Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A mógłbyś Piotrek przedstawić dekalog?

Jak najwcześniejszy... dosłownie...

(1). Ja jestem Pan, twój Bóg, którym cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie!

(2). Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i strzegą moich przykazań.

(3). Nie będziesz wzywał imienia Boga twego, Pana, do czczych rzeczy, gdyż Pan nie pozostawi bezkarnie tego, który wzywa Jego imienia do czczych rzeczy.

(4). Pamiętaj o dniu szabatu, aby go uświęcić. Sześć dni będziesz pracować i wykonywać wszystkie twe zajęcia. Dzień zaś siódmy jest szabatem ku czci twego Boga, Pana. Nie możesz przeto w dniu tym wykonywać żadnej pracy ani ty sam, ani syn twój, ani twoja córka, ani twój niewolnik, ani twoja niewolnica, ani twoje bydło, ani cudzoziemiec, który mieszka pośród twych bram. Bo w sześciu dniach uczynił Pan niebo, ziemię, morze oraz wszystko, co jest w nich, w siódmym zaś dniu odpoczął. Dlatego pobłogosławił Pan dzień szabatu i uznał go za święty.

(5). Czcij ojca twego i matkę twoją, abyś długo żył na ziemi, którą twój Bóg, Pan, da tobie.

(6). Nie będziesz zabijał.

(7). Nie będziesz cudzołożył.

(8). Nie będziesz kradł.

(9). Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa jako świadek.

(10). Nie będziesz pożądał domu bliźniego twego. Nie będziesz pożądał żony bliźniego twego, ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy, która należy do bliźniego twego."

- 2 Moj. 20:2-17.

Piotr

Czyj jest to Bóg... wydaje się Żydowski...

Jeśli ten sam Bóg jest Bogiem Chrześcijańskim to ci ostatni grzeszą!

Ale widać jeszcze, że Bóg nie widzi nic złego w niewolnictwie...

Czyj jest to Bóg... wydaje się Żydowski...

Jeśli ten sam Bóg jest Bogiem Chrześcijańskim to ci ostatni grzeszą!

Ale widać jeszcze, że Bóg nie widzi nic złego w niewolnictwie...

"Piotr przemówił w dłuższym wywodzie: Przekonuję się, że Bóg naprawdę nie ma względu na osoby. Ale w każdym narodzie miły jest Mu ten, kto się Go boi i postępuje sprawiedliwie."Dzieje Apostolskie 10:34-35 (Biblia Tysiąclecia)

Bóg kocha cały świat (Ewangelia wg św. Jana 3:16)

Jezus oddał swoje życie za wszystkich ludzi (1 List św. Jana 2:2)

Każdy człowiek został stworzony na obraz i podobieństwo Boże (Księga Rodzaju 1:26-27).

Tego boga już NIE MA.

PSALM 53:3

Mówi głupi w swoim sercu:"Nie ma Boga".

Bez urazy Arton 55 !

Piotr

"Piotr przemówił w dłuższym wywodzie: Przekonuję się, że Bóg naprawdę nie ma względu na osoby. Ale w każdym narodzie miły jest Muls ten, kto się Go boi i postępuje sprawiedliwie."Dzieje Apostolskie 10:34-35 (Biblia Tysiąclecia)

Widzę Muls ma korzenie w Biblii...

(1). Ja jestem Pan, twój Bóg, którym cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie!

(2). Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i strzegą moich przykazań.

(3). Nie będziesz wzywał imienia Boga twego, Pana, do czczych rzeczy, gdyż Pan nie pozostawi bezkarnie tego, który wzywa Jego imienia do czczych rzeczy.

(4). Pamiętaj o dniu szabatu, aby go uświęcić. Sześć dni będziesz pracować i wykonywać wszystkie twe zajęcia. Dzień zaś siódmy jest szabatem ku czci twego Boga, Pana. Nie możesz przeto w dniu tym wykonywać żadnej pracy ani ty sam, ani syn twój, ani twoja córka, ani twój niewolnik, ani twoja niewolnica, ani twoje bydło, ani cudzoziemiec, który mieszka pośród twych bram. Bo w sześciu dniach uczynił Pan niebo, ziemię, morze oraz wszystko, co jest w nich, w siódmym zaś dniu odpoczął. Dlatego pobłogosławił Pan dzień szabatu i uznał go za święty.

(5). Czcij ojca twego i matkę twoją, abyś długo żył na ziemi, którą twój Bóg, Pan, da tobie.

(6). Nie będziesz zabijał.

