Skocz do zawartości
IGNORED

Czym jest socjalistyczne myślenie ?

Vires

Rekomendowane odpowiedzi

Neoliberaliści zaś kradną jedynie dla siebie i się nie dzielą.

Racja. Taki Kurwin najgłośniej krzyczy o likwidacji koryta, a sam rozpycha się łokciami żeby się do niego dopchać. Liberały są zakłamani. Kurwinowcy wyznają zasadę: innym musi być źle żeby nam było dobrze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Racja. Taki Kurwin najgłośniej krzyczy o likwidacji koryta, a sam rozpycha się łokciami żeby się do niego dopchać. Liberały są zakłamani. Kurwinowcy wyznają zasadę: innym musi być źle żeby nam było dobrze.

Ukryta Zawartość

Tak mi sie wydaje, ze największymi piewcami neiliberalizmu to sa głownie stetryczali emeryci, którzy całe życie przebidowali na państwowych posadkach :).

To tak, jak z kombatantami walki z komuną, którzy czas walki przespali do południa.

Ukryta Zawartość

A tu inny film z USA - klient walczy z socjalizmem na własną rękę. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Rezultat socjalistycznego myślenia po amerykańsku:

Jeśli dla lyberałów Polacy to murzyni tylko że biali

Jest jeden Kurwinowiec który w USA walczył z socjalizmem próbują wyciągnąć ile się da z państwowej kasy.

Liberały są zakłamani.

PiS-owcy też i w stopniu zdecydowanie wyższym niż inni bo u nich nieudaczników ("misiewiczów") cała masa.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

PiS-owcy też i w stopniu zdecydowanie wyższym niż inni bo u nich nieudaczników ("misiewiczów") cała masa.

W KAŻDEJ partii nieudaczników jest cała masa.

Bo jak nie jesteś ch*** wart to się realizujesz w biznesie produkując coś , tworząc, świadcząc potrzebne ludziom usługi.

A jak nic sobą nie reprezentujesz to się zapisujesz do partii.

Dlatego brzydzę się partiami i brzydzę się demokracją.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

brzydzę się demokracją.

"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.

Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.

Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą.

Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.

Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."

Martin Niemöller

I tak też...

Ukryta Zawartość

Tak po prawdzie to facet był hazardzistą który stracił cały majątek i znacznie obniżyła mu się pozycja społeczna. Pochodził z wariackiej rodziny. Był więc frustratem z bronią która wypaliła. Co ma do tego socjalizm lub jego brak?

Ukryta Zawartość

"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem.

Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.

Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą.

Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.

Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."

Martin Niemöller

Daruj sobie.

Za plecami tzw. "demokracji" rządzą mafie, służby i loże.

Patrząc na autentycznych kretynów piastujących wysokie stanowiska państwowe, nie wierzysz chyba, że takim ludziom naprawdę pozwala się rządzić krajem?

No błagam...

Nie popieram, jak zresztą każdego innego socjalizmu. Tym niemniej poprzedni reżim też był socjalistyczny, więc z wyborem mniejszego zła z dwóch zaczekam do ogłoszenia Dnia Wolności Podatkowej.

Na pewno ten bardziej. Czyli na jaką partię głosowałeś? Na Korwina? A może na Nowoczesną? Jej program na pewno nie jest socjalistyczny. A może w ogóle nie głosowałeś?

Daruj sobie.

Patrząc na autentycznych kretynów piastujących wysokie stanowiska państwowe, nie wierzysz chyba, że takim ludziom naprawdę pozwala się rządzić krajem?

No błagam...

Za plecami PiSdu nie? Ha, ha... bo sam jest mafią.

Daruj sobie.

No błagam...

"Demokracja to najgorszy system, ale nie wymyślono nic lepszego."

Winston Churchill

"Demokracja to najgorszy system, ale nie wymyślono nic lepszego."

Winston Churchill

Wymyślono.

Jest to katolicka monarchia dynastyczna.

Bo władza może być albo święta, albo tajna.

Ja wolę władzę świętą.

Chyba żartujesz. To jakiś skansen intelektualny. Skąd założenie że jeśli monarchia dynastyczna to automatycznie będzie święta? Bo ma w nazwie "katolicka"? Znając historię KK jest to delikatne mówiąc nieuprawnione. A jeśli w ramach dynastii pojawi się ktoś o mentalności Józefa Stalina? Przy braku demokracji jaką masz możliwość zapobieżenia takiej sytuacji?

Na pewno ten bardziej.

Jak na razie zmiany są ledwo zauważalne, choć 9 czerwca w 2017 roku to najlepszy dotychczasowy wynik. Zobaczymy jak to się dalej rozwinie.

