Skocz do zawartości
IGNORED

SERIALE ZAGRANICZNE

Rekomendowane odpowiedzi

"Sześć stóp pod ziemią" (Netflix) - serial sprzed 20 lat, ale nie miałem wcześniej okazji.

Jeden z najlepszych, jakie widziałem. A ostatnie 2 odcinki mentalnie wgniatają w ziemię, takiego ładunku emocjonalnego dawno nie doświadczyłem na filmie. Tyle.

W dniu 29.02.2024 o 16:50, piorasz napisał:

Ciekaw jestem ilu z Was pamięta i oglądało Shoguna z 1980r z Richardem Chamberlainem? Nie zapomnę nigdy czasów gdy emitowano ten niezwykły serial w telewizji polskiej. Czekałem z niecierpliwością co tydzień na nowy odcinek. Oczywiście obejrzałem całość

Podobnie było z takimi serialami jak: Północ Południe, czy Pogoda dla Bogaczy.

Jak emitowali Niewolnicę Isaure to nie zapomnę biegu ludzi z tramwaju do domu tuż przed 20:00 na ostatni odcinek
Jakby uciekali przed jakąś katastrofą
  • Redaktorzy

@piorasz a "Czarne chmury"? Dla czołówki granej na waltorni oraz tej babki, która kąpała się w jeziorze? 😉

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

3 godziny temu, piorasz napisał:

No i Janosika

2 godziny temu, kangie napisał:

a "Czarne chmury"?

Tych seriali nie lubiłem (chociaż Janosika czasem oglądałem), a najsłabszy był chyba Karino - z infantylnym scenariuszem, dłużyznami i beznadziejną grą aktorską Strasburgera. 

Tych seriali nie lubiłem (chociaż Janosika czasem oglądałem), a najsłabszy był chyba Karino - z infantylnym scenariuszem, dłużyznami i beznadziejną grą aktorską Strasburgera. 
Janosika oglądałem chociaż by dla samego Bogusza Bilewskiego i Witolda Pyrkosza. No i dla Mości Murgrabii Kociniaka no i Hrabi Czesława Czechowicza. Niesamowite role.
6 godzin temu, kangie napisał:

a "Czarne chmury"?

Jeden z lepszych polskich seriali.. Wielka szkoda że nie został on odrestaurowany i wydany na Blu Ray. 

W dniu 4.03.2024 o 13:48, soundchaser napisał:

...i Powrót do Edenu...

W dniu 4.03.2024 o 16:23, piorasz napisał:

A wiesz ze ja nawet chętnie bym i teraz obejrzał? No i Janosika

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Janosika piknie remasterowali.

W dniu 4.03.2024 o 18:14, Robsonik napisał:

A to nie była Anna Seniuk ? 🙂

Była.

W dniu 4.03.2024 o 19:53, piorasz napisał:
W dniu 4.03.2024 o 19:33, soundchaser napisał:

Janosika oglądałem chociaż by dla samego Bogusza Bilewskiego i Witolda Pyrkosza. No i dla Mości Murgrabii Kociniaka no i Hrabi Czesława Czechowicza. Niesamowite role.

Mieczysława Czechowicza.

To tani drań był,ju noł łot aj min.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
"Nowa Konstelacja" - Apple TV.
Nie wiem czy pisaliście ale po 2 odcinkach mocno się rozochociłem...
Powiem Wam Panowie jak na razie super. Obejrzałem już 4 odcinki i choć można byłoby się przyczepić do pewnych kwestii to ja ten serial kupuję (jak dotąd). Dobra gra aktorska głównej bohaterki Noomi Rapace oraz Jonathana Banksa (znanego z Breaking Bad) to nie jedyny atut tej produkcji. Na pewno warto zobaczyć. Ciekawy wątek w dziedzinie fizyki kwantowej może niektórych z Was drażnić ale ktoś kto ma dar wyobraźni i lubi te tematy rozkminiać bujając w obłokach nie będzie zawiedziony (podkreślam - przynajmniej do 4 odcinka).
Ja tylko zrobiłem jeden błąd, że zacząłem oglądać nie wiedząc, że nie ma jeszcze wszystkich odcinków i na resztę muszę czekać.

Jak obejrzycie piszcie bo jestem ciekaw jak Wy to odbierzecie.

17 godzin temu, broniasz napisał:

Janosika piknie remasterowali.

07 również ... Zdecydowanie wolę oryginalny format nie rozciągniety. Blu Ray wydany w GB ma oryginalny format , polska wersja rozciągnięta do 16:9 

6 godzin temu, J4Z napisał:

Właśnie miałem to wkleić.

