Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

zakończyłem projekt...

Najważniejsze, że jesteś zadowolony z efektu końcowego.

Przyznam…takie bardzo to ugrzecznione, aż do bólu…ale to rzecz jasna kwestia gustu i liczy się jak Ty odbierasz muzyke i klimat z odsłuchem związany.

Podoba mi się pomimo tego ugrzecznienia taka sterylność, swego rodzaju ordnung.

Nic tylko pogratulowac mimo wszystko.

:)

Pozdr.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Macie rację, są ściśnięte i się duszą... Jak mam możliwość, wystawiam i słucham. Jeszcze długa droga, teraz zmiana wzmacniacza... taki never ending story się robi :) już myślę nad 3 way...

Macie rację, są ściśnięte i się duszą... Jak mam możliwość, wystawiam i słucham. Jeszcze długa droga, teraz zmiana wzmacniacza... taki never ending story się robi :) już myślę nad 3 way...

bardzo fajnie to wyglada, najwazniejsze zebys ty mial z tego satysfakcje. gratuluje.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Satysfakcja jest, brzmi bardzo fajnie. Pozbyłem się B&W CDM7SE, które miałem wcześniej. Kiedyś w przyszłości w planie mam pokój odsłuchowy na strychu, wtedy będzie zrobione zgodnie ze sztuką. Teraz niestety mam takie warunki, jak widać. Jakoś trzeba delikatnie, bezinwazyjnie implementować różne rozwiązania (WAF).

Satysfakcja jest, brzmi bardzo fajnie. Pozbyłem się B&W CDM7SE, które miałem wcześniej. Kiedyś w przyszłości w planie mam pokój odsłuchowy na strychu, wtedy będzie zrobione zgodnie ze sztuką. Teraz niestety mam takie warunki, jak widać. Jakoś trzeba delikatnie, bezinwazyjnie implementować różne rozwiązania (WAF).

zawsze powtarzam, ze nie sztuka jest wywalic kase, lecz zrobic cos w sensownych pieniadzach i czerpac jak najwiecej z tego co sie ma

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Zdecydowanie postanowiłem iść tą drogą. Te monitorki wg. projektu Zaph ZD5 naprawdę fajnie grają i jestem z nich zadowolony (dodatkowa satysfakcja, że sobie je sam zbudowałem :) )

...miałem ten zestaw /bez kolumn/ , kiedy Emaliowana była jeszcze w dalekich planach...

Najpierw miałeś zestaw a później zaplanowałeś Emaliowaną?

Głupi nie lubi się zastanawiać, lecz tylko swe zdanie przedstawić. Księga Przysłów 18,2

Mały rozpęd .mur...a potem tylko ból głowy pozostaje...

Ostatni projekt? best of.Gratulacje .Zrobić coś samemu?Niektórym się to nawet nie śni..

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Kilka tygodni temu przyszly do mnie nowe zabawki. Poki co...100% satysfakcji :) Szkoda, ze to malo popularna w Polsce marka, bo dzwiek naprawde dobry.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-50642-0-00721200-1467409709_thumb.jpg

post-50642-0-15722000-1467409766_thumb.jpg

post-50642-0-16599800-1467409796_thumb.jpg

post-50642-0-74838000-1467409826_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wieza STEREO Technics :)

Niewiele sie zmienilo od ostatniego razu, kiedy wklejalem zdjecie, oprocz tego, ze polozylem dywan, wstawilem pufe w tylny rog pokoju i mam plyty cd gdzie tylko sie da, bo miejsca juz brak (nawet pufa w srodku zawalona i kartony leza pod schodami).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niewiele sie zmienilo od ostatniego razu, kiedy wklejalem zdjecie, oprocz tego, ze polozylem dywan, wstawilem pufe w tylny rog pokoju i mam plyty cd gdzie tylko sie da, bo miejsca juz brak (nawet pufa w srodku zawalona i kartony leza pod schodami).

Jak Precisiony sie sprawuja z Leema? Co sie zmienilo w dzwieku?

Jak Precisiony sie sprawuja z Leema? Co sie zmienilo w dzwieku?

To chyba Ty mi pisales, ze scena sie robi szczuplejsza powyzej 1,5m. To sie nie zmienilo. Tez mam takie odczucie u siebie. Myslalem, ze to moze akustyka, ale te kolumny chyba tak graja.

Co sie zmienilo:

Dynamika-Tucana gra szybciej od Caspiana co procentuje szczegolnie w rocku czy metalu.

Kontrola- Dzwieki sa lepiej kontrolowane. W caspianie bardziej sie zlewaly tworzac przyjemna calosc, ale wybrzmiewanie bylo gorsze. Tucana wyodrebnia precyzyjniej wiecej dzwiekow i ladnie wybrzmiewa co ma ogolny lepszy efekt koncowy, ale to mocny wzmacniacz, wiec mozna sie bylo tego spodziewac.

Scena- Tucana troche wysuwa wokale do przodu, ogolnie scena jest troche bardziej "in your face", ale instrumenty sa poprawnie rozlokowane na scenie. Caspian raczej gral bardziej wszystko na raz na bardziej jednolitej plaszczyznie. Tu ciezko powiedziec co lepsze. Zalezy co kto woli.

Brzmienie- tu spora roznica. Tucana brzmi bardziej naturalnie, Caspian byl cieplejszy, ale...Tucana jest pelniejszym wzmacniaczem, z lepszym wypelnieniem, co owocuje naturalnym, dosc miesistym dzwiekiem, dobrze wybrzmiewajacym. Dodala troche "wagi" do papierowego dzwieku Tannoy.

Ogolnie duzo zalezy od nagrania, ale dzwiek zdecydowanie na duzy plus porownujac zestaw sa8005 plus caspian do Leema antila plus Tucana. Jednak marantz plus Roksan to wydatek ok £2500 a Leema to £7600, wiec trudno by nie bylo lepiej. Kolumny wymienie na poczatku nastepnego roku. Zestaw wart odsluchu. Maja go we Wroclawiu w galeria audio. Jak ktos mieszka blisko to polecam posluchac.

Mysle, ze gdyby caspian mial wiecej watow, to bylby bardzo dobra alternatywa dla Tucany. Niestety troche watow mu brakuje, by dobrze napedzic wieksze glosniki.

To chyba Ty mi pisales, ze scena sie robi szczuplejsza powyzej 1,5m. To sie nie zmienilo. Tez mam takie odczucie u siebie. Myslalem, ze to moze akustyka, ale te kolumny chyba tak graja.

Co sie zmienilo:

Dynamika-Tucana gra szybciej od Caspiana co procentuje szczegolnie w rocku czy metalu.

Kontrola- Dzwieki sa lepiej kontrolowane. W caspianie bardziej sie zlewaly tworzac przyjemna calosc, ale wybrzmiewanie bylo gorsze. Tucana wyodrebnia precyzyjniej wiecej dzwiekow i ladnie wybrzmiewa co ma ogolny lepszy efekt koncowy, ale to mocny wzmacniacz, wiec mozna sie bylo tego spodziewac.

Scena- Tucana troche wysuwa wokale do przodu, ogolnie scena jest troche bardziej "in your face", ale instrumenty sa poprawnie rozlokowane na scenie. Caspian raczej gral bardziej wszystko na raz na bardziej jednolitej plaszczyznie. Tu ciezko powiedziec co lepsze. Zalezy co kto woli.

Brzmienie- tu spora roznica. Tucana brzmi bardziej naturalnie, Caspian byl cieplejszy, ale...Tucana jest pelniejszym wzmacniaczem, z lepszym wypelnieniem, co owocuje naturalnym, dosc miesistym dzwiekiem, dobrze wybrzmiewajacym. Dodala troche "wagi" do papierowego dzwieku Tannoy.

Ogolnie duzo zalezy od nagrania, ale dzwiek zdecydowanie na duzy plus porownujac zestaw sa8005 plus caspian do Leema antila plus Tucana. Jednak marantz plus Roksan to wydatek ok £2500 a Leema to £7600, wiec trudno by nie bylo lepiej. Kolumny wymienie na poczatku nastepnego roku. Zestaw wart odsluchu. Maja go we Wroclawiu w galeria audio. Jak ktos mieszka blisko to polecam posluchac.

