Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Facet bierze Nas na przetrzymanie

To nasz Prezydent, działa jak sobie tego wszyscy życzymy, dla naszego dobra, nie działa na rzecz osób jedzących ośmiorniczki, którzy chcą za.ebać PiS komisją w sprawie Macierewicza, który przykleił się do Jarosława Kaczyńskiego, - mówił Sikorski, który robił laskę Amerykanom za darmo.

Polacy trzymają kciuki za powodzenie misji Prezydenta Dudy.

PiS WYGRAŁ W WSZYSTKICH KATEGORIACH, to wprost oznacza, że dotychczasowe państwo nikomu nie odpowiada.

To tak jakby w przetargu wygrał najtańszy najsolidniejszy i najszybszy wykonawca...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

@HQ150

Jakiej innej? Teraz jest tylko jedna.

Jeden naród, jedna partia, jeden wódz...

A goowno prawda.

Ja, Ty i wielu innych mamy jednak inną rzeczywistość. Potrafimy choćby rozmawiać na temat werdyktu Trybunału. Nie udajemy, że go nie było.

Nie zgadzaj się na stwierdzenie, że otacza nas PISowska rzeczywistość.

Ich rządy owszem, ale nie rzeczywistość.

To nasz Prezydent, działa jak sobie tego wszyscy życzymy, dla naszego dobra, nie działa na rzecz osób jedzących ośmiorniczki, którzy chcą za.ebać PiS komisją w sprawie Macierewicza, który przykleił się do Jarosława Kaczyńskiego, - mówił Sikorski, który robił laskę Amerykanom za darmo.

Polacy trzymają kciuki za powodzenie misji Prezydenta Dudy.

Panie 747 powiedz mi tak normalnie nie masz już czasem dosc tego słodzenia Kaczynskiemu i spólce?

to juz niesmaczne jest.... ktos inny by powiedzialby inaczej ale ja powiem że syrop z Tego slodzenia wychodzi

przepraszam ale juz nie moge mam wrazenie ze czytak teksty z Korei i to tej wyzej na mapie.....

Taki duży Asterix a nie kuma.

Zapamiętaj sobie 'raz na jutro' i miej świadomość, że gadając z Samolotem, gadasz z człekiem obłąkanym.

Ot, taki forumowy błazen.

Nawet USA mają jednego wodza, Prezydenta.

Nie porównuj Rzeczypospolitej Jednego Narodu z 1000 letnią tradycją do postkolonialnego multikulti dekadenckiego państwa w którym niewolnictwo zniesiono dopiero pod koniec xixwieku a segregację rasową kilkadziesiąt lat temu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Zapamiętaj sobie 'raz na jutro' i miej świadomość, że gadając z Samolotem, gadasz z człekiem obłąkanym.

No tak zgadzam sie Niusia z Tobą w mój prosty po zawodowce leb niewiele wchodzi a z samolotem można gadac że tak się spytam ;)?

Doszła do mnie taka informacja, że to emeryt z poważnymi zaburzeniami. Jak teraz czytam co wypisuje to info wydaje się wiarygodne.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Trybunału nie ma, Prezydent nie powiedział dziś o nim ani słowa w orędziu.

Przypomnę słowa Lecha Kaczyńskiego:

Lech Kaczyński, gdy 4 listopada 2006 r. powoływał Jerzego Stępnia na stanowisko prezesa TK, powiedział:

"Trybunał Konstytucyjny jako instytucja kontroli konstytucyjności (...) jest instytucją utrwaloną w kulturze europejskiej. (...) tam gdzie istnieje praworządne państwo, tam istnieją i organy kontroli konstytucyjności. Nawet jeżeli w moim przekonaniu każda władza może podlegać krytyce, a więc także i Trybunał, to jest to władza, której istnienie, kompetencje są co do zasady niepodważalne. To też niezwykle wzmacnia pozycję tych, którzy funkcje sędziów Trybunału objęli. Zdaję sobie sprawę, że między różnymi organami władzy, organami władzy sądowej, władzy wykonawczej, ustawodawczej bywają napięcia. To jest rzecz normalna w demokracji. Jest również rzeczą normalną, że orzecznictwo Pań i Panów sędziów może być przedmiotem dyskusji. Ale nie zmienia to faktu, że ta dyskusja, szczególnie po wydaniu orzeczenia, ma jedynie teoretyczny charakter, ponieważ zgodnie z naszą Konstytucją orzeczenie takie ma moc powszechnie obowiązującą.

Więc jak to jest?

Pomniki chcą mu stawiać, ich zdaniem zasłużył na Wawel, najchętniej by go beatyfikowali a jego słowa mają głęboko w w D...ie?

Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75968,19290710,prezydent-lech-kaczynski-o-trybunale-konstytucyjnym-co-na-to.html#ixzz3tI3rd6Tq

1000 letnią tradycją

Nie porównuje tej bandy zza oceanu z nami, lecz jeśli masz dostęp do internetu to zobacz przez satelitę Nowy York, ktoś to jednak zbudował, Polska powinna być europejską potęgą regionalną.