W 1 i 2 grałem, to był niesamowity klimat, to jedna z tych gier legendarnych, którego poziomu nigdy nie powtórzono*

*dotyczy to jedynie pierwszych części. 

Obawiam się, że serial będzie nie na podstawie pierwszych części. 

polecam książki 😁

Czy doczekam się adaptacji serialowej gry Metal Gear Solid?

Dobrze zrobiony mógłby zrobić karierę  🙂

Edytowane przez daru0105

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Coś mi dzwoni, ale nie wiem gdzie. Albo czytałem jakieś plotki że ma być, albo pisali że chcieliby. :D 

Hm, albo kojima pomaga przy jakimś serialu? Tak jak mówiłem, gdzieś dzwoni. :DDD

.

W weekend obejrzałem "Dżentelmenów " . Przyzwoita rozrywka , trochę humoru. Wszystko w stylu Gaya Richiego.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

9 godzin temu, marek-1969 napisał:

W weekend obejrzałem "Dżentelmenów " . Przyzwoita rozrywka , trochę humoru. Wszystko w stylu Gaya Richiego.

Mnie ten serial trochę rozczarował. Nie jest zły ale mam problem z postaciami które wydają mi się nieprzekonujące poczynając od księcia-spadkobiercy i jego brata a na gangsterach kończąc. Nawet nie chodzi mi o brak logiki w ich poczynaniach tylko o same postacie. Weźmy takiego Cegłówkę z "Przekrętu" - gość był ekscentryczny ale też autentycznie straszny, Patzrąc na niego od razu wiedziałeś czemu inne gangusy się go boją. A w tym serialu tego nie ma -pokazują jakiegoś typa: " to jest groźny koleś" i trzeba w to wierzyć chociaż w ogóle  tego nie czuć, To chyba kwetsia aktorów ? 

25 minut temu, il Dottore napisał:

Poziom przewyższający o klika klas typową lewacką rąbankę na Netflixie.

Skoncz juz te swoje zalosne wywody na temat tego co jest lewackie a co jest prawackie. Typowe zachowanie Zyda ktory dzieli wszystko na koszerne i niekoszerne. Idz z ta polityka na bocznice bo to juz jest niestrawne. To lewackie to prawackie ten lewacki ten prawacki, to jakas mania przesladowcza, paranoja wrecz. Daruj sobie te dziecinne wtrety w kazdym niemal poscie.

Jak jestes taki prawak to wylacz sobie lewy kanal bo jest zbyt lewacki i sluchaj tylko prawackiego kanalu 🙂 

Edytowane przez SZROT
52 minuty temu, SZROT napisał:

Skoncz juz te swoje zalosne wywody na temat tego co jest lewackie a co jest prawackie. Typowe zachowanie Zyda ktory dzieli wszystko na koszerne i niekoszerne. Idz z ta polityka na bocznice bo to juz jest niestrawne. To lewackie to prawackie ten lewacki ten prawacki, to jakas mania przesladowcza, paranoja wrecz. Daruj sobie te dziecinne wtrety w kazdym niemal poscie.

Jak jestes taki prawak to wylacz sobie lewy kanal bo jest zbyt lewacki i sluchaj tylko prawackiego kanalu 🙂 

Prawactwo i lewactwo to dwie strony tej samej monety. Na tej samej zasadzie kibole różnych klubów mogą się zwalczać ale w rzeczywistości wszyscy należa do tej samej kategorii - czyli kiboli. Przypuszczam, że u podstaw "lewactwa" i "prawactwa"  leżą te same zaburzenia emocjonalne.  

1 godzinę temu, SZROT napisał:

Dottore nic o tobie nie napisał a ty już zdążyłeś zacząć personalne ujadanie... Może tu tkwi ta mistyczna różnica między "prawica" i "lewicą"?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

2 godziny temu, Maciej Mki napisał:

Prawactwo i lewactwo to dwie strony tej samej monety. Na tej samej zasadzie kibole różnych klubów mogą się zwalczać ale w rzeczywistości wszyscy należa do tej samej kategorii - czyli kiboli. Przypuszczam, że u podstaw "lewactwa" i "prawactwa"  leżą te same zaburzenia emocjonalne.  

Prawy półdupek, lewy półdupek, a do środka prowadzi trzecia droga… 

Prawactwo i lewactwo to dwie strony tej samej monety.

u podstaw "lewactwa" i "prawactwa"  leżą te same zaburzenia emocjonalne.

Czytam o tym od wielu lat i nawet teraz nie trafię wskazać lewaków, czy prawaków.
To są terminy kiedyś wymyślone na potrzeby poprawności politycznej.

• Pokaż nowe odpowiedzi