Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość glazior

(Konto usunięte)

Forumowe PiSiory czekają

Na nową ustawę o Sądach.

Za dwa miesiące sędziowie już nie będą podskakiwać,a gdy będą dalej bruździć

to Suweren w referendum w przyszłym roku pokaże im miejsce w szyku.

Na nową ustawę o Sądach.

Setny dowód na to, że PiSiory to bolszewicy. Przecież to głupie aż tak się podkładać towarzyszu Gazior.

Jestem Europejczykiem.

Wyrok SN. Cały pisowski świat czeka na Główne Wiadomości o 19:30, bo do tej pory nie wiedzą co mają myśleć :-)

O 20:00 będą już wiedzieć wszystko.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość glazior

(Konto usunięte)

Setny dowód na to, że PiSiory to bolszewicy. Przecież to głupie aż tak się podkładać towarzyszu Gazior.

Ale co,

niby to że naród w referendum większością głosów nie może zmienić konstytucji, bo to prawo posiada wyłącznie sejm ?

Damy rade Jarku, damy rade.

Na nową ustawę o Sądach.

Glazior mam pytanie bez oczywiście negatywnego wydzwieku. Co możesz powiedzieć o pracy sądów w Polsce? Z własnego doświadczenia, nie partyjnych nagłówków?

Jakies sprawy cywilne? Jakieś wnioski po przebytych sprawach w sądach? Pytam z czystej ciekawości, bo na razie poza hasłami o "mafii w togach" żadnych konkretów. Żadnych masowych aresztowań na tle nieprawidłowo wydawanych wyroków, żadnych dowodów na mafię w sądownictwie.

Pustostan słowny - to widzę. Więc pytanie kto, gdzie i kiedy Twoim zdaniem w todze sędziego dopuścił się tej masowej malwersacji i sprzeniewierzenia prawniczego?

Bo tak czytam i jestem przekonany, że nie rozumiesz (to nie zlośliwość) dlaczego wprowadzona ma być nowa ustawa o sądownictwie.

I nie staje po stronie PO czy "obrońców demokracji" - oczekuje konkretów. skoro mamy mafię w sądownictwie gdzie są na to dowody. Twarde, konkretne dowody.

Piszesz, że jesteś człowiekiem świadomym. Odpowiedz mi proszę kiedy żona będzie Ci obiecywac przez kilka lat "już w krótce zmieni się nasze żcyie na lepsze" i tak co miesiąc będzie Ci wieszac makaron na uszy - po jakim czasie uznasz, że albo dajesz się okłamywac, albo po prostu jest to pustosłowie.

Gdyby tak obiecywała Ci przez kilka lat "poprawimy swój byt - ty tlko cięzko pracuj" I tak miesiąc w miesiąc, rok w rok i żadnych zmian? Co dalej?

Dlaczego pytam? Bo to właśnie robi Kaczyński -bawi się najgorszym z mozliwych w polityce - populizmem.

Co miesiąc opowiadał "jak dojdziemy do władzy - pokażemy matactwa, mamy dowody na zamach".

Doszedł do władzy. Ma większość w Sejmie, swoją Policję, Prokuraturę i nawet TK.

I...nadal co miesiąc opowiada od 2 lat "jeszcze trochę, jeszcze trochę, jeszcze za moment".

Tak pytam ile jeszcze będzie trwało te "trochę"? Albo się ma dowody, albo się ich nie ma!

Jeśli nie to takie działanie jest po prostu karalne bo jest niczym innym jak tylko nawoływaniem do nienawiści na tle światopoglądowym.

Naprawdę trudno dostrzec ta obłudę? Tak - popełniono szereg zaniedbań, popełniono szereg wstrętnych wypowiedzi. Ale wszyscy działali wtedy po presją wydarzenia, chwili, sytuacji i tragedii.

Żadne tłuamczenie - politycy sa od tego, by w takich sytuacjach pokazać "klasę" i umieć doprowadzić sprawę do końca. Błędy popełniło wieele osób i prawda - nikt nie odpowiedział.

