Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Pod Bialymstokiem mieszkasz? Ostatnio będąc tam , musiałem jechać do Białej Podlaskiej i wyleciałem ulica Mickiewicza w jej kierunku. Jechałem przez miejscowość , gdzie prawie pod każdą chata, drewniana notabene, siedziały babki w chustach i kamizelkach robionych na drutach. Droga była szeroka, a raczej wąska na jedno auto. Wszystkie chatki postawione prostopadle do jezdni. Miejscowość Wojszki. Jak słyszę "Pod Bialymstokiem" to zaraz myślę o tym skansenie :)

W Poniedziałek znowu tam widoku narobie tym babką siedzącym na ławeczkach.

No proszę, nic o ładnych ścianach, tarasach i kominkach. O pasji motoryzacyjnej (ściąganej z jUeSA nic też nie wspomniano.

Czyli jednak Kolega jarex (jakby) miał rację.

Za to Kolega Robak dostał skrzydeł pochwalony za metraż na Forum o audio…gdzie głównym tematem miał być sprzęt.

A co w samym temacie o audio? Niewiele, wszystko spięte zwykłym IC z łapanki.

Faktycznie o to chodziło Twórcy tego tematu. Stąd dla przypomnienia - to nie forum Domator czy opowiadania o tarasach i "furach" zwany czasem "wózkami".

I by nie było - nie, nie ściska mnie )( oraz w tym ani w w temacie M nie mam bólu )(. O to mozna być spokojnym.

Tylko warto trzymac pewien poziom i trzymać sie TEMATU.

No ale…może kiedyś Kolega Robak zmieni priorytety i pochwali się lepszym IC, niż kawałkiem druta z łapanki.

Dociera do Ciebie, że zwisa nam "fajny salon"? Temat obejmować miał FOTKI SPRZĘTU!

Tak bedzie ale nie na tym forum na ktorym zawsze znajdzie sie jeden z drugim ktory wielce "poprawnym" tonem sprowadzi "kolege" do prawidlowej pozycji (albo parteru - jak komu wygodnie) z powodu o ktorym juz mi sie nie chce dyskutowac.... Jak nie widziales sprzetu stereo na tej fotografii to jednak okulstista... Choc moze raczej mentalista....

Jak nie widziales sprzetu stereo

W tym temacie raczej przeczytałem jedno wielkie NIC, zobaczyłem niewiele, a na pewno nic "wow".

Raczej odniosłem się wrażenie, że muzyka jest tematem pobocznym i traktowana bardzo po macoszemu, czego dowodem jest wpis o innych zainteresowaniach.

Tyle z mojej strony. Pozdr.

Edytowane przez MrArkowski

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Raczej odniosłem się wrażenie, że muzyka jest tematem pobocznym i traktowana bardzo po macoszemu, czego dowodem jest wpis o innych zainteresowaniach.

No co ty.. :)))

To tutaj nie słucha się sprzętu, a muzyki? :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Musisz sie troche jeszcze o zyciu nauczyc kolego.

Hej Obserwuje te nasze forum i wpisy i to co się na nim dzieje od kilku dni to massacra. Ostatnio umieściłem fotkę swojego zestawu audio bo udało się przenieść sprzęt z pomieszczenia 14 mkw do 22mkw oczywiście jest i to spora poprawa dzwięku ale muszę jeszcze trochę popracować nad akustyką oczywiście, nie od razu Rzym.........., i co mianowicie pojawiły się komentarze typu Jaki to TV albo coś o abonamencie hehe tylko dlatego że na zdjęciu jest wieszak na TV a samego urządzenia nie ma jeszcze ponieważ to nie priorytet.

Pozdrawiam Forumowiczów i wydaje mi się że na miejscu byłoby doradzenie coś w sprawie akustyki może ustawieniu zestawu a nie nie koniecznie docinaniu.

Musisz sie troche jeszcze o zyciu nauczyc kolego.

