Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

PiSowska propaganda uprawiana przez wiadomo kogo jest naprawde żałosna.

I to wszystko co masz do powiedzenia, niewiele

To moze ja cos powiem. Oczywiscie nie popieram postaci typu Piotrowicz czy Kryze, i zgadzam sie z opinia, ze nie powinni byc uczestnikami zycia politycznego. Tylko, ze skupianie sie na nich jest bledem. Po drugiej stronie jest ich wiecej. A fakt wprowadzenia ustawy dezubekizacyjnej jednoznacznie pokazuje stsosunek do bylych aparatczykow. Chyba zdajecie sobie sprawe, ze takiej ustawy, w zadnej formie, nie byloby, gdyby rzadzili poprzednicy. A to jest bardzo wymowne..

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Ale wracając do okresu rozpatrywanego ok 30% zadłużenia denominowana jest w walutach obcych stąd spadek notowań głównie euro ,dolara, franka i jena obniżyło te parametry o ponad 14, 5 mld złotych !!! Na to ma tez wpływ odpowiednie księgowanie różnicy zadłużenia przedsiębiorstw państwowych /obniżono/ , krajowego fundusz drogowego /obniżono/ i wiele innych . Inaczej mielibyśmy kolejny rekord tak mniej więcej żebyś zrozumiał w kwartał więcej nowego długu niż potrzeba na całe 500+ na rok. Zapewne domyślasz się że wpływ Morawieckiego na jena lub dolara jest w skrócie żaden.

Nie zrozumie, jest na fali propagandy PiS-owskiej.

Nawet dane opublikowane przez tych właśnie kreatywnych księgowych /obecny rząd/ wskazują niepokojąco że mimo korzystnej koniunktury i rekordowych jak ktoś wkleił wzrostów na tle innych krajów europejskich, rząd zadłuża nas szybciej niż rośnie PKB .

W efekcie jesteśmy jednym z najbardziej zadłużonych krajów w regonie.

Czyli powrót ery Gierka ;-).

W końcu coś mnie dziś rozbawiło. To dobra rzecz bo coś mi się zdaje, że idą k**ewskie czasy. A może wracają?

Wracają.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Deubekizacja w takiej formie jak jest - czyli odpowiedzialność zbiorowa wszystkich co się o służby otarli, a jednocześnie pozostawienie na świeczniku i przy korycie wszystkich którzy za komuny babrali sie w gnoju sbckim, ale teraz obecnemu rządowi służą, to jawna kpina i sygnał: kto nam służy obronimy, kto przeciw nam - zgnoimy, a nie żadna deklaracja stosunku do sbckiego gówna. Czystka w iście stalinowskim stylu, pod nóż idą zarówno bydlaki, jak i ludzie niczemu nie winni, ważne tylko ze nie są z obecnie rządzącej kliki. Bo o swoich klika dba i krzywdy zrobić nie da. Licytowanie się gdzie takich gnoi jest więcej - czy w PiS czy w PO to, wybaczcie, ciężka głupota, bo dopóki wśród nich takie gnoje są to znaczy, że ani jedni, ani drudzy tak naprawdę deubekizacji ani prawdziwej lustracji nie chcą. Licytowanie - ja uczciwy, bo on ukradł więcej to kretynizm - obaj kradli, znaczy obaj złodzieje. A najlepsza ilustracją całej tej gównianej sytuacji jest uśmiechnięty szyderczo piotrowicz skandujący z trybuny sejmowej "precz z komuną" w rytm potakiwania wierchuszki pisu z prezesem na czele. To doskonale pokazuje wspomniany przez Ciebie stosunek pisu do byłych komuszych aparatczyków. Bardzo wymownie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PiSowskie pachołki w kółko o tym samym. Są jak stalinowscy prokuratorzy którzy dla usprawiedliwienia czystek powtarzali za wodzem tezę, że w miarę postępów rewolucji walka klasowa zaostrza się. U nas ponad ćwierć wieku od upadku komuny i też mamy zaostrzenie walki klasowej.

Jestem Europejczykiem.

Ale dla Ciebie juz tak

W PO nie ma i nie było prokuratorów stanu wojennego. Tym się - między innymi - PO różni od PiS.

Prokuratorzy, sędziowe, złodzieje i tchórze stanu wojennego- oto skład osobowy czołówki PiS i jego fagasów - między innymi na Bocznicy.

A wszyscy są czołowymi dekomunizatorami z gębą pełną frazesów, od których słuchania robi się niedobrze.

W Europejskim Trybunaje Sprawiedliwości mamy dwie sprawy poważne w których Polska jest stroną - jedna w sprawie ustaw o sadownictwie i druga w sprawie rabunkowej wycinki w Puszczy Białowiewskiej. Za chwilę będzie trzecia w sprawie relokacji imigrantów.

Ale dla PiSowców najważniejszy jest Wałęsa i jego kwity. To zwykłe robienie wody z mózgu i odwracanie uwagi od rzeczy naprawdę istotnych.

Jestem Europejczykiem.

Jakie konkrety, do tej pory razem sie pokazywali, to i teraz sie pokaza. A w meritum, nie wydaje ci sie dziwne organizowanie obchodow przez ludzi, ktorzy chcieli ograniczac przywileje zwiazkow i podnosic wiek emerytalny.

Czyli nic nie wiesz. Ale pisać zasłyszane bzdety potrafisz. A czy wiesz, że w KOD-dzie czy ogólnie w całej alternatywnie do PIS jest mnóstwo opozycjonistów, którzy zostali brutalnie olani przez swoich byłych kolegów, którzy to wszelkimi sposobami dorwali się do koryta i nie dopuszczali nikogo. Sugestie z UB-kami, SB-kami to klasyczne działanie propagandowe, to ciosy poniżej pasa. Wiesz o tym doskonale, ale piszesz i piszesz, no bo nie możesz się wycofać z pisanych wcześniej bzdur.

Może i wśród nich jest trochę takich którzy podłączyli się, to normalne, w PIS też jest sporo komuchów i byłych esbeków, ale to akurat wam nie przeszkadza. Dlatego cały czas powielasz opinie o was o waszej hipokryzji i zwykłym fałszowaniu faktów.

I to wszystko co masz do powiedzenia, niewiele

Czasami lepiej powiedzieć mało i dosadnie, niż miesiącami pierdzielić głupoty, wstawiając prorządowe propagandowe linki z jedynie słusznej prasy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ty za to wiesz b. duzo. Jezeli nie widzisz podczepionych pod KOD bylych aparatczykow, to po prostu jestes slepy. Ewentualnie na sile lansujesz tezy wedlug Ciebie slusznej prasy. No coz, mozg sprany. Nie pierwszy, nie ostatni. Tak to jest z uzytecznymi.... tu sobie dopisz. Takze masz krotko i dosadnie. Jak lubisz.

Łapy opadaja z waszej glupoty, on nie widzi kto sie podczepia pod KOD, ba, kto go tworzy.

Zenada chlopie.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Gdybyś przez chwilę starał się być choć trochę obiektywnym zauważyłbyś, że generalnie wszyscy politycy dla mnie są dla mnie nieakceptowalni. I nie ma znaczenia lewo czy prawo. Nienawidzę jednakże oszołomów i cwaniaków. Dlatego nie trzymam strony żadnej stronie, bo wszędzie są mendy i w każdej formacji podczepieni będą byli esbecy czy cwaniaki. Ale tak jest świat polityki zbudowany, że właśnie te mendy zawsze będą kręcić się przy władzy i politykach, bez względu na jakiekolwiek upodobania polityczne.

I jest duża różnica pomiędzy cwanym esbekiem mającym papiery na jakiegoś tam polityka lub biznesmena, uczepionym pod kogoś, bo było się świnią, jest i będzie, a na przykład kobietą która rok była sekretarką w WUSW.

Dla ciebie jednakże wszyscy są tacy sami i nie widzisz między nimi żadne różnicy.

bylych aparatczykow,

Tego aparatczyka mialeś na myśli?

Ukryta Zawartość

podczepionych pod KOD

Zdecyduj się - piszesz o KOD czy o PO?