Jak nie odpowiedział nikt za zegarek Nowaka (totalna żenada) nikt nie odpowiedział za swoje wypowiedzi u Sowy (dno moralne i polityczne).

Nikt nie odpowiedział za kilometrówki - odsunięto jedynie młodych, gniewnych jawnie bawiących się na nasz koszt. Reszta? Przycichło bo brali wszyscy.

SKOKI w powiązaniu z PiS, Amber Gold gdzie wpływy miało i PO i PiSowscy prokuratorzy (dziś robią karierę u Ziobry) - nic nie zostało rozliczone.

Tyle tylko, że u Sowy banda chamów w garniturach bawiąc się na nasz koszt robiła sobie żarty z nas wszystkich wytykając miałkość, kiepskie zarobki itd.

Na wiecach Kaczyńskiego dzieje się jeszcze gorzej - wznieca się nienawiść wobec wszystkich innych ludzi. Miesiąc w miesiąc.

Żadnych dowodów, żadnych konkretów tylko populistyczne pogadanki "prezesa" + nagonka na "wrogów Polski".

To już nie jest normalne jesli akceptuje się takie zachowania gdy ktoś nie mając żadnych dowodów - nazywa innych zbrodniarzami, wrogami, przestępcami czy komuchami (SBkami).

Gdzie ta prawda? Gdzie ten zdrowy rozsądek, gdzie logika zdrowego pojmowania świata?

Licze na rzetelną odpowiedz bez złośliwości i chamskiej pyskówki.

.

Pozdrawiam

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

W takim razie w polskim orzecznictwie mamy sądowy precedens.

Gdy stanie się przed sądem, za dowolne przestępstwo pospolite, wystarczy oświadczyć, że nie uznaje się obowiązującego systemu prawnego. Jeden warunek. Trzeba być zwolennikiem PIS-u.

Czy to już dokonuje się w Polsce bezprawie?

W metodologii PIS czas odnoszę się do wczesnych czasów hitleryzmu w Niemczech z początków XX wieku.

I widzę mnóstwo podobieństw, i coraz mniej różnic.

Obawiam się, że nikt z PIS-u rzetelnie tutaj nie odpowie.

Liczę na odpowiedz Kolegi @glazior bo powołuje się mn. na to, że jest agnostykiem.

Co ma jedno wspólne z drugim. Agnostycy to z zasady ludzie nie opowiadający się za domysłami, frazesami lub wymysłami. To nie tylko kwestia światopoglądu religijnego, to także swego rodzaju życiowe "credo" własnego "JA" - odrzucanie wszelkich dogmatów i ludzkich przeinaczeń mających na celu jedynie uzyskanie pewnych "rzeczy" (polityczne stołki, wpływy, bogactwo itd.).

Agnostyk to często także ktoś, kto skupia uwagę na faktach i realnych rzeczach niż domysłach, zasłyszanych opowiadaniach lub przekazach bez pokrycia.

dotyczy to tej sfery duchowej jak i codziennego zycia (bo sfera duchowa to też nasza codzienność).

Dlatego kłóci się w moim odczuciu takie postepowanie - przyjmowanie bzdur i byle opowieści jako prawdę z jednoczesnym twierdzeniem, że jest się agnostykiem. A znam wielu agnostyków i filozofów, i wiem jak dochodzili do tego by dziś powiedzieć "jestem tym lub tym".

Poznanie pewnych prawd i odrzucenie pewnych mitów. To pierwszy krok do zrozumienia czym jest świadomość życia - umiejętność filtrowania bzdur i odrzucania wszystkiego co nawet w najmniejszym stopniu jest skażone nieprawdą.

Jest takie ciekawe powiedzenie - nawet jedna kropla trucizny wystarczy by zatruć całe wiadro wody.

I tak jest z naszym życiem. Kłamstwo jakie oplata Smoleńskie Miesięcznice zabiło już na dobre wszelkie prawdy i został jedynie fałsz i obłuda.

A podobno chodzi o prawdę...pytanie jaką prawdę i czyją prawdę.

