Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

Ida Pawła Pawlikowskiego.

No cóż tamte trudne szare acz jednak ciut magiczne czasy z wódką jako główną wtedy rozrywką i potańcówkami jako uzupełnienie tego pierwszego są dodatkiem do całej akcji która jest poprowadzona w powściągliwy ale bardzo wciągający sposób. Agata Kulesza grająca osobę której życie się totalnie poplątało i która się za to wszystko odgrywała co jak się okazało nie pomogło zabić jej bólu którego doznała. Agata Trzebuchowska, tytułowa Ida osoba która żyła w enklawie oderwanej od codziennego życia zmuszona niejako powrócić do niego poznać jego gorzki i słodki smak historię swojego dzieciństwa i na koniec wrócić do enklawy która była jej najlepiej znanym bezpiecznym wolnym od ciągłych życiowych decyzji środowiskiem.

Bardzo dobre ujęcia świetna szkoła kadrowania , film czarno biały w kolorze a pełen potrzeby prostego przeżywania miłości do najbliższych których kochaliśmy a ich w wyniku strachu innych o swoich najbliższych utraciliśmy. Film bez patosu bez osądzania; angażujący nas w historię jakiej nie chcieli byśmy przeżyć a która jednak mogła być prawdziwa.

Polecam!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciężki ale dosyć ciekawy, na podstawie prawdziwej historii osoby która była polakiem ponoć

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Układ zamknięty - drugi po Drogówce najbardziej przereklamowany gniot jaki widziałem.

Bezmiar sprawiedliwości - dwa tysiące razy lepszy i jakoś nikt się nad nim tak nie spuszczał.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość stary bej

(Konto usunięte)

Układ zamknięty - drugi po Drogówce najbardziej przereklamowany gniot jaki widziałem.

Bezmiar sprawiedliwości - dwa tysiące razy lepszy i jakoś nikt się nad nim tak nie spuszczał.

haha, to jak porównywanie urządzeń z różnych półek cenowych.

Jedne podają dźwięk jak na tacy, przy słuchaniu innych musimy się skupić aby coś więcej usłyszeć.

"Bezmiar sprawiedliwości" to wartościowy film, ale też nie doszukujmy się w nim drugiego dna starając się w ten sposób usadowić go na piedestale wybitnych.

Hangover III - niestety bardzo słabiutki. Ostatnia scena wręcz nostalgiczna, to od niej ta część powinna się zacząć.

Dlaczego uważasz, że Drogówka to przereklamowany gniot?

Hangover III - niestety bardzo słabiutki. Ostatnia scena wręcz nostalgiczna, to od niej ta część powinna się zacząć.

Dlaczego uważasz, że Drogówka to przereklamowany gniot?

Drogowka moze gniot nie byl ale szalu tez nie bylo, nie mowiac juz o ilosci przeklenstw i jesliby tak bylo w Policji to naprawde marne zdanie bym mial o tych ludziach, a jednak rzeczywistosc jest inna i naprawde wielu ich jest na poziomie i tak nie przeklinaja jak to bylo pokazane w tym filmie..

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

ale szalu tez nie bylo

Moim zdaniem większość ludzi, którzy oglądali ten film nastawili się na coś innego, na to co im pokazano na trailerach. Faktycznie film jest o czymś całkowicie innym, aniżeli o Wydziale Ruchu Drogowego KSP.

nie mowiac juz o ilosci przeklenstw i jesliby tak bylo w Policji to naprawde marne zdanie bym mial o tych ludziach

No i tu zaczynają się schody...:) Ale to nie jest wątek na tę rozmowę.

a jednak rzeczywistosc jest inna i naprawde wielu ich jest na poziomie i tak nie przeklinaja jak to bylo pokazane w tym filmie..

Piszesz to w związku z zawodem jaki wykonujesz czy masz kogoś w rodzinie? Bo wszystko zależy od punktu "siedzenia". Rzeczywistość jest inna niż Ci się wydaje...:)

Dodaj - w krzywym zwierciadle.

Niestety nie...

The Conjuring najlepszy jaki w zyciu ogladalem , Kozak!!!

Polecasz? Bo ciągle nie mogę się przymierzyć.

Koneser - świetny film. W tym roku lepszego filmu nie oglądałem.

No - koneser rządzi! Absolutnie!

Ukryta Zawartość

ciężki ale dosyć ciekawy, na podstawie prawdziwej historii osoby która była polakiem ponoć

Oglądałem. Czegoś zabrakło... ale w sumie od biedy może być.

Drogowka moze gniot nie byl ale szalu tez nie bylo, nie mowiac juz o ilosci przeklenstw i jesliby tak bylo w Policji to naprawde marne zdanie bym mial o tych ludziach, a jednak rzeczywistosc jest inna i naprawde wielu ich jest na poziomie i tak nie przeklinaja jak to bylo pokazane w tym filmie..

Przepraszam, może to niedyskretne pytanie, ale - ile masz lat? :)

I nie pytaj co to ma do rzeczy, bo ma! :)

Dodaj - w krzywym zwierciadle.

