Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Zamieszanie wokół słów szefa PiS. W poniedziałek Jarosław Kaczyński zgłosił wątpliwości co do tego, czyje ciało jest pochowane na Wawelu.

We wtorek jego pełnomocnik podtrzymał te zastrzeżenia. W środę pełnomocnik córki pary prezydenckiej żadnych wątpliwości już nie miał. Mówił, że na Wawelu spoczywa Lech Kaczyński, a jego brat nie ma co do tego wątpliwości, tylko został źle zrozumiany. Dlaczego więc szef PiS powiedział to, co powiedział?

Jasnej odpowiedzi na to pytanie może udzielić tylko sam Jarosław Kaczyński, ale chwilowo milczy. Nawet jego najbliżsi współpracownicy nie bardzo rozumieją, po co padły te słowa. Wszyscy za to próbują tłumaczyć prezesa tym, że podczas konferencji prasowej został źle zrozumiany."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No to jeszcze zaczekam aż psy zaczną gadać ludzkim głosem w Wigilię. Nawet nie mrugnę okiem :)

Jeszcze dalej poszedł Marcin Dubieniecki, mąż Marty Kaczyńskiej. To jest też po części błąd mediów, bo na konferencji prasowej Jarosław Kaczyński nie został dopytany przez dziennikarzy, co tak naprawdę ma na myśli - mówił w Kontrwywiadzie RMF FM

Ukryta Zawartość

Panarai47

<według mnie partię PiS wspiera elektorat o charakterze psa ogrodnika: "sam nie zeżre i innemu nie da">

Masz rację. Już za komuny znane było powiedzonko: Żyj i daj żyć innym.

W wolnym tłumaczeniu dla takich filozofów jak ty: Kradnij i daj …

władz

<. a ocenę moralną pozostaw sumieniu każdego z nas.>

czyli Szymborska tę ocenę wystawi sobie sama?

Jozwa

<To chyba jest osią zagadnienia: czy Wisławę Szymborską najlepiej charakteryzuje określenie "stara stalinówka", a jej życie najlepiej opisują lata 50-te, czy też lepsze byłoby inne określenie i inne lata pełniej ją określają? Sądzę, ze co do tego właśnie nie możecie się porozumieć.>

Tak Jozwa, to bardzo dobry pomysł. Chcesz oceniać ludzi na podstawie jego najlepszych 10 lat pracy (jak przy obliczaniu emerytury). Ale wg tego wzoru (określonego przez Bronka dla potrzeby uzasadnienia Orła Białego dla Michnika) wszyscy jesteśmy moralni, czasami.

Te trzy ostatnie przykłady rzucają "nowe światło" na elektorat PO.

Może podrzucicie jeszcze inne hasełka „dla świętego spokoju)”.

1. Tak było, tak jest i tak będzie. Ulubione hasełko mojego kolegi z pracy tłumaczące (wg niego) nieudolne rządy PO (wg mnie)

Symptomatyczny poziom zacietrzewenia i negatywnych emocji zwiazanych z PISem, pozwala mi snuc przypuszczenia (oczywiscie moge sie mylic), ze koledzy po prostu wywodza sie ze srodowisk SBckich/PZPRowskich lub jakis inny sposob blisko sa zwiazani z ludzmi starego systemu.

Ależ oczywiście. Jemy na surowo dzieci podpieczone lekko z rożna i popijamy dynksem.

• Redaktorzy
Jozwa nie zgrywaj jedynego sprawiedliwego. Mogłeś mi wytknąć błąd."

Cóżem innego zrobił?

A do wypowiedzi Herbatki: w istocie, wolę ocenić kogoś na podstawie jego najlepszych lat, niż najgorszych, i mylisz się sądząc, że jest to kwestia przynależności politycznej. Jest to kwestia religijna. Postawa którą preferuję jest zalecana przez chrześcijaństwo, zaś przeciwna przez kult Baala. Ponieważ jestem gorącym przeciwnikiem praktyk kapłanów Baala, niejako nie mam tu wyboru. Natomiast jeśli ktoś miał najgorszych pięć lat jakieś 60 lat temu, a tych dobrych będzie z pięćdziesiąt (do dzisiaj włącznie), jest to też kwestia arytmetyki. Moralnej arytmentyki, że tak to ujmę.

Dżambo - a co Ty taki ciekawy - jara cię to?

Tomuś to był jeden z najzabawniejszych userów. Pełen był zapału w wygłaszaniu odkrywczych myśli, zapalał się jak dziecko. Jak wrócił to będzie wesoło. Te jego wezwania "przejrzyjcie na oczy" były takie słodkie :-).