Ukryta Zawartość

Gdybyś przez chwilę starał się być choć trochę obiektywnym zauważyłbyś, że generalnie wszyscy politycy dla mnie są dla mnie nieakceptowalni. I nie ma znaczenia lewo czy prawo. Nienawidzę jednakże oszołomów i cwaniaków. Dlatego nie trzymam strony żadnej stronie, bo wszędzie są mendy i w każdej formacji podczepieni będą byli esbecy czy cwaniaki. Ale tak jest świat polityki zbudowany, że właśnie te mendy zawsze będą kręcić się przy władzy i politykach, bez względu na jakiekolwiek upodobania polityczne.

I jest duża różnica pomiędzy cwanym esbekiem mającym papiery na jakiegoś tam polityka lub biznesmena, uczepionym pod kogoś, bo było się świnią, jest i będzie, a na przykład kobietą która rok była sekretarką w WUSW.

Dla ciebie jednakże wszyscy są tacy sami i nie widzisz między nimi żadne różnicy.

Masz tutaj swoja sekretarke

Ukryta Zawartość

A tutaj obroncy

Ukryta Zawartość

13 grudnia przed Sejmem protestowali między innymi byli funkcjonariusze Służby Bezpieczeństwa, którzy są przeciwni temu, aby rząd obniżył im emerytury.

– Grozi nam pozbawienie podstaw do życia. Naprawdę. Ja skończyłem 80 lat. Za 2 tysiące złotych ja nie jestem w stanie wyżyć – wyznał były komendant główny policji, gen. Jerzy Stańczyk.

– Nie chcę tu podburzać, ale mam gorącą prośbę. Chciałem, żebyście państwo tą krzywdą zarazili swoje dzieci, wnuki – powiedział inny z protestujących.

– Myślą, że rządzą Polską, ale to jest chwilowe i przejściowe i historia nas uczy, że ci, którzy dzisiaj rządzą, jutro nie będą rządzić. I w tym jest nadzieja – pocieszył byłych esbeków Andrzej Rozenek, wiceprzewodniczący Biało-Czerwonych.

Na odbywającym się tego samego dnia proteście KOD Mateusz Kijowski wziął w obronę funkcjonariuszy SB.

Myslisz, ze gdzie te mendy i ich rodzinki teraz beda protestowac?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widzę dla wielu ograniczonych pisowców polityka to są wyłącznie Wiadomości TVP o 19:30 i to co tam naklepią.

Jak można być tak bezkrytycznym, tak ograniczonym, zwyczajnie tępym, aby nie potrafić w prosty sposób różnicować zło?

Nikt nie twierdzi, ze wszyscy objęci "deubekizacją" to niewiniątka. Co nie zmienia faktu, że ustawa objęła też takich ludzi:

Mam 95 lat i jestem jednym z ostatnich powstańców warszawskich. Pod koniec życia za przelaną krew dla Polski, za pracę zawodową i społeczną zostałem nagrodzony dezubekizacją. Czuję się tak, jakbym został spoliczkowany.

Do Biura RPO wpłynęło już około tysiąca stu skarg wniosków osób, które straciły lub tracą prawo do emerytury/renty na podstawie tzw. „drugiej ustawy dezubekizacyjnej” uchwalonej 16 grudnia 2016 r.

Ludzi ci skarżą się na niesprawiedliwe potraktowanie – zostali objęci odpowiedzialnością zbiorową. Ustawa ignoruje ich osobiste losy, to, co rzeczywiście robili, a także ich zasługi dla państwa – jeżeli pracowali w jednostkach podległych resortowi spraw wewnętrznych przed 1990 r., to ich świadczenie zostaje automatycznie obniżone – nie będzie mogło przekroczyć średniej emerytury w ZUS, a w wielu wypadkach zostanie sprowadzone do ustawowego minimum.

21 sierpnia wpłynęło kolejne pismo. Jego autor zgodził się na upublicznienie wniosku, bo dobrze pokazuje on, czego ustawa nie bierze pod uwagę stosując automatyczne kryteria oceny:

„Mam 95 lat i jestem jednym z ostatnich powstańców warszawskich. Pod koniec życia za przelaną krew dla Polski, za pracę zawodową i społeczną zostałem nagrodzony dezubekizacją. Czuję się tak, jakbym został spoliczkowany.

Ojciec mój był w wojskach gen. Hallera, walczył z bolszewikami i był odznaczony Krzyżem Walecznych. W 1940 r. został aresztowany przez Gestapo i zginął w obozie koncentracyjnym w Mauthausen. Ja przedostałem się do Warszawy i w 1943 r. zostałem zaprzysiężony jako żołnierz Armii Krajowej w „dywizjonie 1806", który był oddziałem konspiracyjnym 1 pułku strzelców konnych.

W czasie Powstania Warszawskiego walczyłem w batalionie „Ruczaj". Zostałem ciężko ranny na polu walki. Później był lazaret dla jeńców wojennych w Zeithain, długie 5 miesięczne leczenie i Stalag IV B w Muhlbergu.

Do kraju, ze względu na obawę przed aresztowaniem przez NKWD wróciłem w 1946 r.

Po studiach medycznych pracowałem w szpitalu jako chirurg. Bez przesady uratowałem życie około 500 chorym. Ze względu na bardzo wyczerpującą pracę w ciągłym ostrym dyżurze, po kilkunastu latach zdecydowałem się na porzucenie oddziału chirurgicznego i zostałem kierownikiem Powiatowej Stacji Pogotowia Ratunkowego.

Wreszcie ze względu na nie najlepszy stan zdrowia przyjąłem posadę lekarza w przychodni MSW.

Byłem głęboko przekonany, że każdy lekarz powinien leczyć ludzi bez względu na ich pochodzenie, czy też na ich poglądy polityczne. W przychodni tej przepracowałem 10 lat i w wieku 60. lat uzyskałem rentę.

Później do 70. roku życia pracowałem na 1/2 etatu w Przychodni Chirurgicznej PKP. Praca w Przychodni MSW nie uchroniła mojej córki, która nie mogła się dostać na studia, bo krążył za nią „wilczy bilet".

W 1989 r. zostałem jednym z założycieli Koła Żołnierzy AK w mojej miejscowości. W latach 2010-2012 byłem prezesem tego koła, a później w uznaniu mojej pracy zostałem mianowany przez wojewódzki Zarząd Okręgu AK prezesem honorowym i odznaczony Medalem za Zasługi dla Światowego Związku Żołnierzy AK.

I teraz niezgodnie dwoma zasadami prawa poddany zostałem odpowiedzialności zbiorowej i tzw. dezubekizacji.

A ja nawet nie należałem do PZPR ani do żadnej pokrewnej partii.

Proszę zwrócić uwagę na fakt, że ciągle jestem w Polsce wrogiem. Najpierw byłem żołnierzem AK „zaplutym karłem reakcji" i osobistym wrogiem towarzysza Bieruta i Stalina, a teraz jestem wrogiem Narodu i osobistym wrogiem, ale czyim?” – napisał autor wniosku.

czy tacy jak ci tutaj:

Wojciechowski zdobył stopień oficerski w 1988 roku w Akademii Spraw Wewnętrznych w Legionowie. Nigdy nie rozpoczął służby w Służbie Bezpieczeństwa, a po 1989 r. przeszedł weryfikację i pracował w policji, gdzie ścigał przestępstwa gospodarcze, był zastępcą komendanta w Gryficach. Na emeryturę przeszedł w 2007 roku. Zgodnie z przyjętą w zeszłym roku ustawą, jego emerytura zostanie karnie obniżona do średniego świadczenia – według PiS wyższa kwota mu się nie należała, ponieważ dopatrzono się w jego życiorysie współpracy z „organami bezpieczeństwa państwa totalitarnego”. 6 stycznia br. Wojciechowski popełnił samobójstwo, co jak twierdzą jego koledzy i koleżanki z policji, było związane właśnie z „dezubekizacją”.