Aby było to możliwe, potrzebujemy broni atomowej, oraz technologii i innowacji, rąk do pracy nie brakuje, chęci i determinacji również.

wygraj przetarg

Teraz nie mam szans. Poczekam na powrót koniunktury. 8 tłustych lat pozwoliło mi jednak na zgromadzenie wystarczającego zapasu konfitur. A, że nie trafię na listę Forbsa?

Jakoś przeżyję;p

Doszła do mnie taka informacja, że to emeryt z poważnymi zaburzeniami. Jak teraz czytam co wypisuje to info wydaje się wiarygodne.

Nie wiem, czy emeryt; z zaburzeniami - rzecz to pewna.

Kiedyś się zwierzył, że pół życia w klubach przesiedział, żłopiąc gorzałę.

Teraz to się mści.

Tylko - czemu także na nas, nieborakach?:-)

Jarosław Kaczyński kontroluje sytuacje, jest odpowiedzialnym politykiem, z najwyższej światowej półki

Dowcip 2015 roku.

Obama, Putin, Cameron, Hollande, Angela Merkel i Xi Jinping właśnie ryją ze śmiechu.

Teraz nie mam szans. Poczekam na powrót koniunktury. 8 tłustych lat pozwoliło mi jednak na zgromadzenie wystarczającego zapasu konfitur. A, że nie trafię na listę Forbsa?

Jakoś przeżyję;p

Jeśli Cię to choć trochę pocieszy, foxiu - Macierew też tam nie trafi:-)

Swoją drogą, jak typ w słusznym wieku, tyle lat biorący niebagatelne pensje dochrapał się tak zawrotnych oszczędności?...

Niecałe trzy tysiaki; przypominam.

Fox - przepraszam za zestawienie Cię z tym czymś.

Obama, Putin, Cameron, Hollande, Angela Merkel i Xi Jinping właśnie ryją ze śmiechu.

Obama, skończony,

Putin, skończony,

Hollande, skończony,

Merkel, skończona,

Xi Jinping poważny gracz.

Jarosław Kaczyński, najważniejszy polityk ostatnich kilku dekad w Europie Centralnej.

a jednoczesnie sam wykrenci te bombke atomowa z hujniom chiba.

Obama, skończony,

Putin, skończony,

Hollande, skończony,

Merkel, skończona,

Xi Jinping poważny gracz.

Jarosław Kaczyński, najważniejszy polityk ostatnich kilku dekad w Europie Centralnej.

powiem bardzo w samym centrum europy centralnej ...Osobiscie mamy przyklad jak towarzystwo wchodzi kurduplowi do rury .

maja to opanowane jak widac od rana do switu.Wzywa ich a oni ...Perelka dupowslizgu.Bez gumki.

emeryt

Nie kompromituj się, właśnie udaję się do siłowni, wzmacniać mięśnie treningiem siłowym, poczytaj teksy o bieganiu w wątku Rafaela, przebiegnę ponad 30 km bez przygotowania, wykonam ok 3500 przysiadów bez przerwy, to ok 4 godziny ciągłego wysiłku, jakieś 4lata temu pisałem to w temacie polityka, postaw swoje kolumny, zaraz u Ciebie jestem, jak nie dam rady, to zrobisz ze mną co będziesz uważał, jak ja wykonam ćwiczenie, Kolumny jadą do mnie, ok?

