Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe rzeczy panowie wypisuja, szkoda tylko, ze fotek np Kaczora z Putinem, a nawet Hitlerem, w ten sam sposob nie komentowali. Czy takie fotki juz nie byly dla, i tu cytat:

"... prostych umysłów oceniających rzeczywistość według obrazków..."

Takze wystarczyloby zamienic Merkel na Kaczora, i zaraz byscie klaskali i lajkowali, juz by nie bylo prostych umyslow, i zwyklych idiotow.

To tyle w temacie prostoty myslenia.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

11 minut temu, Oscar1974 napisał:

Taka już lewacka „logika” i nieważne że nielogiczna..

Najpierw zrobią mema- selfie Prezydenta z Koniem by je za chwilę na potęgę lajkować komentując: 

1 zdjęcie tysiąc słów zastąpi..!!

Ot niezwykli idioci i ich niezwykłe mądrości

a gdzie jest logika w tym wpisie?

Kilka postów wyżej wstawiasz jako dowód zdjęcie polityków ze spotkania dyplomatycznego. Trudno, żeby nie stali razem i się nie uśmiechali. Chyba, że preferujesz zapasy, ale to nie ten poziom. Teraz przerzucasz takie zachowanie na innych i mówisz, że są idiotami. Logiczne jak jasny gwint.

Kto robi sobie selfie? Ktoś robi komuś selfie czy samemu sobie każdy robi selfie? Prezydent do swojego selfie wybrał sobie konia. Jeżeli chodzi o selfie, to mógłbyś pogadać z psychologami, bo na podstawie selfie  są w stanie bardzo dużo powiedzieć o człowieku.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Po prostu ma pasic do mojszego. Nie wazne, ze uwlacza mysleniu.

6 minut temu, pietrzak napisał:

Zamień - to się przekonamy.

Po co, zeby sie zrownac z Toba. Dziekuje, nie skorzystam

9 minut temu, osimar napisał:

a gdzie jest logika w tym wpisie?

Kilka postów wyżej wstawiasz jako dowód zdjęcie polityków ze spotkania dyplomatycznego. Trudno, żeby nie stali razem i się nie uśmiechali. Chyba, że preferujesz zapasy, ale to nie ten poziom. Teraz przerzucasz takie zachowanie na innych i mówisz, że są idiotami. Logiczne jak jasny gwint.

Kto robi sobie selfie? Ktoś robi komuś selfie czy samemu sobie każdy robi selfie? Prezydent do swojego selfie wybrał sobie konia. Jeżeli chodzi o selfie, to mógłbyś pogadać z psychologami, bo na podstawie selfie  są w stanie bardzo dużo powiedzieć o człowieku.

Tylko z logicznego punktu widzenia, caly twoj koment jest bez sensu, kolega ktorego krytykujesz nie ma nic przeciwko wklejaniu, zareagowal tylko na moj komentarz odnosnie krytyki obrazkowego postrzegania rzeczywistosci.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

58 minut temu, bubusia napisał:

Ciekawe rzeczy panowie wypisuja, szkoda tylko, ze fotek np Kaczora z Putinem, a nawet Hitlerem, w ten sam sposob nie komentowali. Czy takie fotki juz nie byly dla, i tu cytat:

Takze wystarczyloby zamienic Merkel na Kaczora, i zaraz byscie klaskali i lajkowali, juz by nie bylo prostych umyslow, i zwyklych idiotow.

może się mylę, ale pierwsze zdjęcie "dowód", to zdjęcie Komorowskiego z przedstawicielami SKOK-u Wołomin. Na nim oparto oskarżenia byłego prezydenta o współpracę ze SkOK-ami. W podobnym czasie zdjęcie stało się koronnym dowodem zamachu w Smoleńsku. Popatrz obecnie na propagandę TVPiS. Na bazie zdjęć, fragmentów filmów budują pozytywną lub negatywną postać. Nieważne co te zdjęcia przedstawiają i z jakiej całości zostały wyrwane i kim jest dana postać. To zdjęcia budują przekaz. I ważne, żeby to wyłapać, a nie dać się wciągać i ulegać prostej propagandzie, w którą tak łatwo prawa strona wpada (patrzę na ilość zdjęć przedstawianych chociażby na forum i kto je wstawia)

Bo zdjęcia są proste do zapamiętania, bo są dla "prostych umysłów oceniających rzeczywistość według obrazków", że zacytuję siebie.Takie proste historie.

11 minut temu, bubusia napisał:

Tylko z logicznego punktu widzenia, caly twoj koment jest bez sensu, kolega ktorego krytykujesz nie ma nic przeciwko wklejaniu, zareagowal tylko na moj komentarz odnosnie krytyki obrazkowego postrzegania rzeczywistosci.

przeczytaj jeszcze raz.

8 minut temu, osimar napisał:

przeczytaj jeszcze raz.

Sry, ale juz mi sie nie chce, w poczatki wnikac tez mi sie nie chce. Napisze tylko jedno. Obydwie strony stosuja mechanizm, ktory, z tego co widze, obaj krytykujemy. I tyle

I smieszne/glupie jest obwinianie innych, gdy samemu robi sie to samo.

2 godziny temu, bubusia napisał:

akze wystarczyloby zamienic Merkel na Kaczora, i zaraz byscie klaskali i lajkowali, juz by nie bylo prostych umysl

ty moze trzymaj sie stanu swego umyslu bo dosc jest ...unikatowy

2 godziny temu, bubusia napisał:

Kłamiesz bubek i tyle. Ale przynajmniej coś tam próbujesz wymyślić samodzielnie.

Jestem Europejczykiem.

26 minut temu, Oscar1974 napisał:

Foto nie było Memem jak większość waszych tzw „dowodów”..

Bubusia tylko sprytnie wytyka twoją hipokryzję tyle że jak zwykle tego nie wczytałeś..

nie ta liga  ;-)

A co do memów to zapomniałeś jak Pisowska brać z "szogunem Komorowskiego "walczyła ?

teraz Ci sa przy władzy i jakby nie patrzał większość na ich temat jest a ze dają powody tworzenia ich to w temacie pokrewnym masz wiele dowodów na ich kompetencje...

Ps Pajac zrobił selfi w stajni to i nie dziwota ze polewka jest

A te poprzewracane lodówki, zwane Niepodległymi  a' trzydzieści tysięcy sztuka - to też fejk?:-)

Wy, pisiate - co nie zrobicie, to albo idiotyczne, albo naiwne do granic, albo oszukańcze. A wszystko to ohydne, walące onucą i zawoalowanym faszyzmem.

Taki zrobiliście klimat...

Panowie, nie ma co dyskutować z wielbicielem Prezesa bo to <atak personalny> jest PiSowski i tyle.

Jedyne co przyswaja to pismo obrazkowe produkowane dla prostego ludu PiSowskiego, jak ma ogarnąć coś bardziej złożonego to robi się wielki problem i musi się poddać <zaczepka>.

Jestem Europejczykiem.

56 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A te poprzewracane lodówki

To nie są lodówki. Wypraszam sobie! ;)

W dobie nudnych i często zaniedbanych Toi Toi wystarczy w siedzisku tej ławki zrobić dziurę. A dla osób bardziej "skrytych", potrzebujących odrobinę intymności - pozostawiałbym Gazetę Polską. W "trakcie" można by zasłonić się, "po" wykorzystać do...

A tak na poważnie, bez względu na poglądy polityczne - każdy obywatel za tak zmarnowane ponad 4 mln. złotych powinien domagać się prokuratorskich zarzutów za niegospodarność dla Błaszczaka i jego ekipy. Tego wymagałaby po prostu przyzwoitość kiedy ludzi nie stać na zakup leków dla dzieci po przeszczepach czy przeżycie z miesiąca na miesiąc za głodowe emerytury (nie, nie "esbeków" - a zwykłych, ciężko pracujących przez wiele dekad obywateli tego żałosnego kraju).

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Ale 'firma' (podkarpacka, zresztą), która to cudo wymyśliła, nazwę ma adekwatną do pożal się Boże, projektu - Betonovo.

Nie wróżę dalszych sukcesów...

:-)

13 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ale 'firma' (podkarpacka, zresztą), która to cudo wymyśliła, nazwę ma adekwatną do pożal się Boże, projektu - Betonovo.

Nie wróżę dalszych sukcesów...

:-)

Podkarpacie i "Betonowo". Nazwa i miejsce zobowiązują!

4 godziny temu, bubusia napisał:

Sry, ale juz mi sie nie chce, w poczatki wnikac tez mi sie nie chce. Napisze tylko jedno. Obydwie strony stosuja mechanizm, ktory, z tego co widze, obaj krytykujemy. I tyle

I smieszne/glupie jest obwinianie innych, gdy samemu robi sie to samo.

zarzucasz mi coś czego nie robię. Pokaż mi zdjęcie przeze mnie wklejone pokazujące dwóch ludzi, na bazie którego tworzę ideologię. Zastanów się co piszesz, bo jak na razie widzę, że próbujesz metody stosowanej przez PiS, czyli swoje czy też pisowskiej strony winy i postępowania przerzucić na drugą stronę.

Jeszcze raz przypomnę zdjęcia Komorowskiego, zdjęcia Tuska, czy nawet zdjęcia z Magdalenki i Okrągłego Stołu i przypomnij sobie kto te zdjęcia przywoływał i jakie cele jemu przyświecały.

Tak w sumie dochodzimy do paranoi, żeby udowodniać rzeczy oczywiste.