(7). Nie będziesz cudzołożył.

(8). Nie będziesz kradł.

(9). Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa jako świadek.

(10). Nie będziesz pożądał domu bliźniego twego. Nie będziesz pożądał żony bliźniego twego, ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy, która należy do bliźniego twego."

- 2 Moj. 20:2-17.

Odstawiłeś leki?

Które?

Ostatni pański post adresowany do mnie , panie Doctorze !

Czyżby cierpiał pan na "zespół serdelka ", tj.arteriosclerosis obliterans ?

Piotr

Czcij ojca twego i matkę twoją, abyś długo żył na ziemi, którą twój Bóg, Pan, da tobie.

Jeżeli to przykazanie pochodzi od Boga, to jest to najlepszy dowód na to, że go nie ma.

Albo że wymyślił Boga człowiek, bo się boi śmierci. Dlaczego ten durny Adam był taki uległy i posłuchał Ewy. Bo co? Inaczej by mu nie dała więcej ...

Jedno jest pewne, Bóg nie jest miłością, bo skąd wojny, głód, bezsensowna śmierć 6 milionów dzieci rocznie w skutek głodu.

Powinnismy mieć inną wizję Boga,

bo sens Boga leży gdzie indziej....dla niego nikt nie umiera...i jest absolutną miłością...

Skąd wiesz? Od Piotra cyfrzaka, a on od Ciebie? Czyli wiecie to od siebie. Wartość poznawcza = 0.

Jeżeli to przykazanie pochodzi od Boga, to jest to najlepszy dowód na to, że go nie ma.

Albo że wymyślił Boga człowiek, bo się boi śmierci. Dlaczego ten durny Adam był taki uległy i posłuchał Ewy. Bo co? Inaczej by mu nie dała więcej ...

Jedno jest pewne, Bóg nie jest miłością, bo skąd wojny, głód, bezsensowna śmierć 6 milionów dzieci rocznie w skutek głodu.

Postawił pan wiele ważkich pytań , pytań na które odpowiada Biblia , oczywiście od pana zależy , czy chce poznać nań odpowiedź .

?

Cierpię na niestrawnośc, widząc Pańskie dyrdymały podawane na Bocznicy w sosie biblijnym.

Przykro mi to słyszeć Top 20 jedynie , co ci mogę poradzić , to po prostu nie czytaj moich postów skoro tak bardzo cierpi na tym Twoja perystaltyka .

Piotr

No i co? (2)

PS - OK - widzisz tam coś o CZYTANIU tych biblijnych dyrdymałów?

Top 20 sam zacząłeś , pytając mnie , cytuję : "czy wziąłeś leki " w odpowiedzi na wklejony przeze mnie dekalog .

Szczerze mówiąc nie wiem , co cię ugryzło , dajmy już temu spokój , choćby na wzgląd , iż na pewnych płaszczyznach się zgadzamy , pozdrawiam cię serdecznie i nie żywmy do siebie wzajemnej urazy w imię zasady : co było , a nie jest nie pisze się w rejestr , Piotrek .

Piotr

Jakoś ten punkt widzenia jest sprytnie omijany przez zwolennikow teorii Boga. Wytłumaczenie, że czegoś tam nie rozumiemy jest żałosne i gówno warte w obliczu ogromu nieszczęść które dotykają nasz świat.

Gdzie byl Bóg jak mordowano ludzi w Oświęcimiu? Gdzie był Bóg w czasie głodu na Ukrainie gdy rodzice zjadali swoje dzieci? Gdzie był Bóg gdy w Rwandzie gdy wierni podburzani przez księży mordowali swoich sąsiadów?

Gdzie w ogóle jest Bóg? A może w ogóle go nie ma skoro nic nie robi?

Jestem Europejczykiem.

Jakoś ten punkt widzenia jest sprytnie omijany przez zwolennikow teorii Boga. Wytłumaczenie, że czegoś tam nie rozumiemy jest żałosne i gówno warte w obliczu ogromu nieszczęść które dotykają nasz świat.

Gdzie byl Bóg jak mordowano ludzi w Oświęcimiu? Gdzie był Bóg w czasie głodu na Ukrainie gdy rodzice zjadali swoje dzieci? Gdzie był Bóg gdy w Rwandzie gdy wierni podburzani przez księży mordowali swoich sąsiadów?

Gdzie w ogóle jest Bóg? A może w ogóle go nie ma skoro nic nie robi?

