Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

I weź tu za 1000 oplac wyzyw sie ubierz i daj dziecku. Każdy taki jeśli jest na tyle kumaty ze da rade załapać pracę tak gdzie można zyc jak człowiek za pensje ktora dostajesz za pracę ucieknie i to w podskokach.

Jeśli biorąc pod uwagę ze najbiedniejszy to typowy lump spod sklepu dla którego liczy sie zeby ja piwo starczylo to mozna sie zgodzić. Ci zostają reszta wyjezdza albo ma takie plany. No i ci co sobie tutaj radzą dobrze zostają.

Właśnie wczoraj rozmawiałem z właścicielem firmy budowlanej.Mówi,że brak pracowników i że za mniej niż 4 tys. nie znajdzie nikogo do pracy.Taka to bieda w Polsce.

Właśnie wczoraj rozmawiałem z właścicielem firmy budowlanej.Mówi,że brak pracowników i że za mniej niż 4 tys. nie znajdzie nikogo do pracy.Taka to bieda w Polsce.

A gdzie to było? Różnice płac w różnych rejonach Polski są naprawdę duże.

Jestem Europejczykiem.

Taka to bieda w Polsce.

No. I kolejki tylko po ajfony. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Spoko trafiłeś na zawód w którym łatwo można zarobić a więc jest konkurencja. Więc nie ma jak oszukiwać bo przecież nikt nie pójdzie za 1500 robić remontów jak może sobie prywatnie u kogoś w tydzień tyle zarobić. Tym bardziej że głównie do remontów ich przyjmują bo budować sie nie buduje.

Także tutaj wiadomo trzeba zapłacić.

Ale gdyby spojrzeć na inne specjalności to już sprawa wygląda inaczej. Taki magazynier np. Zbyt duzych możliwości nie ma więc 1 z przodu motowana chyba że jest male bezrobocie akurat w okolicach to pójdzie gdzie indziej co automatycznie wymusza albo ciągle zatrudnianie za 1 z przodu albo 2 z przodu trzeba dać. Ale to i tak dalejo do 4 z przodu dla budowlanca spowodowane tylko i wyłącznie tym że może sobie sam zarobić wiec 1 z przodu jest niemożliwa chyba że początkujący ale tylko do czasu az sie nauczy.

Ale korporacyjne slugasy caly czas pracują nad równouprawnieniem celem obnizwniq płac i zwiększania konsumpcji myślę ze nie musze tego tłumaczyć. Np kobieta jest konkurencja tańsza dodatkowo umożliwia podwojenie dochodów (czyli można pracować za poniżej egzystencji bo można we 2 pracować singiel więcej konsumuje itp itd)

chwilowy brak działalności w audio.

Ale korporacyjne slugasy caly czas pracują nad równouprawnieniem celem obnizwniq płac i zwiększania konsumpcji myślę ze nie musze tego tłumaczyć. Np kobieta jest konkurencja tańsza dodatkowo umożliwia podwojenie dochodów (czyli można pracować za poniżej egzystencji bo można we 2 pracować singiel więcej konsumuje itp itd)

To nie tylko cecha korporacji. Nadreprezentacja kobiet na rynku pracy powoduje ogólny spadek płac.

Obserwowałem to gdy mieszkałem w Polsce np. po koleżankach mojej żony - nauczycielkach.

Pracowały sobie, jak gdyby nigdy nigdy nic, całe szczęśliwe, za równowartość... ok. 300€ miesięcznie!

Przecież to logiczne, że praktycznie przy takich samych cenach jak na Zachodzie, nikt za to rodziny nie ma szans utrzymać. Ale dla nich to było na waciki, gdyż wszystkie miały doskonale zarabiających mężów a do pracy chodziły, żeby się nie nudzić i żeby sobie poplotkować, bo przecież nie w celu zarabiania pieniędzy...

Teraz niedawno ZNP w Wawie robił czy miał robić jakiś protest i nawet podstawiał dla nauczycieli autobusy i moja kuzynka - nauczycielka oświadczyła mi w rozmowie że OCZYWIŚCIE nie zamierza jechać, bo ona nie rozumie tych protestów (płacowych), gdyż MA ZA CO ŻYĆ! Nie, żeby nauczyciele zaczęli zarabiać nagle kokosy, tylko dlatego, że jej mąż (oficer policji) zarabia w miesiąc tyle, co ona ma za pół roku.