26 minut temu, osimar napisał:

zarzucasz mi coś czego nie robię. Pokaż mi zdjęcie przeze mnie wklejone pokazujące dwóch ludzi, na bazie którego tworzę ideologię. Zastanów się co piszesz, bo jak na razie widzę, że próbujesz metody stosowanej przez PiS, czyli swoje czy też pisowskiej strony winy i postępowania przerzucić na drugą stronę.

Jeszcze raz przypomnę zdjęcia Komorowskiego, zdjęcia Tuska, czy nawet zdjęcia z Magdalenki i Okrągłego Stołu i przypomnij sobie kto te zdjęcia przywoływał i jakie cele jemu przyświecały.

Tak w sumie dochodzimy do paranoi, żeby udowodniać rzeczy oczywiste.

A zdjec np takiego Newsweeka to juz nie kojarzysz. A moze ich nie byl, bo ich nie wkleiles.  Panie Boze, widzisz i nie grzmisz. Nic te chlopaki nie kumaja. Jedyne co maja do powiedzenia to doklejanie latek. A potem lajki za sluszne myslenie.

Swoja droga, to nie smieszy was to wzajemne lajkowanie. Tak wiem, na pewno ich zazdroszcze:)

A poza wszystkim, to gdzie ja cokolkwiek konkretnie Tobie zarzucalem? Naprawde nie widzisz, ze obydwie strony stosuja ten sam obrazkowy mechanizm ? Az tak ci umysl skrzywili, ze widzisz to tylko po stronie Pisu?

bubusia, odpowiedziałeś mi, nie wszystkim. Mi coś zarzuciłeś, a teraz gonisz w piętkę i uogólniasz. Może Cię zaskoczę, ale nie czytam Newsweeka i nie wiem o jakich zdjęciach piszesz. Moim zdaniem nie odpowiedziałeś na moje pytanie i wijesz się.

No tak, okazuje sie, ze ja sie wije. Blagam, o czym Ty piszesz.

Pytanie do Oscara1974, o co biega z Twoimi lajkami, bo widze, ze rozdajesz je wszystkim. To jakas forma protestu, wykpienia samego mechanizmu lajkowania? Bo jak tak, to zwracam honor

52 minuty temu, bubusia napisał:

Naprawde nie widzisz, ze obydwie strony stosuja ten sam obrazkowy mechanizm ?

Zaczął to stosować PiS umieszczając obrazki na których była propaganda używająca zwrotów, sformułowań, nawet szaty graficznej będących żywcem kopią propagandy Bieruta z przełomu lat 40/50-tych ubiegłego stulecia. Inni się tylko do stosowania obrazków dostosowali. Z każdym należy rozmawiać językiem dla niego zrozumiałym.

Trzeba umieć odróżnić przyczyny od skutków.

19 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Kiedyś zastąpi Suskiego...

Trudno będzie zastąpić ikonę, człowieka symbolizującego potęgę umysłu PiSowskiego działacza partyjnego.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, arkadowski napisał:

Podkarpacie i "Betonowo". Nazwa i miejsce zobowiązują!

Ale stolicą Podkarpacia jednak nie  pisiaty rządzi a stary komuch. To ci dopiero ciekawostka.:) 

Poza tym to bardzo ładne miasto, często bywam.

2 minuty temu, jezz napisał:

Ale stolicą Podkarpacia jednak nie  pisiaty rządzi a stary komuch. To ci dopiero ciekawostka.:) 

Ferenc jest po pierwsze bardzo pragmatyczny i umie dogadać się z każdym a po drugie jest naprawdę dobrym gospodarzem. Poza tym PiS w miastach przegrywa. Nawet na Podkarpaciu. Już nie pamiętam, ale chyba w żadnym mieście nie rządzi człowiek z PiS. W Przemyślu jakiś rodzynek od Kukiza.

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, jezz napisał:

A czy to nie czasem z Podkarpacia nie  pochodzi prawy i sprawiedliwy bojownik o wolność i demokracje odznaczony orderem brązowym w stanie wojennym za walkę z komuną ..

...Osoba która zasłynęła jakże światłych kilku  ustaw o SN i TK ([pogubiłem sie w ilości ichnich)czyli członek Prawa i Sprawiedliwości Towarzysz Piotrowicz ?

18 minut temu, jezz napisał:

A gdzie Ty w tym poście znalazłeś negatywny przekaz ;) 

19 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ferenc jest po pierwsze bardzo pragmatyczny i umie dogadać się z każdym a po drugie jest naprawdę dobrym gospodarzem

Nie musisz mi tego tłumaczyć. Wiem jakie jest w Rzeszowie zdanie na temat Ferenca.

I widzę jak to miasto wygląda.

18 minut temu, asterix1 napisał:

A czy to nie czasem z Podkarpacia nie  pochodzi prawy i sprawiedliwy bojownik o wolność i demokracje odznaczony orderem brązowym w stanie wojennym za walkę z komuną ..

Pochodzi, ale ja nie o tym pisałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.