No to teraz ja zamienię się w obrońcę wiary :). Cytując słowa J.Ch. - Kto ma dużo temu będzie dodane a kto ma mało nawet to co ma będzie odebrane. Mówiąc inaczej - jeśli nie obudzimy boskiego pierwiastka w nas samych, to jesteśmy marnością i zginiemy jak szczur, kot czy inne ciekawe konstrukcje oparte na białku. Mówiąc jeszcze inaczej mamy w sobie tylko albo może aż tyle - boski pierwiastek, zaczyn, możliwość. Dowód na to ktoś powie ... no to np. jak pierwsi chrześcijanie otrzymywali chrzest Ducha Św. i to tak dramatycznie zmieniało ich życie, że tym ziemskim już wtedy gardzili, podobnie ap. Paweł i dużo innych.

Edytowane przez Rambo

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Człowiek narobił bałaganu i woła żeby Bóg to po nim posprzątał. Nie po to otrzymaliśmy wolną wolę żeby wszystko za nas robiono. Proś, a otrzymasz. Ale wpierw poproś. Jeśli chcesz zmienić świat zmień wpierw sam siebie. Zacznij od środka. Własnego. Do tego jednak trzeba dojrzeć a pewne sytuacje mają nam w tym pomóc, uzmysłowić to.

Czy Twoje dziecko robi wszystko po Twojej myśli? Ma może własne zdanie? Pozwalasz mu na nie? Czy jak dorośnie i założy własną rodzinę to przeprowadzasz się do niego i w imię ojcowskiej miłości "pomagasz, wspierasz, radzisz...". Chciałby on Twojej stałej pomocy i obecności, czy jak tylko o nią poprosi? Chce czuć się zniewolony i sterowany?

To kiedyś zarzuci Tobie, ze to nie on lecz Ty.

Niezbadane są ścieżki, po których kroczy Bóg. Przy nim jesteśmy jak małe dzieci nie potrafiące (i obrażające się) zrozumieć swojego taty, który nie chce nam kupić w danej chwili zabawki.

W pewnym programie pokazywany był emigrant z Brazylii mieszkający obecnie na Florydzie. Bez obu nóg, które obciął mu przejeżdzający pociąg, kiedy w wieku 11 lat bawił się na torach. Teraz ma 23 lata i pomimo kalectwa jest mistrzem w jeździe na deskorolce (!).

Powiedział przed kamerą, że dziękuje Bogu za to co się stało. Bo gdyby nie to, to wzorem swoich rówieśników obecnie albo byłby zastrzelony przez policję, albo siedziałby w więzieniu. W jego okolicy (brazylijskie slamsy) wszyscy należeli albo do jakichś gangów albo handlowali narkotykami itp. Dzięki wypadkowi stał się innym człowiekiem żyjącym w lepszym (normalnym) świecie. Niezbadane...

Dla tych co poszukują Boga i wiedzą że ta droga to przez rozwój duchowy.

SEMINARIUM Z UDZIAŁEM ZNANEGO MEDIUM – MICHAEL ELRAHIM AMIRA.

Zapraszamy na spotkanie, w trakcie którego doświadczysz bezpośredniego kontaktu ze Światem Duchowym. Michael Elrahim Amira przedstawi nam wizję Nowej Ziemi. Wizja ta jest misją Jego życia – to przebudzenie Opiekunów Ziemi – odkryj go w sobie, obudź się An kana Te.

MICHAEL ELRAHIM AMIRA

MEDIUM ŚWIATA DUCHOWEGO

WARSZAWA 7-9 CZERWCA

Posłuchaj wołania Twojej Duszy i rozpoznaj kim jesteś. Budzenie się do swojego prawdziwego potencjału. Przekazy ze światła. Odpowiedzi na pytania. Odkrycie czym jest język Elohim (język Aniołów). Wystąpienia zaproszonych gości. Koncert Gongów.

W czasie seminarium:

- Spotkanie An kana Te – Opiekunów Ziemi

- Odkrywanie swojego prawdziwego potencjału

- Nawiązanie uzdrawiającego kontaktu ze swoją Duszą

- Medytacje i aktywacje ze Światem Duchowym

- Aktywacja An kana Te

- Odpowiedzi na pytania uczestników

- Usłyszymy Język Elohim (język Aniołów)

- Wystąpienia zaproszonych gości

- Koncert gongów oraz mis tybetańskich

Widzenie naszej przyszłości zależy od nas samych i to co się wydarzy w samej rzeczy również.