Takim kobietom powinno się po prostu przestać w ogóle płacić.

I jestem pewien, że mimo to większość z nich nadal by blokowała etaty!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To nie tylko cecha korporacji. Nadreprezentacja kobiet na rynku pracy powoduje ogólny spadek płac.

Obserwowałem to gdy mieszkałem w Polsce np. po koleżankach mojej żony - nauczycielkach.

Pracowały sobie, jak gdyby nigdy nigdy nic, całe szczęśliwe, za równowartość... ok. 300€ miesięcznie!

Przecież to logiczne, że praktycznie przy takich samych cenach jak na Zachodzie, nikt za to rodziny nie ma szans utrzymać. Ale dla nich to było na waciki, gdyż wszystkie miały doskonale zarabiających mężów a do pracy chodziły, żeby się nie nudzić i żeby sobie poplotkować, bo przecież nie w celu zarabiania pieniędzy...

Teraz niedawno ZNP w Wawie robił czy miał robić jakiś protest i nawet podstawiał dla nauczycieli autobusy i moja kuzynka - nauczycielka oświadczyła mi w rozmowie że OCZYWIŚCIE nie zamierza jechać, bo ona nie rozumie tych protestów (płacowych), gdyż MA ZA CO ŻYĆ! Nie, żeby nauczyciele zaczęli zarabiać nagle kokosy, tylko dlatego, że jej mąż (oficer policji) zarabia w miesiąc tyle, co ona ma za pół roku.

Takim kobietom powinno się po prostu przestać w ogóle płacić.

I jestem pewien, że mimo to większość z nich nadal by blokowała etaty!

Oczywiście ze tak. Tylko zauważ ze jest to mocno promowane i to przez najwyższych urzędników i dodatkowo sie rozrasta rozne pedalstwo lesbijstwo itd. Na to daja największe korporacje min finansowe bo cel tych dzialan jest tylko jeden: zwiekszanie konsumpcji społeczeństw i obniżanie płac.

chwilowy brak działalności w audio.

problem to ludzie nie system

Problemem jest niestety system.

Zwłaszcza prawa cywilnego.

vide art. 58 Kodeksu Cywilnego z jego zakłamanym podejściem do bezprawności czynności prawnej.

Od 51 lat licząc od 1964 roku nikomu nie chce się ruszyć tego, w szczególności paragraf 1 z 3 jest kuriozum.

Nie będę nic przytaczał, w necie na pewno jest treść tej ustawy, czyli KC z dnia 23 kwietnia 1964 (Dz.U. Nr 16, poz. 93)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Problemem jest niestety system.

Zwłaszcza prawa cywilnego.

vide art. 58 Kodeksu Cywilnego z jego zakłamanym podejściem do bezprawności czynności prawnej.

Od 51 lat licząc od 1964 roku nikomu nie chce się ruszyć tego, w szczególności paragraf 1 z 3 jest kuriozum.

Nie będę nic przytaczał, w necie na pewno jest treść tej ustawy, czyli KC z dnia 23 kwietnia 1964 (Dz.U. Nr 16, poz. 93)

takich przykładów jest więcej a i tak się da funkcjonować, zwłaszcza że dzisiaj przepisy przestrzega się wybiórczo. Ale tak to trzeba zmienić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) no i się zaczyna... przecież to jest jakaś farsa..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pisowska mafia wypuściła przed wyborami ostatnie taśmy. Czy uda się jej osłabić konkurenta.

a Ty jak Ewcia, ważne kto nagrywał, nie ważne co na nich jest.

po wyborach to może i reszta rodziny z Korwin w nazwisku będzie u żłoba.

Myslę, że raczej nastapi rozwiązanie partii.

Struktury są czasami chomątem decyzyjnym.

Jak kto ma mi chomąto zakładać, to wolę JKM lub śpiewaka.

a nie tych, co liczą że 23 = 15 jak to zapowiadali, ba zapowiadali 3 razy 15.

I dlaczego u nas ma być drożej niż w Bundesrepublik oraz w JuKeju też.

Posłużę się tekstem z notki netowej:

.. Jako jedni z pierwszych w Polsce tworzyliśmy przedsiębiorstwo oparte na regułach ekonomii uczestniczącej.

Przez dwa lata, do maja 2012 roku, Falanster prowadzony był przez niehierarchiczny kolektyw pracowniczy, skupiający osoby, którym bliskie były idee wolności, równości i demokracji oddolnej.

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Nie spodziewałem się, że współcześnie ktoś będzie próbował realizować utopijne fantazyjne konstrukcje anarchistów.

Mrowisko nie na tym polega co Proudhonowi, Marxowi, Comte'owi się roiło.

Tymczasem kooperatywy, systemy franczyzowe mają się dobrze. Niezależnie od otoczenia sieciami marketowymi.

Ukryta Zawartość

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Mnie też nie. Jest pod tym względem mądrzejszy od Kwaśniewskiego, który swoich gnoił, a wspierał niedobitki Unii Demokratycznej potem zwanej Wolności.

Prezydent Przypadek poparł pisowskich kandydatów w Pszczynie. jakoś mnie to nie dziwi.

12118863_10206449080363837_793548028644318547_n.jpg?oh=ba2df3bfa0d1a09a4974d2cf3f01e27b&oe=5688BF14

Ukryta Zawartość

Dziwisz im się? Na trzeźwo mają czekać na procesy i wyroki?

12118923_466141800237028_6913612858033826391_n.jpg?oh=00ca383f0c1f4771ae3f72ef454c240a&oe=56CD34FC

Ukryta Zawartość

Minister B. Budka: "Jeżeli ta informacja się potwierdzi w poniedziałek na biurku pani premier wyląduje mój wniosek o dymisję pani wiceminister Moniki Zbrojewskiej."

Niezłe, zwłaszcza że w poniedziałek dymisję otrzyma cały rząd.

Kuzyn murzyna

Minister B. Budka: "Jeżeli ta informacja się potwierdzi w poniedziałek na biurku pani premier wyląduje mój wniosek o dymisję pani wiceminister Moniki Zbrojewskiej."

Niezłe, zwłaszcza że w poniedziałek dymisję otrzyma cały rząd.

Hehehe ale ma refleks..............i jaka odpowiedzialność.

Jeżeli ta informacja się potwierdzi

Boskie! :) To gdzie on musi to sprawdzać? W ONZ czy w NASA? :)

tylko że stary rząd rządzi do momentu powołania nowego. tego pismacy nie wiedzą, no bo i skąd? w szkole zasadniczej nie przerabiano Konstytucji przecież..........

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

tylko że stary rząd rządzi do momentu powołania nowego. tego pismacy nie wiedzą, no bo i skąd? w szkole zasadniczej nie przerabiano Konstytucji przecież..........

To skąd Andrzej Lepper o tym wiedział?

On wprawdzie technikum rolnicze skończył, ale bez matury.

Nowa koalicja? :)

11863459_1541855242771512_818872073594126454_n.jpg?oh=395e0c64bdf10bc3f3e398d9ea229ec4&oe=56877790&__gda__=1455923147_94d38818747dfdda8e81c845c0ae391f

he, he myślałeś, że coś mondrego napisałeś, a tu wtopa, jak zwykle..........

A czy w zawodówce, do której kolega uczęszczał (mam nadzieję że ze szczęśliwym finałem) uczyli co to jest przenośnia tudzież metafora?

Czy kolega rozumie taką np. metaforę: "naród przy urnach wyborczych wręczył rządowi dymisję"? I kojarzy kolega, że nie chodzi tutaj bynajmniej o to, że na drugi dzień rząd przegranej partii już nie rządzi?

No i widzę, że w Twojej zawodówce zupełnie nie przykładano wagi do ortografii, więc to Tobie wyszło niezupełnie coś "mondrego".

Kuzyn murzyna

A tam, olać! Głosujcie na Paulinę! :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.