Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Fakty są jakie są. Zakładając, że tym którzy nie głosują jest wszystko jedno i ich z tej zabawy wykluczamy, to proporcje mamy następujące: 37% obywateli za PiS, 63 % za innymi, czyli przeciw PiS. Obecne sondaże poparcia na poziomie niższym niż wynik wyborczy. Skoro 2/3 aktywnego czy głosującego społeczeństwa woli kogoś innego jak PiS to jest chyba jasne, ze go nie popiera i jest jemu przeciwne. Czy może zasady i arytmetyki i semantyki są inne dla wyznawców PiS i tych innych?

To, że mimo iż 2/3 społeczeństwa Pisu nie popiera, a on jeszcze jest, świadczy jedynie o tym, że owe 2/3 szanuje demokratyczne reguły gry. Ale, że PiS ich z rozmysłem szanować nie zamierza i mimo, że ma poparcie tylko 1/3 społeczeństwa uważa, ze może robić na co tylko ma ochotę, bo ma większość w parlamencie, to te 2/3 wystawi i to bardzo rychło PiSowi odpowiedni rachunek.

No takich głupot to dawno nie czytałem , jakim trzeba być dawnem żeby takie bzdury na forum publicznym wypisywać , PiS ma większość PiS rządzi to są niepodważalne fakty ,popieram tępienie ubili i platfusow kodowcow i inne wybryki natury

PiS ma większość w Sejmie.

PiS ma większość w Senacie.

PiS ma rząd.

PiS ma Prezydenta.

PiS ma wojsko.

PiS ma policję.

PiS ma radio.

PiS ma telewizję.

PiS ma prezesów spółek.

PiS sparaliżował Trybunał Konstytucyjny.

Wymieniłeś instytucje publiczne i państwowe.

Teraz ma PiS, wcześniej PO i PSL, po kolejnych wyborach kolejni....itd.

Czyli co? Cała ta opozycja totalna to tylko w związku z utratą tego wszystkiego.

Hipokryta z Ciebie.

Jeśli chodzi o TK to przez idiotyczny zabieg PO w czerwcu masz co jest.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Albo rzeczywiście jesteś głupi, albo specjalnie odwracasz kota ogonem.

PiS ma wszystko. Jaki sens ma pieprzenie, że opozycja staje się pałą zomowca skoro wszystkie pały ma PiS?

Podejrzewam, że albo kompletnie bezmyślnie powtarzasz PiSowskie hasła propagandowe, albo już w ogóle nie wiesz, co piszesz.

Jestem Europejczykiem.

Podejrzewam, że albo kompletnie

Nie denerwuj się, niepotrzebnie całkiem przejmujesz choleryczne zwyczaje od Tych, których tak bronisz.

Ja cały czas będę pisał żeś mądry i kulturalny jak każdy Europejczyk i rebeliant zarazem...szczególnie taki we własnym kraju.

jesteś głupi

proszę nie prowokuj.

Co masz na myśli w związku z cytatem wyżej??

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Kolegę Xniwax proszę aby zgłosił się do mnie za tydzień po zdjęcie bana w tym wątku.

Kolegę caleb66 proszę o to samo.

W tzw międzyczasie proszę o refleksję na temat używanego języka i negatywnego ładunku emocjonalnego zawartego w Panów wypowiedziach.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Już jestem spokojny i przepraszam, jeżeli mnie poniosło.

Ale faktem jest, że czegoś takiego nie było przez 27 lat wolności i demokracji.

PiSowski funkcjonariusz Kuchciński wyrzucił na podstawie własnego widzimisię posła wybranego przez społeczeństwo, czyli sławionego przez PiS suwerena.

Później na własne oczy (za pośrednictwem telewizji oczywiście widziałem), jak Straż Marszałkowska nie wpuszcza innych posłów na salę.

Białoruś się kłania.

Od pierwszego stycznia już takich rzeczy suweren nie zobaczy dzięki nowej ustawie uchwalonej przez PiS.

Jestem Europejczykiem.

