Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  312 członków

Onkyo Klub
IGNORED

Klub zwolennikow ONKYO

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam.

Mam mały problem.

Mianowicie nagrywam płytę BD z filmami w formacie MKV .

Na moim DENEN-ie śmiga aż miło natomiast u kolegi na ONKYO BD-SP309 nie potrafi odczytać płyty.

Wiec mam pytanie jak zrobić płytę BD z materiałem HD w formacie MKV aby ten odtwarzacz to potrafił wczytać.

Chyba ze problem stanowi nośnik - MAXELL BD-R PRINTABLE 25GB.

Dodam jeszcze ze z USB filmy w MKV odczytuje.

Edytowane przez toopcool

Witam!

Amplituner ONKYO TX-8510R - co możecie powiedzieć o tym ampli bo zastanawiam się nad jego kupnem...

Sprzęt będzie służył na co dzień , głównie do słuchania radia i czasem muzyki z CD, więc nie mam żadnych audiofilskich wymagań, ma po prostu w miarę dobrze grac i tyle.

Do poważnego słuchania będę kompletował inny zestaw :)

Jakie są Wasze opinie? Może ktoś miał taki ampli?

Edytowane przez Mikołaj Grzywacz
  • 3 tygodnie później...

Witam. Chcę kupić wzmacniacz do drugiego pokoju grający w miarę poprawnie. Moją uwagę zwrócił Onkyo 8051. Czy ktoś miał do czynienia z tym wzmacniaczem, lub po prostu go słuchał i mógłby w paru słowach opisać jego dźwięk w poszczególnych pasmach ? Zaznaczę że w głównej mierze słucham metalu i zależy mi na solidnej podstawie basowej i wyraźnej średnicy. Wzmacniacz z tego co zauważyłem jest podobny do 8850, no ale ten jest dwa razy droższy. Czy podobieństwo kończy się tylko na wyglądzie, czy brzmieniowo też można je porównać?

Witam

Jest ktoś w posiadaniu katalogów Onkyo (pdf) z roku 1977 i wcześniejszych (od 1978 do 2012 mam). Tworzę stronę dotyczącą tylko i wyłącznie marki Onkyo gdzie będą katalogi, instrukcje, galerie i schematy serwisowe, wykaz pilotów itd. Pewien zarys już mam zrobiony z katalogami, ale tworzę nowy wyraz strony.

Pozdrawiam

Niestety nie słuchałem 8051, ale mam 8850. Ten pierwszy jest zwykłym wzmacniaczem natomiast 8850 jest z serii Integra. Różnica jest w dźwięku jak i w cenie. Wzmacniacz A-8850 jest dynamicznym i szczegółowym wzmacniaczem (jak większość komponentów onkyo,) Jakie masz kolumny i jakie źródło dźwięku masz?

To ma być "sypialniany system" więc szału nie ma. Kolumny to Kenwood ls 65, tanie to, ale dźwiękowo bardzo fajnie grają ( bas niski,lekko rozciągnięty,średnie lekko wycofane i soprany łagodne, nie ostre). Cd na razie Denon dcd 480( do wymiany). Nie chcę wydawać na wzmacniacz więcej jak 400 zł i ten 8051 pasowałby mi jeśli zagrałby tak jak opisałem ( z lepszą średnicą).

Jeśli ma to być zestaw, aby coś ładnie, czysto grało to sądzę, że będziesz zadowolony. Jest to bardzo solidna konstrukcja i za 400 zł powinieneś się zmieścić z pilotem bez najmniejszych problemów.

Opinia jednego z właścicieli, może się przyda.

http://www.audiostereo.pl/onkyo_a-8051_wzmacniacze-stereo-4-4752-2.html

Jeśli chodzi Ci o potężny bas to może zabraknąć. Nie pamiętam na ile ten loudness podbija niskie tony, ale napewno nie w takim stopniu jak Marantz, Denon. Osobiście mam kolumny na Vifach i basu jest wystarczająco i nie mam loudness.

• 1 miesiąc później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Kupiłem dzisiaj płytę Koli- Szemrany. I po raz pierwszy na wyświetlaczu mojego CD Onkyo Integra 7911, nad napisem Digital Out, również w kolorze czerwonym pojawiła się ikonka z napisem OVER. Wie może ktoś coona oznacza? Na żadnej innej płycie chyba jej do tej pory nie widziałem.

Sądzę, że nie będziesz zawiedziony. Kina domowe Onkyo są w czołówce światowej jeśli chodzi o jakość dźwięku, wykonania czy też sprzedaży. Jest to zestaw dopasowany do siebie. Może być, że będzie Ci brakowało trochę basu i będziesz musiał się skusić na jakiś sub, ale to częste w KD.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Bd za 2500zł i do tego amplituner za te same pieniądze?!

I kolega manyzg pisze że to dobry wybór?! Słuchałeś takiego zestawienia?

Paweł kup sobie dużo, dużo lepszy amplituner, bo za chwilę będziesz go sprzedawał. BD nie ma większego znaczenia w takiej niedrogiej konfiguracji. Kup BD za 500zł. Najlepiej używkę. Po co przepłacać? Ale amplituner kup solidny. A nie jeden z niższych modeli.

mam ten zestaw do kupienia w dobrej cenie, bd nie oglądam w sumie często ale mogę je odtwarzać na ps3, amplituner z tym bd super wygląda w komplecie ale może lepiej jak bym kupił 818 pod te dali lub zostawił 616 i dokupił jakis sub a odtwarzacz blu-ray sobie odpuścił

ogólnie onkyo chyba dobrze zgrywa sie z dali ?????