Michael Elrahim Amira słowami Miłości i Mądrości czyni nas pełnymi uczestnikami Procesu Transformacji, pokazuje drogę jaką przejść aby osiągnąć Podniesienie i Wzniesienie Nas Ludzi, mieszkańców Ziemi i Wszechświata a w szczególności Matki Ziemi naszego Domu.

Spotkania z Amira są szczególnymi wydarzeniami na skalę światową. To spotkanie, które odbędzie się w Warszawie w dniach 07.06-09.06.2013 jest szczególne – w samym środku Europy.

An kana Te Europy to ważna część w całości, na Matce Ziemi, nasza Miłość jest potrzebna całemu Światu…

W Miłości i Pokoju…..

Plan spotkania:

Piątek 18-21 Wstęp wolny

Sobota 10-18

Niedziela 10-17

Inwestycja:

350zł.

Spotkanie obejmuję trzy dni – od piątku do niedzieli

W piątek wstęp wolny

W trakcie warsztatu zapewniamy wegetariański obiad oraz zdrowe przekąski i napoje

Miejsce spotkania:

Warszawa, ul. Kopernika 30

Centrum Konferencyjne KOPERNIKA

Sala Balowa Księżycowa

Jak trafić na miejsce spotkania :

• Z Dworca Centralnego:

Wsiądź w autobus numer 175 lub 125 – przystanek autobusowy jest tuż pod Hotelem Marriott. Wysiądź na przystanku ORDYNACKA.

Następnie skręć w lewo i przejdź do skrzyżowania ulicy Świętokrzyskiej z Nowym Światem. Będąc tam, skręć w prawo i idź ulicą Świętokrzyską dopóki nie zobaczysz skrzyżowania z ulicą Kopernika. Tuż przed sobą zobaczysz piękną, starą kamienicę. Sala Balowa Księżycowa znajduje się na pierwszym piętrze.

• Z Lotniska Fryderyka Chopina:

Wsiądź w autobus 175 i wysiądź na przystanku ORDYNACKA.

• Samochodem:

Przyjeżdżając do Warszawy – kieruj się do CENTRUM przez Most Świętokrzyski. Tam Wybrzeże Szczecińskie przechodzi w ulicę Tamka. Jedź Tamką do samego końca, a dotrzesz na ulicę Kopernika 30, gdzie znajduje się Sala Balowa Księżycowa. Jeśli masz GPS, nasze współrzędne to: N: 52° 14’ 13” E: 21° 1’ 13”

Nocleg:

Polecamy adresy najbliższych hosteli:

ul. Kopernika 30

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ul. Kopernika 3

Ukryta Zawartość

Istnieje możliwość przenocowania przy wcześniejszym zgłoszeniu, w naszej siedzibie Human Recycling w Warszawie ul. Filtrowa.

Zapisy:

[email protected]

601 61 54 32

600 09 00 58

601 15 36 32

An kana Te – są opiekunami Ziemi, naszej ukochanej Gai.

„Posłuchaj wołania Twojej duszy i rozpoznaj kim jesteś”.

„W chwili rozpoznania nastąpi uzdrowienie”.

To są jedne z wielu haseł, które towarzyszą Amira w jego pracy dla ludzkości, dla Matki Ziemi i Wszechświata.

A rozpoczęło się to w roku 2007 w czasie jego podróży do Indii. Tam dowiedział się, że ma napisać książkę, miała to być szczególna książka. Miał pomóc w powrocie ludzi do ich dusz, nawiązania uzdrawiającego kontaktu z nimi, pozostając jako medium, otrzymując przekazy od Stwórcy, Duszy, Archanioła Michała i Jeshua ben Joseph.

Jego pierwsza książka, która ukazała się w 2010 roku pod tytułem „Dla Ciebie – Tajemnica, kto Ty jesteś” stała się łącznikiem świata duchowego z ludźmi. Tysiące ludzi nawiązywało z nim kontakt, liczne wywiady, spotkania i następne książki pokazywały nam jaką drogę warto obrać aby wkroczyć w Nowy Czas. Czym jest Nowy Czas, pytania i odpowiedzi, co mamy robić, jak nawiązać kontakt z naszymi duszami, jak mamy się uzdrowić, jaki jest cel i zadania. Bezpośrednie spotkanie z Aniołem Stróżem i Duszą budują w głębokiej medytacji pewność i zaufanie.

