królowa Śniegu"?

Ktoś musi, recenzje się same nie napiszą :)

No właśnie - i to mnie przeraża. Bo jeżeli komuś się takie filmy podobają i ogląda je całkiem świadomie, to co o tym myśleć?

Chyba nadal nie rozumiesz co to gust...

Czy można w ogóle mówić o guście w kontekście takich "dzieł"?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Taki stary a taki...

Przecież masa lubi prostą rozrywkę. Klasycznej muzyki też nie slucha. Więc o co chodzi wszystko jest jak ma być.

chwilowy brak działalności w audio.

"Bez litosci"bejrzałem połowe filmu bo musiałem pilnie wyjsc. Film zajebisty podoba mi sie.

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez artiz_

"Na granicy"

Na początku chciałem wrzucić trailer, ale jak to zwykle w polskich trailerach bywa - jest tam pokazane wszystko co powinno być odsłaniane stopniowo aby utrzymać akcje w napięciu... no właśnie...

WIEC JEŚLI ZDECYDUJECIE SIĘ OBEJRZEĆ CAŁOŚĆ - Proponuje sobie darować trailer!!

Film generalnie na świetnych aktorów, świetną scenografię naszych zimowych Bieszczadów, pomysł na opowieść też w miarę czasu się rozwija ciekawie, ale...

Klimat gdzieś uciekł...

Świetna gra aktorska Dorocińskiego (scena, gdy się budzi i widać tylko jego oko - po prostu mnie rozjechała :) ) Chyra jako dobry tatuś też dał rade choć to nie jego typ. Jedynie Grabowski nie powinien brać udziału w scenach akcji ;), A młodzi są jeszcze młodzi - potrzebują więcej doświadczenia.

Film mógł by być świetnym materiałem exportowym polskiej kinematografii, ale zabrakło "czegoś"...

I teraz fundamentalna uwaga:

BRAK ŚCIEŻKI DŹWIĘKOWEJ Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA ADEKWATNEGO DO FILMÓW O TAKIM CHARAKTERZE. - To mogło by mu wiele pomóc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A propo sciezki dzwiekowej. Wkurza mnie to ze w polskich filmach wciaz rzadzi dolby digital!!!

Mamy XXI W i powinno byc chociazby DTS, nie wspomne juz o TrueHD i master audio

A ja jestem po obejrzeniu Mostu szpiegów. Mimo, że spodziewałem się czegoś całkowicie innego to film wciąga i ogląda się b. dobrze.

Do utraty tchu. Film fajny choć sceny z ringu trochę polegające na machaniu kamerą. Jak się kiedyś obejrzało Rockiego to nie problem. Reasumując. Obydwa filmy fajne i do obejrzenia. Nawet z drugą połówką. I wcale nie chodzi o czystą ;)

Tak jak napisał Kolega -dalej nie rozumiesz co to jest gust... jakbyś zapomniał to wolny kraj każdy ogląda (słucha muzykę) to co komu pasuje..i nic nikomu do tego i nie powinieneś oceniać innych pod względem swojego gustu.. rozumiem że wg Ciebie to każdy powinien oglądać to co Ty , jeździć takim samochodem jak Ty bo jak inny to już do bani ma ktoś gust itp.. to takie rzeczy dzieją się w Rosji, Korei Płn itp .. tam słucha, ogląda się to co najważniejszy nakaże.. może takie fora powinny Ciebie zainteresować , bo w Polsce ogląda się to co każdy chce i każdemu ma prawo podobać się co innego i Tobie i innym nic do tego.. i raz jeszcze powtórzę - tym bardziej oceniać innych pod względem swojego gustu..

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Lolek dobrze pisze, ja tam znów wczoraj oglądałem komedię z grupy tych głupich, mianowicie chodzi mi o film "Popstar Never Stop Never Stopping", mi sie tam podobało, widoczne czasem potrzebuję prostej rozrywki, można sie pośmiać

Edytowane przez marteo1981

Nie można. Już starożytni mawiali, iż o gustach się nie dyskutuje.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

"Flaskepost fra P" przetłumaczony jako "List w butelce"

To już trzeci film z duńskimi detektywami: Carlem i Assadem. Ja zwykle mroczna i zimna Skandynawia. Tym razem wplatani w religijną sektę...

Dobre mocne kino dla amatorów scen, że ma się ochotę wejść w ekran i komuś przypierdolić... :)

Obecność 2 (The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist, 2016)

Niewiele horrorów mnie rusza, a temu sie udało. :)

Fajne ujęcia, klimat i praca kamery.

Polecam

"To co teraz, ha?"

A propo sciezki dzwiekowej. Wkurza mnie to ze w polskich filmach wciaz rzadzi dolby digital!!!

Mamy XXI W i powinno byc chociazby DTS, nie wspomne juz o TrueHD i master audio

Dokładnie, a do tego często dialogi są niewyraźne.. a można to zrobić dobrze patrząc na to jak są zrobione ścieżki dźwiękowe w filmach zagranicznych..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Dokładnie, a do tego często dialogi są niewyraźne.. a można to zrobić dobrze patrząc na to jak są zrobione ścieżki dźwiękowe w filmach zagranicznych..