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak nie przeszkadza Ci to , że w przypadku korzystania z PS3 będziesz musiał więcej guziczków ponaciskać, żeby uruchomić płytę, to żaden BD nie jest Ci potrzebny.

Tylko sprawdź czy będziesz z PS3 miał dostępne formaty dźwięku HD bo nie mam pojęcia. Ale chyba tak. Oczywiścię do stereo się raczej nie nadaje. Ale pomysł z kupowaniem BD tylko dlatego, że ładnie wygląda, wybacz, ale jest przedni.

Sub jest konieczny i to nie byle jaki. Amplituner kup jak najwyższy model.

• 2 tygodnie później...

Pewnie wielu z was zaskoczy co jeszcze ONKYO produkuje i ma w swojej ofercie, ale niestety nie na nasz rynek.

http://onkyodirect.jp/pc/outlet/

http://onkyodirect.jp/pc/wakeari/

http://onkyodirect.jp/

Trochę się spóźniłem, ale lepiej późno niż wcale. ;)

Mam Onkyo A-8051, jestem zadowolony, ale za 400zł kupiłbym 8650(moje 8051 kosztowało 210zł). W sumie i tak bym nie pomógł, bo nie rozróżniam jak grają poszczególne części pasma, wydaje mi się, że na source direct grają jak im źródło podaje(po to konstruktorzy dążą do idealnej liniowości?), a jak się chce więcej basu to się przekręca odpowiednią gałkę. Poza tym reszta toru(szczególnie kolumny) mają znaczenie i moje ucho nie potrafi odfiltrować wpływu samego wzmacniacza.

Myślę, że Onkyo A-8051 byłby dobry do kolumn podstawkowych, do metalu szukałbym raczej podłogówek 3-drożnych i innego wzmacniacza.

Może zapiszecie mnie do klubu, ale raczej starszych i tańszych modeli, nie mam niestety za dużo sprzętu Onkyo, ale darze go miłością platoniczną :)

Gość Gosc

(Konto usunięte)

tutaj masz, powinien pasować, kup sobie może dodatkowy na zapas tak na wszelki wypadek

http://north.pl/karta/sfp100-13-laser-13pin-14,5mm,1066511.html

Dzisiaj przy okazji regulacji i smarowania CD, sprawdzono mi w serwisie ten laser. Potwierdzam, że mimo iż sklep nie oferuje go do Onkyo Integry DX-7911 to to jest właśnie ten. Kupiłem, mam na zapas.

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

Witam

Czy któryś z forumowiczów onkyo odsłuchiwał grand integre a-8990 (a-g10). Ja dopiero bede ja miał na odsłuchy u siebie za 1,5 miesiąca i wtedy zdecyduje o jej ewentualnym zakupie. Niemniej chciałbym sie dowiedzieć czego moge się spodziewac po niej. Na forach amerykańskich i niemieckich pieja z zachwytu. Budowa: zasilacz od końcówki m-508, sekcja analogowa z p-308. Gigantyczne trafo. Dac podobno lepszy od topowych marantza/philipsa.

Waga 32kg

I jeszcze jedno z tego co czytałem transformator przewyższa jakością trafa z m-200 (m-509)

Witam

Kiedyś miałem okazje przez krótką chwile możliwość posłuchania A-G10 i DX-G10 i brzmiało bardzo dobrze, choć szczegółów nie przytocze. Konkretne maszyny i bardzo cenione, Chętnie się dowiem o odsłuchu. Do jakich kolumn będziesz podpinał wzmak?

Gość DORAMAT

(Konto usunięte)

esy intrada 3. Sam jestem ciekaw jak zagra, zwłaszcza w porównaniu z moim sansuiem. Kiedys słuchałem okyo m-5570 i p3370. Dobre to grało, ale bez rewelacji

Witam

Kiedyś miałem okazje przez krótką chwile możliwość posłuchania A-G10 i DX-G10 i brzmiało bardzo dobrze, choć szczegółów nie przytocze. Konkretne maszyny i bardzo cenione, Chętnie się dowiem o odsłuchu. Do jakich kolumn będziesz podpinał wzmak?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mam problem z moim CD Onkyo Integra DX-7911. Od pewnego czasu zdarzało się, że nie widzi płyt. Dałem go ostatnio do regulacji i diagnoza jest taka, że mam coś nie tak z silniczkiem. Czasami po włożeniu płyty, płyta ani drgnie. Jak ją wtedy choćby troszeczkę pchnąć to od razu jest O.K. I następne płyty też chodzą bez zastrzeżeń. Ale jak wyłączę sprzęt i np. na drugi dzień wkładam płytę to czasami właśnie płyty znowu nie widzi. Jakbyn silniczek się zawieszał, nie obracał płytą i w efekcie CD jej nie widzi.

Wiecie może gdzie taki silniczek kupić?

Ja miałem takie objawy z laserem w CA Azur. Też jakby w ogóle nie kręcił płytą. Po wymianie lasera wszystko wróciło do normy. Myślę, że u Ciebie będzie podobnie.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.