Byłem swego czasu na miesięcznicy z czystej ciekawości by doświadczyć tych zachowań. Wsiadłem w auto i z Łodzi pojechałem do Wawy.

Żadnej próby dotarcia do prawdy tam nie było, gra słów, nakręcanie do poziomu wręcz swego rodzaju transu tych wszystkich obecnych "wierzących w zamach".

I te puste słowa, ten obrzydliwy populizm bez cienia próby powiedzenia słowa więcej na poparcie swoich tez.

Żadnego, ani jednego słowa mającego pokazać "to jest prawda".

Nakręcanie spirali nienawiści i przemowa pełna obłudnych frazesów. I te modlitwy, raz za razem jak w transie. Okrzyki, złość.

Ostatnio doszła do tego druga grupa - myslę, że stając po środku z czystej ciekawości - jedni wsadziliby mi nóż w plecy lub pocięli kurtkę, a drudzy zarzucili hasłami "pójdziesz siedzieć" i "demokracja".

A prawdy po żadnej ze stron po prostu by nikt nie dostrzegł.

...i poszli Oni palić tablety i E-booki...

Gdyby to był tylko taki problem.

Brak akceptowania orzeczenia Sądu Najwyższego to bez precedensu sytuacja. W sumie jestem ciekaw czy nie może zostać wykorzystywana przy innych sprawach cywilnych lub karnych.

Skoro Głowa Państwa podważa wyrok SN i uznaje, że orzecznictwo sądu tej instancji jest nieważne, skoro padają słowa rzadzących, że sądy sa obłożone kliką zmanipulowanych, niedokształconych sędziów do tego uwikłanych w różne niejasne sprawy (mafia w togach), to Kowalski czy nowak ma prawo stwierdzić, że w takim razie TEN OBECNY SYSTEM SĄDOWNICZY nie ma prawa osądzać go w jakiejś tam sprawie.

Bo powołując sie na słowa mn. Kancelarii Prezydenta - nie ufa on sądownictwu które jest oplecione mackami mafijnych powiązań.

W ekstremalnych sytuacjach wyroki mogłyby być kwestionowane i przeciagane. Jestem ciekaw co dalej z tego wyniknie - ale na pewno nic dobrego dla systemu prawnego Polski.

I jakby nie patrzeć winne za to jest PiS, co jest po prostu przykre, bo nie tego obiecywali rządzący.

Kilka linijek w górę z tego nicka popełniono całkiem logiczny wywód, a tu bęc, za chwilę, taki oto prymitywny wpis.

Ilu tam was pisze z jednego nicka? Nie możecie pisać z osobnych czy jesteście pobanowani?

A zauważyłeś na jaki wpis ten konkretny wpis był reakcja, czy nie bardzo?

Trochę długie te wpisy. Ale było coś o sądownictwie Chyba każdy się zgodzi że system jest do dupy. Chodzi tylko o to jak go zmienic. Bronienie stanu obecnego jest totalna głupota, zresztą nikt tego nie robi.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Jak widać po wpisach PiS to totalna bolszewia.

Co do zmiany systemu sądownictwa - Pan Zbyszek był wielortotnie zapraszany do dyskusji na ten temat.

Ale Pan Zbyszek jako psychopatyczny mściwy tchórz ani razu nie miał odwagi porozmawiać na ten temat twarzą w twarz.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Błaszczak odznaczył Błaszczaka, ale odmówił przyjęcia odznaki!

To jest dobre:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba każdy się zgodzi że system jest do dupy.

Bo tak twierdzisz czy twierdzą choćby pisiarze? Masz swoje, nie cudze czy zasłyszane opinie na ten temat?

Chodzi tylko o to jak go zmienic

Że o zmianę chodzi obecnej władzy nikt nie ma wątpliwości. Pytanie tylko czy na lepszy czy tylko taki na który oni będą mieli wpływ.

Bronienie stanu obecnego jest totalna głupota, zresztą nikt tego nie robi.

Obecny system, choć niedoskonały jednak funkcjonuje, a znając umiejętność spieprzenia wszystkiego czego się pisiarstwo tknie, można z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością zakładać, że po zmianach będzie nie lepiej, a gorzej jak jest.

Dzisiejsze stanowisko SN w sprawie ułaskawienia przed Dudę przed uprawomocnieniem się wyroku - stanowisko jednomyślne, dowodzi, jak na prawie znają się ci którzy cały system chcą zmieniać. A wściekła i histeryczna reakcja całego pisiarstwa, odsądzają SN od czci i wiary, jasno pokazuje, że ta mityczna "naprawa" sądownictwa ma w zamierzeniach pisiarstwa sprowadzać się nie do tego by sądy sądziły sprawiedliwie, a jedynie po myśli pisiarstwa. Nigdy nie będzie sprawnego systemu sądowniczego gdy będzie on zależny od polityków, a to właśnie jeszcze większe podporządkowanie władzy sądowniczej politykom, to istota pomysłu na "uzdrowienie" sądownictwa. I trzeba być pisiarzem by tego nie wiedzieć i nie widzieć. Bo reszta to doskonale wie i widzi.

niby to że naród w referendum większością głosów nie może zmienić konstytucji, bo to prawo posiada wyłącznie sejm ?

Damy rade Jarku, damy rade.

Nie dacie i nie zmiecie konstytucji. Nie ma większości konstytucyjnej w sejmie, nie ma zmiany. Nie istotne referenda, zresztą trzeba jej jeszcze wygrać, nie istotne co sobie kaczorek czy p.o. o tym myśli, wreszcie zupełnie nie istotne co ty masz na ten temat do powiedzenia. Nie i już. Koniec, kropka.

Ukryta Zawartość

Błaszczak odznaczył Błaszczaka, ale odmówił przyjęcia odznaki!

To jest dobre:

Ukryta Zawartość

A co miał od byle ciula jakaś blaszkę przyjmować? (kopyrajt Niusia Bezlitosna - bez pozwolenia sobie pozwoliłem ideę zapożyczyć)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe bedzie kiedy zbysiu stanie przed rzetelną sprawiedliwością .Co wtedy będzie mówił . Czym będzie się tłumaczy

A wtedy Pan Zbyszek popłacze się biedny i opowie, jak to go do wszystkiego zmuszano siłą.

Jestem Europejczykiem.

Sam Duda na razie siedzi cicho, i to w sumie najlepsze co może zrobić (z jego punktu widzenia). Ale obserwując jego dotychczasowe poczynania i mierny intelekt jednak obstawiam, że odezwie się. Albo sam nie wytrzyma, albo dostanie takie polecenie.

Dlatego warto przypomnieć, co Duda mówił na temat ułaskawień w 2011 roku czyli wtedy, gdy jeszcze był posłem:

"- Każde ułaskawienie może budzić kontrowersje, bo taka jest natura tej instytucji. Ułaskawia się osoby, uznane przez sądy za winne. Ułaskawienie nie jest uniewinnieniem - powiedział Duda."

No i co Panie Maliniak?

Jestem Europejczykiem.

Skoro miał żydowskie korzenie to dlaczego sam się nie unicestwił w Oświęcimiu?

A może był słaby i zakompleksiony i zwyczajnie chciał wyeliminować konkurencję?

Hitler nie miał korzeni Żydowskich i nawet nigdy za swojego życia nie był o nie posądzany. To są bzdury i wymysły powstałe już po jego śmierci. Nienawiść Hitlera do Żydów miała zupełnie inne przyczyny.

Po 1- jako młody adept sztuki malarskiej został 3x uwalony przez profesorów Żydowskiego pochodzenia na ASP w Linzu i Wiedniu, gdzie starał się dostać.

Po 2- Żydzi na terenie Niemiec odnieśli wielki sukces ekonomiczny, edukacyjny i społeczny już na przełomie XVIII i XIX wieku. Byli lepiej wykształceni niż Niemcy, zajmowali lepsze stanowiska w edukacji, bankowości, przemyśle, handlu itd. Odnosili coraz większe sukcesy podczas, gdy Niemcy byli raczej biedni. To budziło zazdrość i zawiść. Gdy Republika Wajmarska pogrążała się w coraz większym kryzysie doszło do wybuchu frustracji i agresji w narodzie i trzeba było znaleźć winnych. Pierwsi z brzegu to Żydzi, nielubiani już od ponad 100 lat ze zwykłej ludzkiej zawiści. Hitler wychowywał się w tym duchu, a gdy doszły osobiste animozje, to antysemityzm był u niego jeszcze mocniejszy.

Realnie posądzany o pochodzenie Żydowskie był najniebezpieczniejszy człowiek III Rzeszy, czyli Reinhard Heydrich. Ojczym jego ojca miał nazwisko Suss, które było kojarzone z Żydami. Do tego ktoś z jego rodziny poślubił węgierską żydówkę. Poza tym miał duży garbaty nos co też utwierdzało ludzi w tym przekonaniu. Heydrich jako szef wywiadu politycznego SD miał wielu wrogów. Na wszystkich miał "teczki". Gdyby nie zginął w Pradze, zostałby następcą Hitlera w ciągu 2-3 lat. Konkurencyjny wywiad wojskowy pod rządami Canarisa szukał haków na Heydricha i pochodzenie Żydowskie byłoby idealnym. Niestety dla Canarisa Heydrich nie miał w sobie ani kropli krwi Żydowskiej. Krewny Suss okazał się czystej krwi Niemcem, a garbaty nos Heydricha, to skutek jego sportowych pasji. Miał kontuzję w pięcioboju i raz spadł z Konia.

Dlatego warto przypomnieć, co Duda mówił na temat ułaskawień w 2011 roku czyli wtedy, gdy jeszcze był posłem:

Wtedy był prawnikiem, teraz jest prezydentem wszystkich Polaków i Wielkim Mężem Stanu ;-)) Więc i horyzonty ma szersze...

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Hitler nie miał korzeni Żydowskich i nawet nigdy za swojego życia nie był o nie posądzany. To są bzdury i wymysły powstałe już po jego śmierci. Nienawiść Hitlera do Żydów miała zupełnie inne przyczyny.

Tylko ktoś, wówczas gdy jeszcze żył, spróbował by to zrobić :-)

Nie wiem czy są to bzdury, czy wymysły, bardziej skłaniałbym się do tej teorii, że lobby skupione wokół obecnych finansjerskich władców tego świata (wiadomo jakich), zapewne skutecznie torpeduje te nieprzychylne im wersje. Bo jak by to wyglądało, że Hitler był z pochodzenia Żydem? Może i masz rację, nie wątpię, bo generalnie im dalej od daty jego śmierci, tym mniej wiadomo.

No i co Panie Maliniak?

Po ostatnich jego zachowaniach widać, że gościu psychicznie jest już na wykończeniu. Presja jest ogromna, zachowuje się bardzo niespójnie, jakby zaczątki dwubiegunowości. Z jednej strony, wydawałoby się, normalny gość, czasami wręcz infantylny, z drugiej pełen agresji i wręcz aspołecznych zachowań. Niestety nie był to właściwy człowiek na tak ważnym stanowisku. To już Wałęsa, choć bardzo prostego wykształcenia, z nagannymi manierami, potrafił jednak zdobyć się na powagę przysługującą temu urzędowi. Tu należy mu się szacunek, bo dał radę. Ten niestety sobą nie reprezentuje NIC.

I nie dostałem odpowiedzi.

- Patrząc na Donalda Tuska i polityków PO wtedy rządzących, widzę twarze morderców mego męża i elity, która zginęła w Smoleńsku - Beata Gosiewska (PiS).

A w niedziele do kościółka pełna "miłości" do bliźniego.

I to nie jest mowa nienawiści?

By kogoś nazwać mordercą publicznie taka osoba musi dokonać faktycznie działania w ocenie prawnej polegającej na odebraniu komuś życia oraz musi zostać skazana wyrokiem Sądu RP.

To co robią politycy PiS oraz cała wokół nich zebrana grupa ludzi to sianie nienawiści oraz szerzenie kłamstw, pomówień i obrzydliwe obrzucanie błotem swoich bliźnich nie mając ku temu żadnych podstaw.

