Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam, że jest to słuszne , a jak Biedronce czy innemu bankowi nie pasuje to niech zwija interes z PL.

Im krzywdy się nie zrobi. Jak zwykle zapłacą klienci lub spadną obroty. Już to było ćwiczone. Podniesienie akcyzy na alkohol spowodowało spadek wpływów do budżetu, ale może tym razem się uda. W końcu naród poparł takie działania to nie będzie protestował przy podwyżkach i ochoczo dorzuci do tych 500 zł na dzieci i do nierentownych kopalni.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

12246631_1278073955554820_2756429097691719090_n.jpg?oh=cb809f4447546b52107d58b667320882&oe=56B60653

Dottore Ty znowu coś o dawaniu. Przedsiębiorstwa i fabryki się kupuje a nie dostaje. Jak były kiedyś do sprzedania to kapitał polski mógł je kupić. Czemu tego nie zrobił ? Teraz też może bo duża część to spółki giełdowe. Wystarczy mieć kapitał. Bez kapitału nawet jak się jakąś firmę komuś da to i tak nic z niej prawdopodobnie nie będzie. Pomijam już żądania pracowników i związków zawodowych, które każdego inwestora potrafią przestraszyć.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Ten z obrazka to kim jest?

To pytanie do 'il Dottore'.

Wojna się już toczy pełną parą, to koniec Europy którą znaliśmy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Ten z obrazka to kim jest?

No jak to "kim"?

To jest Starszy i Mądrzejszy. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Moderatorzy

Im krzywdy się nie zrobi. Jak zwykle zapłacą klienci lub spadną obroty. Już to było ćwiczone. Podniesienie akcyzy na alkohol spowodowało spadek wpływów do budżetu, ale może tym razem się uda. W końcu naród poparł takie działania to nie będzie protestował przy podwyżkach i ochoczo dorzuci do tych 500 zł na dzieci i do nierentownych kopalni.

Jeśli firma ma interes to będzie działać i płacić podatki.

Jeśli chce wyłącznie zarobić bez oglądania się na innych ( pracowników i otoczenie) to niech spada.

W moim mieście kilka lat temu Philips miał otworzyć wielkie centrum księgowe, zatrudnić wielu ludzi i dać im porządnie zarobić.

Wynegocjowali od miasta dużą działkę w centrum miasta pod biurowiec (za darmochę jako wkład miasta w tworzenie nowych miejsc pracy)- wartą krocie.

Biurowiec wybudowali, zatrudnili 20% tego co obiecali , za bardzo marną kasę. Po 2 czy 3 latach biurowiec i działkę sprzedali komercyjnie za kupę kasy.

Patrząc po wartości działki , którą dostali i licznych ulgach to miasto zostało wydymane, pracownicy też.

Więc jeśli firmy tak mają działać to lepiej niech spieprzają.

Tak samo Biedra, Tesco i pare banków.

Niedawno podobna sytuacja była z lokacją fabryki Jaguara w Polsce, potem jak podano oczekiwania "inwestorów" to okazało się że dotacje do kopalni to w porównaniu z tym to pikuś.

Dobrze, że nic z tego nie wyszło.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jak widać w sprawie znikania dokumentów Duda szkolił się już dawno.

Prezydenta - elektryka w tej kwestii na pewno nie przebije.

Poprzednik tez ma duże osiągnięcia w kwestii "znikania" różnych przedmiotów.

Kuzyn murzyna

Znów zadam tradycyjne pytanie: czy fakt że inna osoba postąpiła nagannie stanowi jakieś usprawiedliwienie?

Jest to osobliwe rozumowanie na zasadzie "wiele ludzi kradnie, to ja też mogę".

Tak samo Biedra, Tesco

Obrotowym ich znaczy. Nie jestem przeciwny totalnie, bo jest to jakiś sposób na dodatkowy przychód do budżetu. Pytanie tylko ile z tego zapłacą firmy ze swojego zysku, ile klienci z podniesionej na tą okoliczność marży i ile np. pracownicy, którym przy tej sposobności z całą pewnością płac się nie podniesie. Na ile spadną też obroty i tym samym podatki bo każda podwyżka cen to jakiś spadek obrotów.

Podstawowym i zasadniczym pytaniem jest wysokość tego obrotowego tak by per saldo wpływy do budżetu wzrosły, nie spadły. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić by akurat PiS na gospodarce znający się bardzo marnie potrafił się wstrzelić w punkt. Bo takie ustalenie nowego podatku by dał zysk, nie stratę i to na lata, to najwyższa szkoła jazdy.

Nie pisałem o drobnych cwaniaczkach, tylko zorganizowaniu władzy całego Państwa. O koteriach zawodowo partyjnych - prawniczych rodzinkach z awansu społecznego ciagnących swoją historie rodzinno-zawodową od czasów kursów dla stalinowskich sędziów bez matury

Od czegoś w końcu trzeba zacząć. Jak nie ma innych możliwości czy umiejętności dobre i interesy na ekranach. Prawo i sprawiedliwość...

A to proponował uparcie śp.A.Lepper i po czasie może się okazać,że miał rację.

No ale ówcześnie rządzący PiS jakoś na to się nie zdecydował. Czemu? I tak czuję pismo nosem, że mimo szumnych haseł i zapowiedzi i tym razem się nie zdecyduje. Z powodów dokładnie takich samych jak 10 lat temu. Jakich, łatwo się domyślić.

Skłaniam się do poglądu, że w tzw. klasie politycznej kradną (dosłownie i w przenośni) wszyscy. Różnica polega tylko na tym, że jedni lepiej, drudzy gorzej i jedni się dają przyłapań a inni nie.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Brak jakichkolwiek zachamowań etycznych, rozwiązłość seksualna, dopuszczenie i legalizacja narkotyków popychają takie kraje jak Belgia, Dania ..do cywilizacyjnego upadku.

To Bóg rękoma Islamistów robi czystki w stajni Augiasza.

Oczom swoim kaprawym nie wierzę ale masz rację.

I tak czuję pismo nosem, że mimo szumnych haseł i zapowiedzi i tym razem się nie zdecyduje. Z powodów dokładnie takich samych jak 10 lat temu. Jakich, łatwo się domyślić.

Mam dziwne wrażenie że PIS sobie nie porządzi :

Ukryta Zawartość

Jak będą brykać, to się im zrobi z rządów "Jesień Średniowiecza" ...

Ukryta Zawartość

Ten ruch powinien powstać w momencie uchwalania ustawy o Trybunale i jego sędziach przez koalicję POPSL.Teraz to jest gwizd na pustyni.Jak Kali to robi to mu wolno ale Kalemu to zrobić............ nie daj bóg.

• Moderatorzy

Widzisz,jakbyś napisał kto na tym zarobił,jaki polityk umoczony,to byłby hit a tak?Wiadomo ręka ręke myje!

Tylko tyle jest................wiadome.

Kto na tym zarobił nie wiem.....

Prezydentami miasta albo był Pęczak (potem siedział :) ) albo Kropaszenko.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Zawsze powtarzałem - PIS nie ma monopolu na populistyczne rozróby !!! Można im kadencję nieźle obrzydzić wiecami, petycjami, obywatelskimi projektami ustaw, trybunałem w Strasburgu ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.