Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, sir.jax napisał:

Sorry nie gustuję w chłopach. 

Mam propozycję, znajdź sobie "babę",  bo zdaje się, że jakiś czas temu komuś odpisywałeś coś o małżeństwie, że to nie dla ciebie.

Zdaje się, że w tym leży problem...

W obrażaniu innych wiedziesz prym, to właśnie pierwsza składowa twoich jakości.

7 minut temu, Piotr_1 napisał:

W obrażaniu innych wiedziesz prym, to właśnie pierwsza składowa twoich jakości.

Nazywaj to jak chcesz. Gdyby opisać twoją pierwszą składową dostałbym bana na całą wieczność. 

Jak się ciebie czyta tylko jedno przychodzi człowiekowi do głowy...

Lubisz czytać, zatem kup se pan książkę "Epidemia Manipulacji" Adama Ciocha.

Tym czasem poczytaj sobie coś wartościowego niż tutaj uskuteczniasz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

3 minuty temu, sir.jax napisał:

Nazywaj to jak chcesz. 

Jak się ciebie czyta tylko jedno przychodzi człowiekowi do głowy. 

Lubisz czytać, zatem kup se pan książkę "Epidemia Manipulacji" Adama Ciocha.

Tym czasem poczytaj sobie coś wartościowego niż tutaj uskuteczniasz.

Ukryta Zawartość

Przestępstwa kościoła katolickiego nie są dla mnie żadną nowością. Związku z Biblią czy Bogiem jednak nie widzę. Ty widzisz, ponieważ w świadomości wszechwiedzącego Polaczka to wszystko jedno i to samo zło.

Ukryta Zawartość

Teraz, Piotr_1 napisał:

Ty widzisz, ponieważ w świadomości wszechwiedzącego Polaczka to wszystko jedno i to samo zło.

Widzę więcej niż ci się wydaje....

Gdyby istniał jakiś bóg myślisz, że Ci panowie w purpurze łącznie z tymi w białych sukienkach w Watykanie dopuszczali by się takich rzeczy, a co z piekłem którym was straszą, a co z nagrodą?

Sami w to nie wierzą, śmieją się z takich jak ty, co by o nich  nie powiedzieć manipulacje i ogłupianie mają opanowane do perfekcji jak widać.

5 minut temu, sir.jax napisał:

Widzę więcej niż ci się wydaje....

Gdyby istniał jakiś bóg myślisz, że Ci panowie w purpurze łącznie z tymi w białych sukienkach w Watykanie dopuszczali by się takich rzeczy, a co z piekłem którym was straszą, a co z nagrodą?

Sami w to nie wierzą, śmieją się z takich jak ty, co by o nich  nie powiedzieć manipulacje i ogłupianie mają opanowane do perfekcji jak widać.

No... gdybyś czytywał Biblię, to byś wiedział jaki On ma sposób działania i jak rozgrywa sprawy.

Edytowane przez Piotr_1
4 minuty temu, Piotr_1 napisał:

... gdybyś czytywał Biblię, to byś wiedział jaki On ma sposób działania i jak rozgrywa sprawy

Tak się składa, że czytałem NT, resztę czytam z tłumaczeń Biblii przez biblistów, sorry, ale dla mnie to żadna wykładnia istnienia boga. 

Tak się składa, że czytałem NT, resztę czytam z tłumaczeń Biblii przez biblistów, sorry, ale dla mnie to żadna wykładnia istnienia boga. 

No i co z tego. Można przeczytać i zrozumieć 1%. Przeczytasz 10x i zrozumiesz 10x tyle. Tak to działa. To jest tekst żywy. Wracasz do starych fragmentów 10 raz i za każdym razem odbierasz inne przesłanie. W miarę rozwoju własnego i wzrostu wiedzy.

Edytowane przez Piotr_1
16 minut temu, porlick napisał:

Masz odwagę tak opisywać SŁUGI BOŻE!!!

😂😂😂😂😂😂😂😂

Mam więcej odwagi, ale za te odwagę dostaje się punkciki i bany.

Ba ta odwaga zawiodła mnie do złożenia aktu apostazji.

Znam wielu którzy mają się za agnostyków, albo deklarowanych ateistów, ale formalnie nie robią nic. Brakuje im jajek, mocni w gębie tylko.

Typowe w tym społeczeństwie takie ura bura...

4 minuty temu, Piotr_1 napisał:

No i co z tego. Można przeczytać i zrozumieć 1%. Przeczytasz 10x i zrozumiesz 10x tyle. Tak to działa. To jest tekst żywy. Wracasz do starych fragmentów 10 raz i za każdym razem odbierasz inne przesłanie. W miarę rozwoju własnego i wzrostu wiedzy.

Dokładnie, więc kiedy byłem młody łykałem jak pelikan kombinerki.

Później zacząłem kumać o co kampan, zacząłem szukać prawdy i znalazłem już dość dawno.

Nie bóg stworzył człowieka, lecz to człowiek stworzył sobie boga. 

Edytowane przez sir.jax

2 minuty temu, sir.jax napisał:

Znam wielu którzy mają się za agnostyków, albo deklarowanych ateistów, ale formalnie nie robią nic. Brakuje im jajek, mocni w gębie tylko

Ja to widzę inaczej- praktycznie całą edukację kościelną i "przyjęcie w szeregi wiernych", otrzymujemy bez własnej decyzji, po prostu jako dzieci mamy to z góry narzucone, więc jak już zaczynamy samodzielnie myśleć i przestaliśmy w tym widzieć sens, po prostu dajemy sobie z tym spokój. Po co walczyć, skoro można przestać się tym przejmować i żyć po swojemu nie przejmując się?

5 minut temu, kazik-t napisał:

dzisiaj jest piątek

mówi wam to coś?

Piątek, piąteczek, piątunio!

A ja przeważnie mam to gdzieś, bo robię w systemie! ☹️

Edytowane przez porlick

Ale dziś jest PIĄTEK! 

TEN piątek, bo zaczyna się wolny weekend!!!

😄😄😄

1 minutę temu, kazik-t napisał:

jednak rytuał został odprawiony, więc ten...

Jako brzdyl nie miałem na to najmniejszego wpływu. Nie był dla mnie świadomy, więc ten...

8 minut temu, porlick napisał:

Po co walczyć, skoro można przestać się tym przejmować i żyć po swojemu nie przejmując się?

Taką postawę wykazuje większość antyklerykałów  i tych zdeklarowanych ateistów, tylko taka bierność do  niczego nie prowadzi.

Gdyby ci wszyscy, którzy od lat  nie chcą mieć i nie mają nic wspólnego z kościołem dokonaliby formalności, rola kościola w państwie mógłby się zmienić. 

A tak mamy państwo wyznaniowe, bo laickie, czy rozdzielne od kościoła to jest tylko na papierze.

8 minut temu, Piotr_1 napisał:

Dobry dzień na czytanie Biblii, może by tak Ew. Jana?

A zaraz po tym twojej ulubionej Apokalipsy?

😂

Edytowane przez sir.jax

Ja apostazji nie składałem. Rok temu się ochrzciłem przez zanurzenie we wodzie dając wyraz temu że polewanie niemowlątek nie ma żadnej mocy i jest zwyczajnym odstępstwem. Katolickie demony to także wypędza.

A zaraz po tym twojej ulubionej Apokalipsy?

😂

Mówiłem o Tobie, ja jestem w Koryntianach i Tesaloniczanach. Gorące greckie klimaty.

Edytowane przez Piotr_1
5 minut temu, Piotr_1 napisał:

Ja apostazji nie składałem.

No skoro się ochrzciłeś jako świadoma dorosła osoba to chyba logiczne.

6 minut temu, Piotr_1 napisał:

Rok temu się ochrzciłem przez zanurzenie we wodzie

św Jehowy, czy Neokatechumenat?

1 minutę temu, porlick napisał:

A w Gdańsku pada.

Choć jest dość ciepło...

W Bydg też pada. I dobrze, będzie rześkie powietrze.

2 minuty temu, sir.jax napisał:

No skoro się ochrzciłeś jako świadoma dorosła osoba to chyba logiczne.

św Jehowy, czy Neokatechumenat?

1. Nie do końca, wolę z KK nie mieć nic wspólnego

2. Chrześcijaństwo biblijne, niezrzeszony w kościele formalnym

24 minuty temu, sir.jax napisał:

Pytanie dlaczego człowiek miałby to robić, jak na to wpadł w sensie co go zainspirowało. Zakładam że mówimy o ewolucji i w pewnym momencie (kiedy to było?) człowiek - pewnie jeden i to przypadkiem stwierdza istnienie boga lub bogów, reszta uznaje to za dobry pomysł. W efekcie tego odkrycia grupy wierzące w bogów stają się najmocniejsze , bo żyją do naszych czasów, a reszta jest w mniejszości. Ja bym powiedział, że jest to jedno z największych osiągnieć ewolucji, a może nawet jedyne osiągnięcie odróżniające nas od zwierząt, chyba że zwierzęta też mają swoje religie, o czym nie wiem. Tak że w świecie bez Boga Stwórcy wiara w bogów nabiera jeszcze większego znaczenia, bo to wszystko, co mamy teraz najlepszego.

33 minuty temu, Piotr_1 napisał:

Yuval Noah Harrari - Od zwierząt do bogów

polecam to, czyta się jak złoto, mega mądry facet 🙂

Edytowane przez kostropaty

Wiara w istoty nadprzyrodzone, bogów, stwórcę, itp to próba wytłumaczenia nieznanego. Po prostu, "pierwotniaki" nie umieli odkryć prawdy o świecie, zjawiskach fizycznych i procesach w przyrodzie, to sobie wymyślili Boga. Proste jak budowa cepa.

2 godziny temu, kazik-t napisał:

czyli, że obaj tak macie....piszcie: co tym sposobem sobie załatwiliście?

Nie ma się co chwalić, tylko praktykować, jak to mówią cuda zdarzają się na co dzień bez kłaniania się na kolanach. 

Godzinę temu, sir.jax napisał:

Edytowane 1 godzinę

Święte słowa, amen 😉

1 godzinę temu, Piotr_1 napisał:

A może tak dla odmiany, aby zobaczyć to co dziś jest nie do zobaczenia, poczytać "egipską księgę umarłych" . Dodam tylko że jest sporo starszą niż biblia. Choć może być niebezpieczna 😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.