Ale było coś o sądownictwie Chyba każdy się zgodzi że system jest do dupy. Chodzi tylko o to jak go zmienic. Bronienie stanu obecnego jest totalna głupota, zresztą nikt tego nie robi.

Bolszewicy obejmując władzę mieli takie samo zdanie na temat ówczesnego wymiaru sprawiedliwości. A że potem po zmianach wymordowano kilkadziesiąt milionów niewinnych ludzi?

To mało ważne, towarzysz Stalin niegdyś powiedział : gdy ginie jeden człowiek jest to tragedia, gdy giną miliony, jest to tylko statystyka.

PIS jak widać idzie drogą bolszewików, hitlerowców, wszelkie zapisy prawa, a wręcz całe systemy prawne, dostosowuje wyłącznie do swoich partyjnych potrzeb, przestrzeganie obowiązującego prawa ma w dupie, arogancją władzy niebezpiecznie zbliżają się do systemu totalitarnego. Codziennie dowiadujemy się, że przestrzeganie prawa jest pojęciem względnym, ponieważ zależy od partii do której się należy.

Czy niedługo my, którzy otwarcie krytykujemy tę władzę, będziemy za to karani?

Kto wie, system totalitarny nie znosi pustki, zawsze mknie do przodu, gdyż potrzebuje wrogów i ofiar.

Mam nadzieję że za jakiś czas Polacy w demokratycznych wyborach powstrzymają to szaleństwo.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Teraz to chyba mu i wstyd i trochę strach.

,,Promotor pracy doktorskiej Andrzeja Dudy w rozmowie z wp.pl wyjaśnił, że w przypadku postawienia go przed Trybunałem Stanu, prezydent będzie odpowiadał za wielokrotne złamanie Konstytucji.''

,,Profesor przypomniał, że był zaprzyjaźniony z Dudą, zanim ten został prezydentem. - Kiedy to wszystko się zaczęło, wiele razy mu mówiłem, że źle robi, ostrzegałem. Niestety zablokował mój telefon, nie przyjmuje maili, zerwał kontakt. Wbrew temu, co mówił na swojej inauguracji, że tak wiele mi zawdzięcza - ujawnił.''

http://wiadomosci.ga...mgZ39&a=65&c=61

Kto wie, kto wie? Niemcy w latach 20 XX wieku również początkowo bagatelizowali występki Hitlera, te jego bojówki, te jego przemówienia. Co potem się stało brutalnie przekonał się cały świat. Teraz też mamy jego bojówki, mamy miesięcznicę i indoktrynację. Obym się mylił

I jeszcze jedno, nie wydaje się wam czasami, że te wszystkie pomieszane szczątki w trumnach ze Smoleńska nie musi być do końca prawdą? Grzebią w trumnach od dłuższego czasu a tu nagle bęc, codziennie nowe informacje. Czyżby była to kolejna manipulacja, aby poprawić sobie słupki? Nie wierzę pisowcom, i wiem, że w swej propagandzie są zdolni do wszystkiego. Czy poza nimi ma ktoś dostęp do tych trumien? Przecież wszędzie mają swoich zaufanych prawników, naukowców, po co potrzebni są inni?

"- Każde ułaskawienie może budzić kontrowersje, bo taka jest natura tej instytucji. Ułaskawia się osoby, uznane przez sądy za winne. Ułaskawienie nie jest uniewinnieniem - powiedział Duda."

Z tego wynika że Duda uznał Kamińskiego winnym i swoim aktem łaski postanowił uprzedzić wyrok końcowy. Czyli Kamiński jest w tej chwili winny.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Kto wie, kto wie? Niemcy w latach 20 XX wieku również początkowo bagatelizowali występki Hitlera, te jego bojówki, te jego przemówienia. Co potem się stało brutalnie przekonał się cały świat. Teraz też mamy jego bojówki, mamy miesięcznicę i indoktrynację. Obym się mylił

Nie ta jakość co Niemców.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.