Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa tygodnie temu przypomniałem sobie 3ą część Bad Boys, kilka dni później kupiłem w streamingu 4ą część z tego roku na Sony Bravia Core (tutaj jest w 4k) i wczoraj właśnie obejrzeliśmy, powiem uczciwie, myślałem że może być słabo, ale całościowo naprawdę dali radę, główni bohaterowie stanęli na wysokości zadania, troszkę żartów mniej, niż to miało miejsce we wcześniejszych częściach, ale nie licząc tego aspektu to nic nie stracili na atrakcyjności gry aktorskiej, fabuła też jest do przegryzienia, muzyka nam podeszła, kilka fajnych ujęć i całościowo fajnie się film oglądało. Jak ktoś jeszcze nie oglądał to warto obejrzeć , na Amazonie też można kupić, ale jest w jakości HD.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

W dniu 18.08.2024 o 20:03, Pseudodrummer napisał:

Współczuję,
Oglądałem wszystkie sezony-dlatego mówię.
Zrobiony świetnie,łatwo się ogląda-jak sie nie mysli nad całością przekazu.
Bohaterzy budzący sympatię?
Daj spokój,jeśli nie widzisz tej powolnej,nieustannej manipulacji-trudno....

W dniu 18.08.2024 o 20:53, Pseudodrummer napisał:

Klasa,której nigdy nie miała zadna p***a z breaking bad,czy innych filmideł dla zniewieściałych substytutów facetów:

jest niezalezna od wieku-z tym sie człowiek rodzi-albo nie.

Najpierw spłaszczasz i krytykujesz BB a potem wklejasz fragment filmu o chorym psychicznie rasiście, który jest niezdolny do jakichkolwiek pozytywnych uczuć? Daj spokój, jeżeli nie widzisz nieustannej żółci i nienawiści - trudno...

Ciekawe podwójne standardy. 🙂

Jestem po obejrzeniu filmu Strefa wroga jak ktoś lubi klimaty wojenne to polecam, jest kilka absurdów, ale całościowo można obejrzeć, a dźwiękowo w KD mistrzostwo, każdy wystrzał, przeładowanie broni, wybuchy, bomb, granatów, coś pięknego, normalnie można się poczuć w środku akcji.
I tak sobie pomyślałem, w sumie zawsze sobie to myślę, kiedy oglądam takie filmy, że nawet w tej chwili, gdzieś mogą być chłopaki w jakiejś akcji za naprawdę śmieszne pieniądze w stosunku do tego ile zdrowia zjedzą w czasie udziału takich misji, a już nie wspomnę o narażeniu swojego życia. Jakie życie może być przewrotne, że siedząc sobie za biurkiem, jakaś kawka, ciasteczko, monitor przed oczyma i można zarobić pieniądze nieporównywalnie większe do tych, co narażają życie biorąc udział w różnych akcjach wojskowych. 

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie widziałem, ale ludzie cenią.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

Jestem po obejrzeniu filmu Strefa wroga jak ktoś lubi klimaty wojenne to polecam, jest kilka absurdów, ale całościowo można obejrzeć, a dźwiękowo w KD mistrzostwo, każdy wystrzał, przeładowanie broni, wybuchy, bomb, granatów, coś pięknego, normalnie można się poczuć w środku akcji.
I tak sobie pomyślałem, w sumie zawsze sobie to myślę, kiedy oglądam takie filmy, że nawet w tej chwili, gdzieś mogą być chłopaki w jakiejś akcji za naprawdę śmieszne pieniądze w stosunku do tego ile zdrowia zjedzą w czasie udziału takich misji, a już nie wspomnę o narażeniu swojego życia. Jakie życie może być przewrotne, że siedząc sobie za biurkiem, jakaś kawka, ciasteczko, monitor przed oczyma i można zarobić pieniądze nieporównywalnie większe do tych, co narażają życie biorąc udział w różnych akcjach wojskowych. 
Jak ktoś idzie do wojska na zawodowego, to raczej nie z powodów zarabiania dużej kasy.
Złą optykę włączyłeś.

Wiem, bo byłem.
Mój kolega z drużyny zginął w Afganistanie. Kulą w szyję od snajpera.

Daniel Ambroziński, wpisz sobie w google.