No własnie . jak kumpel z niemiec przyjechał do mnie i usłyszał dilm z lektorem to zapytał dlaczego mowi narrator? U nich kazdy film jest z dubingiem i mowi ze to co robią w polsce jest smieszne odnosnie lektora.

...albo nie umieją tego robić co chyba nie jest możliwe albo sprzęt którym to robią coś nie jest do tego stworzony :-) w Pitbulu jest podobnie///

Wg mnie nie ma nic gorszego niż dubbing w filmach... odpowiednio dobrany lektor nie zabija tak bardzo klimatu filmu jak dubbing...

Oczywiście napisy to najlepsze rozwiązanie dla nie znających języka...i dla ceniących jakość ścieżki dźwiękowej oryginalnej...

Barany. Islandzka opowieść (Hrutar, 2015)

Dobry film.

Komediodramat. Spokojny, dobrze nakręcony. Scenariusz i gra aktorska na poziomie.

Dla miłośników Islandii pozycja obowiązkowa.

Miłośnicy baranów i owiec też się nie zawiodą... ;)

Polecam.

"To co teraz, ha?"

No własnie . jak kumpel z niemiec przyjechał do mnie i usłyszał dilm z lektorem to zapytał dlaczego mowi narrator? U nich kazdy film jest z dubingiem i mowi ze to co robią w polsce jest smieszne odnosnie lektora.

Ja słyszałem kiedyś dowcip opowiedziany przez jakiegoś Niemca.

-Co to jest polski dubbing. -Jeden facet robi za wszystkie głosy:)

Ale nie jest tak, że zachodnia Europa kocha tylko dubbing. Np cała Skandynawia akceptuje tylko napisy.

A zarówno dubbing, jak i lektor, zabijają oryginalną ścieżkę dźwiękową. Nie wiem jak ktoś może coś takiego oglądać:)

Oczywiście,że jedyny dopuszczalny model to napisy.Chodzi o zachowanie ścieżki dźwiękowej.

Ale podobno,jak wykazują badania dużo ludzi ma problemy z nadążaniem z czytaniem.To wynik wtórnego analfabetyzmu.

Czyli jestem analfabetom? Ogladam filmy na ekranie 120 cali i ciezko mi czytac o skupic sie na filmie.jezdze oczami po całym ekranie i co po chwilę na doł aby odczytac napisy. Jest to poprostu nie wygodnie. Nie czuję sie komfortowo. A dla scisłosci nadążam za tekstem:)

galeria:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dubbing jest fajny w filmach animowanych, dla dzieci, większość bajek typu Shrek jest fajnie zrobiona. Natomiast w filmach fabularnych dubbing, lektor to totalna porażka. Przecież dobrą grę aktorską ocenia się również po tym jak dany aktor operuje swoim głosem, nie mówiąc już o efektach zagłuszanych przez lektora.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Jak oglądam filmy na DVD i jest taka opcja z napisami to zawsze ją wybieram.To kwestia przyzwyczajenia.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Hunt for the Wilderpeople

Nowozelandzkie kino. Wreszcie coś nowego, świeżego. Bardzo sympatyczny film, z dużą dawką ciepłego humoru.

Kino dla dorosłych i dla starszych dzieci. Film całkowicie inny od amerykańskich produkcji. Całość uzupełniają piękne zdjęcia i naprawdę dobra ścieżka dźwiękowa.

Od pierwszej sceny właśnie zdjęcia i dobrana do nich muzyka robią wrażenie.

Polecam gorąco.

http://www.imdb.com/title/tt4698684/

Tak jak napisał Kolega -dalej nie rozumiesz co to jest gust... jakbyś zapomniał to wolny kraj każdy ogląda (słucha muzykę) to co komu pasuje..i nic nikomu do tego i nie powinieneś oceniać innych pod względem swojego gustu.. rozumiem że wg Ciebie to każdy powinien oglądać to co Ty , jeździć takim samochodem jak Ty bo jak inny to już do bani ma ktoś gust itp.. to takie rzeczy dzieją się w Rosji, Korei Płn itp .. tam słucha, ogląda się to co najważniejszy nakaże.. może takie fora powinny Ciebie zainteresować , bo w Polsce ogląda się to co każdy chce i każdemu ma prawo podobać się co innego i Tobie i innym nic do tego.. i raz jeszcze powtórzę - tym bardziej oceniać innych pod względem swojego gustu..

Nie o to mi chodziło. Nic mi do tego, co tam sobie oglądacie. Zastanawia mnie tylko fakt, że dorośli ludzie marnują czas na filmy dla gimnazjalistów.

No ale "Rolnik Szuka Żony" ma w Polsce miliony widzów, więc nie powinno mnie to dziwić.

Czyli jestem analfabetom?

Przykro mi. Jesteś.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

• Pokaż nowe odpowiedzi