Jaro nigdy nie spodziewałbym sie takiego czegoś do dzis

z ostatniej chwili Pomorze zbiera się na Warszawę oprócz tego protesty na miejscu ( nocne teraz ) ...koniec z kiślem

kuzwa jutro na Star Warsy idę...........

PiSowski funkcjonariusz Kuchciński wyrzucił na podstawie własnego widzimisię posła wybranego przez społeczeństwo, czyli sławionego przez PiS suwerena.

Później na własne oczy (za pośrednictwem telewizji oczywiście widziałem), jak Straż Marszałkowska nie wpuszcza innych posłów na salę.

Białoruś się kłania.

Od pierwszego stycznia już takich rzeczy suweren nie zobaczy dzięki nowej ustawie uchwalonej przez PiS.

Nie pamiętasz już jak Niesiołowski wyłączał mikrofon opozycji?

jutro na Star Warsy idę...........

Niedawno wróciłem z kina, daje radę :)

Nie pamiętasz już jak Niesiołowski wyłączał mikrofon opozycji?

Przepraszam, ale to jest argument na co???

Na PO nie głosowałem od niepamiętnych czasów, jak dla mnie Niesiołowski powinien już dawno temu dać sobie spokój z polityką.

Jakoś nie kojarzę, żeby kogoś wcześniej wykluczono z obrad, i to kompletnie bez powodu.

Jestem Europejczykiem.

Nie wiem na kogo głosowałeś, czy w ogóle głosowałeś? To nie istotne.

Ważna jest twoja opinia o tym czy dopuszczalne było takie zachowanie przedstawicieli wtedy partii rządzącej.

Nie wiem na kogo głosowałeś, czy w ogóle głosowałeś? To nie istotne.

Ważna jest twoja opinia o tym czy dopuszczalne było takie zachowanie przedstawicieli wtedy partii rządzącej.

Z tego, co pamiętam wtedy Niesioł odbierał głos za ewidentne przedłużanie czasu wypowiedzi. Kuchciński odbiera głos po przekroczeniu czasu o kilkanaście sekund. Jest różnica?

Po przekroczeniu czasu o 38 sekund (sic!) nałożyl na posła karę 2500 zł (o ile dobrze pamiętam).

Dziś Kuchciński wykluczył posła z obrad całkowicie nielegalnie. Jest różnica?

Jestem Europejczykiem.

Pewnie formalnie tak, nie znam tylko przepisu czy mógł lub nie to zrobić.

Jakiego do k... nędzy przepisu??? Szczerba sprawuje mandat posła, jakim prawem Kuchciński odebrał mu możliwość sprawowania tego mandatu???

Nie ma takiego prawa, żeby marszałek arbitralnie wykluczał posła z obrad. Za chwile wykluczy np. pięciu i zarządzi głosowanie. No i co ma wtedy zrobić opozycja? Wyjść na papierosa jak podpowieda ten niepełnosprawny?

Jestem Europejczykiem.

Antoni wojsko zbiera pewnie teraz, Zero już groził ludziom pod sejmem którzy nie chcieli go wypuścić, a wpisał się na listę po zamknięciu obrad... i nie tylko on. Nie pie..lą się chłopaki z pisuaru w tańcu, w żywe oczy robią co chcą.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Od stycznia zakaz kamer na sali sejmowej i dziennikarze won z gmachu ;-) zacznie się tango.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Pewnie formalnie tak, nie znam tylko przepisu czy mógł lub nie to zrobić.

To poznaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To już odrzucono.

A właściwie odrzucił Prezes.

Ok czyli ustawa budżetowa i dezubekizacyjna tylko przeszły, tak czy inaczej nielegalnie, bo kworum liczył kto? :-) kryminał się należy pisuarom jak nic, jeszcze takich aroganckich bydlaków nie było.

Powiem szczerze - spodziewałem się, że PiS będzie szedł jak czołg, ale mimo wszystko takich manipulacji, takiej bezczelności nie spodziewałem się. Dzisiaj nawet odrzucili pozory przestrzegania prawa i demokracji.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.