Jestem Europejczykiem.

O co my kruszymy kopie? o trochę ideologii?

"Wszystkie te chwile znikną w czasie, jak łzy w deszczu"

Tomuś to był jeden z najzabawniejszych userów. Pełen był zapału w wygłaszaniu odkrywczych myśli, zapalał się jak dziecko. Jak wrócił to będzie wesoło. Te jego wezwania "przejrzyjcie na oczy" były takie słodkie :-).

A ja nie kojarzę człowieka?

A ja nie kojarzę człowieka?

Chyba mnie lubił bo pisał o mnie bardzo ciepło:

"jestes debilem i niedorozwojem,zaprzeczasz faktom,twoja pro popaprana propaganda nie dziala na uzytkownikow tego forum,zmien piaskownice, (...) popaprana banda ryzego,jest realnym zagrozeniem dla polski i polakow.

tak jak ich zwolennicy,no chyba ze nadajesz z tel avivu."

Fajne nie?

Jestem Europejczykiem.

Chyba mnie lubił bo pisał o mnie bardzo ciepło:

"jestes debilem i niedorozwojem,zaprzeczasz faktom,twoja pro popaprana propaganda nie dziala na uzytkownikow tego forum,zmien piaskownice, (...) popaprana banda ryzego,jest realnym zagrozeniem dla polski i polakow.

tak jak ich zwolennicy,no chyba ze nadajesz z tel avivu."

Fajne nie?

Eeetam Dźambuś rozczarowałeś mnie. To prawdopodobnie klon Horsta, albo anastazego.

O własnie - jak jest z klonami? Bo moich naście zniszczył jakiś jamnik?

Można poklonować?

Wszystkie klony dostały mimo jamniczej akcji zaproszenie na AudioStereo

Eeetam Dźambuś rozczarowałeś mnie. To prawdopodobnie klon Horsta, albo anastazego.

O własnie - jak jest z klonami? Bo moich naście zniszczył jakiś jamnik?

Można poklonować?

Wszystkie klony dostały mimo jamniczej akcji zaproszenie na AudioStereo

Nie nie! Tomuś to był tomuś! Nie do podrobienia - zawsze strasznie najarany był - cały kraj chciał na dobrą drogę wyprowadzić.

Jestem Europejczykiem.

poza 747 nikt PiS tu nie promował...skąd ten pomysł o promocji PiS nie mam zielonego pojęcia.AH chyba resztki rozumu zabrało...

PiS w promocji świątecznej, w zestawie J.Kaczyński plakat 3/5 metrów kolorowy, stojący przy trumnie i zastanawiający się kto tam się znajduje./kolor

Cena 100$ USA plus co łaska na partię polityczną Prawo i Sprawiedliwość.

Pamiętaj kliencie - dzień bez ataku na PiS, lub prezesa J.Kaczyńskiego - to dzień stracony.

Pamiętaj ugotować długotrwale bigos na święta./B.Komorowski - dla nie zorientowanych/

Pamiętajcie co powiedział generał Petelicki "D.Tusk to dla mnie smarkacz, a min Klich nieudacznik" drogi Panie Redaktorze.

Pamiętajcie redaktora Pospieszalskiego, kiedyś prowadził program "warto rozmawiać", szefowie TVP twierdzą że nie warto emitować od wiosny.

Pamiętajcie żeby codziennie wypisywać pierdoły w zakładce polityka na różne tematy, ze szczególnym uwzględnieniem bezwzględnie nikczemnego szefa PiS.

Pamiętajcie, że wielu zwątpiło już dawno w A.Małysza, a zdobył jeszcze dwa srebra ostatnio i ma świetną formę obecnie na turniej 4 skoczni.

Dlatego nigdy nie wątpcie w J.Kaczyńskiego, nie wierzcie obelgom na Jego temat, przeciwnie im więcej ataków tym większy lęk konkurencji.

PiS w promocji świątecznej, w zestawie J.Kaczyński plakat 3/5 metrów kolorowy, stojący przy trumnie i zastanawiający się kto tam się znajduje./kolor

Cena 100$ USA plus co łaska na partię polityczną Prawo i Sprawiedliwość.

Pamiętaj kliencie - dzień bez ataku na PiS, lub prezesa J.Kaczyńskiego - to dzień stracony.

Pamiętaj ugotować długotrwale bigos na święta./B.Komorowski - dla nie zorientowanych/

Pamiętajcie co powiedział generał Petelicki "D.Tusk to dla mnie smarkacz, a min Klich nieudacznik" drogi Panie Redaktorze.

