Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jak widać następnego cymbala nam na forum przysłali. Chociaż ze wzgledu na mocno nieświeży zapaszek jaki wydziela podejrzewam reaktywację. Dlaczego głupota jest nieśmiertelna?

Jestem Europejczykiem.

I tak już nic nie zmieni tego, że to Rosjanie obnażyli prawdę o "prawdziwych Polakach".

Tym wpisem obnażyłeś się, nie wstyd Ci tak bez gaci po forum łazić?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Żenujące te faszystowskie filmiki z youtube.

Żenujące może i owszem, foxik boli trochę przerysowanej karykaturalnej krytyki, co?

oj boli boli:)

Energetycy alarmują: ceny prądu mogą wzrosnąć nawet o 80 proc.wczoraj, 06:28

Przedstawiciele branży energetycznej w liście do premiera wskazują, że bez darmowych pozwoleń na emisję CO2 prąd w Polsce zdrożeje nawet o 80 proc., informuje "Rzeczpospolita".

Ceny ropy i paliw przekładają się na wszystkie ceny w gospodarce. Dlatego warto wiedzieć, jak się one kształtują. W raporcie wiadomości, analizy i prognozy cen ropy naftowej i paliw w Polsce i na świecie. Zobacz raport specjalny! Gazeta ustaliła, że Izba Gospodarcza Energetyki i Ochrony Środowiska w liście do Donalda Tuska oraz ministrów gospodarki, skarbu i spraw zagranicznych domaga się podjęcia przez rząd jak najszybciej rozmów z Komisją Europejską.

Chodzi o to, by Bruksela złagodziła swoje stanowisko w sprawie kryteriów przydziału darmowych pozwoleń na emisję dwutlenku węgla od 2013 r.

Według energetyków przyjęcie obecnych interpretacji UE będzie oznaczało wzrost cen energii elektrycznej w 2013 r. o ok. 60-150 zł za megawatogodzinę, zależnie od tego ile będą kosztować uprawnienia. Dla porównania: pod koniec ub. roku na rynku hurtowym średnia cena wynosiła ok. 190 zł za 1 MWh.

W liście Izby napisano, że "konieczność zakupu uprawnień emisyjnych spowoduje wzrost cen w pierwszym okresie o co najmniej 30 proc., a docelowo doprowadzi do ich podwojenia w obrocie hurtowym".

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tym wpisem obnażyłeś się, nie wstyd Ci tak bez gaci po forum łazić?

Tylko bezgraniczna głupota jest bezwstydna i obosi się z tym z dumą.

Do czego to prowadzi pokazał 10 kwietnia.

A mnie podoba się, że skynyrd wkleił ten filmik.

1. Nie uważam, że jest żenujący, jest w nim fajny żartobliwy pomysł. Byłby znakomity, gdyby nie zbyt prostacki, amatorski komentarz.

2. Pokazuje na jakim poziomie "szybuje" intelekt radiomaryjnego elektoratu PiSu.

No cóż jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jar1

Nie tłumacz tylko tego co napisałeś...nie gramy przecież w rozbieranego. Oszczędź nas i więcej się już nie obnażaj.

Jakoś się nie przejmujecie prawdopodobną nieznaczną podwyżką cen prundu:)

fakt to tylko spekulacje..

ale co tam, prawdziwa cnota krytyk się nie boi!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jakoś się nie przejmujecie prawdopodobną nieznaczną podwyżką cen prundu:)

fakt to tylko spekulacje..

ale co tam, prawdziwa cnota krytyk się nie boi!

Kilka lat temu była podobna sytuacja, czas mija i jest całkiem prawdopodobne, że znaczne podwyżki w końcu będą.

Obawiam się rząd Tuska dla własnego spokoju odda władzę czyli w tym roku nic nie będzie robił bo po co. Zdaje się, że

opcja bycia w opozycji dla Tuska będzie zbawienną chwilą oddechu od nieudolności własnej i towarzyszy.

jar1

Nie tłumacz tylko tego co napisałeś...nie gramy przecież w rozbieranego. Oszczędź nas i więcej się już nie obnażaj.