Aha, i Ty to wiesz. Wrózbita Maciej? To pozdrawiam.

Nadal nie dostałem odpowiedzi "jaki związek ma dyskusja nad ładnym lub nie pokojem w kontekście tego tematu i jego powstania".

Proponuję wpierw odpowiedzieć na pytanie, potem rozpisywac sie o "zyciu". Ja rozumiem, że temat powstał ładnych lat kilka temu, ale nadal obowiązuje chyba cel powstania tego tematu.

Jednak dla spokoju tak tematu jak i wszelkiej masci dyskusji o sprowadzaniu "wózków" czy tarasów - pisac można o wszystkim, w końcu to tylko Forum o audio i temat mający podejmowac temat "Widok na moj sprzet". No faktycznie, są widoki na sprzęt…za kilka lat jak juz zostało to ładnie napisane.

Tematy o tarasach, kuchniach itd. tez się "wpisują" i jest OK.

W końcu kto komu broni? Jestem więc ZA!

I jak zawsze miłego dnia, bo jest szansa na ładną pogodę! Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

Hej Obserwuje te nasze forum i wpisy i to co się na nim dzieje od kilku dni to massacra. Ostatnio umieściłem fotkę swojego zestawu audio bo udało się przenieść sprzęt z pomieszczenia 14 mkw do 22mkw oczywiście jest i to spora poprawa dzwięku ale muszę jeszcze trochę popracować nad akustyką oczywiście, nie od razu Rzym.........., i co mianowicie pojawiły się komentarze typu Jaki to TV albo coś o abonamencie hehe tylko dlatego że na zdjęciu jest wieszak na TV a samego urządzenia nie ma jeszcze ponieważ to nie priorytet.

Pozdrawiam Forumowiczów i wydaje mi się że na miejscu byłoby doradzenie coś w sprawie akustyki może ustawieniu zestawu a nie nie koniecznie docinaniu.

I to jest nauczka dla Ciebie i kolegi, że z niektórymi Panami z tego forum lepiej nie mieć do czynienia...

Pozdrawiam serdecznie :-)

Edytowane przez Gość

Ktoś pokaże radio "Śnieżnik" w otoczeniu arrasów wawelskich i oczekuje samych pochwał, bo w końcu jest na bogato, nie żadne tam M3, a tu ludzie "się czepiają", ludzie to brzydkie są, człek się wywnętrza, a tu zamiast nagród batem po tyłku smagają, zazdrośnicy jedni...

"i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie - to wilki!"

Są jeszcze tacy modele jak QQRYDZA, którym jeśli się zaneguje teraźniejszość, to wyciągają człowiekowi forumową przeszłość wklejając fotkę nagrywarki za 30 zł, jakoby to był obecny sprzęt odsłuchowy adwersarza;-) Taka manipulacja dla ubogich duchem, słabe to, tak samo jak naigrywanie się z nicku forumowicza (coś w stylu jarex - szmatex, handel starzyzną). Niestety, jak mawiał pewien literat "ludzie to piekło".

Edytowane przez jarex

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Pisałem że nie jest to jeszcze skończone. Jestem na etapie kupowania IC i odtwarzacza blu ray. Kolego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zamiast mendzić to pomóż.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Robak81

mi tam wnetrze robaka sie podoba, a sprzet nie mam zastrzezen, za taki nowy pewnie by trzeba bylo wylozyc 8 tys, a ze kupil uzywany, to jego zysk, od czegos trzeba zaczac sprzet za 2-2,5k to dobry start

mi tam wnetrze robaka sie podoba, a sprzet nie mam zastrzezen, za taki nowy pewnie by trzeba bylo wylozyc 8 tys, a ze kupil uzywany, to jego zysk, od czegos trzeba zaczac sprzet za 2-2,5k to dobry start

Dobry start do czego? ;)

Pisałem że nie jest to jeszcze skończone. Jestem na etapie kupowania IC i odtwarzacza blu ray. Kolego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zamiast mendzić to pomóż.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz odpowiedz. Bardzo proszę, moje subiektywne typy po wielu bojach z próbami łączenia BD i muzyki.

