Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

No to, wszystko jasne,musi być jak jest!

Tak jest nawet oryginalniej,mnie się podoba.

Wykosztowałeś się na kable,ale jak się kiedyś zmieni koncepcja,to może wystarczy ''materiału'' na dwa komplety.

Pozdr.

Teraz trochę skromniej :) U mnie zmiany! - w ustawieniu i doszło kilkanaście płyt ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

symapatyczny pokój

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

Po przeprowadzce moj ustroj prezentuje sie tak jak widac na zdjeciu..przez to ze powieszchnia pokoju sie powiekszyla w stosunku do poprzedniego, mialem troche problem z tymi malymi monitorami ale ustawilem je blizej sciany tylniej i efekt jest calkiem przyzwoity natomiast w przyszlosci planuje zakup wiekszych kolumn.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To już wiem jak wygląda system przy którym buty spadają.... :-)

A tyle słyszałem o tym efekcie ale nigdzie nie widziałem takiego systemu

a tu proszę.....a do wazy można uronić łzy od wzruszenia przy damskich wokalach.

A tak na serio sympatyczny systemik.

Edytowane przez sly30

Vcore, fajne, ciepłe i klimatyczne wnętrze. Podobają mi się te lampy jako zabezpieczenie świeczek. Ładnie.

Niestety kolumny troszkę blisko bocznych ścian, co pewnei jakoś tam na odbiorze się odbija.

pozdrawiam.

Powrót po dłuższej przerwie...

To chyba ten słynny bas, po którym zwija się dywan a kapcie same spadają...

Czuć pewien ''ścisk'', ale pomieszczenie z charakterem,podoba mi się. Wieczorem z pewnością wygląda jest jeszcze lepiej....lampy,lampy,lampy.

Pozdr.

.

Ścisk optyczny niestety jest, kolumny o sporych gabarytach a dodatkowo spore platformy - sprzęt docelowo miał się znaleźć w większym pomieszczeniu ale, że nadarzyła się okazja na dedykowany pokoik to nie mogłem nie skorzystać. Niskie tony opanowane przez PT80 (dwa z absorberów widoczne za kolumnami), bez adaptacji faktycznie bas latał po całej chałupie. Obecnie kolumny są odsunięte od bocznych ścian i w zasadzie stykają się z platformami

Miało być przytulnie i nastrojowo… lampy, lampy, świeczki - zagrożenie pożarowe na najwyższym poziomie :-) Niestety aparat jest niepełnosprawny i ma zbity wyświetlacz, przez to nie mogę zmienić ustawień ISO co skutkuje czarnymi i zaszumionymi zdjęciami nawet przy zapalonej lampce... Tutaj jeszcze jedno liche zdjęcie - tak system prezentuje się podczas wieczornego odsłuchu:

2013-06-17_165009.jpg

Moja audio-klitka… przepraszam za buty :-)

Całkiem sympatycznie i może eterycznie :D.

Kiedyś oglądałem te kolumny na aukcji, całkiem ciekawa propozycja.

Napisz coś proszę o kolumnach.

Nie myślałeś o normalnych standach, np. takich jak pod Herbeth?

( + )

Fajnie.

Zrobiłeś kolejną fotkę, ale buty zostały, to jakiś specjalny załącznik do tego wnętrza?;-)

Pozdr.

Pozdrawiam

Tomasz

Napisz coś proszę o kolumnach.

O kolumnach mogę napisać to co pamiętam. Konstruktorem jest forumowy kolega niutek, same kolumny to mega-solidna konstrukcja kratownicowa - wyglądają trochę jak posągi moai z wyspy wielkanocnej i przypuszczam, że ważą podobnie… Zwrotnice składają się z baterii kilkunastu radzieckich kondensatorów olejowych i pokaźnych cewek, dokładnych aspektów technicznych nie znam - mi wystarczy, że muzyczne są doskonale znane

tomaszE to są fotki sprzed miesiąca, sesja była dość obszerna ilościowo, ale niestety 90% zdjęć było do niczego (przez aparat), wybrałem dwa lepsze. Poza tym, teraz mam większy bałagan :-)

Vcore,

dzięki za wieczorną iluminację,uwielbiam takie fotki. Magia. Mam nadzieję,że dźwięk równie dobry jak ''obraz''.

Plus za brak tv. Wszystko jasne, u Ciebie rządzi muzyka.

Teraz trochę skromniej :) U mnie zmiany! - w ustawieniu i doszło kilkanaście płyt ;)

obraz masz nieostry w tym tv, w ogóle prawie nic nie widać, oczy sobie zniszczysz

Kogoś wyrwało z butów? ;)

a są jakieś podstawki pod buty, czy coś mi uciekło z nowości?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

witam dodaje reszte fotek

Ukryta Zawartość

post-20756-0-46255100-1371575889_thumb.jpg

post-20756-0-01998100-1371575897_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

witam dodaje reszte fotek

jak na punka jesteś za bardzo mieszczański;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

mieszczański ? :)

Syl

oto moje drugie hobby psy czesiek i luna ktore daje duzo rdosci :)

Ukryta Zawartość

post-20756-0-24961900-1371581123_thumb.jpg

post-20756-0-08954200-1371581161_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piano

Odpowiedz jest prosta ja sam to wymyśliłem . Nie jest idealnie jak bym mógł cofnąć sie w czasie to było by owiele lepiej wciąż cały czas mysle jak by coś tu ulepszyć itd ale brak funduszy ..

Pozdrawiam

Jeśli to twoje dzieło, to przyznam, ze zrobiło na mnie wrażenie i to nie małe!

Osobiście, siedzę trochę w temacie aranżacji wnętrz i stąd uznanie pod Twoim adresem.

Z doświadczenia wiem, że zdjęcia mogą nieco przekłamywać, zmieniać proporcje, barwy itp, ale jeśli powyższe fotografie zanadto nie mijają się z obrazem rzeczywistym, to zrobiłeś kawał dobrej roboty, bo zaprojektowałeś klasyczny eklektyk z orientalnym akcentem w którym z dużym wyczuciem i balansem wtopiłeś nowoczesność.Ładne, stonowane barwy ścian i tapety dodają wnętrzu smaku i niewątpliwej wyjątkowości.

Świetnie też rozplanowałeś przestrzeń w której jest "oddech", a zarazem miejsce na część wypoczynkową, pracy oraz audio.

Jak dla mnie bomba i z przekonaniem postawiłbym pięć gwiazdek!

Ktoś wcześniej wrzucił buty, ale w tym kontekście, to można je czyścić Tobie:))

Trochę żartem, ale na prawdę, świetna robota!

Piano

Nie wiem co powiedzieć ;) dzięki ;)

Myślę, ze bez najmniejszych oporów, możesz swój pokój umieścić w należnym mu wątku. tj.http://www.audiostereo.pl/najpiekniejsze-pokoje-odsluchowe_21716.html/page__st__780

Pokój bardzo spójny i klimatyczny, co się rzadko zdarza. Jedyne tylko do czego można byłoby sie przyczepić to ten telewizor przywieszony niemal pod sufitem. Wygodnie Ci tak patrzeć?

.

Myślę, ze bez najmniejszych oporów, możesz swój pokój umieścić w należnym mu wątku. tj.http://www.audiostereo.pl/najpiekniejsze-pokoje-odsluchowe_21716.html/page__st__780

popieram !to jeden z ładniejszych pokoi do słuchania jakie tutaj zamieszczono.
  • Pokaż nowe odpowiedzi