Łętowska: mamy kryzys konstytucyjny, który ośmiesza wszystkich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Łętowska: mamy kryzys konstytucyjny, który ośmiesza wszystkich Łętowska: mamy kryzys konstytucyjny, który ośmiesza wszystkich - Im więcej będzie teraz nieprzemyślanych, nagłych decyzji, komplikujących sprawę, tym trudniej będzie to wszystko rozwiązać. To jest po prostu kryzys konstytucyjny i mogę tylko nad tym ubolewać, bo ośmiesza to wszystkich - skomentowała w "Tak jest" sytuację wokół Trybunału Konstytucyjnego prof. Ewa Łętowska, sędzia TK w stanie spoczynku. Na początku października poprzedni Sejm, w którym większość miała koalicja PO-PSL, wybrał pięciu nowych sędziów Trybunału Konstytucyjnego w miejsce tych, których kadencja wygasa w tym roku. Trzem z nich kadencja skończyła się w 6 listopada. Ich następcy nie zostali do tej pory zaprzysiężeni przez prezydenta Andrzeja Dudę. Dwóm kolejnym sędziom kadencja kończy się w grudniu. W zeszłym tygodniu głosami PiS i Kukiz'15 uchwalono nowelizacji ustawy o TK, która przewiduje m.in. ponowny wybór pięciu sędziów Trybunału. Pawłowicz: to Platforma przygotowała przepisy o TK "w absolutnie skandaliczny sposób" Nowelizacja... czytaj dalej » Przepisy autorstwa PiS wywołały ogromne kontrowersje. Skargę na ustawę do Trybunału Konstytucyjnego złożyli posłowie PO i PSL, a także Rzecznik Praw Obywatelskich Adam Bodnar. Chce ją również zaskarżyć Krajowa Rada Sądownictwa. Zdaniem prof. Ewy Łętowskiej, sędzi Trybunału Konstytucyjnego w stanie spoczynku i pierwszej polskiej Rzecznik Praw Obywatelskich, do obecnego nieporządku doprowadziły już uchwalone przez Sejm poprzedniej kadencji przepisy, które umożliwiły wybór wszystkich pięciu sędziów kończących w tym roku kadencję. - To było kompletnie niepotrzebne, a dało dobry pretekst do zrobienia zamieszania wokół tego - mówiła w "Tak jest" w TVN24. Jak podkreśliła, w obecnej sytuacji mamy natomiast do czynienia z "kolejnym nieporozumieniem". - Ono pojawiało się już innych przypadkach i polega na przekonaniu, że jeśli zmieni się ustawę, która była podstawą prawną jakiegoś aktu wyboru czy powołania jakiegoś ciała, to automatycznie upada dokonany wybór. A to jest po prostu nieprawda - tłumaczyła. Rzecznik Praw Obywatelskich skarży nowelizację ustawy o TK. "Próba ocalenia państwa prawa" - Najpierw... czytaj dalej » - Można teraz oczywiście zmieniać ustawę, ale to nie ubezskutecznia dokonanego wyboru - zaznaczyła. Prof. Łętowska wyjaśniła, że sędziowie Trybunału Konstytucyjnego rozpoczynają kadencję w momencie wyboru, ale by mogli stać się sędziami orzekającymi muszą zostać zaprzysiężeni przed prezydentem. Zapytana, czy prezydent musi, czy może przyjąć ich ślubowanie, odpowiedziała: - Mówi się w prawie, że jeśli ma się kompetencję, to ma się obowiązek korzystania z niej. Nie chcę jednak dalej tej sprawy rozwlekać, bowiem nie ma tu żadnej sankcji. Nie wykonał, to nie wykonał - powiedziała. - Teraz powstaje w związku z tym kryzys konstytucyjny. Mamy niezaprzysiężonych, a wybranych sędziów. Z tego trzeba teraz próbować wyjść. Na pewno te usiłowania, które są teraz podejmowane poprzez kolejne zmiany, są niezbyt udolne - oceniła. Łętowska odniosła się również do zarzutu, że Trybunał Konstytucyjny nie powinien orzekać w swojej własnej sprawie. - Tak jest, że trybunały i sądy konstytucyjne są jedynymi organami w państwach demokratycznych, które mają władztwo decydowania o tym, czy jakaś ustawa jest zgodna z konstytucją czy nie - podkreśliła. Zdaniem prof. Łętowskiej, należy w spokoju czekać na orzeczenie Trybunału. - Im więcej będzie nieprzemyślanych, nagłych decyzji, komplikujących sprawę, tym trudniej będzie to wszystko rozwiązać. To jest kryzys konstytucyjny i mogę tylko ubolewać, że taki mamy, bo to ośmiesza wszystkich - powiedziała. - Demokracja wszędzie jest niedoskonała, ale zdając sobie sprawę z jej niedoskonałości, nie powinniśmy tego jeszcze pogłębiać - stwierdziła. - W państwie, gdzie władze są odpowiedzialne za wykonywanie własnej kompetencji, wszyscy starają się nie zrobić innym na złość, by skomplikować im życie, tylko życzliwie kooperować - do

to powiedziala prof.Łetowska niezaleznie co roznym idiotom sie sniłó.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Włączcie Ignora

Nie musicie, oddaje Wam pole, już pisałem, nie mam czasu na czczą pisaninę, piszę gdyż prosił mnie o to jeden z Kolegów uczestników dyskusji, do tego stojący po przeciwnej stronie sporu, nie mam po prostu czasu na tego typu działanie, mam wyzwania zawodowe, którym muszę sprostać, ciężka kontuzja sportowa spowodowała moje zarejestrowanie się na forum i pisanie, jest uleczona, więc stan rzeczy się zmienił.

Państwo po prostu nie jesteście w większości poza Fox733 i mulsem dla mnie partnerami w dyskusji, stąd konflikt.

Nie mam o to pretensji, lecz tak to wygląda, jesteście niedoinformowani, przychodzicie tu na zwykłe ploty, jak do magla, wiem że to fatalnie brzmi, ale to prawda, jesteście w większości zerami, dostałem ostatnio trzy bany po 10 dni za pisanie prawdy, skoro dla niej tu nie ma miejsca, nie ma też miejsca dla mnie, jestem tu nikomu niepotrzebny, ale niczego nie trzeba czynić aby mnie się pozbyć, gdyż sam nie mam przyjemności tu być.

Zrozumiano?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.