Co do RCA…wybacz, nie słyszałem w swoim zestawie żadnego z nich. Polecam posłuchanie w swoim systemie, tym bardziej patrzac o jakich tam kwotach mowa. Żaden wydatek, a może być ciekawie. Co nie znaczy, że będzie.

Nie słyszałem żadnego z tego przedziału cenowego, wybacz mi więc - mendzić w temacie kabelków z tego przedziału nie będę - nie znam się.

Co do uniwersalnego odtwarzacza…czasem warto postawić jakiś solidny HTPC i dobry DAC.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MrArkowski

do sluchania muzyki czy zmiany sprzetu, a moze zona go blokowała z zakupem lepszego :)

Ja lubie zmiany i niemialbym satysfakcji z kupna odrazu super fury czy sprzetu idealnego, bo gdzie przyjemnosc odkrywania nowych rzeczy, przyjemnosc trzeba sobie dawkowac :)

do sluchania muzyki czy zmiany sprzetu, a moze zona go blokowała z zakupem lepszego :)

Ja lubie zmiany i niemialbym satysfakcji z kupna odrazu super fury czy sprzetu idealnego, bo gdzie przyjemnosc odkrywania nowych rzeczy, przyjemnosc trzeba sobie dawkowac :)

jakiś tam sposób na to jest jak widać. Jednak jeden wybiera taką drogę, inny całkiem inna.

Co do żony…no cóż, każdy ma taką zonę, na jaką sobie zasłużył ;) :)

Nie chcąc sie wdawać w ocenę wypowiedzi kilku kolegów którzy z cała mocą krytykują sposób wydawania kasy np więcej na wnętrze a ułamek tej kwoty na sprzęt zastanawiam sie tylko skąd w Was takie mocne przekonanie ze racja jest po Waszej stronie . Ze taka droga do wymarzonego dźwięku jest zła , a ta wybrana przez Was jedynie słuszna ? Ale nie dojdziemy do tego na pewno . Co do źrodła i blureya - mam Oppo 93 i było ok , ale podłączenie go przez Cambridge audio sterem magic 6 jako DAC- a wyraźnie poprawiło stereofonie/glebie . Stad moja propozycja szukaj np stream magica - masz streamer,dac,radio internetowe a do tego tańszy odtwarzacz blueray - Pioneer 180 , nowe onkyo ( w zasadzie to przepakowane Pioneer bo zdaje sie onkyo ich przejęło ) czy mega funkcjonalny , ale juz nie tak "markowy" LG bodajże 640 . Powinno być dobrze z tendencja do bardzo dobrze ;-) na tym poziomie cenowym ( całość ok 3 tys max )

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Gość rydz

(Konto usunięte)

Każdy ma prawo do własnej oceny , wystarczy pozostawić takowe posty bez odzewu i napisać swoje , podoba się / nie podoba , nie czepiać się i całego zamieszania nie ma .

Robak podał linki do podpowiedzi , więc dajcie je tam gdzie ich miejsce .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lepiej jakiś CD Player. A jeżeli znów srodkow brak to tabi BD plus CD. Albo odpuść IC. Sa dedykowane tematy. Zapytaj tam.

Edit. A, widze ze masz DACa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafal735r

?👈

Popatrzcie sobie na pierwsze strony tego wątku i sprawdźcie sobie jakie to były proporcje zdjęć do wypisywanych elaboratów czy też nawet głupot czyli po prostu słów.