Obszczekujesz jak ratlerek. Zabawny jesteś. Wypisz, wymaluj, mały prezesunio i pistolecik.

Jeden dzień z życia Tatiany Grigoriewnej

Budzik. Co z tego, że złoty, kiedy nastawiony na siódmą. Zaspane swe oczka przeciera koło mnie on, Jewgienij Primakow, nastajaszczij sowieckij generał, piękny mężczyzna.

Żenia odpina ordery od pidżamy. Nie zakłada wszystkich, ale te za służbę w organach zawsze. Mnie też namawia, w końcu jestem generałem. Tłumaczę mu, głupiutkiemu misiowi, że mi do satynowej koszuli nocnej kolorystycznie nie pasują. Jaka szkoda, że organy nie wymyśliły różowych odznaczeń, prawda?

Bo ja, owszem, jestem generałem lotnictwa, ale z Żenią (Boże mój, jakie on ma piękne te lampasy na kalesonach! Sama szydełkowałam.) poznaliśmy się jeszcze w FSB czy jak to się tam wtedy nazywało. Ten mój mąż to śmieje się nawet, czy kiedyś leciałam samolotem. A do Courchevel to niby jak latamy, Jewgieniju Maksimowiczu?

Styczeń to naprawdę nie jest dobry czas, by siedzieć w Moskwie, a w dodatku w środę ogłosiliśmy ten cholerny raport dla Polaków i teraz się pieklą. No to już jest czarna niewdzięczność. Raport był przecież gotowy od początku, mój Gieniuchna sam ostatnie poprawki nanosił 11 kwietnia. To Polacy nalegali, żeby się nie spieszyć. Zdaniem ich specjalistów od piaru to nie wypadało.

Ale dobry mieli pomysł towarzysze z Warszawy, by powołać tych ekspertów psychologów. Co z tego, że pacjentów nie znali? Sowiecki uczony, specjalista od schizofrenii bezobjawowej, pacjenta znać nie musi i bez tego poradzi. Od razu wiedzieli, kto naciskał. Na zdjęciach im pokazaliśmy.

Dobrze też, że wykryliśmy, iż ten ich generał miał 0,6 promila. Nasze chłopaki na początku każdemu napisali po 6 promili, ale wytłumaczyliśmy im, że tyle to miał ten nasz kontroler z wieży, co się tłumaczył, iż ze szwagrem na rybałce byli. Z tym ich generałem to trudno było, bo alkohol mu wykryliśmy dzień po katastrofie, ale ciało zidentyfikowaliśmy 11 dni po niej. Że się niby nie zgadza? A dajcież wy mi wszyscy święty spokój, do Władimira Władimirowicza z tym idźcie! Ja jestem niezależny generał, piszę, jak kazali.

Polacy to mili ludzie, ale miauczliwi jacyś. Żenia ostrzegał, że trzeba było od razu ekspertów dendrologów do Smoleńska wezwać. Jak to, po co dendrologów?

A kto teraz za te zniszczone rosyjskie krzaki zapłaci?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jaro747

<Jak widać następnego cymbala nam na forum przysłali.>

Trzeba być idiotą, by zamiast to wykorzystać, pisać o tym.

Brak argumentów?

Na co? Na cymbalstwo?

Jestem Europejczykiem.

Politykami z tej strony granicy mam nadzieję, że zajmą się w końcu prokuratorzy. Natomiast trzeba by wystawić rachunek tym wszystkim, którzy w ostatnim okresie zchamieli do granic przyzwoitości, czyli mediom wszelakiego autoramentu. Oczywiście media te nic by nie wskórały, gdyby nie przyzwolenie elektoratu PO. To przyzwolenie osiągnęło ostatnio formę pospolitego zdziczenia. Im mocniej, dosadniej i boleśniej dotknąć swojego krajana-oszołoma, tym większa satysfakcja. W takiej atmosferze przyzwolenia służby państwowe mogły potraktować wizytę Prezydenta Lecha Kaczyńskiego w Katyniu jak uciążliwy obowiązek i nie wywiązać się z podstawowych powinności. To nawet spotkało się z powszechnym przyzwoleniem MWzWM, i elektoratu PO. Jak obce polskiej tradycji były ordynarne reakcje w stosunku do Prezydenta już po śmierci, to przykro wspominać.

