Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tematu jakoś strasznie nie śledzę, ale z tego, co rozumiem to Belka łaskawie tłumaczył co rząd i PO spieprzyli i co powinni zrobić. Więc chyba w tym problemu nie ma?

...tu chodzi o rozmowe pana zegarmistrza w ktorej to mowia ze pod stolem dawaja kase przewoznikom ....ZEBY TYLKO NA TO LOTNISKO LATALI !!!

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

rzekł płemieł do Narodu:))))))

Ukryta Zawartość

Może nie wisi bo może już się na zachodzie nie da zadłużać i trzeba znaleźć jednak nowy sposób na dojenie w polsce. W każdym razie widziałem newsa, że ustawa o NBP przeszła...

Kupy się nie trzyma w tym sensie, że skoro nie chcą już polskich obligacji to powinno im latać koło pióra, kto je kupi: Belka czy mafia wołomińska.

Chyba, że... nadeszła już pora na realizację zysków a ruch z NBP niepotrzebnie z punktu widzenia banksterów opóznia bankructwo PL, bo wszyscy już ostrzą sobie zęby na drugą Grecję. Grecja ma wyspy a Polska ma Śląsk i Pomorze- jeszcze...

Koncepcja Stanisława Michalkiewicza jest zaś taka, że to Putin zrobił Tuskowi koło pióra, by ten za bardzo przeciw Rosji nie pyszczył.

Więc trzeba mu było pokazać miejsce w szeregu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

przedziwna sytuacja to by była dla mnie, przecież ten rząd oddałby ruskim wszystko co by chcieli i jeszcze by przepraszał, nigdy tego pyszczenia obecnego nie brałem na poważnie i nie sądzę, że brał je ktokolwiek. No chyba, że nasi już taką mają schizofrenie, że z jednej strony np. zniszczą całą energetykę kraju w prezencie dla putina, ale jednocześnie będą gardłować w sprawie ukrainy na zamówienie USA. W takiej sytuacji wywiad amerykański z ruskim mógłby się pobić o to czyje będzie na wierzchu.

Z drugiej strony wydaje mi się, że ruscy za dużo by ryzykowali, bo w wyniku tej akcji ten rząd jednak może paść, albo chociaż przegrać następne wybory, a wtedy do władzy dojdzie kaczor i dopiero się zacznie pyszczenie.

Poza tym wydaje mi się, że gdyby za akcją stali ruscy, to cała akcja nie byłą by taką niespodzianką, ktoś by coś wiedział, a ponieważ ewidentnie nikt nie ma pojęcia co się stało i dlaczego, to obstawiałbym mniej oczywiste rozwiązania.

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Takie argumenty to jeden wielki bełkot. W końcu cały ten styropianowy estabilishment wyrósł na bazie antykomunistycznej i antyrosyjskiej opozycji, i prorosyjskość to ostatnia rzecz, o którą ich można posądzać (oczywiście spuściwszy najpierw w kiblu smoleńskie brednie).

Ta cała zadyma przynosi korzyści właśnie Rosji, a opozycja nie dostrzega oczywistego podłoża całej akcji stawiając się na pozycji pożytecznych idiotów. Na tej samej zasadzie wszystkie smoleńskie (i nie tylko) akcje antka paranoika dają przesłanki do podejrzeń, że ówże jest co najmniej ruskim agentem wpływu, jeśli nie czymś gorszym. Trzeba mieć chyba ujemny IQ, żeby tego nie dostrzegać.

argus daruj sobie, jeśli nie widzisz tak wielkich przekrętów pyyyłłlłooo za które PiS by zlinczowano medialnie od pierwszej sekundy ich ujawnienie to znaczy że twoje poglądy to tylko czysta personalna nienawiść i tyle a najlepsze jest te medialne usprawiedliwianie i ratowanie przez "dziennikarzy" pupilka rządzącego chyba że boją sie sami o pracę, wynika z tego, że w Polsce nie ma wolności słowa i tyle a kto mówi inaczej ten ślepy jak kret

Wolność sława jest w Polsce ale tylko dla tych co na smyczy i w dobrym kierunku słowotoczą.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W Radiu Ludzi Wolnych kontestacja.com w dzisiejszej audycji "wydanie główne z Hugo" podnosi się głównie związek afery taśmowej z makroekonomiką.

Ale żeby nie było tak dobrze to pod audycją jest bardzo interesujący komentarz w którym autor mówi, że nie ma mowy o żadnym tam lewym podsłuchu, tylko, że knajpa była podsłuchiwana przez służby RUTYNOWO.

I ktoś zajumał te taśmy. :-)

To może być IMO właściwy trop.

