Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

A co tu mozna komentowac.

Czyli przekaz był "nie komentować". Co widać wszędzie gdzie by się nie rozejrzeć :-)

Generalnie co by Pis nie zrobil, to byloby zle, bo jest Pisem.
Generalnie - tak :-) Ale wina i tak jest Tuska :-)

Przyjezdza Merkel, to tez wlasciwie zle, bo rzekomo ich ogrywa. Przeciez pozytywow nie ma zadnych. Bo jak moga byc. Przeciez to Pis.

Nie o to misiu chodzi, że nie ma pozytywów, tylko że PiS za żadne skarby nie chce o nich mówić.

Zobaczymy, co powie teraz zarówno PiS, i jego zwolennicy na Bocznicy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cokolwiek byle bez sensu.

Ukryta Zawartość

Spodziewam się:

a. Biegli się nie znają, bo to matoły

b. Biegli to Żydzi/cykliści/weganie/pedały/gorszy sort/komuniści/resortowe dzieci/na pasku Tuska, Brukseli, Jerozolimy, Moskwy, Sorosa i prezydenta Azerbejdżanu też.

c .Biorąc pod uwagę to co wyżej ich ekspertyza nie warta nawet tego by kartki z niej używać w sraczu.

d. Parówki, hel, sztuczna mgła, broń elektomagnetyczna i naturalnie bomba termobaryczna znakomicie udowadniają, ze to był zamach w wykonaniu Tuska z Putinem i Petru z Milerem. A Kosiniak z Komorowskim nad tym wszystkim czuwali i koordynowali.

• Redaktorzy

" Trwa obecnie akcja zbierania podpisów dla poparcia Europejskiej Inicjatywy Obywatelskiej Minority SafePack. jej celem jest wprowadzenie do porządku prawnego Unii Europejskiej przepisów, które będą gwarantować prawa mniejszości narodowych i językowych w Unii Europejskiej oraz sprzyjać będą zachowaniu kulturalnej i językowej różnorodności Europy"

Ciekawe czy jeden z drugim się zorientuje, ze oznacza to także ochronę odrębności kulturowej Polaków i języka polskiego. Są tacy, co sie poczuli takim mocarstwem, że ewentualne zagrożenie ujednoliceniem językowym i kulturowym widzą jako możliwy triumf SWOJEJ opcji kulturowej. Natomiast nie widzą, że sami są jedną ze słabszych kultur w Europie i że te regulacje mogą się kiedyś przydać im samym.

Ktoś łapie ten bubkowy bełkot? Bo ja nie bardzo, ale jakoś nie mam wrażenia że coś tracę.

Inteligencja raczej nie grzeszysz, to i nie lapiesz.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Zobaczymy, co powie teraz zarówno PiS, i jego zwolennicy na Bocznicy.

Ukryta Zawartość

" Z moich informacji wynika, że ta finalna ekspertyza była gotowa już w maju ubiegłego roku - mówi Karolina Lewicka. Dziennikarka TOK FM podkreśla, że opinia została zlecona przez zespół prokuratorów, których powołał Zbigniew Ziobro - minister sprawiedliwości-prokurator generalny."

Jak widać trzeba było jeszcze trochę kasy wyszarpać od państwa. Dojna zmiana w natarciu.

a. Biegli się nie znają, bo to matoły

Terrain ahead, .........terrain ahead, pull up,.........pull up, pull up.........................................

Nawet ja to słyszałem. Nawet ja wiem jakbym zareagował na to ostrzeżenie systemu TAWS. Nie trzeba być ekspertem i nie trzeba długo tematu badać.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

A co Ty moglbys zareagowac, pilotem nie jestes, doswiadczenia w tego typu sytuacjach nie masz. Wszystko moga ci wmowic w tej kwestii. Na tym konkretnym lotnisku akurat system nie dzialal, to ignorowali ostrzezenie. Ciekawe, ze nie masz zastrzezen do naprowadzajacych.

I nie chodzi tu o wiare w wybuchy, zamachy itd itp. Tylko proste okolicznosci, ktorych nie bierze sie pod uwage i potem tworzy rzekomo madre wpisy o Tawsach i pullupach.