Aż tak mało też nie zarabiają. Kolega był bardzo zadowolony jako szeregowy kierowca, dopóki nie zaczęły się cyrki związane z Ukrainą. 

A do misji chyba nikt ich nie zmusza. Ja tylko go prosiłem żeby nie jechał na żadną.

.

Moje znajomego po kilku misjach pojebało i rozjebał rodzinę. Także słaby temat. 

Dawno temu innego kolegę spotkałem późną porą na przepustce to zaczął się bić.. 

14 godzin temu, fetek napisał:

ktoś oglądał Civil War?

Podobno fajny ja wykupię do obejrzenia na Amazonie

A dla tych co lubią Obcego ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytat

Obcy: Romulus w reżyserii Fede Alvareza święci triumfy w kinach. W ostatni weekend zepchnął z pierwszego miejsca w box office Deadpool & Wolverine. 

2kWz1A.gif

Cytat

To pokazuje...

...tak, to pokazuje. 🙄

.

Dla mnie rewelacja 🙂 

Ukryta Zawartość

Wnet obejrzę (który to juz raz ? 🙂 ) Ojca Chrzestnego. 

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Neon47 napisał:

Filmy z napisami oglądam na DVD.

Niestety nie dało się włączyć napisów podczas wczorajszego seansu w HBO.

Dziwne, nie miałem najmniejszego problemu oglądając na HBO....

3 godziny temu, Neon47 napisał:

Może w Maxie jest do wyboru opcja z napisami.

Gdy (niestety 🤮) jest dubbing, to nie ma polskiego lektora, wtedy są dwie opcje - język oryginalny (lub inny z listy do wyboru), lub napisy polskie.

Edytowane przez iro III

Wczoraj nowego Maxa próbowałem oglądać na HBO i nie dałem rady. Dubbing swoją drogą, ale to można jeszcze wyłączyć. Gorzej z efektami specjalnymi w tej "produkcji". Waliło taką sztucznością po oczach, że czułem się zażenowany. Aż przełączałem na inne kanały z ciekawości, czy mi dekoder albo tv nie "szarpie" obrazu, ale nie, wychodzi nw to, że ten film jest tak po prostu zrealizowany. Dawno nie oglądałem nowych produkcji tęgi typu więc nie wiem, być może teraz to taki standard. Dla mnie nie do przełknięcia... 

• Moderatorzy
33 minuty temu, chudeusz napisał:

czy mi dekoder

Nie lepiej wykorzystywać dekoder w TV...?  Te zewnętrzne dekodery na ogół były marnej jakości. Chyba, że coś się zmieniło...

51 minut temu, J4Z napisał:

Film 6/10, bo dubbing był... lol 

Mam nadzieję, że tacy widzowie nie wystawiają ocen na FW/IMDb. 🙄

Pewnie wystawiają, kto komu zabroni 🤣

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Ciekawe, u mnie obraz petarda 🤯

Nie chodzi o jakość obrazu tylko o kiepskie efekty specjalne. W moim odczuciu kiepskie, nienaturalne, fizyka jakby nie istniała momentami. Z ciekawości obejrzałem zwiastuny w internecie i mam identyczne wrażenia jak podczas oglądania na TV więc to nie kwestia sprzętu. 

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Może trochę czuje o co Tobie chodzi, ale dla mnie to taka trochę "komiksowa" konwencja....no nic, ja się dobrze bawiłem

Do mnie ten klimat zupełnie nie przemawia i psuje całkowicie odbiór. Dla mnie nie wygląda to jak "komiksowe", tylko zwyczajnie kiepskie i jakby niedopracowane. Ale może taki właśnie był zamysł autora, nie wnikam. Tytuł w każdym razie nie dla mnie. 

W dniu 25.08.2024 o 17:32, fetek napisał:

ktoś oglądał Civil War?

Taki w miarę. Dobra końcówka. Ale żeby robić z tego arcydzieło, to nieeeeeeeeeeeeee... Ale można obejrzeć.

"Ciche miejsce. Dzień pierwszy". Nie oglądajcie tego shitu bo zmarnujecie 1h40min swojego życia.

Trailer pokazuje wszystkie najlepsze sceny. Pomiędzy nimi można zdechnąć z nudy. Zero napięcia, zero czegokolwiek. Dno.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi