Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Academy - jeszcze raz,do znudzenia

arenia

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wypowiedzieć się na temat wprawdzie już oklepany, ale dla mnie dość świeży i ekscytujący- stałem się szczęśliwym posiadaczem kolumn AA Phoebe IIs.

Audio Academy Phoebe IIs są wspaniałe. U mnie grają z NAD-em serii 325 i 525. Jest suuuuper!!! Miałem wiele kolumn: Avance Omega 503MKII, Usher S520, KEF iQ7 i kilkanaście innych. Teraz wiem, że z AA odpadają w przedbiegu... Ale pewnie wiekszość braci audiofilskiej odpowie, że ja gadam bzdury. Nie można przecież oczerniać KEFa, B&W, Avance czy innych firm, robiących kolumny od lat.

Ja jednak po długich poszukiwaniach i stracie kupy kasy na odsprzedaży ww. wymienionych kolumn znalazłem wreszcie "złoty środek".

Ale przecież jak można przyznać palmę pierwszeństwa małej polskiej manufakturze???!!! Trzeba psioczyć, że kombinują w AA, rozpowiadać, że coś z tymi kolumnami jest nie tak( np. ze zwrotnicami), bo w ciągu kilku lat jest już n-ta wersja, itd.

Nie słucham już takich tekstów!!! Dla mnie AA Phoebe IIs - i to za 1700 PLN - to rewelacja. Grają lepiej niż niejedne super uznane kolumny do 4000-5000 PLN.

Pozdrowienia!

Arek

https://www.audiostereo.pl/topic/34746-audio-academy-jeszcze-razdo-znudzenia/

>Nie można przecież oczerniać KEFa, B&W, Avance czy innych firm, robiących kolumny od lat.

Dlaczego nie można? Można, a nawet trzeba, bo korzystając z dobrej marki zdobytej przed laty wciskają ludziom przeciętne boxy za zawyżoną cenę.

Gratulacja dla AA za kolejnego zadowolonego klienta!

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Arek napisał co słyszy na własne uszy, a nie od kogoś.

Zapłacił, ma sprzęt i się cieszy. I tak powinno być.

Jak zydel przy każdej okazji wciska swoje węże, to nikt nie

protestuje, bo pewnie już nie ma siły, albo się przyzwyczaił.

Troszkę miary proszę. I wiary w szczerą radość z dobrego brzmienia :-)

Jestem Europejczykiem.

To dobrze, że polska firma robi tak znakomite produkty o wysokim stosunku jakość/cena [Hyperiony to dopiero wysoki współczynnik]. Przykre jest to ,że tak uznane maki zagraniczne j.w. robią na nas kokosy nabijając nas w" butelkę".

Ciekawe jaki jest faktyczny koszt wyprodukowania pary kolumn o cenie detalicznej np.3000zł.

>Ciekawe jaki jest faktyczny koszt wyprodukowania pary kolumn o cenie detalicznej np.3000zł.

Myślę, że dla lepszego samopoczucia nie chcielibyśmy wiedzieć. Może tylko masochiści.

Sądząc po zagęszczeniu wątków zakładanych przez rozentuzjazmowanych świeżych nabywców kolumn Audio Academy....schodzą te skrzynki z półek sklepowych jak nie przymierzając kino domowe :)

Aż żałuję że nie zwróciłem uwagi na AA jak byłem ostatnio w Media Markcie.

MM to nie jest dobre miejsce dla audiofila.

Za duży huk, za słaby sprzęt do testowania kolumn.

Ale okazje się zdarzają :-).

Rozumiem, że ogólnie Kolega żartował :-).

Jestem Europejczykiem.

No i bardzo dobrze, ze wreszcie polskiemu producentowi udalo sie na krajowym rynku osiagnac sukces:) tylko nie zakladajcie takich tematow, bo to jeszcze zadnemu producentowi nie wyszlo na zdrowie.

Koszt materialowy jest raczej niewielki, Vify Tc sa taniutkie, bardzo dobrze swiadczy to o umiejetnosciach konstruktora. Audio Academy prawdopodobnie wycisnal z nich ile sie tylko dalo. Poza tym, podobnie jak inne polskie firmy AA dostarcza kolumny bezposrednio do sklepow, ma wiec marze dystrybutora w kieszeni:)

wiktor3, 12 Lip 2007, 22:21

>kolego adse- kolumn AA w marketach nie ma!

>W marketach są kolumny dla miłośników kin domowych i disco polo

>

Rzeczywiście:)

To gdzie ci ludzie to kupują?? toż przy takim wysypie zadowolonych forumowiczów wygląda, jakby w każdym kiosku za rogiem były Audio Academy....nic tylko brać :)

A dlaczego nie zakładając takich wątków? w trosce o producenta? Nie troszczę się o producenta, troszczę się o swoje własne dobro a producent sam się troszczy o swoje i zapewne ma do tego troszczenia cały sztab specjalistów. Sam chcę kupić Hyperiony i każdy wpis analizuję - w sensie kto i z jakim doświadczeniem pisze również copisze.

To jest forum więc rozmawiajmy, wymieniajmy poglądy a odnośnik załóż nowy temat jest po to by go używać. Widać arenia był na tyle zdeterminowany, żeby to zrobić. Może powtarza to co już wiele razy było mówione a może ma jakieś nowe przemyślenia na ten temat. Jeżeli przed założeniem nowego wątku musiałbyś to skonsultować z wszystkimi forumowiczami jest wielce prawdopodobne, że już żaden nowy temat nie pojawiłby się wcale.

Forum jest po to, żeby pisać a nie czepiać, się, że ktoś powtarza temat. Nie pasuje Ci temat, uważasz, że jest nudny i oklepany? to po co to wszystko czytasz?

Szczerze mowiac, to naprawde przyzwoity dzwiek z kolumn Michala slychac poczynajac od modelu Tethys... Reszta jest przeznaczona raczej dla poczatkujacych milosnikow dobrego brzmienia.

Pozdrawiam,

Lete

Pantralalinski, jeżeli chcesz kupić Hyperiony, to dzisiaj mamy tu na forum niemal wyłącznie posiadaczy kolumn AA, obecnych lub potencjalnych. Istny monopol. Przemyśl to sobie, jeżeli rzeczywiście jesteś zainteresowany opiniami o tych kolumnach, bo na tym forum opinie o AA zrobiły się dość mało wiarygodne.

Użytkownik:

0 postów

0 doświadczenia

0 wiedzy

Taki też może napisać opinię a w dziale opinie nie porozmawiasz z nim na ten temat. Dlatego jeżeli ja zastanawiam się nad kupnem jakiegoś sprzętu dział opinie omijam szerokim łukiem i szukam tego co mnie interesuje na foum, filtruję i wyciągam wnioski. Czasami jednak jak wpiszę do wyszukiwarki różne kombinacje słów opisujących interesujący mnie temat wyskakuje kilkaset tematów, na których lekturę musiałbym poświęcić przynajmniej kilka godzin a tyle czasu nie mam bo forum audiostereo.pl to nie jest całe moje życie. Oczywiście często korzystam z łask wyszukiwarki a przed założeniem nowego tematu poważnie się zastanawiam. Nie wiem czy kolega zakładając temat również przemyślał sprawę albo czy ma ochotę reklamować sprzęt uzyskując za to materialne korzyści. On jest jeden nas jest cała rzesza więc jeżeli nawet reklamuje a niema racji zostanie zadeptany ilością sprzeciwów a jeśli mówi prawdę, jego słowa zostaną poparte. Po to chyba właśnie jest forum, czyż nie?

no to ja czekam teraz na DIYjowców :)

skoro produkcja klonów była i jest nad wyraz ulubionym tematem na forum to zapewne wystąpi wysyp podróbek (klonów -jak kto woli) firmy AA. Oczywiście ponieważ jak daje sie zauważyć zazwyczaj klony DIYjowca grają lepiej niż oryginały (dotyczy to kolumn,CD,wzmaków etc) a kosztują 20% ; 5 % ; 0,02% ceny producenta więc drżyj firmo AA - DIY nadchodzi :)

>Trzeba psioczyć, że kombinują w AA, rozpowiadać, że coś z tymi kolumnami jest nie tak ( np. ze zwrotnicami),

>bo w ciągu kilku lat jest już n-ta wersja, itd.

Rozumiem, że to do mnie.

Cóż Ci mogę powiedzieć. Cieszę się że jesteś zadowolony ze swojej wersji, co więcej, pozazdroszczę. Ja niestety nie nie jestem zadowolony. Wyraziłem swoje zdanie - a więc nie rozumiem dlaczego się czepiasz.

Ja tam bym chcial, zeby kazdy pisał o tym co mu się super podobało.

Przecież to nie znaczy do cholery, ze ta samo będzie(ma) sie podobac wszystkim :)

Podobnie z krytyką. Mówię oczywiście o czyichś szczerych opiniach, a nie o sytuacji w której ktos pisze "artykuły sponsorowane" - bo to na niezaleznym forum uważam trzeba tępić.

Od reklamy sa wątki sponsorowane.

Pozdrawiam

Dopiro dzisiaj wieczorem miałem przyjemność przeczytać wpisy Kolegów Forumowiczów. Otóż, nie jestem w żaden spsób powiązany z kimkolwiek z firmy Audio Academy. Kupiłem po prostu kolumny i cieszę się ich dźwiękiem, który pasuje mi bardziej niż z wielu innych droższych kolumn. Tylko tyle !!!

Zawsze bardzo bola mnie opinie o sprzecie lub jego właścicielu - wystawiane przez ludzi, którzy ani nie znją danej osoby, ani czasami nawet sprzętu, o którym sie wypowiadają. Dla niektórych, takie mam wrażenie, obcowanie z drogim hi-endem spowodowało, że z góry spisują właścicieli budżetowych systemów na straty. Ale chyba nie tędy droga ??!!!! Proszę poczytać sobie wypowiedzi np. na angielskich forach hi-fi... Super kultura i trzymanie swych autorytatywnych opinii na krótkiej smyczy... Mylę się? Chyba nie.

Swoją drogą , ciekawy jestem, ską tyle nastawienia anty na tym forum, w stosunku do sprzetów, które nie dają poszpanować przed wszystkimi, że ich właściciele mają HI-END...

Reszta jest milczeniem...

Dopiero dzisiaj wieczorem miałem przyjemność przeczytać wpisy Kolegów Forumowiczów. Otóż, nie jestem w żaden spsób powiązany z kimkolwiek z firmy Audio Academy. Kupiłem po prostu kolumny i cieszę się ich dźwiękiem, który pasuje mi bardziej niż z wielu innych droższych kolumn. Tylko tyle !!!

Zawsze bardzo bolą mnie opinie o sprzęcie lub jego właścicielu - wystawiane przez ludzi, którzy ani nie znają danej osoby, ani czasami nawet sprzętu, o którym sie wypowiadają. Dla niektórych, takie mam wrażenie, obcowanie z drogim hi-endem spowodowało, że z góry spisują właścicieli budżetowych systemów na straty. Ale chyba nie tędy droga ??!!!! Proszę poczytać sobie wypowiedzi np. na angielskich forach hi-fi... Super kultura i trzymanie swych autorytatywnych opinii na krótkiej smyczy... Mylę się? Chyba nie.

Swoją drogą , ciekawy jestem, skąd tyle nastawienia anty na tym forum, w stosunku do sprzętów, które nie dają poszpanować przed wszystkimi, że ich właściciele mają HI-END...

Reszta jest milczeniem...

>trzymanie swych autorytatywnych opinii na krótkiej smyczy...

Ty jakoś swojej nie trzymasz na smyczy - i dlatego kolegom przeszło przez myśl, że AA Ci za reklamę płaci ;-)

>Dla niektórych ( ... ) obcowanie z drogim hi-endem spowodowało, że z góry spisują właścicieli budżetowych

systemów na straty.

Ja raczej póki co nie kupuję drogiego sprzętu i nie zamierzam z takiej przyczyny, że zamiast inwestować w drogi sprzęt audio wolałbym zmienić auto na lepsze, co mam nadzieję w przyszłym roku uczynię.

Jeśli mam być szczery to moje phoebe (przypominam że mam wersję I ) grają gorzej niż każde z kolumn które do tej pory miałem, tj. Tannoy M2, Tannoy F2, Tannoy M5, Gala 3020, Mission 701, Usher s520 a nawet Kody. Kody mnie irytowały, bo marnie u nich ze środkiem, to specjalnie dla nich kupiłem korektor wyciągnąłem średnicę do przodu. Z AA nawet korektorem niewiele potrafię poprawić. Wszystkie z wymienionych kolumn to jak widzisz budżet. Ale każde z nich coś w sobie miały, w każdych coś mi się podobało i lubiłem słuchać na każdych z nich muzyki. Natomiast słuchając AA aż mi ciśnienie skacze.

Ja mam akurat odwrotne podejście. Mam brzydki, stary, i nieco podrdzewiały samochód za który zapłaciłem dużo mniej niż za moje CD. Jestem zadowolony i z samochodu (bo jeździ bardzo dobrze i wystarczająco szybko, jest wygodny, pakowny i się nie psuje, a poza tym mogę go zostawić byle gdzie i nikt mi go nie ukradnie), i z odtwarzacza CD. Bardziej jestem skłonny inwestować w audio niż w moto.

>McGyver

Jeśli chodzi o mnie jestem dosyć zabiegany i tak naprawdę nie mam zbyt wiele czasu wolnego, a co za tym idzie - czasu na słuchanie muzyki. Sporo pracy mam a nie potrafię się koncetrować słuchając muzyki, więc póki co nie widzę sensu wydawania wiele kasy na audio. Ale w przyszłości chcę oczywiście mieć w pokoiku coś brzmiącego naprawdę super. Jakąś lampkę koniecznie.

A jak narazie to chciałbym kupić mercedesa lub audi - nie starsze niż 2002 rok. Kto wie - może w przyszłym roku...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.