Przekazy, słowa wyjaśnienia przez Archanioła Michała, Duszę, JHM Jeshua i Stwórcę mówią nam o drodze jaką warto obrać. Jest to nam pokazywane w aktualnych przekazach, Newsletter (www.michael-amira.ch )

Live – Channel – Tour w roku 2012 był ogromną pracą, aktywacją, przebudzeniem dla każdego An kana Te, każde spotkanie było siedmiomilowym krokiem dla podnoszenia wibracji Matki Ziemi i nas ludzi.

ttp://www.youtube.com/watch?v=TtA70edwRYk

www.wolnaplaneta.pl/terra/category/an-kana-te

www.humanrecycling.pl

www.facebook.com/groups/HumanRecycling

www.facebook.com/groups/MedytacjaSwiatla

Podziel się wpisem:

AN KANA TE, Michael Elrahim Amira, seminarium

Ten wpis został opublikowany dnia 5 maja 2013, 19:49 i został umieszczony w AN KANA TE. Możesz odpowiedzieć na niego poprzez RSS 2.0. Komentarze i pingi są w tej chwili niedozwolone.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To Bóg pozwala mieć niewolników i niewolnicę. Nie dziwota że tak wierzący amerykanie łapali czarnych w Afryce i zmuszali ich do pracy u siebie. Niech nikt mi nie mówi że biblia jest dobrą książką.

To wersy szatana w najczystszej postaci.

Jak tak się czyta biblię to zastanawiam się czy to nie szatan jest prawdziwym Bogiem który został pokonany przez Boga nieprawdziwego który morduje, żąda ofiar z dzieci, żąda uwielbienia i jest zazdrosny jak pięcioletnie dziecko.

Ludzie jakiego wy Boga czcicie? Czy wy nie macie rozumu żeby rozpoznać że ten Bóg jest głupi i przede wszystkim czy nie macie współczucia do innych żeby rozpoznać że ten Bóg jest zepsuty do szpiku kości?

Dla tych co poszukują Boga i wiedzą że ta droga to przez rozwój duchowy.

SEMINARIUM Z UDZIAŁEM ZNANEGO MEDIUM – MICHAEL ELRAHIM AMIRA.

Zapraszamy na spotkanie, w trakcie którego doświadczysz bezpośredniego kontaktu ze Światem Duchowym. Michael Elrahim Amira przedstawi nam wizję Nowej Ziemi. Wizja ta jest misją Jego życia – to przebudzenie Opiekunów Ziemi –

Plan spotkania:

Piątek 18-21 Wstęp wolny

Sobota 10-18

Niedziela 10-17

Inwestycja:

350zł.

Spotkanie obejmuję trzy dni – od piątku do niedzieli

W piątek wstęp wolny

W trakcie warsztatu zapewniamy wegetariański obiad oraz zdrowe przekąski i napoje

Za 350 to powinniście laskę robić a nie zupkę z kalafiora serwować.

Ile jeleni da się nabierać na takie spotkania?

Powiedzmy że dziesięciu to mam 3500 złotych. Całkiem nieźle za dwa dni roboty.

Już teraz wiem dlaczego ludzie potrafią pociskać takie bzdety. Dla pieniędzy.

Chyba zostanę Guru.

Głupich którzy będą płacić za moje nauki w naszym kraju jak widać nie brakuje.

Gadane też mam. Wystarczy tylko opowiadać co ludzie chcą usłyszeć.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Cytując słowa J.Ch. - Kto ma dużo temu będzie dodane a kto ma mało nawet to co ma będzie odebrane. Mówiąc inaczej - jeśli nie obudzimy boskiego pierwiastka w nas samych ...

Tu chyba nie chodzi o to obudzenie boskiego pierwiastka, tylko o najzwyklejszą na świecie chciwość.

Nikt tak "pięknie" o tych sprawach nie pisze jak pejsaci.

N.p. że księża są zdeprawowani. (nawet nie musiałbym kłamać) i że Bóg nas kocha i każdy urodził się po to żeby być szczęśliwym. I że ja pokaże im parę technik które objawił mi Bóg które doprowadzą ich do szczęścia.

N.p. Technikę płaczącego serca. (jeszcze nie mam pojęcia jak to ma wyglądać ale zaraz coś wymyślę).

Już wiem zaczynamy od cichej modlitywy(jakąś trzeba wymyślić) n.p.

Boże daj mądrość mojemu sercu aby mogło rozpoznać złe od dobrego.

Boże daj siłę mojemu sercu aby zło mogło przemienić w dobro.

Boże daj miłość mojemu sercu aby na świecie było więcej miłości.

i.t.d.

Oj ludzie. Jesteście naiwni jak pięcioletnie dzieci.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.