Generalnie czy trudno zrozumieć, że wątek miał być raczej pewną foto kroniką użytkowników forum.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wątek wasze ustroje to nasze ustroje więc każdy ma to co ma i ma prawo publikować co chce. Idiotyzmem zupełnym jest ocenianie czegokolwiek po cenie, jak książki po okładce. Jak mam wypaśną chatę to mam mieć sprzęt za miliony. Jak komuś uda się dobrać idealnie graty i wpasować się w akustykę to nawet sprzęt za grosze może zagrać lepiej niż hi-end. To ma być wątek o ustrojach czy chwalenie się drogim sprzętem czy efektownie wyglądającym. Sztuką jest nie zapłacić wiele a uzyskać satysfakcjonujący efekt. I tym można a nawet trzeba się podzielić z innymi. Może komuś się to przyda, otworzy oczy na jakąś konfigurację, poeksperymentuje. Pasją ma być muzyka a nie sprzęt na którym ją odtwarzamy ale widać są tacy co myślą odwrotnie. Ale ich też nie zamierzam krytykować. Każdy robi o co lubi.

Są jeszcze tacy modele jak QQRYDZA

Dziękuję, dziękuję.

wyciągają człowiekowi forumową przeszłość wklejając fotkę nagrywarki za 30 zł, jakoby to był obecny sprzęt odsłuchowy adwersarza;-) Taka manipulacja dla ubogich duchem, słabe to, tak samo jak naigrywanie się z nicku forumowicza (coś w stylu jarex - szmatex, handel starzyzną). Niestety, jak mawiał pewien literat "ludzie to piekło".

Tak Cię kojarzę z tego forum po prostu. A fotka ostatnia z Twoich aukcji się napatoczyła. Nie ma w tym głębszego podtekstu. Chciałem tylko zażartować i odpłacić pięknym za nadobne. Wiesz... cały ten hejt i mowa nienawiści. Co mnie obchodzi jaki masz kaloryfer.

:D

Same zdjęcia? Jak widać się nie da. Dla mnie dyskusja w trakcie jest O.K.

Co by nie łamać GŁÓWNEGO TEMATU.

DSC00267.jpg

DSC04925.jpg

Jak tam? Za tanie? Czy może być.

:]

Idź się prażyć QQRYDZA, zgubi Cię kiedyś ta ironia.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Kabel drozszy od DACa? :) To jest kwintesencja użytkowników Audio stereo :) były też przypadki sieciowki o wartości polowy ceny wzmacniacza. Co do D3 to niezly jak za 100zl, ale nie mam dobrych doświadczeń z Fiio. Oba urządzenia jakie od nich mialem zepsuly się po kilku tygodniach uzywania.

?👈

Wątek wasze ustroje to nasze ustroje więc każdy ma to co ma i ma prawo publikować co chce. Idiotyzmem zupełnym jest ocenianie czegokolwiek po cenie, jak książki po okładce. Jak mam wypaśną chatę to mam mieć sprzęt za miliony. Jak komuś uda się dobrać idealnie graty i wpasować się w akustykę to nawet sprzęt za grosze może zagrać lepiej niż hi-end. To ma być wątek o ustrojach czy chwalenie się drogim sprzętem czy efektownie wyglądającym. Sztuką jest nie zapłacić wiele a uzyskać satysfakcjonujący efekt. I tym można a nawet trzeba się podzielić z innymi. Może komuś się to przyda, otworzy oczy na jakąś konfigurację, poeksperymentuje. Pasją ma być muzyka a nie sprzęt na którym ją odtwarzamy ale widać są tacy co myślą odwrotnie. Ale ich też nie zamierzam krytykować. Każdy robi o co lubi.

Zaprzeczasz sam sobie.

Po pierwsze piszesz "Wątek wasze ustroje to nasze ustroje". Więc raczej nie chodzi o publikowanie tego co się chce, tylko publikację zdjęć sprzętu audio. Nie lampy na suficie, fajnego przedpokoju czy glazury w łazience. Nawet mega wypaśnej.