Mysle, ze gdyby caspian mial wiecej watow, to bylby bardzo dobra alternatywa dla Tucany. Niestety troche watow mu brakuje, by dobrze napedzic wieksze glosniki.

Skonfrontowalbym to kiedys z MF ale Ty chyba od Londynu kawalek mieszkasz... ?

Skonfrontowalbym to kiedys z MF ale Ty chyba od Londynu kawalek mieszkasz... ?

Jakies 4h drogi. A jakiego MF teraz masz?

Nie slyszalem go jeszcze. M6 za to gra calkiem dobrze, troche ocieplony dzwiek, muzykalny ze sporym zapasem mocy przynajmniej na papierze. Szkoda, ze nie podaja ile ma W przy 2ohm. Tucana 2 podaja, ze 520W daje.

Pre i power m6 tez podobno dobry, nawet sie zastanawialem czy nie kupic, ale koniec koncow nie odsluchalem nawet, bo miejsca brak na tyle skrzynek i tak w domu.

Wypozycz sobie Tucana z audio oasis.

Jednak akustyka i system może dać odmienne efekty u mnie Caspian grał wyraźnie wokalem metr z przodu lini kolumn a scena była bardzo szeroka i głęboka dawalo to fajny efekt odeorowania sceny z.koncertów , jednak grał jakby plamami brakowało takiej wzorcowej lokalizacji instrumentu na scenie piza tym reszta wrażeń identyczna .

Jednak akustyka i system może dać odmienne efekty u mnie Caspian grał wyraźnie wokalem metr z przodu lini kolumn a scena była bardzo szeroka i głęboka dawalo to fajny efekt odeorowania sceny z.koncertów , jednak grał jakby plamami brakowało takiej wzorcowej lokalizacji instrumentu na scenie piza tym reszta wrażeń identyczna .

Precisiony tu jednak chyba zrobily roznice w sensie wycofania sceny. Jesli chodzi o szerokosc sceny to na pewno akustyka bo Tannoye graja fajnie dosc szeroko i dosc dokladnie prezentuja zrodla pozorne - tylko najlepiej to wychodzi w sweet spocie (przez dual con) - maja swoje wady i zalety.

Tak, caspian gra planami. Mysle, ze mowimy o tym samym. To bardzo przyjemny dla ucha wzmacniacz, ale z rockiem czy metalem miewa problemy. Leniwe utwory gra super. Szopen kupil mojego Caspiana, wiec czekam az cos napisze o swoich odczuciach.

• 3 tygodnie później...

Kompletowanie zestawu audio rozpocząłem 2 lata temu, będąc kompletnie zielonym w temacie. Zakup klocków na podstawie kwiecistych recenzji w internecie. Sporo wyborów nietrafionych, elementy nie tworzyły ze sobą synergii. Wszystkie sprzęty kupowałem nowe, także doświadczenia kosztowne, ale i sporo zabawy. Oczekiwanie na kuriera, podłączanie nowych elementów. To co z początku wydawało się świetnym wyborem, po kilku godzinach, dniach okazywało się totalną porażką. Forum AS z jednej strony pomagało z drugiej dezorientowało. Wszystko trzeba przeżyć czyli przesłuchać samemu. Kilka wzmacniaczy, wkładek, kilkanaście setów kabli później znalazłem swoje brzmienie. Wygląda jak na zdj. poniżej. Jedyne elementy, które od początku pozostały niezmienione to kolumny Audio Academy Phoebe III.

Ukryta Zawartość

Teraz można skupić się na tym co najważniejsze czyli muzyce :)

Pzdr wszystkich, którym się udało, jak i tym którzy wciąż szukają swojego brzmienia.

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam,

Oto mój odnowiony system.

Szczegóły można zobaczyć w "O mnie"

Akustycznie jest znakomicie. Panele naprawdę robią dużo dobrego ;-)

Pozdrawiam

Zarąbisty pokój! jeden z najciekawszych jakie widziałem. Genialny design. Mieszkanie czy dom?

obiektywnie o audio

• Pokaż nowe odpowiedzi