Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, stench napisał:

Dziś zaczęła się w PL wizyta Macrona.

Dla mnie jej sens i termin jest całkiem niezrozumiały.

...

PIS`iory są po prostu śmieszni.

Już nie panują nad emocjami. 

Coś tam obiecają Macronowi i przepłacą aby tylko w TVP pokazać jak to do Polski pielgrzymują zachodni mężowie stanu.

2 godziny temu, Grzegorz7 napisał:

PIS`iory są po prostu śmieszni.

Już nie panują nad emocjami. 

Coś tam obiecają Macronowi i przepłacą aby tylko w TVP pokazać jak to do Polski pielgrzymują zachodni mężowie stanu.

Taki był przekaz dnia dla pisiarni.

Już nie obowiązuje - teraz jadą po Makaronie, jak po burej suce.

Czemu, ach czemuż tak biedaka sromocą???

Ano - ośmielił się pogadać z Kidawą-Błońską, buchacha.???☃️?

9 godzin temu, asterix1 napisał:

Jeszcze Ziemkiewicza do tego bagna potrzeba.....

Kolejny oreł co to dla niego nie ważne co się mówi tylko kto to mówi...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

58 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Taki był przekaz dnia dla pisiarni.

Już nie obowiązuje - teraz jadą po Makaronie, jak po burej suce.

A kiedy nie jeździli? Oglądasz TVP czy zapomniałeś języka?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

13 godzin temu, jezz napisał:

Wkrótce niejeden problem zostanie rozwiązany,

"W niedzielę 2 lutego odbyła się 31. pielgrzymka polskich parlamentarzystów na Jasną Górę. Po raz pierwszy w funkcji marszałkini Sejmu uczestniczyła w niej Elżbieta Witek. W jednym z wywiadów stwierdziła ona, że parlamentarzyści chcą powierzyć Polskę Matce Boskiej."

Na wieść o trym Matka Boska zawołała: "Jezus Maria!!!".

Jestem Europejczykiem.

Dziś do Polski zawitała wielka polityka. To oczywiście dobrze i mam nadzieję, że PiS jako partia rządząca jakoś sobie z tym poradzi.

Na razie piękne wizje Mateuszka, ale słyszałem ich już tyle, że zastanawiam się czy on to wszystko ogarnia. I czy kiedykolwiek ogarniał.

Jestem ciekaw kilku najbliższych dni i jak PiS to wszystko przetrawi. Na wnioski i rzeczywiste efekty przyjdzie poczekać dłużej, ale już kilka dni pokaże czy PiS jest zdolny do jakichś sensownych działań na polu międzynarodowym. Niech ich Matka Boska ma w swojej opiece ;-).

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, Jacchusia napisał:

Kolejny oreł co to dla niego nie ważne co się mówi tylko kto to mówi...

Kiedy pajac brunatny coś mądrego powiedział "krynico mondrosci "?

Szkoda czasu na takie coś.. 

8 godzin temu, skynyrd napisał:

Mam nadzieję, że nie zapomniała promptera

Masz tutaj bez...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Dziś do Polski zawitała wielka polityka. To oczywiście dobrze i mam nadzieję, że PiS jako partia rządząca jakoś sobie z tym poradzi.

Wielka polityka? Wątpię. Raczej wielki interes. Polska od dawna deklaruje chęć wydania 9-10 mld USD na nowe kilkaset czołgów podstawowych. Maja na nie ochotę Koreańczycy z Południa, ma na nie ochotę Francja. Niemcy pewnie też. Wspólny francusko-niemiecki program budowy tego czołgu odsunięto ostatnio w dalszą przyszłość. Powodem pewnie są pieniądze - tam rządy z uwagi na opinię społeczną nie sypią z rękawa takimi pieniędzmi na uzbrojenie, jak w Polsce. Wpompowanie przez Polskę większości z tej kwoty znacząco przyspieszyłoby ten program oraz pozytywnie wpłynęło na gospodarki obu krajów. Nie ma się co oszukiwać, że w tym programie Polska będzie uczestniczyła na prawach trzeciego partnera. Nie ta pozycja, nie ten potencjał. Ale tak tradycyjna europejska wartość, jak duże polskie pieniądze do przejęcia, ma swój znaczący ponadczasowy wymiar, który pozwoli być może przymknąć oko nawet na rządy PiS w obecnej formie. Widać też, że Francja zakłada, że PiS jeszcze trochę porządzi.

Wszędzie słyszę o nowym otwarciu z Francją? A jakoś nic o problemach polskich transportowców we Francji już gdzieniegdzie...

Skoro Pizdowate mają do "wydania" 10 mld baksów - już mi to potężnie capi.

Może kupią za to jakąsik  tankietkę, ze trzy pary onuc, albo - o! - niech odkupią od Makarona tego Renaulta Espaca, co to mu się był zepsuł.

Macron ma bogatą babę, więc sprzeda po kosztach. Zresztą - on ma znacznie poważniejsze problemy, niż jakieś wojny, czołgi i polskie widelce.

Strażacy czekają.

?.

.....

Resort kultury (już jest dość zabawnie) godło Polski chce zmieniać. Podobno ma być orzeł, pod jednym skrzydłem - Banaś, pod drugim - Marta Kaczyńska, a na karku tego drobiu - Rydzyk z pustym worem. I to wszystko na kaczych szponach. Złotych.

Podoba mi się.

Nie ma pracy?  Szaleju-ś się najadł? Roboty tyle, że nie ma kiedy załadować.

A na Forum jestem ostatnio częściej, bo mi się lewa ręka zepsuła.

A zresztą mam ten komfort, że może mi się czasem nie chcieć ?.

16 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Skoro Pizdowate mają do "wydania" 10 mld baksów - już mi to potężnie capi.

A gdyby tak (teoretycznie) opozycja zamieściła płatne ogłoszenia w prasie USA i Francji (na przykład):

"Oficjalnie oznajmiamy, że z chwilą wygrania przez nas wyborów przestaniemy płacić za wszelkie uzbrojenie, kupione przez rząd PiS. Panowie Trump i Macron - nie dostaniecie od Polski ani złotówki za Wasze uzbrojenie".

4 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Nie ma pracy?  Szaleju-ś się najadł? Roboty tyle, że nie ma kiedy załadować.

Nie, omleta z płatkami orkiszowymi.

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

A na Forum jestem ostatnio częściej, bo mi się lewa ręka zepsuła.

A zresztą mam ten komfort, że może mi się czasem nie chcieć ?.

No tak i budować Tu własną legendę. ?

Pomysł niezły, ale to by trzeba inserat jakoś po francusku sklecić, a śmiem przypuszczać, że u opozycji ten język to jak u mojej sąsiadki, Polki:

Znakomicie umie po francusku, tylko z mową jeszcze kiepsko...

1 minutę temu, Zyzol napisał:

Nie, omleta z płatkami orkiszowymi.

No tak i budować Tu własną legendę. ?

Ty już nie musisz. ?

A tu pani Kidawa bez promptera:

"Tak, czuję wsparcie kolegów i koleżanek z PiS-u, bo jesteśmy jedną drużyną i chcemy wygrać te wybory" - stwierdziła Kidawa-Błońska

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

8 minut temu, bubusia napisał:

A tu pani Kidawa bez promptera:

"Tak, czuję wsparcie kolegów i koleżanek z PiS-u, bo jesteśmy jedną drużyną i chcemy wygrać te wybory" - stwierdziła Kidawa-Błońska

I dodaje:

POPiS wiecznie żywy!

19 minut temu, Zyzol napisał:

Wybacz mi Bezlitosna Niusia moją bezczelność, ale sprawiasz wrażenie erotomana gawędziarza i niekoniecznie seks mam na myśli. ?

Bo to - wisz:  "kot powinien być łowny, a chłop mowny", jako rzekł niejaki Zagłoba o przydomku Sum?.

"Pod rozwagę psim podnóżkom"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pis-iołki myslicie ze to wam przejdzie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

40 minut temu, toptwenty napisał:

"Pod rozwagę psim podnóżkom"

Ukryta Zawartość

Piekło był tak mocno proneobaderowski, że nawet dla PiS-u nie był do przyjęcia:

"Wątpliwości części środowisk nie budzą jednak działania Piekły w fundacji, ale wypowiedzi, zwłaszcza te dotyczące ludobójstwa na Wołyniu i Ukraińskiej Powstańczej Armii. Przykładowo w ubiegłym roku w wywiadzie dla „Dziennika Polskiego" Jan Piekło nazwał zbrodnię wołyńską „epizodem bratobójczej walki między Ukraińcami a Polakami". Dodał, że nie widzi nic złego w czczeniu przez Ukraińców „ludzi, którzy walczyli z komunistycznym reżimem". 

Ukryta Zawartość

Dla czegoś, co szkaluję ciągle Polskę i Polaków, może to być antyPiSowski bohater. Dla mnie jego miejsce jest w wiadrze i nawet  PiS mu to pokazał.

19 minut temu, asterix1 napisał:

Pis-iołki myslicie ze to wam przejdzie ?

Ukryta Zawartość

Nie musisz zaraz nikogo obrażać, aby POkazać wyższość swojego intelektu. Taki sam zabieg, jak przywrócenie po 1989 roku  orłu korony. I nie pomogły wówczas argumenty na nie, że nawet w czasach II RP budziło to duże kontrowersje. A poza tym już obecnie krzyż jest w orłach Sił Zbrojnych RP. Co jest niezgodne z Konstytucją RP:

800px-POL_Wojska_L%C4%85dowe_1.svg.png

"Zgodnie z art. 28 Konstytucji RP[3] Godłem Rzeczypospolitej Polskiej jest wizerunek orła białego w koronie w czerwonym polu. Korona została przywrócona 31 grudnia 1989 r. ustawą z dnia 29 grudnia 1989 r. o zmianie Konstytucji Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej[4] (art. 1 p. 19). Jednakże nowy wzór godła został wprowadzony dopiero 22 lutego 1990 r. ustawą z dnia 9 lutego 1990 r. o zmianie przepisów o godle, barwach i hymnie Rzeczypospolitej Polskiej[5]."

I to nikogo jakoś nie boli, ale skoro PiS chce iść dalej...

Ja dodałbym godłu jeszcze ciemną opaskę na oczy, aby Orzeł nie widział kompromitacji i krachu POpiS-owej RP.

1 godzinę temu, Less napisał:

Raczej nudna już dla otoczenia fiksacja na punkcie POPiSu

Masz rację ty i wszyscy lajkujący. Nudny jestem, jak kino moralnego niepokoju. Prawda jest nudna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

48 minut temu, Zyzol napisał:

Nie musisz zaraz nikogo obrażać, aby POkazać wyższość swojego intelektu.

A co jaśnie pana obraziło ?

Prze ca tamci krzyczą precz z komuna a ty ich przeciwnik....chyba ze stronę sie zmieniło....

4 minuty temu, asterix1 napisał:

A co jaśnie pana obraziło ?

Prze ca tamci krzyczą precz z komuna a ty ich przeciwnik....chyba ze stronę sie zmieniło....

Nie jesteś w stanie mnie obrazić. Odniosłem się tylko do twojego wyszukanego słownictwa. Pewnie, gdybym napisał, że prostackiego, to nie czułbyś urazy.

Tu o herbie więcej i ciekawiej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.