Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Obecna fala imigracji i zamachy nie mają z sobą nic wspólnego, ...

Ich szacunek dla miejscowego prawa i porządku najlepiej widać w Calais. Trochę się zadomowią i zaraz będą z nich terroryści jak ta lala. Może nie ze wszystkich, ale nawet 10% oznacza poważny problem.

Tak, to nasza, POLSKA STRONA!

pisiaki przebrzydłe...

O w morde, jakies nowe narodowcy:)

Ciekawe, ze w tym co piszecie nie dostrzegacie fanatyzmu.

Ale was sprali:)

I wiem, wiem, zapewne Nowogrodzka przeze mnie przemiwia, tak to jest z fanatykami, tylko jedno widza, hehe

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Tylko ekonomiczny analfabeta może twierdzić, że podwyższanie stóp procentowych przez bank centralny jest oznaką słabości gospodarki, co usiłuje nam tu wcisnąć PiSowska propaganda.

Jestem Europejczykiem.

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę @bubusia i @glazior, ale pisząc to co piszecie i jak piszecie, używając takiego właśnie sposobu dyskutowania - wpisujecie się idealnie, perfekcyjnie w to co zalecał funkcjonariuszom frontu propagandowego "Podręcznik Agitatora" wyd.2, Książka i Wiedza, Warszawa 1952. Tam co prawda ideologia w tle była inna, ale warsztat pracy i stosowane instrumentarium argumentacyjne identyczne.

Blaszczak i PiS jak najbardziej przyłożyli się do kryzysu migracyjnego.

Dlatego musimy pomagać tym krajom UE, które maja z tym kłopot.

Ciekawe, nawet bardzo, zapewne jakby paru przyjeli, to kryzysu by nie bylo, a moze to nawet oni ten kryzys zainicjowali.

Widze, ze powoli odlatujecie, panowie:)

Rozumien jak ktos napisze, ze kryzys im sluzy, ale zeby zaraz sie do niego najbardziej przylozyli, to juz niezly odlot:)

Odważna teza

Nie, no to jest oczywiste, ISIS, migracja, terroryzm, to zupelnie nie majace ze soba nic wspolnego zjawiska, zero powiazania:)

Co wiecej, im wieksza ilosc uchodzcow, tym mniejsze prawdopodobienstwo terroryzmu w przyszlosci:)

Nie odlot?:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

A mozesz rozwinac, o jaki sposob pisania chodzi, i jaka argumentacje masz na mysli? Moze kilka przykladow na udowodnienie swojej tezy?

A mozesz rozwinac, o jaki sposob pisania chodzi, i jaka argumentacje masz na mysli? Moze kilka przykladow na udowodnienie swojej tezy?

(wpis wulgarny)

Mam tracić czas na kompletnie jałowe wymiany zdań (bo nie na dyskusje przecież) z osobnikami którzy w kółko pierdzielą o tym samym, czyli układzie, zdradzieckich Niemcach, krwiożerczej Unii itp.?

W imię czego? Żeby dać im okazję to wklejania kolejnej porcji kłamstw? Dziękuję, szkoda na to mojego wysiłku.

Jestem Europejczykiem.

A nie moze cmoknac cie twoja ukochana?

W imie zrobienia ci dobrze, zebys troche ochlonal i skulturalnial?

Moze byc tez ukochany, nie chce nikogo dyskryminowac:)

Liczy sie efekt koncowy, a ten masz w 2im zdaniu

bubusia

Zabawne jak wy (pismani) nie czujecie ironii,szyderstwa,parodii lub po prostu żartu.Kompletny brak poczucia humoru.Wszystko dosłownie czyli seriożno.To cecha wszystkich rewolucjonistów.

Oho, widać że nasi propagandziści nałapali sporo punktów, bo nagle tacy grzeczni się zrobili.

W takim razie korzystając z okazji zapytam ich grzecznie, jaka jest linia Partii w sprawie wizyty Macrona w naszej okolicy i jakim to sposobem okazało się, że chyba jednak nie jesteśmy liderem Grupy Wyszechradzkiej?

Jestem Europejczykiem.

To cecha wszystkich rewolucjonistów.

Bo to są rewolucjoniści. Ich "Lenin" to teraz Prezes.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość glazior

(Konto usunięte)

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę @bubusia i @glazior, ale pisząc to co piszecie i jak piszecie, używając takiego właśnie sposobu dyskutowania - wpisujecie się idealnie, perfekcyjnie w to co zalecał funkcjonariuszom frontu propagandowego "Podręcznik Agitatora" wyd.2, Książka i Wiedza, Warszawa 1952.

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę , ale pisząc to co piszecie i jak piszecie, używając takiego właśnie sposobu dyskutowania - wpisujecie się idealnie, perfekcyjnie w to co zalecał funkcjonariuszom frontu propagandowego Krótki kurs historii WKP(b) Warszawa 1949 rok.

I żeby nie było niedomówień , w odróżnieniu do Ciebie Lewaku posiadam i przeczytałem wyżej wymienioną pozycje.

post-19474-0-51964400-1503495034_thumb.png

Widze, ze powoli odlatujecie, panowie:)

PiS i jego fani odlecieli już dawno, gdzieś koło 2010 roku.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Nie będę powtarzał wszystkich Twoich wpisów. Przeczytaj je raz jeszcze, będziesz wiedział o jaki sposób pisania chodzi. Taka metoda udawania "zdziwionego" też była zalecana w źródle, które podałem.

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę , ale pisząc to co piszecie i jak piszecie, używając takiego właśnie sposobu dyskutowania - wpisujecie się idealnie, perfekcyjnie w to co zalecał funkcjonariuszom frontu propagandowego Krótki kurs historii WKP(b) Warszawa 1949 rok.

Kolejne biedaczysko, którego przerasta napisanie czegoś autorskiego, od siebie. Współczuję.

I żeby nie było niedomówień , w odróżnieniu do Ciebie Lewaku posiadam i przeczytałem wyżej wymienioną pozycje.

Nie masz wiedzy co posiadam.

A Tobie juz sie calkowicie pomieszalo, tutaj mowimy o kryzysie migracyjnym, a nie o Blaszczaku i Pisie

Dajesz widze swiadectwo swojego rozgarniecia:)

Widzisz bubek, tu jest miejsce dla ludzi inteligentnych i tacy, którym trzeba wszystko tłumaczyć po trzy razy zdaniami prostymi i objaśniać literalnie każdą myśl jak widać czują się mocno zagubieni.

Nie było cię dłuższą chwilę i zapomniałem, że odpowiadając ci muszę używać prostszego języka i wykładać kawę na ławę.

Jestem Europejczykiem.

Z tą emigracją to nie jest wszystko takie proste i jednoznaczne.Nie można jednoznacznie powiedzieć,że najnowsza fala emigracji nie ma żadnego związku z ostatnimi zamachami.Faktem jest ,że większość zamachowców to ludzie urodzeni już w Europie Zach.,to potomkowie dawnych migrantów.Niemniej tak duża liczba uciekinierów przyjęta w tak krótkim czasie,bez żadnej kontroli czy selekcji na pewno przyczyniła się do radykalizacji środowisk islamskich.Środowisk żyjących w gettach,wrogo nastawionych do otoczenia,nie asymilujących się.Przecież nie tak trudno chyba wyobrazić sobie,że w tych tłumach imigrantów oprócz prawdziwych ofiar wojny czy prześladowań było sporo agentów czy instruktorów ISIS.Efekty ich działalności mogą dać się poznać w przyszłości.Jeśli już teraz nie działają to nastąpi to w niedalekiej przyszłości.Europa nie może sobie dalej pozwalać na niekontrolowany napływ migrantów zwłaszcza,że jest to świadoma taktyka Putina polegająca na eskalowaniu kryzysu w Syrii i napędzaniu ( wspólnie z Turcją) fali emigracyjnej do Europy.W ten sposób Rosja pragnie rozbić jedność UE.Rozumiem pobudki altruistyczne niektórych polityków europejskich ale nie można być aż tak naiwnym.Oczywiście,że kryzysu migracyjnego nie rozwiąże się wyłącznie budując mury,zasieki czy inne przeszkody.Trzeba działać wielokierunkowo a przede wszystkim zwalczać przyczyny.Czyli na miejscu,w kraju zamieszkania imigrantów.Należy jak najszybciej zakończyć wojnę w Syrii,Iraku i przyczynić się do ich odbudowy.Tak nakazuje nam nasz interes.

Odważna teza

Odważna? Przecież sami ciągle trąbicie, że to nie uchodźcy, a zwykli emigranci ekonomiczni chcący dostawać tylko szczodry, zachodnioeuropejski socjal. Jest zupełnie logiczne, że właśnie im najbardziej zależy by był spokój pozwalający ten socjal inkasować. Jakiekolwiek powiązanie tych imigrantów z terroryzmem w sposób oczywisty owe wypłaty wstrzymuje czy utrudnia.

Trochę się zadomowią i zaraz będą z nich terroryści jak ta lala. Może nie ze wszystkich, ale nawet 10% oznacza poważny problem.

Bądź choć konsekwentny. Terroryści to potomkowie imigrantów którzy nie przyjechali po socjal, tylko do ciężkiej i mało płatnej pracy. Obecni tylko podobno po socjal. Albo więc ci obecni nie po socjal i będą po zadomowieniu zamachowcami, albo tylko po socjal, ale ci nie będą przecież podcinać gałęzi na której siedzą. Po co terroryści z ISIS mają się "przedzierać" do Europy z nielegalnymi imigrantami, skoro swoje niecne plany mogą urzeczywistnić albo w oparciu o tych którzy w Europie juz są (jak najbardziej legalnie), albo sami (też legnie) tu przylecieć, często do tego klasą biznes? Łączenie obecnej fali imigracji z terroryzmem to tylko marny wytrych, nie mający nic wspólnego z rzeczywistością, ale pozwalający imigrację krytykować tym którzy nie mają na tyle odwagi by powiedzieć wprost: nie chcemy arabusów i czarnuchów, bo nie i już.

Widzisz bubek, tu jest miejsce dla ludzi inteligentnych i tacy, którym trzeba wszystko tłumaczyć po trzy razy zdaniami prostymi i objaśniać literalnie każdą myśl jak widać czują się mocno zagubieni.

Nie było cię dłuższą chwilę i zapomniałem, że odpowiadając ci muszę używać prostszego języka i wykładać kawę na ławę.

A co ty mozesz wytlumaczyc. Przeciez ty niewiele wiesz. A najzabawniejsze jest twierdzenie, ze tu jest miejsce dla ludzi inteligentnych. To ja ci powiem dla kogo to jest miejsce(z wylaczeniem kilku postaci np k. misiomora, ktory stara sie cos sensownego napisac). Glownie dla frustratow, ktorzy nie maja co robic z czasem - do ktorych niestety sie zaliczasz

I to jest cala prawda bombowy jarusiu.

Ciekawe, nawet bardzo, zapewne jakby paru przyjeli, to kryzysu by nie bylo, a moze to nawet oni ten kryzys zainicjowali.

Kryzys polega na nie-przyjmowaniu. Gdyby wszyscy przyjmowali, nie byłoby kryzysu.

bubusia

Zabawne jak wy (pismani) nie czujecie ironii,szyderstwa,parodii lub po prostu żartu.Kompletny brak poczucia humoru.Wszystko dosłownie czyli seriożno.To cecha wszystkich rewolucjonistów.

No dobrze, pisac mozna wszystko, gdzie widzisz te ironie, szyderstwo lub parodie, ktore nie zostaly zrozumiane?

Czy tylko tak sobie klepiesz, zeby dobrze wygladalo?

Hehe, no to widac, kto nie rozumie szyderstwa i ironii i lyka wszystko doslownie. Oj Wojciechu:)

Moze ci to wylozyc, ale uprzedzam, ze nie wyjdziesz na tym najlepiej?:)

Kryzys polega na nie-przyjmowaniu. Gdyby wszyscy przyjmowali, nie byłoby kryzysu.

Ja mysle, ze gdyby wszyscy przyjmowali, to nawet zamachu w Barcelonie by nie bylo

I kapusiów. Wiesz, o czym mówię.

Nie pamietasz jak sam w tym brales udzial?

Z tą emigracją to nie jest wszystko takie proste i jednoznaczne.Nie można jednoznacznie powiedzieć,że najnowsza fala emigracji nie ma żadnego związku z ostatnimi zamachami.Faktem jest ,że większość zamachowców to ludzie urodzeni już w Europie Zach.,to potomkowie dawnych migrantów.Niemniej tak duża liczba uciekinierów przyjęta w tak krótkim czasie,bez żadnej kontroli czy selekcji na pewno przyczyniła się do radykalizacji środowisk islamskich.Środowisk żyjących w gettach,wrogo nastawionych do otoczenia,nie asymilujących się.Przecież nie tak trudno chyba wyobrazić sobie,że w tych tłumach imigrantów oprócz prawdziwych ofiar wojny czy prześladowań było sporo agentów czy instruktorów ISIS.Efekty ich działalności mogą dać się poznać w przyszłości.Jeśli już teraz nie działają to nastąpi to w niedalekiej przyszłości.Europa nie może sobie dalej pozwalać na niekontrolowany napływ migrantów zwłaszcza,że jest to świadoma taktyka Putina polegająca na eskalowaniu kryzysu w Syrii i napędzaniu ( wspólnie z Turcją) fali emigracyjnej do Europy.W ten sposób Rosja pragnie rozbić jedność UE.Rozumiem pobudki altruistyczne niektórych polityków europejskich ale nie można być aż tak naiwnym.Oczywiście,że kryzysu migracyjnego nie rozwiąże się wyłącznie budując mury,zasieki czy inne przeszkody.Trzeba działać wielokierunkowo a przede wszystkim zwalczać przyczyny.Czyli na miejscu,w kraju zamieszkania imigrantów.Należy jak najszybciej zakończyć wojnę w Syrii,Iraku i przyczynić się do ich odbudowy.Tak nakazuje nam nasz interes.

Nawet sie z Toba zgodze, tyle ze bardziej widze tu wine Stanow niz Rosji

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.