Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

28, czyli dzień po premierze w USA będzie premiera "House of Cards" na nc+ :-D Już świętuję :-D

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Może być fajne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zdjęcia na poziomie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yodzisław

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Polecam ostatnio obejrzany francuski serial 6-cio odcinkowy: Powracający (Les Revenants) z muzyką zespołu Mogwai.

To taki niby horror, ale bardzo inteligentnie i ciekawie zrobiony. Umiejętnie budowane napięcie, bez nadmiaru krwi i obrzydliwości, które często towarzyszą temu gatunkowi.

Jest dostępny do obejrzenia za darmo na stronie seriale online. W tym roku ma być emitowany drugi sezon.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Widziałem tych powracających. Moim zdaniem słaby. Na pewno się na drugi sezon nie skuszę.

28, czyli dzień po premierze w USA będzie premiera "House of Cards" na nc+ :-D Już świętuję :-D

Wiesz jaka stacja będzie go emitowała?

Polecam Most nad Sundem.

Sofia Helin w roli Sagi Noren jest rewelacyjna.

Dla miłośników skandynawskich klimatów pozycja wręcz obowiązkowa;)

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Polecam Most nad Sundem.

Sofia Helin w roli Sagi Noren jest rewelacyjna.

Dla miłośników skandynawskich klimatów pozycja wręcz obowiązkowa;)

Czekam na 3 sezon tego w sumie obowiązkowego kryminału :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Fortitude - gorąco polecam! Ciekawy serial.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• Moderatorzy

ktokolwiek widział ktokolwiek wie: czy serial Miami Vice(Don Johnson) gdzieś jest dostępny w lepszej jakości i 16:9 ???

nie chodzi mi o to polskie wydawnictwo SVCD

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jestem po seansie pierwszych odcinków HoC - bomba. Teraz Claire zaczyna :-D

Edytowane przez Keef'98

Jestem po seansie pierwszych odcinków HoC - bomba. Teraz Claire zaczyna :-D

Jeszcze przede mną, bo tak mnie wciągnął The Wire, im dalej tym lepiej. Wcześniej dla odmiany rzuciłem okiem na Wikingów, początek nie zachęcał, ale później rewelacja.

Ech, tylko mnie premiera HoC wkurza, bo gdyby to było w czasie ferii, to obejrzałabym wszystko na raz bez przerwy ;-)

To nie będę spoilerować, ale mi się bardzo podoba, Claire jest gorsza od Cersei ;-)

Obejrzałem 3 odcinki House of Cards i jak na razie dupy nie urywa, wszystko dzieje się wolniej, mniej wątków, wszystko jest prostsze. Ok, ale to nie taka petarda jak poprzednie sezony.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Czekam na 3 sezon tego w sumie obowiązkowego kryminału :)

Jestem przed oglądaniem 2 sezonów na raz :-) Aż jestem ciekaw, czy to coś warte :-)

Smuga cienia spowija..;-)

W dniu 26.02.2015 o 12:44, gość napisał:

Dzięki.

VOD seriale akurat nie mam:-)

Ciekawe czy będzie też na Cinemaxie. Poprzednie chyba były.

Netflix ma.

W dniu 2.03.2015 o 18:59, Keef napisał:

o nie będę spoilerować, ale mi się bardzo podoba, Claire jest gorsza od Cersei ;-)

Dopiero w sezonie 3 to zobaczyłaś? :)

Claire jest doskonale zagrana, aż budzi negatywne emocje. Cersei też, ale mam trochę niedosytu jednak.. choć jeszcze całej serii GoT nie widziałem.

----

Nie wiem, czy ktoś tu ogląda i lubi, ale ja ostatnio pękam ze śmiechu przy The Big Bang Theory. Doskonała, lekkostrawna rozrywka, a do tego dialogi i język fantastyczne.

