Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dość, że torrenty.org to jeszcze z takim chłamem wyjeżdżasz ;).

Oj Przepraszam Cie Bardzo;-) jakbyś nigdy torrentów nie zachaczył;-)

A pozatym tu chodziło o tytuł i opis filmu a nie torrenty;-)

Oj Przepraszam Cie Bardzo;-) jakbyś nigdy torrentów nie zachaczył;-)

A pozatym tu chodziło o tytuł i opis filmu a nie torrenty;-)

To teraz do sklepu po płytę bo chloptaś z tego filmu musi zarobić następne pare mln dolarów a następnym razem żebyś do kina nie zapomniał pojść.

aaaa i kup jeszcze kiegoś bibera czy inny rap- hop bo ci to zbierają na następny łańcuch,kolejną chate i wypasioną fure.

ps- a za to że podałeś takiego linka 10 x pejczem :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Wczoraj obejrzałem RZEŹ.

Warto. Choćby ze względu na reżysera czy kamerzystę. Obsada i gra aktorów na wysokim poziomie.

Ale raczej należy Rzeź rozpatrywać w kategorii teatr telewizji, niż film.

W dniu 12.08.2012 o 17:08, gość napisał:

Wczoraj obejrzałem RZEŹ.

Warto. Choćby ze względu na reżysera czy kamerzystę. Obsada i gra aktorów na wysokim poziomie.

Ale raczej należy Rzeź rozpatrywać w kategorii teatr telewizji, niż film.

Za nim zobaczyłem film Polańskiego, byłem na "Rzezi" w teatrze. Przyznam szczerze, że lepiej bawiłem się podczas seansu w tym ostatnim.

Przyjemnie się oglądało. Na pewno warto wybrać się z partnerką.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez fabularasa

Ukryta Zawartość

dzięki za wcześniej podane linki, film mocny obie części dobre,

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

dzięki za wcześniej podane linki, film mocny obie części dobre,

Elite Squad - widziałem ten film chyba cztery lata temu, lecz nie nie miałem pojęcia że jest druga część. Średnio mi się podobał, porównując do np. City of God. Polecam kolumbijski film: Maria Full of Grace - dobre, bardzo mocne kino.

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Niestety troche za "smutny" film i malo akcentow komediowych (w drugiej czesci Joker pod tym wzgledem wymiatal). Nie miej oczywiscie polecam jako jedna z najlepszych ekranizacji o Batmanie.

Film jest bardzo dobry, do tej pory myślałem, że to tylko hype. Faktycznie brakuje tu akcentów komediowych typu Joker, natomiast brak doskonałego aktorstwa Ledgera rekompensuje fenomenalny jak zawsze Michael Caine. Bardzo dobrze, że dostał więcej czasu ekranowego. Film jest smutny, ale świetnie się go ogląda i nawet tak typowy komiksowy amerykański patos nie wali po oczach. Po wyjściu z kina stwierdziłem, że to najlepsza część Batmana, ale potem sobie przypomniałem Heatha Ledgera... kurczę...

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Laurel Canyon - scenariusz i reżyseria: Lisa Cholodenko. Niezły obyczajowy film z muzycznym akcentem. Jak zwykle świetna Frances McDormand, która gra rolę producentki muzycznej. W roli jej syna: Christian Bale. Nie jest to jakiś wybitny film... ale zaryzykuję i polecę!

The Secret - reżyseria: Vincent Perez. Produkcja: Luc Besson i Virginie Besson-Silla. Niby gniot, ale temat mnie zaintrygował. Duchovny David, Lili Taylor, Olivia Thirlby - ciekawa historia. Film klasy B.

Parker's Mood

Ukryta Zawartość

Pojawiła się zapowiedź do nowego filmu reżysera In Bruges o nazwie "Seven Psychopaths"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo miły Film;-)

Non stop product placement :-) fabuła słaba jak pies i cały czas nachalnie pchan loga Nokii i innych firm, które pewni wtopiły kaskę w tego gniota, w/g mnie.

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Madagaskar 3- Warto obejrzec :) Bylem na 2D i obraz sliczny, kolorowy i plastyczny. A humor taki jak lubie i dla dzieci i doroslych..Krol Julian i pingwiny jak zwykle nie zawodza :)

• Moderatorzy

Dyktator - Sacha B Cohen, dawno się tak nie uśmiałem, w 2 dni zaliczyłem go 2 x , warto zobaczyć

John Carter - wiele psów na nim powiesili, ale mnie się podobał, fajna sceneria, fajne postacie - każdy wie przed czym zasiada

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Dyktator - nie polecam

The Raid: Redemption - polecam

A teraz film, który był tutaj kiedyś polecany, ale przeszedł bez echa, bo Piotr_1 dosłownie wspomniał o nim jedno zdanie twierdząc, że poleca film wreszcie znajdując dobry :).

