Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Micke 13 nie myślałeś, żeby te wytłoczki pomalować na jakiś ładny kolor ? :)

Bo w tych odcieniach przemielonej makulatury, to nie wyglądaja to za przyjemnie :/

kolega napisal ze jest melomanem

a z tego co widze to raczej audiofilem i to niezle zakreconym na punkcie akustyki swoje pomieszczenia

a co z miejscem dla sluchacza ?

a to jest stojak na płyty cd ? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

>Micke13

Tylko nie zapraszaj żadnej dziewczyny, którą lubisz do swojej 'komnaty', bo to będzie to ostatni raz kiedy ją zobaczysz ;)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Pomieszczenie ma potencjał.

Lepsze to niż typowo występujący tu zestaw typu meblościanka - biurko z Tesco - paprotka - płaski telewizor.

Dodać do tego nieco odjechanego koloru, może jakieś grafitti. Będzie fajnie.

Pozdrawiam : )

TO co zobaczyłem, wpierw zaszokowało, potem poczytałem i znów zaszokowało! Mówiąc krótko pełen hardcore bez kompromisów. Tylko jak do takiego pokoju zaprosić płeć piękną ;) Jeśli zdaje testy to ok, ja bym się do tak radykalnych środków nigdy nie posunął ;) Bądź co bądź to jednak szacun.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Polecam popsikać jakimiś spray'ami na ustroje by nie było tak szaro ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Odważne, jajeczne - widać, że kolega woli słuchać niż...ale trochę koloru by się przydało. Perwersja.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Weźcie pod uwagę, że gdyby zdjęcia były lepsze jakości całość prezentowałaby się znacznie lepiej, teraz wyszły strasznie matowe kolory.

->michal stabro

Audiofil kojarzył mi się zawsze z kimś kto wydaje xxxx na same kable, moje kosztowały wszystkie razem może z 200zł ;) Miejsce dla słuchacza wygląda niestety nie ciekawie, to zwyczajna rozkładana kanapa, żaden tam top-trendy fotel z Ikei ;)

-> jozefkania

O pomalowaniu wytłoczek już myślę od dawna, kiedyś się za to zabiorę :)

-> jakub102

Poczytaj opis do fotek, to prototyp pułapki basowej ;P

-> ganzz_gut

Od przyjmowania dziewczyn i gości mam na szczęście pokój gościnny ;) Choć trzeba przyznać w nim pierwsze co rzuca się w oczy to metrowej wysokości wieża ojca w skład której wchodzą: video (VHS), dwa DVD, tuner, CDek, preamp i wzmacniacz, większość sprzętu śmiało pamięta czasy PRLu ;P

I love the sound of crashing guitars

Micke 13, 1 Sty 2009, 22:01

ale jak zaadoptowany to miejsce ?

rzeczywiscie kolega napisal przy odrobinie inwencji mozna zrobic klimaty klubowe

wydaje mi sie jednak ze troche przesadziles , te banki z woda , dociskanie glosnikow itp zabiegi

chyba bardzo glosno sluchasz muzyki

>to prototyp pułapki basowej ;P

ten pokój to chyba pułapka na kury znoszące złote jajka :P

gratuluje fantazji :)

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

-> degusto

Aha, jeszcze co do jajek. Spokojnie, nie kupiłem i nie zjadłem wszystkich na raz ;P Wytłoczki zbierałem przez jakiś czas, aż uzbierałem wystarczającej ilości by zakleić ścianę. Zostało mi trochę i resztę naciapałem w rogi pokoju tam gdzie skos ściany łączy się z sufitem.

->michal stabro

Czasem lubię dać czadu, no ale też bez przesady. Mieszkam w domku tak więc obce są mi problemy związane z sąsiadami :)

->leoneq

Roxette rulez ;) To jest moja pierwsza płyta z muzyką, płyta winylowa której zacząłem poważnie słuchać, zresztą jeszcze na gramofonie którego widać leżącego na szafie. Nie dziw się że mam do niej sentyment :)

Teraz wiadomość która z pewnością nie jednego uspokoi ;) Prócz wytłoczek na tylnej ścianie i na drzwiach reszta ustroi, a więc styropian na suficie, reszta wytłoczek, materiał za kolumnami, wszystkie są mocowane na... pinezki ;P Tak więc w przeciągu kilkudziesięciu minut mogą zostać zdemontowane, oczywiście z myślą zainstalowania w innym pomieszczeniu lub... spaleniu w piecu ;)

Ten pokoik który widzicie na powyższych zdjęciach ma niecałe 15m2, objętościowo mniej przez skos. W niedalekiej przyszłości, po przeprowadzce do większego pomieszczenia które już mam na oku, takie radykalne metody mam nadzieję nie będą potrzebne :)

Poprawa dźwięku z takimi ścianami jest znacznie większa niż przy zastosowaniu kabelków za 10.000 PLN. Wielu osobom trudno się będzie z tym pogodzić.

Micke13 jest racjonalnym i świadomym audiofilem. To lepsze podejście niż bycie tępym snobem, który kupuje podstawki pod kable, a całe pomieszczenie ma puste i ściany całkowicie łyse.

Jany, myślałem że to w piwnicy w bloku, ale skoro piszesz, że masz tam okno, mieszkasz w domu i jest to pokój to szacun dla rodziny, która pozwala na takie adaptacje akustyczne. Jestem pewien, że u wielu z nas coś takiego by nie przeszło i musimy się czasami wykłócać o durne chwasty na kolumnach.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Serię fotek od Mike 13 zatytułowałbym:"Audiofilskie Peryferia"

Pokój robi wrażenie,w taki czy inny sposób ale robi.Nie da się przejść obok tych zdjęć obojętnie...

l'enfant sauvage

->L3VY

Jestem kawalerem, jedynakiem i jest to tylko i wyłącznie mój pokoik, tak więc nieco popuściłem wodze fantazji :)

• Pokaż nowe odpowiedzi