Być może nastąpiły jakieś przesunięcia finansowania z elyty do ludu, ale mojego entuzjazmu to bynajmniej nie budzi, jeszcze trochę premiowania nieodpowiedzialnego dziecioróbstwa różnymi pińćset plus i nasz przyrost naturalny wyrobią obywatelki zupełnie jak "welfare queen" z filmiku który zamieściłem powyżej, ze szkodą dla jakości następnego pokolenia. Insza inszość że nasza elyta wcale nie próbuje nawet wygrać czegokolwiek prestiżowego i lukratywnego na światowych rynkach, więc trudno powiedzieć czy to dobrze czy źle - może obcięcie finansowania sprawi że elyta weźmie się do roboty zamiast przysysać się do budżetowego cycka.

Radykalne zmniejszenie podatków (i wydatków - niezależnie czy na elytę, resortowe emerytury czy plebs) na pewno jednak pomogłoby klasie średniej, tradycyjnie słabej u nas. Znam ileś par, które poprzestały na jednym dziecku, bo mają za małe mieszkanie, a nie chcą sobie zakładać na szyję pętli kredytowej (a kredyt mamy drogi, bo elyta kiepska). Może też lepiej wychować doinwestowanego jedynaka niż bandę mentekaptusów.

Tak czy siak rozgrywki polityczne, zwłaszcza na szczeblu centralnym, to temat zastępczy. Główny problem a więc nasza niezdolność do wygrania czegokolwiek na świecie przez polskie firmy, jest zupełnie poza kontrolą władz centralnych. Najlepszy niedawny przykład - przegrana Legii z Szeryfem Tyraspol.

A jeśli w ramach dynastii pojawi się ktoś o mentalności Józefa Stalina?

Albo Hitlera, który zresztą miał sympatię Watykanu na początku działań wojennych zwłaszcza na terytoriom Rosji.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Skąd założenie że jeśli monarchia dynastyczna to automatycznie będzie święta?

Władza pochodzi od Boga

A jeśli w ramach dynastii pojawi się ktoś o mentalności Józefa Stalina?

Satrapę można otruć

Wymyślono.

Jest to katolicka monarchia dynastyczna.

Bo władza może być albo święta, albo tajna.

Ja wolę władzę świętą.

Aha, to gdzie jest tak dobrze, albo było? Konkretnie Bo tam zaraz wszyscy spierdzilimy...

O raju to wiem, ale to dopiero po śmierci.

Albo Hitlera

Hitlera wybrali demokratycznie

Aha, to gdzie jest tak dobrze, albo było? Konkretnie Bo tam zaraz wszyscy spierdzilimy...

W średniowiecznej Polsce! Wtedy pchali się do nas drzwiami i oknami.

Przykłady tych rajów na ziemi poproszę, a nie żeby nam dobrze było.

Chciałbym jeszcze dodać, ze każda katolicka monarchia za lewactwo uzna również agnostyków, i będzie ich skutecznie eliminować ;)

Chciałbym jeszcze dodać, ze każda katolicka monarchia za lewactwo uzna również agnostyków, i będzie ich skutecznie eliminować ;)

To dlaczego wypędzane zewsząd Żydy uciekali do tej katolickiej monarchii w Polsce?

To dlaczego wypędzane zewsząd Żydy uciekali do tej katolickiej monarchii w Polsce?

I dlatego mówimy monarchii katolickiej NIE ! :)

PS. Poza tym, kiedyś to nawet dinozaury żyły.

Ha, ha, ha,

A jak sobie koledzy wyobrażają taką dzidziczną monarchię katolicką, skoru przywódcy katolicy zobowiązani są celibatem? :)

Bo dla każdego katolika szefem jest papież, biskup i ksiądz.

I ciagle pytam o przykład realizacji tego kraju miodem i świętym ogniem słynący.

Nie chce mi się patrzeć i słuchać jakiś youtubowych pierdół.

Zapytam, czy tam jest wskazany kraj, który byłby tym, o jakim tu ostatnio była mowa? Jeden, choć przykład, współczesny, żeby było o czym gadać - inaczej to wszystko są jak fantazje o kosmitach.

Władza pochodzi od Boga

Możliwe że w ciemnogrodzie tak, w normalnym państwie nie.

Satrapę można otruć

Czy ta propozycja dotyczy Prezesa ?

Hitlera wybrali demokratycznie

Ale skończył nie demokratycznie.

Niebawem Polska będzie najwspanialszym miejscem do życia.

To rzeczywiście porywające. Ale to każdy wyznawca każdej religii wie.

Tylko ja się pytam o życie doczesne, bo jeszcze troche go mi zostało.

PS. Jednak dobrze, że nie zmarnowałem tego czasu na oglądanie i słuchanie tych pierdół. ;)

Niebawem Polska będzie najwspanialszym miejscem do życia.

Jasne :-).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.