Detachment (2011), polski tytuł "Z dystansu"

Do tego filmu podchodziłem z przymrużeniem oka i dosyć chłodno, z jednej strony mamy film od Tony'ego Kaye, rezysera American History X (Więzień nienawiści), a z drugiej ten kto się trochę interesuje to wie, że Kaye to bardzo dziwny człowiek, z wieloma problemami zarówno ze sobą jak i z innymi osobami, przykładowo aktorami. Do tego krytycy ocenili wręcz słabo ten film więc go odkładałem sobie przez dość długi czas, aż wreszcie postanowiłem wczoraj go obejrzeć.

Przed obejrzeniem filmu czytałem, że po raz kolejny Kaye miał trudności w porozumieniu na planie z aktorami dzięki czemu łączna suma ich czasu na ekranie to około 5 min :), bo pan Kaye nie przebiera w środkach edytując film. Podobno reżyser zmienił całkowicie scenariusz, dodając swoje własne twory co nie spodobało się niektórym aktorom, którzy pisali się na film według oryginalnego scenariusza. No i w ten oto sposób powstało to coś...

Co szczerze powiedziawszy było dużą niespodzianką. Film nie jest idealny dlatego, że przez ponad połowę filmu stara się być prowokacyjny i wulgarny na siłę, niektórzy znani aktorzy pojawiają się dosłownie na kilka sekund i człowiek się zastanawia po cholerę ich w ogóle brali do tego filmu (wyjaśnienie wyżej) no i podejrzewam, że niektórzy odbiorą film za zbyt pretensjonalny.

W każdym razie nie chcę wam psuć filmu opisem, Adrien Brody zagrał najlepszą rolę od czasu Pianisty i powinien zebrać z pewnością więcej laurów za tą rolę, film też przerabia ważne aspekty naszego istnienia. Polecam wam się zapoznać, bo z pewnością obojętni nie będziecie po obejrzeniu tego filmu, który z łatwością powinien być nominowany do poważnych nagród. Zdecydowanie mocne kino, wizualnie i muzycznie uczta.

Battleship.

Recenzji nie będzie bo za brzydkie słowa mozna dostać bana.

Serdecznie polecam, jeśli macie akurat 2 godzinki do zmarnowania.

Film jeszcze głupszy niż przysłowiowa "Ostatnia Walka Łamacza Kości".

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Cabin in the Woods - panowie oglądać do końca, szczerze powiedziawszy naczytałem się trochę wcześniej o tym filmie i w połowie filmu byłem przekonany, że jednak nie spełni pokładanych w nim nadziei, ale końcówka wynagrodziła czekanie.

Battleship.

Recenzji nie będzie bo za brzydkie słowa mozna dostać bana.

Serdecznie polecam, jeśli macie akurat 2 godzinki do zmarnowania.

Film jeszcze głupszy niż przysłowiowa "Ostatnia Walka Łamacza Kości".

A ja jeszcze raz chętnie obejrzę tą "szmirę".

I wcale nie wydaje mi się, że pod względem rozrywki ustępuje Prometeuszowi.

Podkreślę to jeszcze raz - Prometeusz to zwykły GNIOT.

Mi tez sie podobal battleship nie bardzo rozumiem czym on niby az tak gorszy od np prometeusza ktory jak dla mnie zadne cudo, obejrzec mozna ale zeby sie nim zachwycac to nie uwazam zeby bylo czym.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Co do Batmana to muszę przyznać że jest to film godny uwagi:) ciut słabszy od 2 części "nowych" jednak nadal trzyma wysoki poziom no i ciągle coś się dzieje. Dziecko z więzienia mnie zaskoczyło :)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Podkreślę to jeszcze raz - Prometeusz to zwykły GNIOT.

A tam gadasz. Może nie arcydzieło, ale do gniota to mu daleko. Ogólnie polecam. Jeden z lepszych filmów SF ostatnich lat.

Co do Batmana to muszę przyznać że jest to film godny uwagi:) ciut słabszy od 2 części "nowych" jednak nadal trzyma wysoki poziom no i ciągle coś się dzieje. Dziecko z więzienia mnie zaskoczyło :)

Ostatnia część Batmana jest świetna. Moim zdaniem lepsza od 1 i 2. Koniecznie trzeba zobaczyć.

Dyktator - Sacha B Cohen, dawno się tak nie uśmiałem, w 2 dni zaliczyłem go 2 x , warto zobaczyć

No nie dałem rady, nic w nim mnie nie śmieszyło. Ale innym może się podobać.

Starship Troopers Invasion - świetna animacja, chyba najlepszy film z cyklu. Polecam miłośnikom Starship Troopers.

Witam. Możecie polecić jakiś naprawdę dobry thriller psychologiczny lub kryminalny. Ostatnio oglądałem : ''Shutter Island'',''The Girl with the Dragon Tattoo'' i ''Taken'', wszystkie trzy dobre z czego pierwszy dla mnie najlepszy.

• Pokaż nowe odpowiedzi