Sprawa wyszła na jaw przy okazji spotkania byłych policjantów z posłami opozycji, czyli z Michałem Kamińskim, Kamilą Gasiuk-Pihowicz i Jerzym Meysztowiczem oraz z Katarzyną Piekarską z SLD, w których grupa ta szuka wsparcia w walce o swoje prawa. – Nie mógł zrozumieć, czemu mu to robią, nie potrafił znieść, że jest karany, chociaż nigdy nie był za nic skazany. Był jednym z nas. Mówił, że dochowaliśmy zasad, a zostaliśmy oszukani – mówiła Danuta Leszczyńska, przedstawicielka emerytowanych funkcjonariuszy w Sejmie. Swoją historię opowiedziała także Krystyna Jakubiak, emerytowana policjantka z CBŚ, która w latach 70., czekając na etat w milicji, przez pięć miesięcy była maszynistką w Służbie Bezpieczeństwa, potem przez 30 lat zajmowała się walką z przestępczością zorganizowaną. – Zapieprzałam 30 lat, ścigając najgorszych przestępców, a teraz odbiorą mi wypracowaną emeryturę – tłumaczyła zgromadzonym posłom.

albo ten tutaj:

Gen. Mirosław Gawor, szef BOR w latach 1991-2001, odpowiedzialny za ochronę większości pielgrzymek Jana Pawła II, otrzymał właśnie decyzję o obniżeniu emerytury w ramach dezubekizacji wprowadzonej przez rząd Prawa i Sprawiedliwości.

- Jeżeli objęli tym nawet generała Gawora, to znaczy, że dla nikogo z nas nie ma nadziei. Nikomu nie odpuszczą - mówi wysoki rangą oficer Biura Ochrony Rządu, który też czeka na decyzję ws. swojej emerytury.

- To po prostu hańba i wstyd dla państwa polskiego. Gawor ochraniał wszystkie rządy w pierwszej dekadzie niepodległej Polski. Jan Paweł II osobiście prosił, żeby to właśnie Mirek zajmował się jego bezpieczeństwem. Był dobry dla papieża, ale nie jest dobry dla Błaszczaka - stwierdza gen. Marian Janicki, szef BOR w latach 2007-12, również zagrożony dezubekizacją.

Gen. Gawor w poniedziałek dostał pismo z Zakładu Emerytalno-Rentowego MSWiA. Urząd w jednym zdaniu informuje go o "ponownym ustaleniu wysokości emerytury" wyliczonym na podstawie informacji z IPN oraz znowelizowanej "ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym" funkcjonariuszy policji i służb specjalnych.

Generalską emeryturę, którą pobierał od 2002 r., obniżono mu do 1716 zł miesięcznie na rękę. Decyzja wejdzie w życie 1 października.

Szef MSWiA Mariusz Błaszczak nie skorzystał w przypadku Gawora z możliwości odstąpienia od decyzji, chociaż przepisy wprowadzone pod koniec 2016 r. mówią, że z dezubekizacji mogą być wyłączeni funkcjonariusze, którzy w trakcie służby po roku 1989 zasłużyli się dla państwa.

Mirosław Gawor jest dla oficerów BOR postacią legendarną. Pracę zaczynał w 1981 r. w Milicji Obywatelskiej, po studiach przeszedł do BOR. Wprowadził formację w nowe czasy, wypracowywał zasady współpracy ze służbami ochronnymi NATO. Jako szef BOR był akceptowany przez wszystkie rządy od 1991 r. łącznie z prawicowymi Jana Olszewskiego i AWS. Na parę miesięcy (1997) musiał odejść ze stanowiska odsunięty przez rządzący wówczas Sojusz Lewicy Demokratycznej.

Uczestniczył w ochronie wszystkich pielgrzymek Jana Pawła II do Polski. W pierwszej, jeszcze w czasach peerelowskich, jako zwykły funkcjonariusz, w późniejszych - jako bezpośrednio odpowiedzialny za ochronę papieża.

I co? Jak tacy ludzie mają się czuć, widząc uśmiechniętego piotrowicza na trybunie sejmowej, czy TW wolfganga szefującego polskiej ambasadzie? Pierwszemu komuna zgnoiła życie i jego i dziecka, a Wolna Polska na koniec życia dopier**liła do kompletu, następnym Państwo Polskie "podziękowało" za lata ganiania bandziorów. Ostatniemu "podziękowano" za lata wiernej służby i narażanie własnej dupy dla ich bezpieczeństwa. Was to pewnie cieszy, wielbiciele "dobrej zmiany". Powiecie pewnie ze im się należało, ubekom wrednym?

Was to pewnie cieszy, wielbiciele "dobrej zmiany".

Im się wydaje, że będą rządzili wiecznie. Nie będą. Niedługo oni będą w identyczny sposób potraktowani. Na podstawie przynależności do ekipy tzw. "dobrej zmiany" bądź otwartego sympatyzowania z nią.

U nas ponad ćwierć wieku od upadku komuny i też mamy zaostrzenie walki klasowej.

Dokładnie. Ciekawe kiedy hegemon/suweren dobierze się do dupy Dudy tego od azorka, reksia czy jak mu tam było. On też już nie należy do przewodniej siły narodu tylko do elity.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Do sadu i sie wytlumaczyc

Z czego się tłumaczyć? Że nie byli wielbłądami? Winę należy udowadniać, a nie niewinność. O ile mnie pamięć nie myli, to tylko sowieckie sądy w czasie stalinowskiego terroru, działające na podstawie tzw. konstytucji stalinowskiej żądały, żeby to podsądni udowadniali brak winy. Tej samej konstytucji, która zezwalała na wykonywanie wyroków śmierci czy dożywotniej zsyłki do gułagu bez żadnego procesu, na podstawie decyzji tzw. "trójek" składających się z przedstawicieli OGPU NKWD i partii. Nawiązujesz do szczytnych tradycji, nie ma co.

unia zezwala członkom na emigrację ekonomiczną.

Unia stanowi jednolity obszar gospodarczy, nie chodzi o żadne pozwalania. Chodzi o swobodny przepływ idei, ludzi, towarów i pieniędzy.

Przy okazji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Witold Waszczykowski: Francja nie jest w stanie konkurować gospodarczo z Polską"

Pełny odlot polskich władz.

Ukryta Zawartość

Po wecie Adriana propagandziści PiS zamilkli, nie wiedzieli biedacy co pisać i robiło się cicho i spokojnie. Ale po jakimś czasie zaczęło mi brakować tego czerstwego chamstwa ich wpisów bo były niczym zapach gnoju na wsi - niby brzydki, ale bez niego wieś nie jest prawdziwą wsią. Na szczęście wszystko wraca do normy ;-).

Jestem Europejczykiem.

A u Ciebie, widze, ta sama tasma sie kreci. Ze Ci sie chce:)

Do sadu i sie wytlumaczyc

Ależ ty masz pojęcie o sądach, ja pierdzielę.

Z czego ma się tłumaczyć? Jaki postawicie mu zarzut popełnienia przestępstwa?

A to nie wiesz, ze juz im organizuja wsparcie prawne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po co wdajecie się w polemiki z osobami, o których na kilometr widać (po owocach ich poznacie) że są płatnymi trollami PiS, po ideologicznym praniu mózgów i kursie funkcjonariuszy frontu propagandowego? Oni nie dyskutują, co najwyżej odszczekują się, metodą odwróconej projekcji przypisują drugiej stronie swoje cechy i wklejają otrzymane z centrali gotowce.

Bob, moglbys zamilknac odnosnie wklejania, juz raz wkleiles. I wtedy wyszedles na klasycznego trolla. Takze nie posadzaj innych.

co najwyżej odszczekują si

ta sama szkoła, co wypuściła JuGa, vladimira, TomusiaL, Maju i im podobnych. Może to ciągle ten sam troll?

Nawet jeździć pod kogutem nie potrafią - znowu.

Ukryta Zawartość

Partacz jesteś, B. Kowalski.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Im się wydaje, że będą rządzili wiecznie. Nie będą. Niedługo oni będą w identyczny sposób potraktowani. Na podstawie przynależności do ekipy tzw. "dobrej zmiany" bądź otwartego sympatyzowania z nią.

Stary dobry casus pewnego genialnego stratega mi się skojarzył. Genialny strateg nazywał się Robespierre i był wodzem rewolucji. Kiedy się pojawiał, tłumy wiwatowały na jego cześć. Kiedy przemawiał, tłumy wiwatowały na jego cześć. Kiedy skazywał wrogów ludu na gilotynę, tłumy wiwatowały na jego cześć. Kiedy koledzy rewolucjoniści wysłali go na gilotynę, te same tłumy na widok jego toczącej się po bruku głowy wiwatowały również. Tak samo głośno...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.