Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2007 WRAŻENIA!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Nieprawda. Najlepszy dźwięk będzie w niedzielę, w sali Belwder I, w Sobieskim o godz. 15.00 :-)

15.00 – Trio Odyssey - koncert

W programie Divertimenta W.A.Mozarta na dwa klarnety i fagot.

Akurat dobry czas, aby po paru godzinach zwiedzania zrobić przerwę i przypomnieć sobie jak graja prawdziwe instrumenty na żywo (i akustycznie).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zdjątka wykonane telefonem;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13235-100000105 1194772535_thumb.jpg

post-13235-100000106 1194772535_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ktoś dobrze o JAGu wspominał.

Przerwa na reklamę ::::::

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

skyrobin - kilka bylo niestety...nazw nie znam bo wychodzilem , zapamietalem te ktore mi sie podobaly. Nie bylo ich niestety duzo bo wszedzie bylo tirlu-firlu smyczki, fagoty, saxy - ech...potem nie chcialem juz krytykowac wystawocw ale juz mialem dosc takiej muzyki i gdzie mnie nie zachwycala to dawalem sobie spokoj.

Co do sprzetu to mysle ze w 10 tysiacach za calosc zmiescilbym sie za taki jaki mi odpowiada. Od razu odpowiadam - nie zagralby idealnie jak chce ale wystarczajaco. Kolumny w okolicach 5-6 tysiecy -znalazlbym te dobre, uniwersalne.

To może i ja dorzucę kilka własnych obserwacji.

W porównaniu do zeszłorocznego AS zauważyłem kilka zmian; zdecydowana większośc wystawców zastosowała ustroje akustyczne i myślę że średni poziom dźwięku był wyższy niż w 2006r.

Wg mnie w trudnych warunkach hotelowych najlepiej sprawdziły się monitory napędzane dużymi piecami. Nie robiły wrażenia duże konstrukcje które z różnych powodów grały cicho i płasko, bez basu. Wystawcy bardzo często "grali" dużo ciszej niż ja normalnie słucham w 28m.kw.

większośc zestawów (zwłaszcza tych droższych) "plumkała" bardzo czysto, rozdzielczo ale cicho, tak jakoś bez wyrazu....

Największe wrażenie wywarły na mnie odgrody ESY. To jeden z niewielu wystawców który nie bał się dac "czadu", nie bał się "trudnej" muzyki.....

Bardzo dobrze wg mnie zagrały eklektrostaty Magnepana. W ubiegłym roku tego typu głosniki zagrały fatalnie.

Nieźle wypadli krajowi producenci, tradycyjnie dobrze zagrał Akkus.

Jeszcze kilka fotek, ktoś się chyba upominał o nie :).

Ukryta Zawartość

post-10864-100000101 1194775955_thumb.jpg

post-10864-100000102 1194775955_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ptx.

w przypadku odgród miejsce odsłuchu jest chyba dosyc krytyczne.

Podobne wrażenie miałem słuchając odgród u naszego forumowego kolegi Artura (ArtPaw).

Grają rewelacyjnie, chyba tylko dwie wcześniej wymienione przeze mnie konstrukcje miały taki bas (stopa, szybkośc..) jak u Niego.

Dlatego spodzieałem się więcej po Lyndorfie ale tam bas był taki sobie.

Ale większośc konstrukcji na AS miała z tym problemy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>rick

Mnei też się spodobały te odgrody ESY. Niezły dźwięk. Trochę się, o dziwo, pokładał na basie. Kontrabas Hadena był taki sobie. Może to elektronika, bo odgrody do basu to chyba najlepsze rozwiązanie.

Ale fanie sie słuchało.

Moje wrażenia:

- mniej ludzi niż rok temu

- niezła organizacja (jak na niekorzystny Hotel)

- dobra atmosfera

- mało firm

- dźwięki ogólnie bez rewelacji

Mnie rozwalił i oczarował tylko jeden pokój. Nie chciałem z niego wychodzić...

tylko i wyłącznie SOUND ART. pzdr.

Jędrek

jak kogos interesuje kupno sound art to znam sklep ktory je ma i to wiem ze nawet dosc dlugo - dosc czesto wyprzedaja ex. demo i maja mnostwo obnizek - mozna tez umowic sie na pozadny odsluch w sklepie - niestety z wypozyczeniem bylby problem bo to w UK - a dokladnie z 40-50km od Edynburga - ale bilet lotniczy to zaledwie 200 zl tak ja wspomnial zildijan takze warto

pozdrawiam

aha maja tez strone w necie -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jarek-> czy u Senicza grało aż tak tragicznie? Czy nabijacie się z czystej złośliwości?

Moze ktoś wstępie dokona ogólnego podsumowania całości prezentacji tegorocznego AS ?

Przy takiej duzej grupie wrogow kto sie odwazy napisac cos pozytywnie o moim systemie? seniczozercy zaraz go ustawia do pionu. Ale ja ma ich w d. Zapraszam na przyszly rok. wykosze cala konkurencje bo teraz wiem ze system musi miez ze 2kW na kanal i dawac czadu ze ha. Zejde z pasmem do 10hz i wytne filtrem cale dudnienie. Beda tylko subsoniczne stekania i troche wysokich. O wtedy dla debli bedzie hiend.

Moim zdaniem najlepszy dzwiek wystawy to WLM . Poza tym nikt nie wspomina o CREEKu a tam tez gralo swietnie a za TE pieniadze wrecz rewelacyjnie . MBL mdlo albo material muzyczny "nie ten" . Fatalnie u marantza .

Usherki grały także milutko ale raczej cała kompozycja trochę droga jak do małego pokoju.

Pokój góra 20m2 w mieszkaniu można by się zagotować od piecyków ARC :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell>

Wkleiłem te fotki które w miarę wyszły, bo tak jak mówiłem były robione telefonem. A jeśli chodzi o odsłuchy to

najbardziej podobał mi się dzwięk z zestawu na pierwszym zdjęciu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.