I tu w tutejszym mikrokosmosie AS te zjawiska, tak charakterystyczne dla skali makro w naszym kraju, miały i mają miejsce, w szczególności na BOCZNICY.

Prym wiodą tuzy, które nie potrafią i nie chcą zwracać się inaczej do tzw. przeciwników politycznych, inaczej niż np. "b.dlak".

To, że wzięliście w tej hucpie udział, że dawaliście przyzwolenia na stosowanie tzw. niestandardowych rozwiązań, z rozwaleniem Tu-154M włącznie, to jesteście również współwinni śmierci tych 96 osób na lotnisku Smoleńsk Siewiernyj i Wasze wycie niczego nie zmieni - macie ich krew na rękach.

dawaliście przyzwolenia na stosowanie tzw. niestandardowych rozwiązań, z rozwaleniem Tu-154M włącznie,

Mocne!

Albo ja tego nie rozumiem.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Prym wiodą tuzy, które nie potrafią i nie chcą zwracać się inaczej do tzw. przeciwników politycznych, inaczej niż np. "b.dlak".

To, że wzięliście w tej hucpie udział, że dawaliście przyzwolenia na stosowanie tzw. niestandardowych rozwiązań, z rozwaleniem Tu-154M włącznie, to jesteście również współwinni śmierci tych 96 osób na lotnisku Smoleńsk Siewiernyj i Wasze wycie niczego nie zmieni - macie ich krew na rękach.

to jest list pożegnalny...czy kolejny b.dlak świadomie myli prawdę z kłamstwem

Nowy2 po raz kolejny wiara w PiS zrobiła z ciebie idiotę i razem z 747 nie jesteście politycznymi oponentami tylko przygłupami.Niestety będzie z inwektywami.Mając do dyspozycji materiały dowodowe oskarżacie każdego tylko nie winnych tragedii.

Nowy2 po raz kolejny wiara w PiS zrobiła z ciebie idiotę i razem z 747 nie jesteście politycznymi oponentami tylko przygłupami.Niestety będzie z inwektywami.Mając do dyspozycji materiały dowodowe oskarżacie każdego tylko nie winnych tragedii.Tak więc do wyboru pozostaje b.dlak lub przygłup.

To ostatnie zdanie to znowu o sobie...wladziu?Lubisz ubliżać widzę.Uważaj!

Nowy2 po raz kolejny wiara w PiS zrobiła z ciebie idiotę i razem z 747 nie jesteście politycznymi oponentami tylko przygłupami.Niestety będzie z inwektywami.Mając do dyspozycji materiały dowodowe oskarżacie każdego tylko nie winnych tragedii.Tak więc do wyboru pozostaje b.dlak lub przygłup.

To ostatnie zdanie to znowu o sobie...wladziu?Lubisz ubliżać widzę.Uważaj!

Albo exophtalmus Tuska z konferencji prasowej, bardzo proszę.

jar1

Kolega nie jest może trochę wyczerpany intelektualnie?

Polecam proszki

Pozdrawiam.

P.S.

Kolega reaguje na hasło PiS lub J.Kaczyński jak pies Pawłowa na czerwoną żarówkę.

super. .tylko jak traktować twoje wpisy gdy nawet "pozdrawiam" oznacza spadaj.

i jak biedaku będziesz żył z świadomością winy Kaczyńskiego (którego choć prawdopodobnie obydwu z czasem się okaże)

wybitny analityku czytaj i dziel się bełkotem korzystając z wypowiedzi wybitnych polityków

"Na stronie internetowej Prawa i Sprawiedliwości była minister spraw zagranicznych pisze, że "na oczach całego świata niższy rangą urzędnik obcego państwa wydał instrukcje polskiemu premierowi. Równie publicznie, na oczach całego świata, polski premier te instrukcje wykonał". - Dziś czujemy na twarzach wilgoć. Czy to łzy, czy ktoś napluł nam w pysk? - ostro pyta w swoim tekście była szefowa MSZ. "

chłopie analizuj

"Jerzy Bahr wspomina przygotowania do wizyty i rozmowę z dyrektorem Nieczajewem z rosyjskiego MSZ. Odradzał on stronie polskiej lądowanie w Smoleńsku, argumentując to likwidacją jednostki, która nim zarządzała. Ambasador przekazał notę w tej sprawie do polskiego MSZ. Jej kopię otrzymała Kancelaria Prezydenta.