Ja pierd...., same eksperty, one by nawet wiedzialy co zrobic.

Jak znam zycie, to nie jeden stwierdzi, ze z tego wpisu wynika, ze wierze w zamach

Zaklad?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

TAWS/EGWPS nie działa na lotnisku tylko w samolocie. Jedyna różnica polega na tym że można je częściowo "oszukać" przełączając wysokościomierz barometryvlczny z QFE na QNH co zrobił Protasiuk.

Inteligencja raczej nie grzeszysz, to i nie lapiesz.

Bełkot to bełkot, moja inteligencja nie ma tu nic do rzeczy.

A co Ty moglbys zareagowac, pilotem nie jestes, doswiadczenia w tego typu sytuacjach nie masz. Wszystko moga ci wmowic w tej kwestii. Na tym konkretnym lotnisku akurat system nie dzialal, to ignorowali ostrzezenie. Ciekawe, ze nie masz zastrzezen do naprowadzajacych.

I nie chodzi tu o wiare w wybuchy, zamachy itd itp. Tylko proste okolicznosci, ktorych nie bierze sie pod uwage i potem tworzy rzekomo madre wpisy o Tawsach i pullupach.

Ja pierd...., same eksperty, one by nawet wiedzialy co zrobic.

Jak znam zycie, to nie jeden stwierdzi, ze z tego wpisu wynika, ze wierze w zamach

Zaklad?

To na przykład, bredzenia przepisane z prawackich portalików, w dodatku sam do siebie chyba piszesz:

"Wszystko moga ci wmowic w tej kwestii. Na tym konkretnym lotnisku akurat system nie dzialal, to ignorowali ostrzezenie."

Jaki system nie działał??? TAWS nie działał??? TAWS działa nawet na Antarktydzie.

Jestem Europejczykiem.

Nie chodzi o dzialanie systemu w samolocie, o czym zapewne doskonale wiesz, tylko o fakt niezamapowania tego konkretnego lotniska.

No jak? Cudem przecież:)

Lecz ten zdarza się niezmiernie rzadko, nawet wśród wierzących... Następnego cudu, na tym lotnisku, niestety już nie było.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Do Pietrzaka, i nie tylko

Dlaczego piloci nie reagowali na ostrzeżenia systemu TAWS: „Pull lup” (ciągnij do góry) i „Terrain Ahead” (ziemia przed tobą)?

Jeśli lotnisko ze Smoleńska nie było wprowadzone do bazy danych samolotu, to TAWS podawał tylko informacje o przygodnym terenie, a nie położeniu samolotu względem ścieżki schodzenia na lotnisko. Dlatego piloci mogli ignorować te ostrzeżenia. Dlaczego ignorowali inne sygnały? Nie mam pojęcia.

*Grzegorz Sobczak, redaktor naczelny miesięcznika "Skrzydlata Polska"

Opinia GS, rozumiem, ze znakomita wiekszosc tego forum wie lepiej

No to pieknie, ja cytuje slowa eksperta, a ty je montujesz jako czesciowo moje, i przy okazji insynuujesz stek bzdur. Brawo.

Mysle, ze kazdy cie powinien przeczytac. Stanowisz swietny przyklad otumanienia

System TAWS w przypadku niewprowadzenia danych danego lotniska ostrzega przed bliskością ziemi. I ostrzegał. Piloci zgodnie z procedurami nie powinni schodzić poniżej 100 (czy nawet 120 metrów). Jednak zeszli.

Jestem Europejczykiem.

System TAWS w przypadku niewprowadzenia danych danego lotniska ostrzega przed bliskością ziemi. I ostrzegał. Piloci zgodnie z procedurami nie powinni schodzić poniżej 100 (czy nawet 120 metrów). Jednak zeszli.

Przeczytaj jeszcze raz:

"Jeśli lotnisko ze Smoleńska nie było wprowadzone do bazy danych samolotu, to TAWS podawał tylko informacje o przygodnym terenie, a nie położeniu samolotu względem ścieżki schodzenia na lotnisko. Dlatego piloci mogli ignorować te ostrzeżenia. Dlaczego ignorowali inne sygnały? Nie mam pojęcia"

Grzegorz Sobczak

Zrozumiałem za pierwszym razem. To ty masz problem bo nie rozumiesz, jak działa ten system.

No i mamy eksperta lotniczego:) Tam Grzegorz Sobczak, teraz liczy sie 747:)

Przeczytaj jeszcze raz:

"Jeśli lotnisko ze Smoleńska nie było wprowadzone do bazy danych samolotu, ..."

To dla mnie logiczne, że powinni siedzieć do końca życia (dez) organizatorzy tej "wycieczki".

Ciekawe, kto to był?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Teraz, jak widze, idziemy w organizatorow. Przeciez to juz bylo, naprawde jeszcze wam sie chce.

Od zawsze twierdze, ze podtrzymywanie przez Pis tematu Smolensk to glupota. Ale, jak widac, to nie od nich tylko zalezy. Pasuje tez tym drugim. W latwy sposob mozna nakrecac.

No i mamy eksperta lotniczego:) Tam Grzegorz Sobczak, teraz liczy sie 747:)

Po prostu jesteś tuman w tym temacie do tego stopnia, że nawet nie rozumiesz co Pan Ekspert pisze.

Wytłumaczę, żeby zaoszczędzić czasu a tobie wstydu - TAWS działa nawet, jak danego lotniska nie ma w bazie. Nie tylko zresztą lotniska - dowolnego terenu. Po prostu jednym ze źródeł danych do systemu jest radiowysokościomierz którego wskazania są analizowane w połączeniu z działaniami pilota.

Jestem Europejczykiem.

Po prostu jesteś tuman w tym temacie do tego stopnia, że nawet nie rozumiesz co Pan Ekspert pisze.

Wytłumaczę, żeby zaoszczędzić czasu a tobie wstydu - TAWS działa nawet, jak danego lotniska nie ma w bazie. Nie tylko zresztą lotniska - dowolnego terenu. Po prostu jednym ze źródeł danych do systemu jest radiowysokościomierz którego wskazania są analizowane w połączeniu z działaniami pilota.

A ja twierdze, ze to Ty jestes tuman i nie rozumiesz prostego przekazu. I nie chce mi sie tego wyjasniac, bo nie ma za bardzo komu. Ekspert pisze, ze w tych okolicznosciach mogli ignorowac, a ty dalej swoje

Rzeczy proste są trudne do wytlumaczenia , więc nie dziw się bubusi.

O to chodzi, ze to nie jest takie proste. Robi sie z tego cos prostego, zeby wciskac ludziom kit. I tyle

Zacytuje jeszcze raz i podkresle:

"Jeśli lotnisko ze Smoleńska nie było wprowadzone do bazy danych samolotu, to TAWS podawał tylko informacje o przygodnym terenie, a nie położeniu samolotu względem ścieżki schodzenia na lotnisko. DLATEGO PILOCI MOGLI IGNOROWAC TE OSTRZEZENIA. Dlaczego ignorowali inne sygnały? Nie mam pojęcia"

Grzegorz Sobczak

TAWS podaje wysokość niezależnie od tego czy lotnisko jest wprogramowane czy nie. W przypadku gdy jest, wspomaga zejście po ścieżce, gdy nie, podaje tylko wysokość. Można go ignorować w wypadku gdy lotnisko nie jest wprogramowane, ale tylko wtedy gdy są warunki do lądowania, pas jest widoczny, itd. W przypadku próby podejścia do lądowania gdy warunków nie ma i leci się na ślepo, co więcej próba podejścia ma się zakończyć na wysokości 100m - bo na takiej wysokości podejmuje się decyzję o odejściu na drugi czy kolejne kręgi, ignorowanie ostrzeżeń TAWS to igranie ze śmiercią. I ci ze strachu co powie "decydent" i pod przymusem przełożonego się doigrali. Koniec, kropka. A tak swoją drogą, to Babuś nawet chyba nie wie - zaniedbuje obowiązki i nie czyta biuletynów i wytycznych, że centrala już dawno wydał polecenie by temat Smoleńska wyciszać i tonować, bo już nic z tego nie będzie. Także to tutejsze odgrzewanie, odgrzewanego już tysiące razy kotleta to nie tylko śmieszne i żałosne, ale i wbrew jasnym poleceniom Nowogrodzkiej. Nie dość, że wyrobnik frontu propagandowego wyjątkowo marny, wręcz beznadziejny, to jeszcze niedoinformowany i działający wbrew rozkazom przełożonych. Po prostu cała Babuś - obraz nędzy i rozpaczy...