Druga rzecz bardziej klasyczna, ale może ktoś widział: Yes Minister i 'Yes Prime Minister' - komediowe seriale brytyjskie z lat chyba '80. Fajne.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ja znam całe GoT i PLiO. A, że Claire taka jest, wiem od dawna, ale teraz będzie miała ważniejszą rolę ;-)

Jestem przed oglądaniem 2 sezonów na raz :-) Aż jestem ciekaw, czy to coś warte :-)

To kwestia gustu, dla mnie 2-gi sezon jest klimatycznie słabszy od 1-szego, ale akcja niezła.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

To kwestia gustu, dla mnie 2-gi sezon jest klimatycznie słabszy od 1-szego, ale akcja niezła.

Niestety nie dało się to oglądać..do kosza...

Smuga cienia spowija..;-)

House of cards. Sezon 3 z odcinka na odcinek coraz ciekawiej. I coraz bardziej widoczny obraz głównych bohaterów jako psycholi. Psychol i władza = ....

chwilowy brak działalności w audio.

House of cards. Sezon 3 z odcinka na odcinek coraz ciekawiej. I coraz bardziej widoczny obraz głównych bohaterów jako psycholi. Psychol i władza = ....

Jestem przy siódmym odcinku i raczej melodramat.

W porównaniu z poprzednimi sezonami slabo jestem przy 6 ale źle nie jest przyjemnie się ogląda.

chwilowy brak działalności w audio.

Ja przy czwartym odcinku pierwszego sezonu się poddałem.

Później robiłem jeszcze dwa czy trzy podejścia z tym samym skutkiem.

Jak dla mnie strata czasu, tym bardziej że już trzeci sezon leci i końca tego nie widać.

Pomijam już tragicznie denny scenariusz oparty na wyobrażeniach małego Kazia o wielkiej polityce,

ale ogólnie to wszystko jest nudne jak flaki w oleju i rozwleczone do granic ludzkiej wytrzymałości.

Te cztery odcinki, które widziałem, można było spokojnie zmieścić w jednej godzinie, po co tyle tego ględzenia?

Stoją i ględzą. Siedzą i ględzą. Chodzą i ględzą. Jadą i ględzą. Idą i ględzą. Stoją i ględzą. Siedzą i ględzą...

Tak mija godzina za godziną, a oni dalej ględzą. Super serial. Jak ktoś ma problemy z zaśnięciem - szczerze polecam.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Stoją i ględzą. Siedzą i ględzą. Chodzą i ględzą. Jadą i ględzą. Idą i ględzą. Stoją i ględzą. Siedzą i ględzą...

A ja to właśnie uwielbiam, jak jest dobrze zrobione.

Nie dla Ciebie w takim razie takie ,, demony akcji'' jak np. Rzeź Polańskiego:-)

Tam to dopiero nic się nie dzieje!

Po co się zabierasz za taki serial z Twoimi upodobaniami?

W dniu 12.03.2015 o 11:22, gość napisał:

A ja to właśnie uwielbiam, jak jest dobrze zrobione.

Nie dla Ciebie w takim razie takie ,, demony akcji'' jak np. Rzeź Polańskiego:-)

Tam to dopiero nic się nie dzieje!

Po co się zabierasz za taki serial z Twoimi upodobaniami?

"Rzeź" to pikuś ;-) Niech poogląda "Bez tajemnic", ale bez 3-ciego sezonu, bo jest eufemistycznie rzecz ujmując dość słaby.

W dniu 12.03.2015 o 10:01, parantulla napisał:

Później robiłem jeszcze dwa czy trzy podejścia z tym samym skutkiem.

Jak dla mnie strata czasu, tym bardziej że już trzeci sezon leci i końca tego nie widać.

Wypowiedź bez sensu. Brzmi tak: Widziałem początek pierwszego sezonu, teraz leci trzeci. Nie widziałem go, ale wiem, że końca nie widać.

Tak to właśnie wygląda. Dziękuję za uwagę.

• Pokaż nowe odpowiedzi