Wizyta Lecha Kaczyńskiego 10 kwietnia w Smoleńsku, miała - według Bahra - charakter nieoficjalny i nie obowiązywały w odniesieniu do niej normy protokolarne."

Ukryta Zawartość

"Bahr przypomina, że Rosjanie zaproponowali Warszawie pomoc swoich nawigatorów, przed lotami do Smoleńska. Strona polska nie zgodziła się."

powracając do poruszonego tematu statusu lotu

"Wizyty prezydenta Kaczyńskiego 17 września 2007 i 10 kwietnia 2010 były więc nieoficjalne. I zorganizowane z pominięciem stosowanych w takich przypadkach norm protokolarnych."

Ukryta Zawartość

Nasze kontakty nie ociepliły się.

Polska polityka, która wraz z przyjściem prezydenta Komorowskiego miała się zmienić na korzyść Rosji, spotkała się ze stanowczym niet.

Rosja to niedżwiedż, który ma ochotę na wasalizację Polski, żadne umizgi i ustępstwa rządu Tuska czy p Komorowskiego nie przebłagają go, aby nas nie napoczynał.Co najwyżej zajmie się nami bardziej ochoczo - wytrawny supaanalityku.

"Wie pani, co było w tej katastrofie najstraszniejsze? Że Rosjanie, nie pamiętam dokładnie kiedy, ale pytali nas, czy chcemy skorzystać z pomocy ich nawigatorów, którzy pomogą naszym pilotom w lądowaniu. To pytanie przesłaliśmy do Warszawy. Odpowiedziano, że nie.

Chodziło o pieniądze?

- Nie wiem.

Zatrudnienie rosyjskich nawigatorów w 2007 roku kosztowało Kancelarię Prezydenta około 15 tysięcy złotych.

- Bóg nas strzegł. Bo tę odmowę na szczęście mamy."

Nasze kontakty nie ociepliły się.

Polska polityka, która wraz z przyjściem prezydenta Komorowskiego miała się zmienić na korzyść Rosji, spotkała się ze stanowczym niet.

Rosja to niedżwiedż, który ma ochotę na wasalizację Polski, żadne umizgi i ustępstwa rządu Tuska czy p Komorowskiego nie przebłagają go, aby nas nie napoczynał.Co najwyżej zajmie się nami bardziej ochoczo - wytrawny supaanalityku.

Pomijając kolejne kłamstwo o Komorowskim 747 twoje rewelacje powtarzałem za przedszkolanką w czasach PRL...utrzymaj jakikolwiek poziom tu nie jest przedszkole.

Politycy zaczynają się prezentować jak celebryci.

Komentatorzy ich zachowań zachowują się jak chcą.

Pan Dubieniecki np uważa, że znacząco wzrosło prawdopodobieństwo zamachu.

To oczywiście zachowanie celebrytujące, a nie związane z rzeczywistością.

Komentarze jakie następować będą w skutek tej tezy, będą takie na jakie każdy komentujący będzie miał ochotę, dowolne i każde uprawnione.

Polityki już od jakiegoś czasu nie ma, premier wrócił na wczasy, ponieważ jest celebrytą, ma prawo do urlopu twierdzą jego zwolennicy, nie powinien tego robić w tym dziejowo ważnym momencie, twierdzi opozycja systemowa.

Opozycja poza systemowa, oczywiście jest w stanie oczekiwania postawienia premiera Tuska, przed Trybunał Stanu.

Następnie odesłania go tam gdzie jest jego miejsce, czyli tam gdzie sam chciał wysłać J.Kaczyńskiego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.