Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Najwidoczniej.

Żeby skrócić Dominikowi chwile ośmieszania się (chociaż nie wiem czy powinienem) wyjaśnię sprawę.

Pierwsza Pani prokurator odmówiła sporządzenia wniosku oskarżającego Adamowicza ponieważ chwilę wcześniej wysłała wniosek o umorzenie tego postępowania. Za jakiś czas z Warszawy przyszło polecenie, by poznańscy prokuratorzy zaskarżyli decyzję o umorzeniu sprawy, którą... wcześniej zaproponowali. - Tym samym prokuratorzy mieliby zakwestionować swoje wcześniejsze stanowisko. Dlatego prowadząca sprawę prokurator Magdalena Feist odmówiła napisania apelacji.

Apelacja jednak powstała i napisała ją prokurator Hanna Grzeszczyk, naczelnik wydziału zajmującego się sprawą Adamowicza. Ale również ona zdystansowała się od wytycznych szefów z Warszawy. No i za to została zdegradowana.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

tu jest sedno sprawy...aż dziwi że to pomijasz...

Pod koniec 2015 roku, w wydziale kierowanym przez prokurator Grzeszczyk, zapadła decyzja, by nie oskarżać prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza za nieprawdziwe oświadczenia majątkowe. Prowadząca sprawę prokurator Magdalena Feist uznała, że polityk PO złamał przepisy, wina nie budzi wątpliwości, ale można warunkowo umorzyć postępowanie.  

Sędzia na telefon...było coś takiego? było.

spróbuj ty szary człowiek złożyć fałszywe zeznanie...czy ponownie stosujesz podwójne standardy?

obłuda fałsz i zakłamanie aż tryska. 

4 minuty temu, Dominic2509 napisał:

tu jest sedno sprawy...aż dziwi że to pomijasz..

Masz koleś we łbie PiSowski przekaz i żadne argumenty do ciebie nie przemówią. Nawet taki podstawowy, że to o czym piszesz nie było tematem dyskusji. Tematem było szczucie na Adamowicza i zemsta psychopaty Ziobry na Pani prokurator.

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, Jaro_747 napisał:

Masz koleś we łbie PiSowski przekaz i żadne argumenty do ciebie nie przemówią. Nawet taki podstawowy, że to o czym piszesz nie było tematem dyskusji. Tematem było szczucie na Adamowicza i zemsta psychopaty Ziobry na Pani prokurator.

Salonowy język miłości ze wsparciem Moderacji. Tak trzymać!

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
No to czekamy by na zjazdach partii wybierano ochotników do bohaterskiej śmierci celem poprawy sondaży lub zwycięstwa w wyborach.

A widzisz, PiS potrafi zabić słowem tak jak nożem i oskarżyć o to PO, Tuska czy Owsiaka. Goebbels w porównaniu do PiS to był cienias.
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Premier Theresa May poniosła historyczną porażkę w głosowaniu nad umową ws. brexitu. Jeszcze nigdy w historii brytyjskiego parlamentaryzmu rząd nie zaliczył tak miażdżącej przegranej. Co teraz będzie się działo w Wielkiej Brytanii?

Rząd premier May przegrał głosowanie zaledwie 10 tygodni przed terminem formalnego wyjścia z UE. Za umową w sprawie brexitu głosowało 202 posłów, przeciw było aż 423. Teraz Theresa May ma trzy dni obrad Izby Gmin, by przedstawić dalsze plany - czyli do poniedziałku.

http://next.gazeta.pl/next/7,151003,24368104,brexit-umowa-odrzucona-i-co-dalej-jest-kilka-mozliwych-scenariuszy.html

Wotum nieufności przeżyła, 306 za i 325 przeciw.

Ale to w sumie bardziej do tematu Jeżeli nie EU to co?

• Moderatorzy
25 minut temu, Dominic2509 napisał:

tu jest sedno sprawy...aż dziwi że to pomijasz...

Pod koniec 2015 roku, w wydziale kierowanym przez prokurator Grzeszczyk, zapadła decyzja, by nie oskarżać prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza za nieprawdziwe oświadczenia majątkowe. Prowadząca sprawę prokurator Magdalena Feist uznała, że polityk PO złamał przepisy, wina nie budzi wątpliwości, ale można warunkowo umorzyć postępowanie.  

Sędzia na telefon...było coś takiego? było.

spróbuj ty szary człowiek złożyć fałszywe zeznanie...czy ponownie stosujesz podwójne standardy?

obłuda fałsz i zakłamanie aż tryska. 

Prezes nie przyszedł uczcić minutą ciszy zmarłego.

Dla mnie OK, jeśli się z kimś mocno nie lubiło to po co robić szopki i coś udawać?

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Teraz, stench napisał:

Dla mnie OK, jeśli się z kimś mocno nie lubiło to po co robić szopki i coś udawać?

I potem kłamać? 

nagrywamy.com

• Moderatorzy

Rozwiń czego ma dotyczyć kłamstwo , bo politykom z lewa na prawo można to zarzucić w różnych kwestiach.

2 minuty temu, stench napisał:

To po jakiego wacka Mazurek wije sie jak wąż z kłamstwami że zamknęli ich w WC(użyłem przenośni ale ...)

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Prezes nie przyszedł uczcić minutą ciszy zmarłego. Dla mnie OK, jeśli się z kimś mocno nie lubiło to po co robić szopki i coś udawać?

W pełni popieram Prezesa, on umie przegrywać wybory. "Przez osiem ostatnich lat..."  

Fotka na plakaty.

6ecb72d798a278b5c4a2bc760f87cc73.jpg

b90bb702cabf6c9046f93a5dfbd99d12.jpg

29 minut temu, Jaro_747 napisał:

że to o czym piszesz nie było tematem dyskusji. 

czyli wybieramy sobie fakty aby spać spokojnie a te ktore nam psują obraz dnia pomijamy. 

obłuda fałsz i zakłamanie. 

dwa. ty podałeś ten news i broniłeś piersią rzetelności wydawcy. Kaczyński itp. tego nie wykreowali i nic z tym nie mieli wspólnego. 

prawda w oczy kole. 

1 minutę temu, stench napisał:

Rozwiń czego ma dotyczyć kłamstwo , bo politykom z lewa na prawo można to zarzucić w różnych kwestiach.

Bardzo mi przykro, że nie byłem, nie zdążyłem. Tak się stało...

Spóźnienie na dzisiejsze posiedzenie Sejmu to czysty przypadek, proszę nie doszukiwać się w tym drugiego dna.

nagrywamy.com

9 minut temu, stench napisał:

racja. 

• Moderatorzy
3 minuty temu, asterix1 napisał:

To po jakiego wacka Mazurek wije sie jak wąż z kłamstwami że zamknęli ich w WC(użyłem przenośni ale ...)

Ludzie czasem zaczynają się tłumaczyć i brną w kłamstwo. Wystarczyło gdyby powiedział że nie mógł z pewnych powodów.

Ludzie czasem zaczynają się tłumaczyć i brną w kłamstwo. Wystarczyło gdyby powiedział że nie mógł z pewnych powodów.

OK, czyli nie kłamał tylko brnal w kłamstwo. Dla mnie ok. 

nagrywamy.com

2 minuty temu, stench napisał:

I to bym zrozumiał ....

• Moderatorzy

Puste miejsca w sejmie nie wyglądają najlepiej, mogli przyjść i chwilę postać....

Skoro nie chcieli udawać to też nie ma co robić cyrków.

Gdyby reszta była szczera to pewnie 3/4 sali było by na stołówce a nie czciła pamięć zmarłego.

Skoro nie chcieli udawać to też nie ma co robić cyrków.

To krótko - kłamie czy nie? Napisz. Pozostanie. 

nagrywamy.com

• Moderatorzy
4 minuty temu, przemak napisał:

OK, czyli nie kłamał tylko brnal w kłamstwo. Dla mnie ok. 

Kłamał, kłamał.

Tylko czasem zaczyna się od malutkiego a potem ono pociąga następne albo bardzo duże - i to jest dla mnie brnięcie.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Spóźnienie na dzisiejsze posiedzenie Sejmu to czysty przypadek, proszę nie doszukiwać się w tym drugiego dna.
"Wyszłem za mąż, zaraz wracam."

Gdyby reszta była szczera to pewnie 3/4 sali było by na stołówce a nie czciła pamięć zmarłego.

To jest nieładna sugestia.
  • Moderatorzy
10 minut temu, przemak napisał:

Może to kłamstwo przykryło prawdę pt: mam grypę jelitówkę, leci ze mnie dołem i górą , a kto mądry niech się do mnie nie zbliża.

Cała trójka ma grypę żołądkową?

Przecież oczywiste, że to była demonstracja polityczna. Obecnie widzimy nieudolne próby wybrnięcia gdyż szybko się zorientowali jak fatalny dla nich jest społeczny odbiór tego co zrobili. Najbardziej prawdopodobne są najprostsze tłumaczenia.

• Moderatorzy

Przy takiej polaryzacji społeczeństwa to bez względu co kto zrobi to i tak część będzie kogoś kochać a część nienawidzić .

Dziel i rządź.

Dziś pozegnaliśmy @Jamówię na okres 14 dni. Wystarczy tej chucpy i ciągłego szczucia wraz z wciąganiem moderacji w swoją perfidną narrację. Dodatkowo nałożony zostaje dożywotni ban dla w/w osoby na temat Polityka na Bocznicy. Udział tej osoby to jedynie naparzanie na Forum w tematach na Bocznicy i tworzenie narracji pod swoje tylko zrozumienie świata. Ilość osób, jaka stoi na Forum w sprzeczności z @Jamówię świadczy, że warto czasem się zastanowić czy to ogół jest skrzywiony, czy raczej konkretna jednostka ma problemy ze zrozumieniem podstawowych rzeczy.

Niestety wystarczy tych perfidnych zagrywek i jak napisałem powyżej - do tego wciąganie w to moderację.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.