Pamiętajcie redaktora Pospieszalskiego, kiedyś prowadził program "warto rozmawiać", szefowie TVP twierdzą że nie warto emitować od wiosny.

Pamiętajcie żeby codziennie wypisywać pierdoły w zakładce polityka na różne tematy, ze szczególnym uwzględnieniem bezwzględnie nikczemnego szefa PiS.

Pamiętajcie, że wielu zwątpiło już dawno w A.Małysza, a zdobył jeszcze dwa srebra ostatnio i ma świetną formę obecnie na turniej 4 skoczni.

Dlatego nigdy nie wątpcie w J.Kaczyńskiego, nie wierzcie obelgom na Jego temat, przeciwnie im więcej ataków tym większy lęk konkurencji.

747 pamiętaj najlepszą obroną modlitwa..

Oczywiscie MY mamy większego z przyczyn moralnych. Zakonotuj to tępy mulsie.>>>>>>generalnie wiedziałem to zawsze i ze przyjmujecie to jako punkt...wyjscia.Mozna nawet sadzic ze TO tylko trzyma was w dobrym samopoczuciu.

bo reszta to raczej...miernota.

Ja tam w Małysza wierzę. Żeby uwierzyć w Prezesa tak jak w Małysza proponuję przeprowadzić próbę tzn. przebrać go w kombinezon Mistrza Adama i puścić z Wielkiej Krokwi. Jak zgrabnie wyląduje to znaczy że wygra następne wybory. Jak nie to widać pisane mu było przegrać kolejny raz.

Jestem Europejczykiem.

"Uprzejmie informujemy, że w wieczornej kolizji pan poseł Andrzej Celiński nie odniósł żadnych obrażeń (...). Kolizja była wynikiem trudnych warunków drogowych panujących w godzinach wieczornych w Warszawie. Samochód pozostał na miejscu zdarzenia za zgodą i wiedzą pana posła" - napisano w oświadczeniu."

Też "nawalony?

"Uprzejmie informujemy, że w wieczornej kolizji pan poseł Andrzej Celiński nie odniósł żadnych obrażeń (...). Kolizja była wynikiem trudnych warunków drogowych panujących w godzinach wieczornych w Warszawie. Samochód pozostał na miejscu zdarzenia za zgodą i wiedzą pana posła" - napisano w oświadczeniu."

Też "nawalony?

Może tak, może nie. Wczoraj Palikot staranował budkę strażnika na parkingu TVN a był trzeźwy jak świnia.

Jestem Europejczykiem.

Może tak, może nie. Wczoraj Palikot staranował budkę strażnika na parkingu TVN a był trzeźwy jak świnia.

Dziwne jest to że po wypadku "zanikł" - a oświadczenia są zamieszczone na stronie.

Pamiętajcie, jak zdjęli program redaktora Żakowskiego (ostatni był w niedzielę), nie wykonał on sralis mazgalis jak Pospieszalski na wieść, że na wiosnę koniec programu.

skynek jako ze kot pimpek juz pojal a ty nadal nie, to jeszce raz.zabicie bandytów hitlerowskich nie spowodowało zanikniecia bandytów serbskich.ukaranie bandytów serbskich nie spowoduje zanikniecia nazistowskiego bandytyzmu w rosji.generał w argentynie uwazał za stosowne wymordowanie tych paredziąt tys. obywateli na tej samej zasadzie jak stalin.Tyle ze on w imie boga jakiegos.Oczywiscie te morderstwa zawsze były słuszne..Najpierw zaczynaja akcje agencje katolickie od małego....donosu.ze tamten ma duzego, ale niesprawiedliwe.Bo duzy nalezy sie nam.Potem nastepnym ogniwem jestescie wy...jako nawoz historii.Co znaczyłby chory hitler,chory kurdupel...... bez tego nawozu.

wielkosc hitlerków mierzyc mozna ilością nawozu...jaka zagospadaruje.

ale zebys nie wyciagał falszywych wnioskow.... Jezdem za zastrzeleniem jaruzelskiego na placu bankowym.Najlepiej prez ciebie.

• Redaktorzy

Pamiętam, jak tzw. kręgi pisowskie chichotały niedowierzająco, kiedy pół roku temu Komorowski po raz pierwszy sugerował, ze będzie chciał wrócić do tradycji mieszkania głowy państwa w Belwederze. Bo to przecież panie jak to, Komorowski, pałac, żyrandole, pałac, jakże to tak, nie chce do pałacu, ściemniacz jeden? Jak można nie chcieć do pałacu? A tu w końcu jest:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.