??? ależ skąd! Zero krzywego zwierciadła - podobnie jak Wesele czy Dom Zły... rzeczywistość tak rzeczywista że aż nierealna. Smarzowski! :)

Najwybitniejszy polski reżyser, bez dwóch zdań. Oby nie zhańbił się syfem w stylu "PO-Grossia" czy "Bolka" Wajdy.

The Conjuring najlepszy jaki w zyciu ogladalem , Kozak!!!

No spoko. Jak na amerykański horror to nawet fajny. Na pewno wyróżnia się w masie totalnego syfu.

Oki, teraz obejrzane:

Man of Steel - nawet w miarę choć d*** nie urywa.

Uniwersytet Potworny - miło było znów przywitać się ze starymi znajomymi. :)

Toy Story 3 - jak wyżej. Zajebisty scenariusz, świetna akcja! Zero dłużyzn, naprawdę trzyma w napięciu. Tak - piszę o filmie animowanym. No i co? :)

Polska trylogia "U Pana Boga..." - nostalgiczne, fajne kino, nic wystrzałowego ale jest trochę sensownych przemyśleń.

"Jeździec znikąd" - WOOOOOW!!!! :) Johny Deep wymiata! :) Już tylko dla jego roli warto zaliczyć seans. Film durny ale dość efektowny a rola Deepa świetna. Strasznie dużo przemocy jak na film Disneya.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

39 lat mam i zdania odnosnie Drogowki nie zmienie ;-), zreszta to nie tylko ja tak mysle ale kazdy przeciez ma prawo oceniac film tak jak uwaza, Polska to wolny kraj.

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Też tak uważam, sęk w tym, że "Bezmiar sprawiedliwości" to nie jest film zrobiony pod publiczkę, jak "Drogówka", to trochę takie kino moralnego niepokoju, dojrzalsze, prawdziwsze, nie takie prymitywne jak ostatni film Smarzowskiego.

Właśnie. Nie mylić hipernaturalizmu z prymitywizmem.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

doktorku

Puki co to Smarzowski może za Wajdą kamerę na wózku pchać.Ocenimy go za 10-20 lat.We wszystkich szkołach filmowych na świecie studenci uczą się z filmów Wajdy( i Hasa) a nie Smarzowskiego.Ale to tak jest gdy zaślepienie polityczne zaburza widzenie świata i sztuki.

A co ma do tego zaślepienie polityczne? Jeden woli Wajdę a inny Smarzowskiego, i co w tym złego? Głównie chodzi o to, że większość w Drogówce nie dostrzegła właściwego przekazu i tyle.

Zauważyłem, ale to że ktoś uważa kogoś za agenta nie musi oznaczać, że także źle ocenia film o postaci, do której ma negatywny stosunek - teoretycznie:)

Osobiście nie oglądałem nowego filmu Wajdy więc nie ustosunkuję się do tej części wypowiedzi il Dottore.

Za błędne uważam także nie porównywanie "młodych" stażem reżyserów do starych wyjadaczy ze względu na teoretyczną przepaść pomiędzy nimi w zakresie doświadczenia, gdyż biorąc pod uwagę filmy innych klasyków kina widać, że niektórzy z nich się wypalili i zostaje im już tylko nauczanie na akademiach. To samo tyczy się aktorów.

Osobiście doceniam twórczość Wajdy. Nie koniecznie podobają mi się jego wszystkie filmy. Niektóre tematy moim zdaniem sknocił, patrz Katyń. Choć z drugiej strony bardziej zawiódł moje oczekiwania, poszedł w innym kierunku. Ja miałem nadzieję, że film ten uderzy widza w twarz, otrząśnie go z letargu, coś jak Pasja Gibsona.

Tak na marginesie to brakuje mi polskiego filmu o narodowych bohaterach z okresu II WŚ w stylu w jakim potrafią takie filmy kręcić amerykanie. Chwytający za serce, sprawiający, że po wyjściu z kina jest się dumnym z bycia polakiem.

Tak na marginesie to brakuje mi polskiego filmu o narodowych bohaterach z okresu II WŚ w stylu w jakim potrafią takie filmy kręcić amerykanie. Chwytający za serce, sprawiający, że po wyjściu z kina jest się dumnym z bycia polakiem.

Przy obecnym poziomie jadu w kraju nie jest to możliwe.

"Jeździec znikąd" - wczoraj obejrzałem - co za gniot. Wydali pewnie ponad 100mln$ na to gówno.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Lone Ranger - bardzo nierówny film. Z jednej strony świetny humor a z drugiej skopana historia, taka bez ładu i składu. I rzeczywiście, jak na film od Disneya sporo przemocy.

Nie widziałem filmu Wajdy, który chciałbym obejrzeć drugi raz.

A "Pociąg" Kawalerowicza oglądałem milion razy i mogę w kółko...

Wajda jest przereklamowany.

Krzysztof Zanudzi - druga taka sama kupa.

OK, wracamy do tematu wątku: "Wolverine" - polecam tylko fanom serii. Pozostali spokojnie moga sobie darować.

RED 2 - na weekendowe oglądanie może być.

• Pokaż nowe odpowiedzi