Tylko wciąż pytanie o motywy...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A może to ukartowany blef (afera taśmowa ) , aby odwrócić uwagę i nie siać paniki wśród Polaków przed nieubłaganie nadchodzącymi problemami (zapaść gospodarcza lub widmo zbliżającej się wojny ? ), które w niedługim czasie staną się udziałem nas wszystkich ?

Piotr

3 ciekawe hipotezy ze strony kontrowersje.net:

1/ Matka Kurka upiera się, że to Komorowski (a właściwie jego kolesie ze WSI) chce upierniczyć Tuska, żeby ten nie blokował mu możliwości pilnowania żyrandola przez 2 kadencję, bo ponoć sam ma ochotę porzucić stołek płemieła, gdzie każdy na nim psy wiesza i zostać prezydentem - przyjacielem wszystkich.

2/ W komentarzach ktoś wysuwa tezę że autorami przecieku mogą być "patriotyczne elementy" w służbach - BUHAHAHAHAHAHAHA

3/ Ktoś iny podsuwa link do artykułu sugerującego że to zachodnie ośrodki finansowe czyli żydowscy banksterzy ugodzili w Donka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

il Dottore, czy czasem nie przesadzasz? Przeciez nic sie nie stalo.. Wrecz powinnismy sie cieszyc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Dzidek z Ziutkiem moga sobie w knajpie pogadać o polityce, a minister z prezesem nie mogą? Ja wczoraj gadałem ze szwagrowskim o zmianie prezesa pis-u, czy złamałem konstutucję?

top, a Dzidek z Ziutkiem gadajac o ewentualnym scenariuszu danego wydarzenia nie majac wplywu na jedgo ewentualne wystapienie to se moga... :) Napisz prosze, co sie jeszcze musi stac bys na ta sprawe spogladal z innej perspektywy?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A zwróciliście uwagę na „linię obrony” PO jaką przyjęły wszystkie media głównego nurty. Wszystkie serwisy informacyjne, nie tylko te związane z polityką, widać, że starają się dotrzeć (wpłynąć) na jak największe grono obywateli (wyborców), informują o brzydkim języku a nie o przekazie.

Jak jeden pies, wszyscy to samo.

Trzeba ich pogardzić, że tak brzydko mówią, nie wypada. Kropka, a o czym rozmawiali, tym proszę sobie nie zawracać dupy

dominic, to juz w niedziele bylo :)

ale kwiatek...

Ukryta Zawartość

nastepny udate.....

no i koniec polskich nagran.......

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja wczoraj gadałem ze szwagrowskim o zmianie prezesa pis-u, czy złamałem konstutucję?

Ty nie, ale gdyby premier zrobił dokładnie to co ty ze szwagrem ustaliliście przy kotlecie to już by nie było tak pięknie nie? Niestety sytuacja wygląda tak, że dwóch ziutków bez żadnych uprawnień usiadło i ustaliło co ma zrobić rząd - kto w tym rządzie ma być i co ma być w ustawie. To już chyba jest jakiś problem?

A to, że jakiś facet którego nikt nie wybierał decyduje o tym kto wygra wybory i którą partię wesprzeć drukując miliardy to jest jakiś problem?

Festiwal hipokryzji i ignoracji - oto cała "afera taśmowa". To jest "politics in action", tak się robi politykę na całym świecie, w USA, we Francji, Anglii i innych państwach. Łącznie z brzydkimi wyrazami. Poza tym to blamaż służb specjalnych.

To jest "politics in action", tak się robi politykę na całym świecie, w USA, we Francji, Anglii i innych państwach.

W tych innych państwach to politycy tracą stołki za sam fakt, że żona w zeznaniu podatkowym ukrywała dochody, a u nas dopiero kiedy przyłapie się jej męża na próbie blokowania kontroli i zamartwianiu się, żeby tylko nie zaczęli kontrolować jego bo przekręty żony to pikuś.

O kraju w którym z definicji apolityczne instytucje finansują z publicznych pieniędzy partie polityczne jeszcze nie słyszałem.

W tych innych państwach to politycy tracą stołki za sam fakt, że żona w zeznaniu podatkowym ukrywała dochody, a u nas dopiero kiedy przyłapie się jej męża na próbie blokowania kontroli i zamartwianiu się, żeby tylko nie zaczęli kontrolować jego bo przekręty żony to pikuś.

O kraju w którym z definicji apolityczne instytucje finansują z publicznych pieniędzy partie polityczne jeszcze nie słyszałem.

Mamy kilka różnych tematów które łączy niewiele poza podsłuchem.

Nowak powinien beknąć tak jak ten Parafianowicz, natomiast co do Belki nie mam takiego przekonania

Tak z ciekawości - gdzie było coś o finansowaniu partii politycznych?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.