Teraz, jak widze, idziemy w organizatorow. Przeciez to juz bylo, naprawde jeszcze wam sie chce.

Od zawsze twierdze, ze podtrzymywanie przez Pis tematu Smolensk to glupota. Ale, jak widac, to nie od nich tylko zalezy. Pasuje tez tym drugim. W latwy sposob mozna nakrecac.

Co za idioci dopuścili do tego, że jak twierdzi GS, lotnisko nie było wprowadzone do bazy danych samolotu?

Skoro tak było, w tym wypadku, jest to jedna z ważniejszych przyczyn katastrofy! Tymczasem, pic picuje nadal i ciągle...

Rozliczono kogoś?

Co to znaczy "pasuje tym drugim"?

Skoro organizatorem feralnego lotu była tylko i wyłącznie Kancelaria Prezydenta, to wszystko w tym temacie jest jasne.

Nic nie musi pasować. Co insynuujesz? Kogo bronisz?

P.S.

Adalbert ma rację. Nie masz aktualnych wytycznych.

...TAWS podawał tylko informacje o przygodnym terenie,

Grzegorz Sobczak

A to spoko. Jak to tylko przygodny teren to przecież absolutnie i w żadnym wypadku nie można się rozbić a nawet można zejśc poniżej 0. Co innego jakby to było nad wgranym do bazy lotniskiem, wtedy koniecznie trzeba reagować na wskazania wysokościomierza. Metry nad przygodnym terenem nie mają żadnego znaczenia.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

TAWS podaje wysokość niezależnie od tego czy lotnisko jest wprogramowane czy nie. W przypadku gdy jest, wspomaga zejście po ścieżce, gdy nie, podaje tylko wysokość. Można go ignorować w wypadku gdy lotnisko nie jest wprogramowane, ale tylko wtedy gdy są warunki do lądowania, pas jest widoczny, itd. W przypadku próby podejścia do lądowania gdy warunków nie ma i leci się na ślepo, co więcej próba podejścia ma się zakończyć na wysokości 100m - bo na takiej wysokości podejmuje się decyzję o odejściu na drugi czy kolejne kręgi, ignorowanie ostrzeżeń TAWS to igranie ze śmiercią. I ci ze strachu co powie "decydent" i pod przymusem przełożonego się doigrali. Koniec, kropka. A tak swoją drogą, to Babuś nawet chyba nie wie - zaniedbuje obowiązki i nie czyta biuletynów i wytycznych, że centrala już dawno wydał polecenie by temat Smoleńska wyciszać i tonować, bo już nic z tego nie będzie. Także to tutejsze odgrzewanie, odgrzewanego już tysiące razy kotleta to nie tylko śmieszne i żałosne, ale i wbrew jasnym poleceniom Nowogrodzkiej. Nie dość, że wyrobnik frontu propagandowego wyjątkowo marny, wręcz beznadziejny, to jeszcze niedoinformowany i działający wbrew rozkazom przełożonych. Po prostu cała Babuś - obraz nędzy i rozpaczy...

No widzisz, nawet z twojego prostackiego wywodu wynika, ze nie mam nic wspolnego z Nowogrodzka. Niestety nie bardzo to dostrzegasz. No ale zbyt lotny to Ty nie byles nigdy. Takze mozna ci wybaczyc.

Swoja droga, to tu same eksperty. Sobczak sie umywa:)

Koniec, kropka, i tyle, thebesciak tak stwierdzil, i reszta poza dyskusja

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.