Po drugie piszesz "to ma być wątek o ustrojach czy chwalenie się drogim sprzętem". To ma być watek o sprzęcie, tym tanim i tym bardzo drogim, bo to nie chwalenie tylko pokazanie sprzętu audio zgodnie z tematem.

Po trzecie "Może komuś się to przyda, otworzy oczy na jakąś konfigurację, poeksperymentuje." z czym? Kolega Robak zamieścił zdjęcie sprzętu, który jak sam stwierdza jest do wymiany. Nawet kable są z łapanki. Więc jaka "inspiracja"? Czym się inspirować. Kabelkiem IC znalezionym w kartonie po remoncie? Gratuluję inspiracji!

Po czwarte "Pasją ma być muzyka a nie sprzęt na którym ją odtwarzamy" - bzdury, ten temat dotyczy stricte sprzętu, nie muzyki. Tak sprzętu na którym ją odtwarzamy, nie czego/jakiej muzyki słuchamy i w czym słuchamy tej muzyki.

Tak więc mylisz temat.

Po pierwsze ustrój to nie tylko sprzęt. Sprzęt gra w pomieszczeniu i integruje się lub nie z jego akustyką. Rozpatrywanie jednego bez drugiego nie ma sensu.

Po drugie patrz wyżej.

Po trzecie nic nie pisałem o koledze Robaku ale taka nagonka zniechęca innych.

Po czwarte jeśli mamy patrzeć tylko na graty to po co wpisy, że sprzęt tani i słabo zagra. Wątek dotyczący stricte sprzętu? To ten sprzęt nie służy do odtwarzania muzyki?

Po pierwsze ustrój to nie tylko sprzęt. Sprzęt gra w pomieszczeniu i integruje się lub nie z jego akustyką. Rozpatrywanie jednego bez drugiego nie ma sensu.

Po drugie patrz wyżej.

Po trzecie nic nie pisałem o koledze Robaku ale taka nagonka zniechęca innych.

Po czwarte jeśli mamy patrzeć tylko na graty to po co wpisy, że sprzęt tani i słabo zagra. Wątek dotyczący stricte sprzętu? To ten sprzęt nie służy do odtwarzania muzyki?

Temat dotyczył sprzętu nie muzyki czy ładnej chaty. Nie ma sensu udowadniać nic więcej na siłę. Sprzet audio służy do odtwarzania muzyki, jednak kiedy go opisujemy (sprzęt) nie podejmujemy dyskusji stricte o muzyce, a o samym sprzęcie.

Nie ma sensu naciągać teorii. Co do zniechęcenia, nikt nikogo nie zniechęcał. Kolega jarex wyraził swoją opinię, ja się z tą opinią zgadzam.

Reszta już nie ma znaczenia. Trzymajmy się tematu.

Koniec OT.

Kabel drozszy od DACa? :) To jest kwintesencja użytkowników Audio stereo :) były też przypadki sieciowki o wartości polowy ceny wzmacniacza. Co do D3 to niezly jak za 100zl, ale nie mam dobrych doświadczeń z Fiio. Oba urządzenia jakie od nich mialem zepsuly się po kilku tygodniach uzywania.

Cena to wartość umowna. Klocków nie dobiera się na podstawie cen, tylko łączy ze sobą poszczególne elementy i sprawdza ich wpływ na brzmienie. Nie ma niczego nadzwyczajnego w tym, że sieciowka za połowę ceny wzmaka miała większy wpływ na poprawę brzmienia niz sieciowka za ćwierć ceny wzmacniacza.

Dojdziemy do absurdu pokazywania ładnych pokoi w 360 stopniach…no ale przy okazji - gdzieś na półce jakiś zestawik audio. Jest? jest!

Nie, nie o tym był temat i nie tak to miało wyglądać.

A jeśli tak - to czekamy na zdjęcia ładnych sof, stolików, ścian itd. Mozna będzie "zawiesić oko".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - proszę bardzo :D

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi