Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Może najpierw zacznijmy od tego, że pomimo swojej niskiej wiedzy na niektóre tematy, piszę sam i od siebie, a nie wklejam cytaty z lichych komentarzy a facebooka, onetu, czy wp., które czasem nawet kiepsko zahaczają o temat. Zaś w powyższym przypadku trudno nawet zrozumieć ich sens. Nie jestem ministrem gospodarki, zdrowia, szczęścia, ani pomyślności, ani prezydentem, ani papieżem, żebym musiał wszystko wiedzieć. Z resztą, jak się okazuje, papież czy prezydent może być zupełnym tłukiem i nie wiedzieć co się wokół dzieje - mniejsza z tym. Jesteś w stanie zrozumieć tą subtelną jakościową różnicę, jaka dzieli proces myślowy u normalnego człowieka, od konwulsyjnych impulsów, który indukuje twój układ nerwowy, zahaczając tylko o podstawowe bodźce, istotne dla twojego przetrwania w środowisku bagiennym, czy gdzie tam się taplacie z Toptwentym? Może nie jesteś w stanie zrozumieć, więc chociaż nic nie pisz, wykaż trochę szacunku dla miejsca, gdzie wypowiadają się istoty rozumne.

Nie wiem o jakich cytatach z fiśbuka czy innych onetów do mnie piszesz; nie czytałem ani nie cytowałem. :)

Istoty rozumne zasadniczo nie wypowiadają się na tematy, o których nie mają bladego pojęcia. A tym bardziej w takowych tematach się nie ciskają z pełnym przekonaniem.

...Polska firma może sobie kupować surowce gdzie chce i może sobie faworyzować polski produkt, jeżeli ma taką ochotę...

Bruksela wie najlepiej co dobre, ciekawy artykuł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"zastrzeżenie Komisji dotyczy tego, że polskie przepisy traktują preferencyjnie podmioty działające na rynku paliw" - z powyższego artykułu.

Czytasz chociaż to co wklejasz? Czy do objaśnienia potrzebny jest minister, papież lub prezydent?

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nie wiesz i wygłaszasz poglądy. Na jakiej podstawie? Pewnie dlatego że łatwiej coś chlapnąć w necie niż przeczytać. Rozumiem że to drugie wymaga pewnego wysiłku ale jeśli chce się uczestniczyć w dyskusji, minimum przygotowania warto posiadać.

No... jednak poglądy które wygłaszałem, tj. że Polskie rządzenie musi opierać się na przemyślanym rachunku ekonomicznym, a także, że Polska jest terytorialnie po drodze Niemcom i Rosji we wielu interesach, podtrzymuję i wcale nie uważam żeby istnienie jednego rurociągu zmieniało postać rzeczy. Aczkolwiek tym razem dodam, że nie jestem żadnym ekspertem ekonomicznym, ani politycznym, ani historycznym. Muszę to dodawać pod każdym moim wpisem? Myślałem że nie, gdyż z reguły nie wypowiadam się w tematach o których nie mam pojęcia, a wątek "Europa" jest tematycznie bardzo szeroki i przygotowanie się do dyskusji na poziomie, na jakim byś sobie tego zapewne życzył, byłoby bardzo czasochłonne.

Osobnikom niedouczonym pragnę uświadomić, że zakaz stosowania uznaniowych preferencji w handlu nie jest pomysłem, czy tym bardziej "wymysłem" Unii Europejskiej. Twierdzenie takie to kolejny przykład populistycznej propagandy dla matołków.

Jestem Europejczykiem.

pomimo swojej niskiej wiedzy na niektóre tematy, piszę sam i od siebie

Zamiast pisać "sam i od siebie" mimo Twojej "niskiej wiedzy" na niektóre tematy, więcej czytaj i myśl.

Pisanie zostaw innym.

Zamiast pisać "sam i od siebie" mimo Twojej "niskiej wiedzy" na niektóre tematy, więcej czytaj i myśl.

Pisanie zostaw innym.

Na przykład tobie? Wiesz, inni mogą mnie sobie pouczać, ale żeby ty? Sytuacja dosyć żenująca, której nie życzę nikomu.

Gość

(Konto usunięte)

Współczynnik dzietności na świecie (dane ONZ). http://www.un.org/en/development/desa/population/publications/pdf/fertility/world-fertility-patterns-2015.pdf

Średnia dzietność światowa 2.5, średnia dzietność w Europie 1.6 (ile w tym dzieci rdzennych Europejczyków - nie wiadomo). To już nie zmierzch Europy, to niestety śmierć.

130501_original.jpg

130948_original.jpg

Dzietność to ilość żywych urodzeń. Ciekawsze są dane ile z tych dzieci dożywa wieku prokreacyjnego i ile z nich wchodzi na rynek pracy. Do tego jeszcze dochodzi ile z tych dzieci dorasta i tworzy PKB swoich państw.

W Europie mimo najwyższych wskaźników dożywalności następuje depopulacja. Pytaniem nie jest czy, a tylko z jakich kierunków geograficznych przyjmować imigrantów by tej depopulacji przeciwdziałać. Żadne programy proprokreacyjne jakie w Europie od lat działają nie spowodowały by "biali" mieli większą ochotę na rozmnażanie.

Dla prawicowych nacjonalistów każdy kierunek imigracji będzie zły. Tylko, że rządy postępują racjonalnie i imigrantów będą przyjmować czy to się prawakom podoba czy nie. Będą bo nie mają żadnego innego wyjścia.

Rzepliński ukrywa morderców św. X Jerzego Popiełuszki i Piotra Bartoszcze !

Publicysta tygodnika Warszawska Gazeta – Mirosław Kokoszkiewicz – odszukał bardzo ważne i szokujące wystąpienia posła na Sejm IV kadencji Zygmunta Wrzodaka, który z trybuny sejmowej zadał pytanie dotyczące obecnego prezesa ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Trybunały Konstytucyjnego prof. Andrzeja Rzeplińskiego.

Zdaniem byłego już posła w ministerstwie sprawiedliwość są zeznania płk. Pietruszki, który miał w obecności prof. Rzeplińskiego zeznawać nt. zleceniodawców mordu bł. ks. Jerzego Popiełuszki oraz miał mówić kto chciał zabić biskupa Gulbinowicza!

W kontekście obecnej postawy prof. Rzeplińskiego, ujawnienie tych informacji, będzie bardzo cennym dowodem z jakim człowiekiem mamy do czynienie. Prof. Rzepliński – według posła Wrzodaka) miał należeć do PZPR. Poseł pytał o tą część życia obecnego prezesa TK, jednak nie uzyskał odpowiedzi.

Apelujemy do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro, aby zlecił odszukanie tych materiałów, które mają znajdować się w kierowanym przez niego resorcie.

Pytamy wprost: Czy prof. Rzepliński przez lata krył zbrodniarzy?

Prezentujemy całe wystąpienie posła Wrzodaka:

Sejm, 4 kadencja, 107 posiedzenie (stenogram str. 329) , 3 dzień (07.07.2005)

28 punkt porządku dziennego:

Powołanie Rzecznika Praw Obywatelskich (druki nr 4208 i 4257).

Poseł Zygmunt Wrzodak:

Dziękuję, panie marszałku.

Wysoka Izbo! Chciałbym poprosić posłów wnioskodawców, którzy wnoszą o powołanie na rzecznika praw obywatelskich pana prof. Rzeplińskiego, żeby coś powiedzieli o jego przeszłości politycznej, bo od strony zawodowej ja go znam dość dobrze. Ale czy prawdą jest, że do 1982 r. był sekretarzem POP na Uniwersytecie Warszawskim? I od kiedy był członkiem Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej?

Po drugie, jak się odnosi poseł wnioskodawca do wypowiedzi pana profesora z 2001 r., że on ma żal do władz komunistycznych z lat 1944-1950, że tylko dziesięciu Polaków zostało skazanych za tzw. mord w Jedwabnem, a powinno być skazanych przynajmniej stu? Na jakiej biografii, na jakiej historii, na jakich informacjach opiera taką dziwną opinię pan Rzepliński?

I rzecz najważniejsza: otóż gdzieś na początku roku 1990 ówczesny pułkownik SB pan Pietruszka poprosił, żeby mógł się wyspowiadać przed prokuratorem krajowym. Spisano na tę okoliczność odpowiedni dokument w obecności pana Rzeplińskiego i nieżyjącego już pana Nowickiego. Pan płk Pietruszka pokazuje cały mechanizm zabójstwa księdza Jerzego Popiełuszki. Pan płk Pietruszka mówi, kto z MSW zlecił zamordowanie i zamordował Piotra Bartoszcze. To przesłuchanie było w obecności pana Rzeplińskiego. Co zrobił z tą informacją pan prof. Rzepliński?

Następnie pan Rzepliński, słuchając wypowiedzi pana płk. Pietruszki, który mówił wprost, że generał Kiszczak kazał mu poddać się uwięzieniu, ponieważ on musi chronić pana gen. Jaruzelskiego i pana Kiszczaka. Pan Pietruszka zgodził się na więzienie, bo sąd był w tym momencie ustawiony i prokuratura ustawiona. I rzeczywiście taki wyrok, jaki ustawili przed rozprawą, dostał pan Pietruszka. Pan generał Kiszczak obiecał panu płk. Pietruszce stopień generała po wyjściu z więzienia.

Myślę, że tę informację posiada pan prof. Rzepliński. Pan prof. Rzepliński pod tymi zeznaniami pana esbeka Pietruszki podpisał się i te dokumenty są w Ministerstwie Sprawiedliwości. Zetknąłem się z nimi w tym roku. To są dla mnie informacje szokujące, bo pan Pietruszka wprost pokazuje, kto zamordował i kto zlecił zabójstwo Piotra Bartoszcze, jak również w jaki sposób miał być zamordowany biskup Gulbinowicz i wiele innych osób w latach osiemdziesiątych. To są zeznania złożone w obecności pana prof. Rzeplińskiego. I pan prof. Rzepliński podpisuje się pod tym protokołem – podkreślam to.

Co zrobił pan prof. Rzepliński z tą informacją od 1990 r.? Dziękuję bardzo

Ukryta Zawartość

51888be0ff3d40f698dc813d0c31b98d.png

b5d796e30db34f7a813a3ae4cd8cee3f.jpeg

Ukryta Zawartość

Bzdury wypisujesz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dużo się dzieje..

Ukryta Zawartość

Napisano dziś, 21:52

Ośmieszasz się Wojciechu macając temat nie trafiając w temat.

Macaj co innego jak musisz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie muszę macać bo sam się podkładasz.PiS nic nie zbudował i nic nie zbuduje.Chyba do Ciebie też to pomału dociera bo zauważam w Twoich wpisach konsternację.Nie tak miało być?

o sam się podkładasz.

Wypraszam sobie...swoją drogą nigdy nie przypuszczałbym, że odbierzesz to jako przyzwolenia do macania.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Średnia dzietność światowa 2.5, średnia dzietność w Europie 1.6 (ile w tym dzieci rdzennych Europejczyków - nie wiadomo). To już nie zmierzch Europy, to niestety śmierć.

Ludzkość jest jedna.

W tym kontekście ważne jest, aby nie nastąpiła depopulacja w skali Ziemi.

Europa to region geograficzny.

Rasa biała zasiedliła inne kontynenty.

Problem zmierzchu Europy to problem polityczny, kulturowy, religijny.

Ten ostatni kontekst, niestety jest decydujący...

A to niespodzianka, że ci od pisiorów, np. słynny komunistyczny prokurator mendą nie jest, ale wszyscy którzy pisoirami nie są, mendami są. Zresztą co ja się dziwię? Ostatnio tylko mendy, lewaki i co tam jeszcze. Dobrze, nam nadzieję, że choć na dłużej nie pisuje o zakropkowanychkodowcocośtam...

<br />no tomuś, toś się popisał........... <br />

Tak się popisał, i tak jest z siebie zadowolony, że nawet tego "newsa" zamieścił i w innych wątkach.

Problem zmierzchu Europy to problem polityczny, kulturowy, religijny.

Ten ostatni kontekst, niestety jest decydujący...

Religia prowadzi do upadku?

Jestem Europejczykiem.

O, Kościuszko na mnie z góry

Raz Polak skandował

I popatrzał nań Kościuszko

I się zwymiotował.

Śmiej się śmiej,

najpierw jeno odstaw klej.

Nie od śmiechu głowa boli,

to klej zżera mózg powoli.

Pan Kościuszko ma zawroty?

To nadchodzą te kłopoty.

Kiedy zaś już dwa wymioty,

zakręć tubkę swą na potem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.